Výsev, krorý sa niekoľkokrát za deň objaví zmizne a zase sa objaví
Prosim poradte mi, 3.5 rocny sa vcera vecer silno vysypal na tvari, dali sme studene obklady,preslo to. Celu noc nic ani rano. Na ranajky iba lupovy caj a suchy rozek. Okolo obeda zase na roznych castiach tela. Potreli smd fenistilom, po par min preslo. A takyo to bolo niekolko krat za den. Raz viacej,sj ako dlan, raz menej. No zaujimave se sa mu objsvi a zachvilu zmizne a zachvily zase inde. Prach som nemenila, nejedol nic tropicke, ani nic nove. Poradte prosim

@biokozmetika dakujem, snad to bude aj u nas *iba* zihlavka a dufam,ze mu to prejde.
@babatkoo Dakujem. No nic vobec nove, ani nove jedlo, ani novy prasok,ani gel, nic nove. Jedine co ma teraz napadlo, sa hral s novou plastelinou Play Dooh ked sa mu to prvy krat objavilo. Sice toto sme otvarali novy teglik, ale s plastelinou sa hrava casto. Fenistil davam. Dakujem i za vas nazor a radu.
@katarinamarkova
Zvierata doma nemame, ani nebol so ziadnym v kontakte. Nemal nic nove, ani nove papanie, ani novy prach, ani nejak nic nove. No hral sa s novou plastelinou, zeby alergia na nu? Ale s plastelinou sa hrava casto. Neviem...
No dnes od rana pil iba cistu vodu, kukuricne suchare, obed trosku vyvaru, potom zase iba sucahre a cista voda. A nemal to dnes zatial az take moc zle. No od piatku davam aj fenistil.
@janulkaa82 u nas sa presne takto prejavili parazity - mrle :(
@annalena to som este nepocula. ake su prosim dalsie prejavy?
@janulkaa82 su to crevne parazity, vyliezaju v noci z konecnika a kladu vyjicka, typickym priznakom je preto svrbenie konecnika - hlavne v noci, mozu byt aj bolesti brucha, neprospievanie, nechutenstvo ... je toho viacej.
u mojej dcery bola ale prave zihlavka, ktora sa objavovala a mizla jeden z prvych prejavov . po prelieceni sa uz nikdy nezopakovala.
moj syn je velmi slaby jedak - aj som mu davala vitamin B, trosku sa to zlepsilo. No velmi malo papa. bolesti bruska nema
@janulkaa82 ak sa Vam nic ine nezisti a bude sa to opakovat, tak nech Dr skontroluje aj tymto smerom ;)
ok, velmi dakujem za rady a pomoc.
Presne toto mával aj môj syn,keď bol menší. Objavilo sa mu to po poobednom spánku. Jasné,len pár krát do roka a vždy pár dní po sebe. Je to niečo ako žihľavka. Robili nám kadejaké testy,aj na črevné parazity. Boli sme aj u alergológa sledovaní 2 roky, robila testy kožné, krvné. Nič sa nezistilo ! Záver bol, že je to pravdepodobne vírusového pôvodu. Odsledovala som, že sa mu to objaví fakt ,keď má zníženú imunitu a o pár dní mal nejakú virózu,teda pred chorobou sa mu to objavovalo. Teraz to mal naposledy ako 6 a pol ročný na jeseň , keď ochorel. Už to nemal 2 roky a teraz to už bolo v menšom rozsahu. Alergologička nám dala Aerius sirup, ten mu dám, keď sa vysype. Tiež to za pár minút zmizne, zvykne ho to aj svrbieť. Sama dr. nám povedala, že nie je v jej silách zistiť,že o aký vírus ide. Prirovnala to k herpetickým vírusom. Herpes sa tiež vždy objaví,keď je znížená imunita a potom zmizne. Našťastie syn nemá pritom problémy s dýchaním ani nič podobné, to by už bolo horšie.
@janulkaa82 je to očividne alergia na niečo.
plastelínu bez pardonu pre istotu vyhod.
sleduj
ak neprejde samozrejme k dotkorke
skús ešte ale s čas. odstupom od fenistilu obyčajné čierne uhlie - ak je to zo stravy pomôže.
lipový čaj vynechaj
parazity robia tiež nerovnováhu v črevách - ak to neprejde za deň dva určite k doktorke
? ani nikto z rodiny nie je v kontakte so zvieratkami?
@janulkaa82
? ten C vit ste vynechali?
v nedelu sa zdalo,ze uz je ako tak trosky lepsie, vysypal sa iba trosicku. Nechcela som teda dnes utekat k doktorke ked mu to uz prechadza. Ale dnes poobede zase trosku,no uz nie tak ako prve razy, ale vysypal. Tak zajtra rano ideme k Dr.isto. dam potom info co mu zistili. Dakujem vam vsetkym. Zelam vam vela vela zdravicka, vam i vasim ratolestiam, nech sa v pokoji mozme tesit na krasne vianoce
@janulkaa82 ten C vit, či iné umelé vitamíny už nedávaš?
Nie. Nic. Iba fenistil rano a vecer
Ahojte. Tak len pre info, s malym som bola v utorok u lekarky, povedala ze v pondelok tam mala asi 5 deti s tymto istym problemom, ze je zrejme nejaka viroza nedzi detmi. Podavat fenistil 2x za den. Ak by to trvalo viac ako 7-10 dni mame prist na odbery. Malemu to ale zatial nastastie pekne mizne, vcera to mal uz iba 2x. Tak snad to bola len virozka,ktora uz pomaly konci. Dakujem vam vsetkym za rady, tipy a pomoc 💕

@janulkaa82 zmena pracieho prasku, sprchoveho gelu?? Nieco co je v kontakte s kozou ste doma nemenili? Urcite by som isla na alergiu so synom. Davajte Fenistil kvapky alebo dostupne lieky proti alergii kym vas nevysetri pediater alebo alergolog