icon

Vylúčenie dieťaťa z adaptačného procesu v škôlke

helka29
27. sep 2022

Ahojte chcem sa opytat dnes po prichode do skolky bolo manzelovi oznamene ze nam synceka vulicia na 3 mesiace a potom si mame znova podat prihlasku. Vraj je spolocensky neprisposobivy ked robia aktivity napr.pri malovani rozlieva vodu, alebo znici vytvor z kociek inak pocuva. Syncek ma 2 roky a 8mesiacov do skolky nastupil 14.9 ked sa nahodne uvolnilo miesto inak ho kvoli veku nikde nevzali. Prvy den ked nastupil (po dohode s p.riaditelkou) bol 19.9 chodil do skolky zatial iba 4 dni od zaciatku na celoddene tak ako nam povedali ze po 14:00 pren chodit. V piatok uz nam oznamili ze bohuzial iba na 4 hodiny od pondelka. Dnes je pondelok a uz oznamili ze ho chcu vylucit. Nerozumiem preco ho uz po 4 dnoch chcu vylucit? Vie mi niekto poradit ako sa mam dnes branit ked o 11:30 pren pojdem. Ja od pondelka uz musim nastupit do prace tak ze s nim doma byt nemozem svokrovci ho zas na cely den nedokazu ustrazit kedze svokra je tazko chora. Prosim poradte ako postupovat 🙏🙏🙏😢

Strana
z5
vevesh
28. sep 2022

@anjelicek26 to uz je fakt na skolke - na jednej chodili predskolaci normalne do skoly na predskolsku (susedila zo skolkou), v druhej skolke urobili extra triedu a vyhradili vsetkych predskolakov zo vsetkych tried na predskolsku na hodinu-dve a v tretej komornej, tam si zobrala deti ucitelka mimo ostatny kolektiv a venovala sa vylucne predskolakom (to bola lesna skolka, cize na luke opodial...😀).

anjelicek26
28. sep 2022

@vevesh jj viem, len u nas som mala nervy na to, v skole boli s toho na nervy, ake motoricky nepripravene deti im tam posielali nenaucene sediet tri minuty na zadku, tri-styri deti s triedy (byva ich 15-20) vzdy museli poslat do inej skoly do nulteho rocnika na "dozretie" a zo dve zopakovali rocnik, co je statisticky dost nemozne, ak by ta predskolska priprava bola normalna...ale tu je len volna hra, kazde dieta robi, co sa mu chce-nechce, ziadne spolocne aktivity, ach na knihu...som rada, ze uz mam skolakov 🙄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
28. sep 2022

@gir pises totalne z cesty, maloktore dieta je od prveho dna v skolke v totalnej pohode, naopak, vacsina deti ma s niecim problem- s jedlom, spankom, s delenim o hracky, so samotnou skolkou. preto su v skolke ucitelky, nie upratovacky, nie predavacky, nie zdravotne sestry, ale UCITELKY, lebo studovali a praxovali pocas studia a deti maju zvladat. ak nezvladaju, maju zmenit povolanie. a na margo jasli - ak ma dieta problem s kolektivom je suma fuk, ci je to skolka ci jasle, rozdiel v tom nie je ziaden.
Ked nastupila do skolky moja dcera, vacsia polovica deti kazde rano isla do skolky nasilu smykom, v skolke neskutocny plac, deti z trucu odmietali jest, schvalne sa pocikavali. A ziadne dieta vylucene nebolo. Ale mali sme skvele pani ucitelky, ktore mali roky praxe, velke srdcia a lubili svoje povolanie a po 2-3 tyz. tie deti naopak isli poobede zo skolky domov nasilu smykom, lebo chceli byt dlhsie v skolke. Nam nasa ucitelka hned v prvy den skolky povedala jednu modru vetu - ak si dieta skolku nedokaze oblubit, je to zlyhanie ucitela, nie rodica, nie dietata. S tym sa ja plne stotoznujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gir
28. sep 2022

@vevesh zažívam to denne, pretože také deti učím, takže túto diskusiu z mojej strany ukončuje, príde mi zbytočná

gir
28. sep 2022

@matkahelka zbytočne budeme diskutovať, ty to hodnotíš zo strany rodiča, ja z pohľadu učiteľa. Takže diametrálne odlišný pohľad. Takže poprosím, bez poučovania.

gir
28. sep 2022

@elizabet173 nerobím drámu, ale v takýchto triedach sú aj plienkované deti. Učiteľka nedrží každému ruku aby nerobilo "neplechu". Poznáš ma a moju prácu aby si si dovolila tvrdiť, že neznášam deti? Trocha scestné vyjadrenie. Ukončujem túto nezmyselnú diskusiu.

isis234
28. sep 2022

@elviku11 zrejme sa nám prekrývali odpovede. Keď som to písala, nebol tam ešte jej ďalší príspevok. Ak to má vyriešené, tak OK. Netreba to riešiť.

elizita
28. sep 2022

@gir 🤦

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gir
28. sep 2022

@elizabet173 ach jaj

scorpionflower1
29. sep 2022

@anjelicek26 presne toto som teraz citala v SME, hovorila to jedna psychologicka - ze najcastejsie su u nej deti - prvaci - ktori chodili do skôlok, kde ich nenaucili ani len sediet pri stole. Potom maju velke problemy s adaptaciou v skole. Ona ma ambulanciu v BA, hovorila, ze sa to tyka hlavne vseliakych alternativnych skôlok.

katarinka132
27. feb 2025

@ivik111 Ahoj, ja som sa len chcela spýtať ako to u vás nakoniec dopadlo (skrz tú spoluprácu s CPPaP) a vlastne celkovo s adaptáciou.

simona92101
28. feb 2025

@matkahelka 2r dcera chodi do rodinnych sukromnych jasli,p.riaditelka je taky uzasny clovek s dobrym srdcom,ze tie deti to citia od prveho dna.kazde rano ked pride,sa jej vsetky hodia okolo krku,ona ich bozkava,mojka,je vidiet ze to je clovek na spravnom mieste.a aj ked tam maju deti s autizmom,ADHD ci ine,nikdy nepovedala ze je daky problem,vzdy povie: nebojte sa,my si poradime👌 dcera chodi kazdy den s usmevom,vymyslaju im super aktivity,ja som nadmieru spokojna a stoji to za tie peniaze.
Na druhu stranu,starsia chodi do dedinskej skolky a teda pristup hlavne starsich uciteliek je otrasny 😒

Strana
z5