icon

Vylúčenie zo škôlky

viktoria12
22. apr 2014

ahojte prosim poradte mi ide o taku vec dcera normalne chodila do skolky ale od decembra bola doma jednoducho nebudem rozpisovat prečo mladsia dcera ma zdravotne problemy a bolo odporucane aby starsia bola doma aby nenosila choroby, ide o to naposledy bola v decembri v skolke za december som platila skolkny poplatok ale od januara som to neplatila lebo nechodila do skolky a kazda moja kamoska neplatila skolne jednoducho dali ppapier o odpustenie skolneho , , a nasa riaditelku ju vylučila zo skolky, kvoli tomu ze som neplatila skolne, bola som za riaditelkou a ziadala som odpustenie skolneho nakolko dieta nechodilo do skolky povedala nie ze to musim zaplatiit a potom sa da ziadost o vratenie skolneho ale ja nemam naraz dat 60eur poberam rodicak , pricom ked som tam bola v januari hospodarka povedala ze nech jej vyplatim v hotovosti december a tamto dame ziadost o odpustenie skolneho , zaplatila som v hotovosti doklad mam o tom , ze som zaplatila december a na druhy den volala riaditelka a povedala ze nic take ze mam zaplatit všetko a neda sa tak ziadat o odpustenie vrieskala po mne v telefone , a pričom hospodarka povedala nieco ine a dnes prisiel ppaier ze malu vylucila zo skolky a ze nemam zaplateny ani december co som normalne v hotovosti platila hospodarke poradte ako dalej nabuduci rok je mala predskolky vek a teraz nemame miesto ,dakujem

Strana
z3
denise.v
23. apr 2014

@mahu74 tomu rozumiem ,že ak má vylúčenie zo škôlky ,tak sa musí dať nanovo prihláška,ale ja som sa pýtala,,že prečo jej poslali až teraz papier že je vylúčená ,ked jej mohli aj skôr

maznacik007
23. apr 2014

@viktoria12 ale ty nechapes stale aj u nas to tak funguje ze odpustia platbu ale najprv zaplatis a potom ti to bud vratia alebo zarataju ako za dalsie mesiace ... ale platit to platis ... my sme sli min. rok na liecenie na mesiac marec , v marci som normalne cez IB uhradila platbu skolke bez stravy teda len skolne, a ked sme sa vratili tak som dala tu ziadost a nemusela som platit za april ...

takto to bezne funguje ...

maznacik007
23. apr 2014

@denise.v podla mna jej davali sancu od januara nech to doplati ... a nechceli byt svine ... 😅

gumimaci
23. apr 2014

@maznacik007 ahoj, len na okraj platby chodia obci, a obec ako zriadovatel ich prerozdeluje do MS.

@viktoria12 a kedy si ten papier vypisovala, este v decembri, ze nebude chodit do skolky? Alebo az teraz.
Ako ti tu bolo napisane, treba si pozriet vas skolsky poriadok, ono totiz aj ked dieta odhlasis a nechodi do skolky viac ako 3 mesiace po sebe, ma riaditelka pravo take dieta vylucit.
"Riaditeľka MŠ môže prerušiť dochádzku dieťaťa do materskej školy na písomnú ţiadosť
zákonného zástupcu zo závažných zdravotných alebo rodinných dôvodov najviac na dobu
3 mesiacov. V prípade, ţe bude rodič dieťaťa ţiadať toto obdobie predĺžiť, dieťa bude pre
daný školský rok vyradené z evidencie."

ellca123
23. apr 2014

u nas ak chybas dlhsie ako 10dni/pre nemoc.../ neplatis ten mesiac

ci nema v poradi nejake protekcne dieta ,ktore chce umiestnit sama riaditelka

gumimaci
23. apr 2014

@viktoria12 este pre upresnenie, to bolo z nasho sk. poriadku. ale predpokladam, ze to bude podobne, moze sa napr. lisit pocet dni, kedy dieta moze mat prerusenu sk. dochadzku.

denise.v
23. apr 2014

@maznacik007 podla mna jej poriadne nevysvetlili,že má podať žiadosť včas,lebo ked ona oznámila,že jej dieta nebude chodit doškôlky,tak od nej mali žiadať žiadost a potvrdenie od lekára a nato tam majú tel.č. aby upozornili rodiča.Ja si nezastávam iba matku dietata,ale ak riaditelka sedela doteraz na riti,tak a nežiadala od matky papiere,tak to nebolo od nej férové!

libka1
23. apr 2014

@denise.v ona si nesplnila povinnosti a riaditelka to vyuzila.. keby mali dobre vztahy tak by jednala tak ako ty pises (a tak by mala jednat standardne aj ked sa jej niekto nepozdava), proste mala tu mamicku znavigovat co ma v danej situacii robit, lenze asi nebude na tom az tak slavne so slusnostou/moralkou pani riaditelka a situaciu sproste vyuzila aby sa ich zbavila... moralne to sice nie je v poriadku, ale kto uz na Slovensku pozera na moralku, ze ano 😅 mam strach ze toto si mamicka neobhaji. hospodarka jej poskytla zle informacie, ale to jej nikdy nedokaze a to ze prisiel papier az teraz od decembra, tak to ani nebudem komentovat... 😝
a najviac som sa pobavila na poznamke so zapisom... v obdobi zapisu predsa netusila ze jej vylucia dieta ked jej to dali vediet po 3 mesiacoch, tak naco by nan preboha chodila? 😕

maznacik007
23. apr 2014

@denise.v no ved podla mna je to na oboch stranach podla inych diskusii tak tam v tej skolke uz riesila aj ine veci tak asi ju tam radi nemali .. 😅 ale prave preto si mala dat pozor aby to bolo koser a vsetko na poriadku papierovo ... ale co ja viem skolne platit mala ..a vratia jej ho ked nastupi mala do skolky resp. odrataju z dalsich platieb ...

nam sa to stalo hovorim na konci augusta som bola v skolke na rodicku vsetko ok nastupi v septembri bum o dva dni tazky uraz operacia nemocnica ... ale teda mam v mobile cislo na skolku zavolala som informovala s tym ze ked nas pustia donesiem papier ... a nebol problem ked sme uz boli doma tak sme tam odbehli a doriesili to papierovo ... nechodil september az december vsetko som vyplatila co bolo treba, ale napr. na kruzky uz zacat nemohol chodit uz to bolo rozratane deti rozdelene ...

ako podla mna sa da ale treba slusnost a normalne jednanie na oboch stranach ... a zasa je slusnost oznamit ze kolko bude trvat nepritomnost a tak ... zasa na druhej strane ... viem ze v skolke maju dost roboty s detmi a riaditelky predsa tiez ucia ... nerobia len administrativnu robotu ... tak preco by mali vsetkych nahanat doniesol si to, nenahlasil si, zaplat ...

maznacik007
23. apr 2014

a presne je to o slusnom jednani na oboch stranach ... my mame korektne vztahy so skolkou ked sa da ideme na brigadu, donesiem do skolky papiere, knizky ... co treba ...

nas do skolky nechodil skrz ten uraz ale na rozne akcie nas volali ked mali ... divadielko, rozlucku so zahradou a pod ... normalne mi poslala riaditelka mail ... a ja som sla s nim ...

vsetko je o pristupe oboch stran...

billam
23. apr 2014

@viktoria12 určite je to smutná a nezavideniahodna situácia, hlavne zdravotne problémy mladšej dcerky, len neviem ako to vyriesis, ked bude staršia dcérka skolacka...je to tiež kolektív, kde je vela chorôb...ako to budeš potom riešiť...nemôžeš ju zobrať cez zimné mesiace zo školy...

kikuliak
23. apr 2014

Ok mas pravdu 🙂, nebudem sa tu vadit.

konecnefree
23. apr 2014

to je ktora skolka?

viktoria12
autor
23. apr 2014

miskovecka

konecnefree
23. apr 2014

My sme to tiez riesili, december mal kiahne a potom hned ochorel. Riesila som to az niekedy koncom januara, ale skolne som mala vyplatene za kazdy mesiac. Platit musis ale mozes ziadat o vratenie alebo ti to presunu na dalsi mesiac. Ja som nemala s tym ziadny problem. Je to urcite o ludoch. Chod este raz , kludne sa tam rozplac, si v zlešj fin., situacii, vyplatis postupne a budes ziadat spat. Myslim ze to za tie prachy stoji. A pokial nepochodis, rozhodne chod vyssie.

matozazzo
23. apr 2014

@viktoria12 Ma na to pravo, mala si dat ziadost hned a nie nezaplatit. Berie sa to ako porusenie vnutorneho poriadku MS o ktorom ste boli informovany na zaciatku sk.roka - nechal sa kolovat a podpisali ste zoznam, mal by visiet aj v triede alebo na chodbe MS - porusenie dochadzky do skolky bez ospravedlnenia a nezaplatenie, na co ma pravo po predchadzajucom upozorneni riaditel alebo zriadovatel dieta vylucit. Obavam sa, ze s tym uz nic nenarobis a nakolko prebiehal zapis do skolok od 15.2.-15.3.ani ti ju uz nemusi prijat. Iba skusit inu skolku. Alebo poprosit ze doplatis, ale chci pisomne potvrdenie.
Pripajam co mame my:
Najneskôr do 14 pracovných dní od neprítomnosti dieťaťa oznámi rodič dôvod a predpokladaný čas jeho neprítomnosti. Ak je neprítomnosť dieťaťa dlhšia ako 30 dní, oznámi riaditeľke SMŠ dôvod neprítomnosti písomne, pričom pri opätovnom nástupe dieťaťa predloží písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti prostredia.
Ak rodič do 14 pracovných dní neoznámi riaditeľke dôvod neprítomnosti dieťaťa alebo závažným spôsobom opakovane poruší Vnútorný poriadok SMŠ, riaditeľka po predchádzajúcom upozornení rodiča môže rozhodnúť o ukončení dochádzky dieťaťa do SMŠ.
c/ Úhrada príspevkov za dochádzku
Za pobyt dieťaťa v súkromnej materskej škole prispieva zákonný zástupca na čiastočnú úhradu výdavkov SMŠ mesačne na jedno dieťa sumou XXX+ stravné vo výške XXX EUR. V prípade, že rodič neuhradí uvedený príspevok v stanovenom termíne, riaditeľka môže po predchádzajúcom upozornení rodiča rozhodnúť o ukončení dochádzky dieťaťa do SMŠ.

koniarova
24. apr 2014

Riaditeľa využila len všetky právne kroky, aby sa Vás zbavila. A popravde, keď čítam tvoje predchádzajúce diskusie, ani sa jej nečudujem.

njonja
24. apr 2014

Ja si neviem predstavit, ze by mala riaditelka reagovat inac ako vylucenim. Ak niekto prestane platit a nema to zdokladovane a cierne na bielom (aj od hospodarky), tak zrejme mala na to pravo. Ja by som to bola riesila opacne, platila a potom sa snazila ziskat peniaze spat. Je to istejsie, ako riziko straty miesta dietata. Skus ist za nou skyticou kvetov a ospravedlnim, kym nebude neskoro a neda to miesto niekomu inemu. Mozno ti ho da naspat...

alietam
24. apr 2014

u nas je tak ze ked viem ze dieta nejde do skolky cely mesiac tak nasa dr.napise papier ze ze mesiac nepride a vtedy neplatime skolne len stravu ale zasa strava sa anm vrati na konci skolskeho roka za vsetky dno co nebol v skolke alebo bol len na poldna.Nam sa este nestalo zeby nebol cely mesiac v skolke ale mal v januari uraz tak mne rovno vravela riaditelka tak ze ak ssa mu to bude zle hodit a bude doma mesiac tak mam doniets papier do dr.a platit nebudem respek.zaplatim ale vyuctuju to naspet mi.Ale nastastei zahojilo sa mu to za dva tyzdne aj kus takze isiel po 3 tyzdnoch do skolky.A vylucit vas nemala pokial to nema vypisane v skolnom poriadku

mamavera
24. apr 2014

nechápem, prečo si založila túto tému, keď si už raz takéto problémy mala. Súhlasím s názorom, že riaditeľka využila všetky možnosti, ako tvoju dcéru zo škôlky vylúčiť a tiež sa jej vôbec nečudujem 😖 😖 😖 https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/chora-skolkarka-a-platenie-poplatkov-v-skolke/

tin007
25. apr 2014

To je inak uplne tragikomicke; pred rokom a pol riesi otazku platenia/neplatenia ked je dieta PN a vtedy sama napisala, ze musi platit a potom dat ziadost o vratenie. A ked rovnaka situacia nastane znova, tak zrazu vybielene a znova riesi ten isty problem. Fandim tej riaditelke, urcite otvaraju vinko a oslavuju.

tinusa79
3. okt 2014

Viktoria12, neviem si predstavit, ze by som neplatila dietatu skolku a este tu sa tu takto rozpisovala, moje dieta tam chodi do skolky, tiey nie som uplne so vsetkym spokojna, aj pani riaditelka mozno niekedy reaguje prehnane, ale myslim, ze o tebe tam uz snad kazdy pocul..... story o neutretom zadku atd si nechaj pre kamosky, ktore maju ako ty cas pisat cca 320 prispevkov...... no pamatam si Ta zo satne, ked si pre malu chodila a platila...... same pindy....... same kecy....same staznosti....... ako vysinuta.... len sa cudujem, ze mas pri tolkych chorobach cas pisat tolko vela......treba zacat pracovat a potom budes mat aj z coho platit.... niektore ste tu take blbe a hned sa chytite a pohorsujete...

libka1
4. okt 2014

@tinusa79 hlavne ze ty si odvazna a nie blba.. pre istotu si ju oznacila tak aby nemala sancu si to precitat ak sa sem sama niekedy nevrati 🙄 ved daj sem svoju fotku, aby vedela kto na nu reaguje a nie s jednym prispevkom sa tu nahrnies a hras hrdinku 😀 nikto ju osobne nepozna a mozno je taka ako pises ty, ale anonyma nikdy nikto vazne nezoberie, sorry 😝

tinusa79
9. okt 2014

Libka, osoba ktora rozprudila tuto debatu, ked je sama taka presvedcena o svojej pravde by sa tu mala vratit....mne staci si precitat historiu jej prispevkov / exekucie, frajer ma zaujem o kolegynu.... atd / a mi je jasne, ze na akej rozumovej urovni asi je a zazila som jej inteligentne spravanie aj nazivo, takze si nechaj mudrosti o mojej odvahe a anonymoch pre seba alebo viktoriu 12, ktoru urcite kazdy berie vazne.
Ja sa svojich deti, ked treba, viem zastat, ked treba tak uznam , ze ma ucitelka pravdu a niektore veci neriesim.... a hlavne platim za deti tam , kde treba , aby som nerobila hanbu sebe a hlavne mojim detom......
a neviem si predstavit, ze by mi kvoli 15 Euram vyhodili to male chuda zo skolky.... a btw a Tebe naco moju fotku ...?

tinusa79
9. okt 2014

https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/chora-skolkarka-a-platenie-poplatkov-v-skolke/

boze a ked som si este toto precitala, tak mam dost..... ja by som sa Ta na mieste riaditelky tiez zbavila... treba vsade pisat same staznosti a nechat sa lutovat, ty nemas ziadne povinnosti....

tinusa79
9. okt 2014

@libka1 ... ja travim cely den administrativnou pracou, nepotrebujem tu vypisovat kraviny a informovat cele forum, kedy si moje deti prdli, alebo ci sa mi zda , ze moj muz ma nieco s kolegynou , ako neprist o byt /viktoria12/....... k tejto mamicke som sa dopracovala iba kvoli tomu, lebo som si chcela precitat nejake nazory na tuto matersku skolu, ale kedze o jej kauze v skolke vedia vsetci, co tam nosia deti a fakt som ju velakrat zazila pri tom, ako vyberala dceru zo skolky a padala mi sanka, ze aka primitivka......... nepotrebujem pisat, pisat, pisat........... staci si niekedy precitat...... hold idem sa dalej venovat praci, aby som mohla detom vsetko poplatit na cas ...... 😅

libka1
10. okt 2014

@tinusa79 si mi v podstate ukradnuta tak isto ako zakladatelka 😉 akurat mi pride smiesne ked tu niekto anonymne vyskakuje a niekoho ohovara... tvoju fotku nepotrebujem, ked citam tvoje prispevky, prave naopak, som velmi rada ze ta vobec nepoznam... papa

tinusa79
10. okt 2014

Predpokladam, ze so skolkou Miskovecka Kosice a neplatickou Viktoriou12 nemas nic spolocne, ja ano chodia mi tam obe deti, preto sa vyjadrujem......predpokladam, ze si 100 rokov na materskej a tak Ti z toho hrabe, ze bludis po forach a obhajujes prava rovnako postihnutych ako ty....

Strana
z3