icon

Voľno od škôlky

2. feb 2023

ahojte, chcem sa opytat… ked ste mali/mate deti v skolke ( nie predskolakov) nechavali ste si ich doma aj z inych dovodov ako z dovodu choroby? napr ze ste si spravili vylet, alebo prisla babka atd? ak ano, ako to brali tie deti, nevymyslali potom aj ine dni ze sa im do skolky nechce? dcera sa v podstate len adaptuje, po chorobach chodi v podstate prvy krat dva tyzdne vkuse … len jeden den z tych dvoch tyzdnov som si ju nechala doma lebo mala zachripnute hrdlo a trochu sople ale nic vazne tak na dalsi den som ju dala zas, ale tym ze teraz tam chodi uz dlhsie tak sa jej tam chodi coraz horsie, vcera sa v satni lucila s placom a dnes uz ked odchadzala z domu mala na krajicku… bude chyba nechat ju zajtra ked pride babka?

Strana
z2
thoughtfulweirdo
3. feb 2023

Anonym, moja neplakala vôbec, ani na začiatku, takže s týmto ti neviem poradiť, či by to bolo dobré pre ňu.

akvi
3. feb 2023

Bavime sa o detoch do 6 rokov veku. Tieto deti naozaj nepotrebuju tlupu deti este k tomu rovnakeho veku a rovnakej (ne)schopnosti. Socializacia v skolke je mytus a argument, ktorym sa casto obhajuje toto odkladisko deti. Uz Komensky pisal o tom, co dieta do 6 rokov skutocne potrebuje a ak sa pozrieme na nazov "Materska" skola v jeho diele, tak podstatne je to slovo materska. To, co ma odovzdat dietatu matka, resp. rodic. Je az neuveritelne, ako sa zdehonestovala myslienka Komenskeho a zacali sme slovom "materska" oznacovat instituciu, ktora uz vzdialenejsia od matky ani snad byt nemoze. Dieta potrebuje v prvom rade bezpecie a pritomneho dospleho. Nic z toho nie je v skolke pritomne 90% casu. Tolko ospevovana socializacia prebieha urcite lepsie v beznom zivote, ked dieta stretava roznych ludi, rozneho veku, v roznych situaciach a nejakym sposobom s nimi interaguje. To je skutocna socializacia. Ja tymto nechcem samozrejme povedat, ze skolka je "zlo". Skolka je proste nevyhnutnost tejto doby. Sama som ju vyuzila a som s tym zmierena, ze to bolo nevyhnutne pre zachovanie fungovania celej rodiny. Nebudem sa ale tvarit, ze bez skolky by to dieta bolo blbe, nesocializovane a pod., resp. ze ak vynecha tri tyzdne a bude so starymi rodicmi, ze mu tym nejako "ublizujem"..prave naopak.. Pre mna negativa skolky prevysuju pozitiva v zmysle posobenia na dieta. Ak by som nemusela, do skolky dieta nedam. Ak by moje dieta skolku nezvladalo a chodilo by s placom, tak pouvazujem o inom sposobe.

cecilia29
4. feb 2023

Takto fungujeme už 2. Rok. Prvý bola v škôlke 4h. Ale často som ju odhlasovali keď sme išli k našim na východ. Teraz už je celý deň v škôlke ale režim máme rovnaký. Teraz sme na sankovacke a lyzovacke na vychode na 2.tyzdne . Ešte nie je predškolačka.

silceb
4. feb 2023

Áno. Nechávam. Chodí do škôlky 2 roky a ešte tam nestrávil vkuse 5 dni - celý týždeň 🙈😁 ale u nás je to z dôvodu, teda hlavne zo začiatku to tak bolo, že ho škôlka príliš vycerpavaka a po 2 dňoch bol "odpaleny", unavený, nesústredeny. Takže som si ho nechala doma keď sa dalo, väčšinou v stredu, predelili sme týžden a potom to bolo ok. Učiteľky si na nás režim zvykli 🤷‍♀️😁 ale často býval aj chorý, máme nadpriemerne veľa vyšetrení a pod, takže sa mu neujde ísť do tej škôlky normálne. Teraz už ale to je lepšie a už možno čo chvíľa tých 5 dni vkuse dáme 💪 systém chápe ak on. Keď sa povie že sa ide daný deň do škôlky, tak sa proste ide a hotovo. Akceptuje to a má škôlku rád, takže sa tam vždy teší.

1mina
4. feb 2023

Ked by sme sli na vylet, pripadne pricestuje babka ktoru casto nevidi necham.v pohode doma. Ale moja zase vobec nevymysla zeby nechcela ist do skolky, vzdy sa tesi sla by aj sobotu 😂 keby to bolo tak ze ked ju necham doma uz sa tazko ide, dala by som aspon na doobedie ...a ked neni predskolacka tak vam to musia tolerovat. U nas v skolke su vraj tiez deti ze pridu podla toho ako sa vyspia.raz nie raz ano - hovorila mi asistentka. Ale to zas by som nerobila, ja som sice doma s mladsim na rd este, ale ked je zdrava ide do skolky kazdy den nech si zvyka ze rezim je proste taky

Strana
z2