Výsev, krorý sa niekoľkokrát za deň objaví zmizne a zase sa objaví
Prosim poradte mi, 3.5 rocny sa vcera vecer silno vysypal na tvari, dali sme studene obklady,preslo to. Celu noc nic ani rano. Na ranajky iba lupovy caj a suchy rozek. Okolo obeda zase na roznych castiach tela. Potreli smd fenistilom, po par min preslo. A takyo to bolo niekolko krat za den. Raz viacej,sj ako dlan, raz menej. No zaujimave se sa mu objsvi a zachvilu zmizne a zachvily zase inde. Prach som nemenila, nejedol nic tropicke, ani nic nove. Poradte prosim

Ufff. A tiez vysev z nicoho nic?
To je zihlavka, moja dcéra to mávala keď bola Menšia väčšinou takto reagovala na zvýšenú dávku vit.C a raz sa to stalo aj po nejakom ovocí
Syn praveze mi ziadne ovocie okrem banana nezje, no spapa aspon presnedavky. C vitamin momentalne davam preventivne pri tomto pocasi. Ale to aj inokedy.
Známej dcérka sa tiež takto mesiac. Vkuse vyhadzovala bola na alergologii kade tade až nakoniec jej zistili parazity preliečili a bolo po žihľavke.Brali jej stolicu a zlep z konečníka viac dni po sebe
@badimeria dakujem aj tebe za nazor. Tak zrejme zajtra nemusim utekat na pohotovost ak by neprisli dalsie komplikacie, co dufam,ze nebudu. Ale hned v pondelok rano pojdem tiez k nasej obvodnej, som zvedava.
Nemali ste rotavirus? Bolenie brucha, hnacky?
Hnacky nie,ani na brusko ani nanic ine sa nestazuje, nic ho nebolka. Iba obas ukaze na tie fliaciky,ze ho svrbia
@janulkaa82 to je urcite koprivka/ zihlavka. Staci fenistil zatial, ale je potrebne zistit pricinu. niekto ju ma z chladu, dalsi z alergie na jedlo, iny z prasku na pranie...
ak by mal problem s dychanim, tak hned na pohotovost.
@hradnapani dakujem. Fenistil davam kvapky rano a vecer. Fliaciky potierame este fenistil gelom. Snad mate pravdu a prejde to
@janulkaa82 urcite to prejde, fenistil pomoze. Ale zjavit sa to moze opat, takze nejake testy alebo odber krvi asi budu namieste.
@hradnapani dakujem
Tiez ma napadla hit
@janulkaa82
A piata alebo siesta choroba by to nemohla byt? Moj syn to mal pred 6 rokmi, konkretne piatu chorobu. Ten vysev sa mu objavil, zmizol a tak dookola. Trvalo to vyse tyzdna kym ustupilo. Aj teploty mal pri tom.
@janulkaa82 teploty sa pridali az potom, priznaky vo opakujes s tym miznutim a znovuobjavovanim by sedeli
@kamajka dakujem ti. No uz sme vraj prekonali piatu alebo siestu chorobu ked mal 2roky. Ale to my vtedy vyzeralo inak. Uz som z toho hotova. Noci lepsie, no dnes papal iba kukuricne keksy a cistu vodu, no vyhodil sa i tak. No dakujem za radu
@bibistec ahoj. Dakujem. HIT joj toho sa bojim.... uvidim co povie zajtra doktorka, urcir s nim pojdem. Dufam,ze do zajtra to nezhorsi moc
@janulkaa82 ano,z ničoho nič jsem se vyhazela,než jsem prišla k doktorce bylo po vysevu a druhý deň znovu.Po delší dobe u mě začali hrozné hnačky a zjistili mě histaminovou.Dnes pri trošku omezeni v pohode zvládam 😉
@zutera presne ako pisete, chvilku to ma,chvilku nie. Joooj, toho HIT sa bojim.. ved ma este len 3,5r. A to zistia z rozboru a vysetrenia krvi, alebo len na alergologii?
@janulkaa82 áno,na alergologii z krvy
@janulkaa82 ved pozri ktore veci kolko histaminu obsahuju a kontroluj v strave aspon uvidis ci sa mezlepsi
je to žihľavka. dcérka to zvykla tiež mávať a cez deň párkrát zmizlo a objavilo sa znova...pomaličky z toho vyrástla a teraz sa jej to objaví málokedy. keď to mala a svrbelo ju tak som jej to natierala krémikom s bambuckým maslom a svrbelo ju to menej a potom samé zmizlo. my sme ani fenistil nedávali. najhoršie to mala po mucosolvane a to nám dr. odporúčila takú vodičku (netuším ako sa volala) ale na vypitie nie na potieranie.
Aj na zimu to moze byt reakcia.
@janulkaa82 určite žihľavka
@janulkaa82
nie je v kontakte s nejakým zvieratkom?
vitamíny?
čaje?
bylinky?
med?
citron?
ten lipový čaj pil aj dnes?
ten c vit mu dávaš denne?
Je to zihlavka - alergicka reakcia. U mna kontaktna alergia psie sliny. Ak ma olizne pes do 2 sekund to ma na kozi.

Mě takto začala histaminova intolerance