Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@stipec26 no to mas pravdu, to radsej ani nevediet..tiez si to hovorim🙂 A skolku sme vyberali prave aj kvoli tomu, ci tam maju predlzene hodiny...normalna prevadzka je do 17:00 ale po dohode a priplatku moze ostat aj dlhsie..a neviem ci bude sam, ale viac menej to cakam..aj ked ako pises, ked bude mila ucitelka co sa mu vlastne bude individualne venovat, tak to take hrozne mozno nebude..stale si hovorime, ze obcas ho hadam dedko vyzdvihne, obcas sa mne mozno podari skoncit skor a nie vzdy tam bude tak dlho..a nebude to hned od septembra, ale az asi od noveho roku, od septembra este tie prve mesiace v pohode, to bude tatinko este doma...
@klauduska diky moc za povzbudenie, ano nie je to lahke..ja totiz racujem uz od jeho 10.5mesiacov a od jeho 12mes robim naplny uvazok..kedze som slobodna mamicka, tak s nim nemoze byt muz, ale som rada ze nam to tak vyslo,ze sestra je na materskej,cize mi ho varuje spolu s jej dcerou.. i ked uz v auguste konci, a preto ta skolka..je mi ho luto, ze stale putuje sem a tam a teraz znova zmena..
Este stale je to tazke, kazde rano plac, pobede tiez....ale vidim na nom uz teraz ze je onoho ostrielanejsi a spolocenskejsi ako ine deti co su len s mamami...jednoznacne.
Nejak to zvladneme, musime, tych par mesiacov a potom uz bude z neho ozajstny skolkar 🙂 starsi..
len to ma mrzi ze tam musi na mna cakat do konca...robim do 16 :(
@m.i.r.i chudatko male, tak to je naozja velmi velmi dlho, cely den tam byt, pride domov iba buvat.... ale neodsudzujem,chapem ta..viem ze ked sa neda, tak sa neda..ja som sa napocuvala, ze preco nie som doma s nim,preco si ho neuzijem,ze preco za peniazmi sa zeniem atd....nepoznaju situaciu a budu riesit! a pritom mi srdce trhalo nosit ho kazde rano sestre ked mal 10.5mesiaca! drzim vam moc palce
@zahrika no druhych ja neriesim teda...mne je skor luto, ze moj otec uz bude na dochodku a mama sice pracuje ale do 15:30! a ja by som od nich cakala nieco ako ze sa sami ponuknu, ze maleho budu oni bravat zo skolky...ale ich by to strasne zatazovalo , ze oni maju svoj zivot a ja ked si to neviem zariadit som nemala mat deti 😖 no vraj mi ho obcas vyzdvihnu....no uvidime ako to cele bude
a ty tiez neries veru..viem si predstavit ako ti bolo uz takeho maleho ho davat sestre...ale kazda riesime ine situacie, musime sa zariadit ako sa nam da...a mas urcite pravdu v tom, ze tvoj drobec bude istejsi v socialnych kontaktoch, ten ked pojde do skolky, uz to ani ty tak riesit nebudes ani on..uz zvyknuty...vsetko ma svoje za a proti🙂
@m.i.r.i mas veru pravdu moja... na cudzich kaslat... jedine o co sa ja intenzivne snazim a to fak denno denne budovat si o to viac vztah s nim,lebo to co je pre ine zeny automatika, to ze ich deti na nich visia, u nas je to boj..musim sa snazit o sto sest aby vedel ze ja som mama... je to tazke, nastastie sa mi dari a dostali sme sa do stadia ze ked pridem po neho, hned MAMIMA, na ruky a k vytahu 🙂 to znamena ze sa na mna tesi..ale veru vypadalo to vseliako..chvilkami bola segra MAMA a ja MAMIMA...uz zacina byt chapavejsi, uz sa s nim aj rano lucim,vie ze pridem..i kde vzdy plac, ale tak je to uz lepsie ako zaciatky 😒
bude ostrielany co sa tyka deti,takze toho sa uz nebojim...skor to, aby nas vztah bol taky ako ma byt, aby vedel ze len ja som mama a som tu len a len pre neho...ak si s nim neni vacsinu dna, to sa tazko dokazuje takemu malemu zmatenemu babu 😒 a este k tomu nekojenemu od 2mes.
Aj vy to zvladnete, uvidis! chapem ta, nechapem tvojich rodicov sice,ale uvidis,oni zmaknu, neda im to...nenechaju ho tam dlho kazdy den... urcite si myslim.
@zahrika neboj sa, bude to lepsie..moj maly je starsi ako tvoj a tiez je zvyknuty na ludi..my mame na rodicovskej tatina..ja pracujem od jeho 2 mesiacov - ale z domu..teda som stale pri nich..ale maly od malicka vie, ze maminka pracuje a on je s tatinkom...raz za 2-3 mesiace dokonca chodim do prace na 2-3 dni, co znamena aj noci, lebo odchadzam 200 km dalej...on mi zakyva, vie, ze pridem..a nikdy nebol velky problem..a maminkovat sa zacal hlavne poslednych par mesiacov..mozno tak od 20-22 mesiacov...teraz je na mne nalepeny ako kliestik..ked vyjdem z "pracovne" tak vyleti ako strela, ze maminkaaaaaa a uz sa mi hadze okolo krku, tatka posiela prec..cez vikendy si to uzivame naplno..a tiez taky nebol...chlapci zvlast su velmi maminkovski, uvidis ako ti bude rast, bude sa ti este viac tulkat a nepusti si ta...o to sa vobec neboj!
@m.i.r.i ale nemas to veru ani ty lahke.. je to cele zle ta emancipacia 🙂 ale zasa, ked si clovek zvykne, ani mu to nepride..tie zeny ktore su doma stal aj 4 roky a viac,nevedia pochopit ako takto fungujeme...ale ono na to sa da zvyknut, musis..a nie je to take strasne..akurat ta lutost nikdy neodide, nad tym stratenym casom kedy som mohla byt pri nom ked sa uci nove veci..
akurat idem po rozhodnutie, Natalia sa ma stale pyta, ze kedy uz bude chodit s detickami do skolky, tak sa tesi 🙂 ja mam aj trosku obavy, ako to bude, ale zvladli druhi, zvladneme aj my 🙂
@babu9 nedostatok miesta, je ich dost v okoli, byvam v petrzalke, ale vsetky su plne aj tie v okoli, este mi riaditelka slubovala, ze ak bude v inej skolke miesto, tak nas tam zoberu, ale neviem, vsade plno, takto isto sme dopadli aj minuly rok, vsade plno, ale min. rok mi to tak nevadilo, lebo som doma, ale teraz mi to uz vadi, mala bude mat 4 roky, strasne chce chodit do skolky, maleho som chcela od 2 rokov do jasli.
@m.i.r.i tak to máš úžasných rodičov ☹ ale oni nato dôjdu, že o čo ak dedko a babka prichádzajú.... moji by neviem čo dali keby mohli byť s drobčekom ...ja som od našich 500 km tak to si aj malú aj drobčeka užívajú, keď občas prídu na návštevu...a keď prídu tak mamina len skonštatuje, že prečo sme tak ďaleko od nich ☹ , že ona by bola radšej keby sme boli bližšie..
@zahrika presne ako hovoríš, u nás to bolo tak isto...pri dcére som išla po roku do práce a pri malom od 5 mes. a každý riešil 😠 , že prečo som tak skoro išla do práce, že matka má byť doma pri deťoch,....bla, bla bla.....každý sa do každého stará a pritom by sa mal radšej starať sám o seba. Keď nepozná danú situáciu tak nech radšej čuší..
..ja som tiež od mala bola v jasliach s bráchom a potom hneď škôlka, nakoľko sme boli s maminou sami, bolo to niekedy pre mňa ťažké, lebo som bola strašne naviazaná na mamču ale zvládla som to 😀 😉 tak verím, že aj drobček to zvládne a ver, že hoci drobček aj keď ho nechávaš u sestry je na teba naviazaný a vie, že si jeho mamča lebo má len teba 😉 🙂
@euffra nedostatok miest 😒 veď keď bolo nedostatok miest minulého roku a tak toho roku už predsa museli počítať s ňou, či? ...veď toho roku znovu primali 3 ročákov a tvoju vynechali ? 😒, veď ona po správnosti by mala mať prednosť pre 3 ročakom keď ju minulého roku neprijali, či?....a ani odvolanie nepomohlo?
dnes po jednom dni voľna znovu v práci ☹ a drobček mi ráno vola, že maminka poď domov, ja že nemôžem, že maminka musí pracovať, a on, že nie poď domkov, lebo Janiko plačkal...a má soplíky 😀...tak to máme stále keď idem do práce, takže neviem ako to bude keď pôjdeme do škôlky to budú slzy ako hrach 🙂 a soplíky až po zem 😀 ...aj som však nebola iná 😀
@klauduska no my tiež musíme mať podbradník, aspoň pri polievočke....síce papáme sami ale občas sa nám podarí, že to skončí na podbradníku 🙂 ....len my máme jeden u drobček zásadný problém 🙂 , že keď je trošku špinavý na ústach, v kútiku a nedaj bože na líčku tak rýchlo utrieť lebo to neznesie 🙂 a chlebík chytiť do ruky..tak aby si náhodou neušpinil pršteky 😀...pomaly nám malíček ide uletieť 😀 no neviem po kom to má 😒 , lebo nikto ho až k takej čistote neviedol...dcéra je opak 😀...tak v škôlke to budú mať s ním veselo 😀
@babu9 my sme inak tiez 200km od nich teraz..ale pridu k nam tak raz za pol roka a aj to je plno reci, ze oni pracuju, potrebuju si oddychnut a nie este cestovat 3 hodiny k nam..my ked prideme, tak sa venuju, to zas nie ze nemaju radost a tak..ale tiez som pocuvala, ze sme daleko a ake by to bolo keby sme boli blizsie..ale staci ked chcem k nim ist, tak oni sa potesia, ale ze oni si chcu aj oddychnut, ze sa tesia na vikendy a na sviatky a chcu niekam vyrazit, ze oni maju svoj zivot..sestra tam byva pri nich a im to vyhovuje tak ako ona robi, ze asi 2x v tyzdni pride na hodinku pred vecerom s malou, dedko sa s nou pohra, babka sa pohra a papa domov, ideme spat, mame svoj zivot..tak sme sa rozhodli prestahovat tam kde su oni, ze aj my budeme v tom istom meste a mozeme chodit na hodinku sem a tam..ale zas by som potrebovala aj pomoc..a to nasi moc nechapu....ze si to mam zariadovat tak, aby som tu pomoc nepotrebovala....nejako som automaticky cakala aj od nich, ked sme im povedali ze sa tam stahujeme a budeme blizko a maly pojde do skolky, ze mi sami navrhnu, ze my ti ho vyzdvihneme kazdy den zo skolky..stacilo by o piatej keby ho brali klasicky a doniesli domov, ja o siestej koncim..kazdy den ho mat na hodinku aj s cestou zo skolky...ale nic take..ze raz za cas..a ked som tak nenapadne naznacila, ze budu urcite aj marodky a ci mozeme s nimi ratat, ze mi obcas postrazia maleho, tak tiez to bolo asi tak, ze dieta ked je chore potrebuje matku a nie babky a neviem koho, ze vtedy je dieta aj viac na mamu naviazane...co ja sice beriem, to je aj pravda, ale ja by som im nedavala maleho s vysokymi horuckami a tak..skor v zmysle, ze ked bude tazsie chory, vezmem si OCR alebo dovolenku ja, ale ked to budu co ja viem ovcie kiahne a bude musiet byt 3 tyzdne doma, tak si myslim, ze po tyzdni kludne moze ostat doma aj s dedkom...ked prejdu horucky..to ako priklad..aj pri inych chorobach..aby sme my s muzom nemuseli cerpat vsetku marodku a dovolenku len na maleho choroby, ked dedko je na dochodku a bude byvat 10 minut od nas....no neviem..ale aj ja verim inak, ze sa to zmeni ked pride na lamanie chleba..otec este v dochodku nie je, sam nevie ake to bude, ze sa bude cele dni nudit..a mozno sa s radostou bude venovat vnucikovi aj kazdy den..🙂
@babu9 neviem, dokedy chce mesto cakat a rozsirit skolky, ved takto sa to bude stale iba kumulovat, deti sa rodi stale vela opat vsetky co tento rok neprijali tak buduci znovu daju prihlasky a nakoniec to dopadne tak, ze budu prijimat len 5 rocne lebo tie musia. riaditelka tvrdila, ze mala vela prihlasok deti 2008, ze ich nevedela umiestnit, ze musela zobrat 2007, lebo tie maju uz 5 rokov a potom umiestnila surodencov, no a na nas uz nevyslo miesto.lebo ja som na materskej, tak nas jednotucho vyskrtla.
caute baby 😉 tie co ste z BA dostali ste uz rozhodnutie o prijati do skolky? lebo my stale este nie a to uz je 18teho 😠
ja som podavala do zahorskej bystrici a devinskej novej vsi a tiez este nemam rozhodnuta....
a taka otazka, ked vam prijmu deticky - aj nieco date do skolky? nejake podakovne?

@m.i.r.i fuha chrobacik! tak hadam oceni, ze sa mu budu specialne venovat - bude jediny? u nas sukromne zatvaraju ako statne o 17hod... tak to mate dobru skolku...
@klauduska tu o podbradnikoch ani pocut a ani v sukromnej, co chodil predtym... som musela prepierat kazdy den bol ako prasiatko a ked bol cisty, hned som mala podozrenie ze nejedol.... ach ti nasi malicki.... radsej asi nevediet, co sa tam deje, lebo ked nahliadnem viac ako by som mala - cisto materinska zvedavost - tak ma z toho este viac boli srdiecko....