Zabudli ho v triede. Porozprávať sa s učiteľkou?
moj syn chodi dva tyzdne do skolky a uz tu mame problem. vcera po olovrante odisli vsetci von a mojho syna zabudli zobrat 😒 povedal mi ze este dopijal mliecko a ked ho dopil tak v triede ani nohy a totalne ticho.. zlakol sa, bezal ku dveram od triedy, ale trieda bola zamknuta. "nastastie"!!!!!!!!! bolo okno dokoran!!!! (podotykam ze je na poschodi) a cez okno krical aby niekto prisiel 😢 po mne presla elektrika, ked som si predstavila ze okno bolo dokoran a on cez to okno krical... boze dobry, bolo mi do placu, moj syn sa kazde rano tesi do skolky ale dnes uz vstaval s otazkou ci sa mu to zas nestane... vnimal to ako krivdu, nedokaze pochopit ze preco ho tam zabudli... rano som ucitelke nepovedala nic, nakolko poobede ich ma riaditelka, a stalo sa to jej.. dnes sa chystam ze jej o tom poviem ze to viem, no mam obavu aby sa nejako nezmenilo jej spravanie voci mojmu synovi, aj ked to nepredpokladam ale ludia su vseliaky.. mam jej o tom povedat? myslite si ze by som si to s nou mala vydiskutovat? manzel vravi ze by do toho nerypal, ze riaditelka je z toho urcite poucena, no ja mam stale pocit ze jej o tom musim povedat.. poradte ako by ste reagovali, predsa len ked ho tam rano davam, davam ho tam s pocitom ze vsetko bude ok a zrazu toto..
A to si naša vláda myslí ako po miestach vo verejnej správe obsadených dochodcami všetci skočia. Už skáču za tie peniaze ani z postele nevylezu.
@mamavera chápem čo chceš povedat. Ale kto v tom každý den nežije nepochopí. Medzi nami tá riaditelka to ale riadne pokašlala. To normálne nechápem . Naša upratovačka musela jíst s detmi aj na školský výlet pretože druhá učitelka si doma o jedenástej večer zlomila nohu. A teraz čo. Ako od pol noci do rána zrušíš autobus a všetky rezervácie. Navyše tie smutné deti.
@other_side zistujem, ze ja som povahovo tak trocha ako Ty. Tiez si hned hubu neotvorim, a potom si naplanujem co poviem, ale niekto ma zaskoci niecim inym a uz pakujem. A potom si samozrejme zas nadavam. Ja to proste nemam v sebe. Ja by som poslala manzela 😉 , ale ten by sa tak rozohnil a mozno by to bolo este horsie 😖 .
Je jasne, ze ako si si Ty doma pripravovala co tej riaditelke povies, tak si to pripravovala aj ona. Ja by som jej uz asi nepovedala nic v style konfrontacie. Asi len, ze maly bol cez vikend stale z toho nestastny a ze by sa to zrejme tak nemalo robit... Ved predsa okno otvorene...
Neviem je to cele otrasne, a najhorsie, ze ta riaditelka sa z toho vyzula. A takto nevies ci si z toho vobec zobrala nejake ponaucenie ☹ .
Daj vediet ci si este nieco poriesila.
@other_side Mozno aj riaditelka hovorila pravdu. Mozno mu naozaj povedala, aby si v klude dopil a zamkla ho preto, aby nikam von nevybehol. A tvoj syn ti tiez neklamal, len nepochopil, co mu ucitelka/riaditelka povedala, alebo to ani nevnimal, lebo myslel na nieco ine....Ja som ako dieta byvala casto myslienkami inde a nepamatala som si, co mi kto hovoril...Jednoznacne ti to mala povedat, ale mozno z jej pohladu jej to neprislo take hrozne, ked mu povedala, ze sa ponho vrati a on sa vylakal....Kazda normalna ucitelka by to povedala, pretoze dieta to aj tak povie same, takze ...skor si myslim, ze tomu neprikladala taky vyznam... 😒
ahojte!no mna by piclo-a keby mu tak zabehlo alebo nieco, tak ako co nasli by ho na zemi a smola.U nas by urcite nenehali zamknute dieta same v skolke - je to smutne,ze sa nieco take stalo.
Mne sa stalo s michalom ze sa buchol čelom o kovovu preliezku a nehali ho tak-ja som prenho prisla michal celo zarovno nosa...letela som hned k doktorke je od skolky asi 200m a hned na kramare ci nema otras mozgu alebo krvacanie,nastastie sa nic nepotvrdilo no aj tam sa lekarka cudovala ze preco mi bud hned nevolali do prace alebo nezavolali lekarku,mohol si na obed lahnut a uz sa nezobudit...-na druhy den som isla hned za riaditelkou a ze im sa to nezdalo tak vazne lebo michal neplakal.No neviem hlava je hlava a stat sa moze vselico.....
titkovamiriam ja mam akurat teraz doma syna so zlomenou nohou. samozrejme stalo sa to v skolke a ani ich nenapadlo zavolat. jednoducho muz prisiel pre neho do skolky a tam sedel a cakal kedze na nohu sa nemohol postavit. ja pre neho chodievam peso a s mladsím synom takze neviem ako by som ho vobec odtial odniesla domov.
nehnevam sa ze sa mu nieco stalo ale to ze nedvihli telefon a nezavolali.
a to ze ho riaditelka nechala v triede s tým ze pre neho po tom príde akosi nedomyslela vo svojej verzii. to akoze 19 deti chcela nechat vonku samých a vratit sa pre neho???
do šľaka, čo tu čítam, tak normálne sa do mňa vlieva zlosť a obdivujem vás, že to zvládate a do tej istej škôlky stále chodia..ja by som bola každý deň na nervy, že čo sa mu tam zase môže stať, ono u mňa je to tak, že stačí len raz nalomiť moju dôveru a končím..v momente čo by som sa dozvedela o nezodpovednom správaní tých vychovávateliek, učiteliek, či dajme tomu riaditeľky,nie len že by som na nich nahučala, ale aj hneď syna prehlásila inde. Nemalo by sa to brať na ľahkú váhu, kedy by sa tieto veci začali riešiť? až keď by niekto prišiel o život? Mýliť sa je síce ľudské, ale nie v zdraví a bezpečnosti našich detí... 😖
@mateson presne tak... a tiež nie je sranda začínať niekde s tým, že sme v inej škôlke mali negatívnu skúsenosť s učiteľkami... o tom, že si má dieťa zvykať na nové prostredie zas ani nehovoriac 😔
...ale inak úplne súhlasím ☹ v našom štáte sa väčšinou riešia veci až keď dôjde k tragédii ☹
precitala som si vsetky vase nazory, vidim ze aj v inych skolkach to nie je boh vie co, katy1979 ty mas doma syna so zlomenou nohou a zo skolky sa absolutne neunuvali vam volat... 😒 jednym slovom - bordel. cez vikend som nad tym stale rozmyslala, ale neviem ci ma nejaky zmysel preradovat syna, v kazdej skolke sa zrejme nieco najde.. do skolky mi ho zobrali az v piatich rokoch a som rada ze ho vobec vzali, predtym nebola sanca, vsade bolo plno 😖 zatial to necham uz tak, riaditelke som len povedala nech uz ho nikdy nenechava sameho v triede, je moznost preradit ho do inej triedy, ale kedze sa to stalo samotnej riaditelke tak aky by to malo zmysel, ine by bolo keby sa to stalo ucitelke.. aj tak vam este raz dakujem za nazory, a dufajme ze lahostajnost o ktorej som tu citala sa nam vsetkym bude vyhybat.. ved doplacaju na to len nase deti a my maminy sme vo vela pripadoch bezmocne 😠
tazko vybrat skolku kde by sme mali istotu ze su naozaj v bezpeci. a to je to preradit do inej skolky asi nie je len tak. kazda sme asi rada ze nam deturence vobec niekde zobrali. obcas rozmyslam ci to bol vobec dobry napad davat ho do skolky. to je to ze v triede je 20-23 deti a jedna ucitelka to nemaju sancu ustriehnut.
Ahojte,neda mi nezapojit sa s mojim zažitkom z Mš.Moj synačik chodil min.rok do jednej školky,no chodil,viac sme boli doma chory,ale to je ina tema...no chodil do školky,bol tam rad,mal tam jedneho kamarata,dve uč.z toho jednu poviem to slušne,mimo provoz,deti ju nemuseli a z rozpravania inych mamičiek ani mamičky s ňou neboli 2x spokojne,a prave tato osoba zodpovedna za moje dieta ma jedneho dňa dorazila...od pondelka do štvrtka nosil maly zo školky take divne škrabance na tvaričke,raz na ličku,tam mu ostala jazva,potom na krku,a nakoniec tesne pdo okom,keď som z neho ťahala,že odkial to ma povedal mi,že behali vonku na dvore a boli v krikoch sa hrat,tie kriky boli vtedy čerstvo ostrihane,bola jeseň,čiže ostre ako šipy a ta p.učitelka ani nevedela,že kde sa mu to stalo,že ved ona ma na dvore 70 deti,nevie kde sa mu to stalo,no museli sme isť ku chirurgovi,rany pri očku boli dosť hlboke,bala som sa,či to netreba nejako plasticky upraviť,ale naštastie dostali sme na to nejaku masť a zahojilo sa to aj bez plastiky,takže tak,ale najviac ma dostal ten argument,že ma na dvore 70 deti,veď ona ma na starosti iba 20 svojich,nie?takže uplne chapem ako si sa musela citiť 😢
@spachtos manzel sa pytal zevraj sa to stalo niekedy pred obedom tak uz nevolali. my pre neho poobede totiz chodime. ja sa mu doma venujem. len on je typ co potrebuje kolektiv. tym padom ze mame doma drobca nema s nim kto chodit na ihrisko ci sa mu tak venovat ako predtým. a skolka mu v napredovani da viac. v daní nových vzorov, hierarchie ci spolocenskeho spravania. rozpravala som sa o tom aj s ucitelkami aj so psychologom. kazdy povie dat dieta do skolky. je rozdiel ci ide v 4 a musi sa zaclenit do kolektivu ktorý uz rok funguje ci rovno do skoly. a naco ti to vysvetlujem. zjavne si proti aby chodil do skolky. dovody na to mam a stojim si za nimi. a ak chcem zacat pracovat tak tazko s ním doma.
co si ucitelka zo senca? 😅
u trojrocnych deti sa neda este velmi hovorit o nejakom kolektive, vacsinou sa tvori az u 4-5 a starsich deti, pokial mas dovody, jasne, prepac, len su mamicky, ktore nezvladaju svoje dve deti doma alebo su na to pohodlne a oddovodnuju to tym, ze dieta potrebuje kolektiv, / nemyslim teraz teba/. ci som ucitelka alebo nie, to je jedno. v prvom rade som matka a zastanca nazoru, ze pokial dieta trojrocne nemusi chodit do skolky, nech je doma s mamou, nech sa mama postara o to, aby sa dieta nenudilo, nech mu vymysli program, zoberie ho na ihrisko, medzi deti / ved dnes su uz vselijake centra, kde sa deti mozu zahrat/, nech s nimi nieco vyrabaju alebo sa s nimi hraju. tie casy sa uz nevratia a su najkrajsie.
hrozne co su citam 😖 vazne sa v kazdej skolke nieco najde
@spachtos, tak to vobec nieje pravda ze u 3-rocnych sa neda hovorit o kolektive. moj maly odkedy nastupil do skolky sa neuveritelne zmenil, vela naucil, pomohlo mu to v reci a ma vela kamaratov. a to chodi do skolky len mesiac. v tomto veku uz potrebuje kolektiv ako sol. a to este ked ma zena doma miminko tak uz vonkoncom mu neda tolko ako v skolke lebo nema tolko casu ked sa musi starat aj o miminko.
a to ani nehovorim o tom ako sa kazde rano tesi do skolky, prezuje sa a uz ani necaka a uteka sam do triedy.
ale to uz patri do inej temy 😉
@harmi no dieta je v kolektive, ale neda sa hovorit o kolektive ako takom. trojrocne deti sa hraju vacsinou same s hrackami, casto sa o nu hadaju alebo aj pobiju, samozrejme sa tym zaroven aj ucia mnohym veciam, ale kolektiv sa tvori trosku neskor, to netvrdim, ze sa nepotrebuju stretavat s inymi detmi.
spachtoš, aj ja som toho názoru. Keď nie sú mamičky malých trojročných detí spokojné so starostlivosťou o deti v škôlke, pritom sú doma s menším dieťaťom, nech ich do škôlky nedávajú. Kolektív sa dá nahradiť aj v materských centrách.
@spachtos ja si myslim,že 3 ročne dieta je zrele na kolektiv,treba ho predsa socializovat a začlenit do kolektivu,skor by som dieta nedala do školky,myslim mladšie ako 3 roky,ale niektore maminy nemaju na vyber,to chapem,ale chapem aj tie,čo maju okrem školkara aj miminko, a potrebuje sa viac sustredit na nho,vtedy je lepšie ak je to napr.3 ročne dietatko v školke,ja mam tiež dve deti sice tento problem som neriešila nikdy ,mam dost velky vekovy rozdiel,ale aj ja by som dala dieta do školky ako 3 ročne,samozrejme,ak by nebyval často chory,preto som teraz doma.Ale ešte raz 3 ročne dietatko je zrele na školku 😝
aj ked to sem nepatri, @spachtos, predsa len musim sa aj ja vyjadrit. tiez mam dve deti, a s mladsim som este doma na RD. starsiemu sa doma intenzivne venujem, a robim s nim rozne aktivity (aj take, co robia v skolke. vzhladom na to, ze moja mama bola dlhe roky ucitelka v ms), chodila som s nim do mc na rozne kruzky a medzi deti. a uz po 5 dnoch skolky som videla velikansky rozdiel v spravani syna, samostatnosti (ku ktorej ho vediem aj doma), pri rozpravani, pri hrani, spolupraci. proste pri vsetkom. taktiez mama sa po svojich dlhorocnych skusenostiach vyjadrila, ze 3-rocne deti kolektiv potrebuju, a vzdy bol vidno rozdiel medzi detmi, ktore uz chodili do skolky a dietatom, ktore este rok zostalo doma pri mame.
je jasne, ze kazde dieta zvlada adaptaciu inak. ale v globale su zrele do skolky uz v takomto veku, a potrebuju kolektiv.
3-rocne dieta by malo byt zrele na zaclenenie do kolektivu. ale my ludia sme rozni a dozrievame svojim tempom.
socializuje sa dieta hlavne v rodine. kolektiv rovesnikov je umelo vytvoreny. skor som za zmiesane skupiny deti.
uvedomte si, ze skolky vznikli hlavne preto, aby odbremenili matky.
ina je uz predskolska vychova. ta je dolezita, kvoli nastupu dietata do skoly.
ale aj na to su uz aj alternativne nazory...napriklad domaca skola. ozaj, asi tu taky nikto nie je....este som taku temu nevidela.
@dana33 nemyslela som tym, ze nie je zrele, ale ten kolektiv sa da vyhladat na ihrisku a v centrach, ja si len myslim, ze netreba take male dieta davat od seba prec, ked mam moznost s nim byt ja, hoci aj s mensim surodencom. aj tak sa vselicomu priuci a nema pocit, ze je odstrcene. ale to je moj nazor, ze v prvom rade, ak je to mozne, sa ma starat o svoje dieta mama /myslim tym take male a trojrocne povazujem za dost male- z vlastnych skusenosti/
asi sa nechapeme,dieta potrebuje kolektiv ano v tom sme sa zhodli,ale bez MAMINY,aby z neho nebol stale taky maly prisavnik, 😉 ok spachtoš,alebo ešte spinkaš? 😔
no kazda mame asi iny nazor. ale kazda sa snazime robit pre svoje deti len to najlepsie. kazde dieta je ine takze jedno je zrele do skolky a druhe nie. nema vyznam sa dohadovat. pravda neexistuje. kazde dieta je jedinecne kazdy rodic je jedinecny. takze kazda z nas nech robi tak ako uzna za vhodne.
spachtos ma pocit ze 3rocne dieta nepatri do skolky ok je to tvoj nazor respektujem. my mame pocit ze tie deti tam patria a je jedno z akeho dovodu daju 3rocne dieta do skolky.
specialna pedagogicka mi povedala ze je na to zrely a potrebuje to tak preco nie. kazda si svoje dieta pozname najlepsie.
hawk dohoverene
@katy1979 uplne s Tebou suhlasim-aj ako pedagog aj ako matka. 🙂

@mamavera My máme dve triedy, čiže v každej jedna učitelka ráno druhá poobede. Ked su z detmi doobeda na dvore a niektoré potrebuje na wc tak s ním idem ja pretože mám dvere z kancelárie do dvora. Robím veducu jedálne. Učitelka zatuká na dvere a je to. Jinak u nás asistentku pre všetko robí naša školníčka a upratovačka v jednej podobe. Má už 60 rokov a dala teraz výpoved že už nebude robit. Hladáme nejaku ale márne márne 😎 😎 😎 Zn. výhodné platové podmienky.