icon

V akom veku idú deti do škôlky?

11. jan 2025

V akom veku idu deti do škôlky?
Vo veku 3 ze?
Zevraj 4 ale v 3 idu koli tomu lebo ja idem do prace ....

Strana
z3
patka06
11. jan 2025

Najčastejšie 3 ročné, keď končí rodičovský príspevok, niektoré aj skôr, sú škôlky kde berú aj 2,5 ročné.

valeriakadarova
11. jan 2025

Naša išla ako dvojročná...

autor
11. jan 2025

@valeriakadarova do škôlky?

valeriakadarova
11. jan 2025

Áno

autor
11. jan 2025

@valeriakadarova ci myslíte jasličky....

valeriakadarova
11. jan 2025

Nemyslím jasličky, chodí do štátnej škôlky...

katica06
11. jan 2025

Moja išla v 2,5 do práce som nastúpila keď mala 1,5

nikol789
11. jan 2025

@patka06 moja išla teraz v januári.
V marci bude mať 3

autor
11. jan 2025

@patka06 no ved ja som v tom ze presne tak ako píšeš ak konci rodičovský čiže 3 roky...

nikol789
11. jan 2025

Moja dovŕši 3 roky v marci takže mi ju na “adaptáciu” zobrali už od januára

nikol789
11. jan 2025

Záleží kedy tvoja dovŕši 3 roky?

A hlavne od voľných miest.
Ja som mala šťastie, asi

autor
11. jan 2025

@nikol789 v maji

patka06
11. jan 2025

Zapísala si ju, keď bol zápis minulý rok? Ak nie, tak ti ju ťažko zoberú, ale záleží samozrejme na škôlke

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
11. jan 2025

@nikol789 V máji bude mať 3 roky.... A viem ju dat napríklad až od septembra do škôlky?
Ak áno tak ja v máji ale musím nastúpiť do práce? ( keďže konci rodičovský v 3 rokoch dietata)
Tomu nerozumiem
Kedy je nastup do prace....
A kedy nástup do škôlky.....
Presne ak mi konci rodičovský ( v máji) ?

stastnamamulka
11. jan 2025

Nástup do práce máš v deň,keď dieťa dovŕši 3r a 1d.Nástup do škôlky je aktuálne povinný len u predškolákov.

kavasmliekom
11. jan 2025

Povinná je len predškolská, čiže v 5 rokoch. Dovtedy máš do 3 rokov dieťaťa RP, potom je to na tebe, ci dáš dieťa do škôlky, alebo bude doma.

patka06
11. jan 2025

Nástup do škôlky je podľa toho ako ju zapíšeš, v máji je zápis, na nasledujúci školský rok
Nástup do práce v deň nasledujúci po 3. narodeninách, napr. ak má 13.05. narodeniny 14.05. nastupuješ

autor
11. jan 2025

@stastnamamulka aha čiže ak ma 3 roky a 1 deň.... nastupujem do prace....čiže v máji, čiže lepšie ak už by bola v škôlke... lebo ak až od septembra tak kto bude s malou doma.....

autor
11. jan 2025

@kavasmliekom ale ak bude doma tak s kým keď muž pracuje a ja nastupujem do prace ak ma dieta 3 roky...čiže musi ist v 3 rokoch do skolky
Nerozumiem tomu

stastnamamulka
11. jan 2025

Presne tak,tiež v práci musíš nahlásiť,že sa vraciaš ,prípadne sa skús dohodnúť až na september...

mamickalisticka
11. jan 2025

V apríli/ máji sa dávajú prihlášky na nový školský rok od septembra. Ty máš možnosť - byť doma do septembra s ňou na neplatenej rodičovskej, vrátiť sa do práce a dať dieťa do súkromnej školky alebo nájsť opatrovateľku. Do škôlky ti ju nevezmú len tak, až od nového školského roka.

yvanielka
11. jan 2025

Do práce môžeš nastúpiť aj o týždeň, to nie je limitované tým že dieťa dosiahne tri roky. Do štátnej ti ju nezoberú, to sa prihlášky dávali minulý rok v apríli/máji. Buď skúsiť súkromné alebo počkať do septembra (zápis v apríli/máji).

kavasmliekom
11. jan 2025

No tak najprv ho musíš prihlásiť do tej škôlky. Čiže ak chceš od septembra dat do škôlky, tak v marci je zápis.

autor
11. jan 2025

@stastnamamulka v práci dohodnúť ci by som mohla nastúpiť až v septembri?....
Čiže v máji mi konci rodičovský a od mája do septembra kde budem...na úrade alebo ako?
Ani rodičovský nebudem dostávať nič len doma?
Vieš mi to prosím vysvetliť ako to je

banalu
11. jan 2025

1. Od maja ked dovrsi 3 roky, das dieta do sukromnej skolky a das zapis v tom istom maji alebo marci alebo ked bude zapis (zisti si) do statnej od septembra. Dieta bude chodit Maj-Sep sukromna, zvysok ak ti zoberu tak od Sep statna. Sukromnu mozes zacat vybavovat aj teraz.
2. Nahlasis zamestnavatelovi, ze nastupujes na neplatenu rodicovsku dovolenku do Septembra, nahlasis sa na zdravotke ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov a budes s dietatom doma kym nenastupi od sep do skolky statnej/sukromnej - uz podla tvojich moznosti.

petamich
11. jan 2025

Ak dovrsi tri roky v maji 2025, tak s tym uz nic nespravis, kedze to je skolsky rok 2024/2025 a priĺhlasky sa podavali v maji 2024 (jedine ak by mala skolka volne miesto a dohodnete sa), realisticky ale skor podas prihlasku v maji 2025 a pojde do skolky od septembra 2025, do prace by si sa mala vratit po dovrseni 3 rokov ale mozes sa dohodnut so zamestnavatelom napr. cerpat dovolenku ak nejaku mas alebo ako pise @banalu

A teda nie od dovrsenia troch rokov mas narok len na rodinne pridavky. Posledny RP dostanes v juni za maj a potom uz nie.

autor
11. jan 2025

@banalu
@petamich
Ďakujem za podrobné vysvetlenie 🙂
Čiže budem na neplatenej rodičovskej ( cize bez príjmu) a ešte do súkromnej škôlky co sa asi platí a aj keby sa neplatila tak od mája do septembra bez príjmu? Ci niečo budem dostávať napríklad zo socialky? Ci vôbec nič?

luliu
11. jan 2025

Nebudeš dostávať nič. Môžeš ísť pracovať a z platu platiť súkromnú skolku

belllinka
11. jan 2025

Ty si mohla podat prihlasku uz minuly rok v maji, s tym, ze nastup od januara 2025. Ale to sa bolo treba skor zobudit, nie az teraz. A jasne ze sukromna nie je zadarmo, rataj cca 500 eur

Strana
z3