Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
ahojte, zatial som tu nenasla inu temu, ale mi sme dali ziadost do skolky ale povedali nas ze anas pravdepodobne nevezmu ze rocniky 2010 neberu, v marci mame 3 roky a ja neviem kam dam dceru, sukromn askolka stoji 440€ na mesiac
@brumka mozno blba otazka, ale musis ist pracovat? preto ste planovali dat do skolky? podla mna je este malicka na skolku - ja to vidim teraz, oni do skolky beru fakt 3 a viac rocnych - skor je to 3 a pol - 4 rocnych a tvoja malicka by bola dost pozadu (nemyslim, ze nie je sikovna alebo dost vyvinuta, ale je to ine) ...ja som moju tiez myslela, ze dame skor, ale rok sme pockali a uz je to fakt teraz velka skolkarka.... inak este mozno ked sa im uvolni/nenastupia - teoreticky ak to budu zvladat - by ju mohli zobrat aspon od noveho roka.. niektore skolky beru aj v polke roka... skus si vyzistit aj tuto moznost (ale to zrejme teraz este nevedia ani v skolke)
@stipec26 uplne brumku chapem, som v podobnej sitauacii, moja mala bude mat 3 az vo februari a vtedy musim nastupi...vacsinou sa miesto drzi tri roky a potom nie...neviem ako to je u teba...tiez dam malu do skolky teraz, chvalabohu mi ju zoberu, lebo potom ten polrok od 3 rokov neviem kde by som ju dala...
Ahojte...tiez budem mat od septembra školkára...malý mal teraz v marci 3 roky, ale este som ho nechala doma...ja za chvílu nastupim na dalsie matersku, momentálne som PN, takze som doma, tak to u mna nastastie nie je problém...no malý sa mi zatial do skolky teší, má velmi rád deti..tak som zvedavá ako to bude 🙂
@jja mne mal maly 3 roky vo februari a isiel teda az od 3apol.... ale tak ja som bola doma s druhym, takze to je ine... no ked sme sa boli pytat a pozerat po skolkach (to mal 2 roky), tak nas odbijali, ze toto (ani mu nepovedali ze on, ale toto) Vam nezoberieme.... takze som rada, ze som mala dalsie doma...
akoze chapem, ze deticky musia ist, ked treba pracovat, ale je mi to luto aj za tie deticky aj za mamicky.... drzim palce
@stipec26 to je ine ked si doma, kebyze mam doma dalsie babo,, tiez necham malu este rok, ale nemam...v polke roka mi ju nezoberu, takze to musime riesit takto...ale myslim si ze je to lepsie ked ma 2,5 roka ako ked rok dat do jasli...ale kazda mamka si robi ako moze, ze?🙂 ale vyzera ze moja mala sa do skolky tesi..teraz chodime sem tam sa k nim pohrat, mam to tu pod nosom, tak si pomaly zvyka na to prostredie, na ten kolektiv...a uz od teraz rozprava kazdemu ze bude chodit do skolky ale sama a bude tam aj spat....pretoze my sa este kojime a zspava iba na ciciku, tak toho sa ja bojim...tak ju pomaly na to pripravujem🙂
inac moja sesterka v USA musela po 6 tyzdnoch nastupit do prace, oni tam maju neplatenu dovolenku 6 tyzdnov a to je vsetko....mna by sasi piclo🙂
@stipec26 ahoj, ano musim ist pracovat lebo v marci mi konci RD a nasom meste pocas roka deti neberu len v septembri, pridem o RD a ked nenastupim do prace tak mozno am aj vyhodit mozu, nemam super pracu ale chodim na smeny a nemam kam dat malu, otehotniet sa nam zatial nedari a viac sa mi oplati ostat doma ako nezamestnana ako platiti tu sukromnu ked pri nej este prerobim a budem unavena ako pees
bud mi ju zoberu ako 2,5 rocnu alebo ako 3,5 rocnu a to by som bola pol roka bez prijmu, hypoteku treba platit atak
@babu9 no už to máme aj my konečne čierne na bielom 🙂 prijatý 🙂 no najskôr ma naplašili, že sme neni na zozname, či sme boli vôbec na zápis a ona len zle počula priezvisko 😀 júúj, teraz už začínajú na mňa sadať všetky spomienky a myšlienky, že už doma nebudem mať to malilinkaté babatenko, ale riadneho škôlkara ☹ ozaj aj vám niečo viac oznámili? že čo ako kedy sa dostaviť, či len toho 3tieho prísť a tam povedia potom viac čo máme doniesť, kúpiť atd? bo nám dali len papier o prijatí 🙂
@brumka no sme na tom viaceri takto, moja bude mat 3 roky v novembri, ak mi ju teraz nevezmu tak bude skoro rok zbytocne doma, sukromna skolka stoji cca 400e mesacne tak ak vobec nastupim spät do prace budem robit pomaly len na skolku ☹ ak nenastupim nebudeme mat z coho zit - no tak ci tak, proste nanic situacia.
@rainee u mna je to tak ze ked nastupim do prace tak pol roka bude musiet byt vsukromnej, ja robim manualne cize cely prijem dam na skolku + bude musiet muz doplatit, ja si este stravu kupovat v praci a po 8-10 h do skolky po malu peso 35min a dalsichy 50 min domov a do skolky bude jedine moc manzel dcerku vozit :( u mna to vyzera ze budem tak ci tak stratova, jedine otehotniet alebo ostat pol roka na neplatenej Rd neviem ci sa da bez toho zeby som dostaala vypoved :(
@tanika5 tak blahoželám 🙂 u nás keď som si bola pre rozhodnutie mi povedali, že niekedy v júni nás bude volať škôlka na rodičovské kde nám bude všetko oznámené....ale nakoľko ideme v júni na dofču tak neviem 😒 asi sa tam pôjdem opýtať v predstihu aby sme neostali na holičkách a aby som potom nemusela cez prázdniny niekoho otravovať....každá škôlka to má však rôzne zariadené, niektoré už oboznámili rodičov niektoré nie takže záleží ako to provozuje tá škôlka kam ide drobec....pokiaľ ti nedali vedieť tak sa choď opýtať priamo do škôlky ako to bude...aby si neostala tá "mamina čo nemá ani čas sa dojsť opýtať"....lebo niekedy sa tvária 🙄 ako že ty sa máš zaujímať o to ako to tam chodí a nie oni ako inštitút, ktorý má dať vedieť ako to tam chodí....
ahojte babenky, aj my možno pôjdeme do škôlky v septembri, koncom týždňa sa mám prísť spýtať či nás vezmú, lebo majú veľa takých detičiek ako je môj Simon 😉
@tanika5 nam dali spolu s papierom, ze sme prijaty este jeden papier kt. musime dat potvrdit lekarovi (potvrdenie nemoze byt starsie ako 5 dni pred nastupom 😨 ) a este zoznam co mam priniest v ked nastupime a to bolo vsetko. Ja predpokladam, ze ten prvy tyzden budeme dostavat seky, som zvedava, ze kolko budeme platit 😀
Tak konecne sme sa dockali aj my,rozhodnutie mame uz doma,dnes prislo a sme prijaty!!!! 😵 😵 😵
Na FB som si pridala kamosku, ktora je ucitelka v MS (trosku sa pozname cez sestru,kedze jej maly chodi do tej istej skolky ako bude nas) a trosku som sa povypytovala....vrvaela som jej,ze mame este problem s kakanim,ze snad sa to stihneme naucit dovtedy a ze aj trosku dufam,ze ked uvidi ostatne deticky kakat do zachodila, bude aj on....a vravela,ze ak by s tym mal problem,dohliadnu na to...a ze na spinkanie mu kludne este mozu davat plienku....Ale nepotesila ma,ze budu mat prvy rok total natresk,az 23 deticiek,co este nemali.... 😒
V rozhodnuti sme mali napisane,ze budeme platiti mesacne 8€,to je nejak strasne malo,nie?Ale este nejake skolne ci co atd...tak uvidim kolko to nakoniec vyjde....
ahojte baby, tak my budeme mať tiež od septembra malého škôlkara, dnes sme dostali správu že sme prijatí, tak som zvedavá ako to všetko dopadne...
ahojte.. tak u nas to zatial vyzera tak ze nas tiez zobrali .. sice som len telefonovala s riaditelkou ktora mi to potvrdila este cakame na papier..
Ninka sa moc moc tesi , az mi je to divne ale na druhej strane som moc rada ze je taka.. nema strach z cudzich ludi, okrem toho tam bude chodit s detickami s ktorymi sa stretavama pravidelne vonku tak to bude lahsie.
kazdy den pouvam co bude robit skolke a ked jej dojdu napady tak mi povie maminka rozpravaj mi o skolke tak jej len dookola vysvetlujem co tam budu robit { snad si to este dobre pamatam co sa v skolke robi a nezavadzam ju hehehe}
ja osobne sa na to velmi tesim ze tam ide.. jasne ze mi to pride divne ze za moje "vecne v pohybe" dieta bude niekto iny zodpovedny ako ja co uz viem , co mozem ocakavat.. ale .. uz potrebuje kolektiv.. minule mi povedala ze ju uz nebavim .. no co vam budem hovorit
gratulujem vsetkym maminam, ktore mate deti uz prijate, my stale cakame na vyjadrenie .... pockam do konca tyzdna a ked nic idem tam volat...
Ja mam doma dvoch skolakov, jedneho skolkara a najmladsi nastupuje od septembra. ak sa vyberie dobra skolka, urcite bude dietatko v skolke spokojne a bude mu tam lepsie, nez "pri maminej sukni". Novi kamarati, hry, prechadzky, ina strava... Tiez sme nechavali deti najprv len na dve hodinky, potom na cele doobedie, potom aj obed a asi po tyzdni aj so spanim. Rozhodne netreba pocitat s tym, ze dietatko tam bude od pvrveho dna na cely den. A ako to vase deti zvladaju zdravotne? Ja som to mala u kazdeho inak. jeden bol prvy rok takmer stale chory a nurofen sme nestihali odkladat a u druhych dvoch to slo uz hladko. Tak cakam, ako to zvladne ten najmladsi.

@stipec26 Preboha a načo? 😕 😕 😕 Nerozumiem tvojej otázke. 😕 😕 😕