icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

misss
28. apr 2012

skusala..vela krat, ale on dokaze sa pol dna poocikavat vsetky gatuse a potom mu nemam co obliect..aj ho sadam pomaly kazdych 5 min. na serblik/zachod, ale bojkotuje vsetku moju snahu..kym sedi nic, za 2 min. je pocikany..a nevadi mu to...vobec..

tereza33
28. apr 2012

@babu9 dávam mu probiotické kvapky BioGaia a sirup Cebion Multi. Máš odskúšané niečo lepšie? Napíš, vyskúšam 🙂

babu9
autor
29. apr 2012

@misss ☹ tak ono to asi musí prísť samo niekedy to príde zo dňa na deň..... u chalanov to tak občas býva lebo oni sú trošku lenivejší ako baby 😉....ja drobčekovi hovorím keď si nechce umyť zúbky alebo si umyť ručky keď prídeme z vonku, že keď si ich neumyje tak špinka ho spapá a mala by si vidieť aké fukoty 😀 nastanú aby ho ta špinka a niekedy aj chrobáčiky (hlavne na zúbky to zaberá) nespapala.....tak mu pevec, že keď nepôjde na nočníček tak mu to spapá zadoček alebo vrabčeka 🙂 a uvidíš môžno, že to zaberie 😉

babu9
autor
29. apr 2012

@tereza33 ja mu od malička dávam Infants Dophilus, a je ešte na posilnenie imunity po ATB Infants Dophilus plus a môžem povedať, že zatiaľ sme boli 2x chorí tak, že sme boli na ATB a z toho jeden krát to bolo zo zúbkov, kde sa nám zapálilo ľavé uško a aj očko tak sme museli vybrať aj ATB.
Ja som dosť používala a aj súčasne používam pokiaľ to je len o soplíkoch a zvýšenej teplote homeopatika.....mne sa dosť osvedčili pri dcére a používam ich aj pri drobčekovi. Pokiaľ vidím, že sa nám začínajú soplíky a je na ňom vidieť, že asi na neho niečo "lezie" tak ich nasadím......

misss
29. apr 2012

@babu9 no..ved stale cakam, pytam sa ho, skusame, ale zatial mu to asi nejako nedochadza..aj mu davame priklady, ze ten a ten chodi na zachod, ale nechce sa mu..nastastie so zubkami nemame problemy, to sa pyta aj v priebehu dna sam, ruky obcas presviedcame, ale to je tiez fajn..no akurat tie plienky..ale ved nejako to zvladneme. 😀

stipec26
30. apr 2012

@babu9 ahojky - a ake homeo pouzivas? ja som teraz zacala davat Arco Defence Junior, ale zatial nemam pocit, ze by to pomahalo

stipec26
30. apr 2012

ak si budete chciet precitat
http://babetko.rodinka.sk/vychovavame/opatrovan...
inak u nas detom ponozky na spinkanie nedavaju, aj som ich musela pekne hned v prvy den odniest domov

strawberry17
2. máj 2012

mne sa dnes snivalo, ze maly uz nemal plienky 😀 no ale to bol len sen 😝 inak ma 2 dni ciernu stolicu, este nikdy to za 2,5 roka nemal, stretli ste sa uz s tym? nejedol nic take, z coho by to mohol mat. Stale papa dookola to iste, lebo nie je moc velky jedak a experimenty mi odmieta, vacsinou ma na ranajky chlebik so syrom a cajik, na obed polievocku alebo ryzu s maskom, na veceru to co na obed vacsinou, pomedzi to jogurt, caj, mliecko umele 3x denne pred spanim...troska sa nam rozvazuje jazycek, ale vyzera to este ako cinstina 😀

janulabj
2. máj 2012

ahojte, tak nás prijali, od 3.9. teda, len neviem kedy sa dozvieme čo a ako. nič nevravela riaditelka.
a ako som mala v ruke ten papier, noo už mi začina tiež trochu lepit ako ho ja tam necham.....ou to bude smutno 🙂

jankalac
2. máj 2012

a nas nezobrali ☹ .... taaaak sa tesil do skolky....

kathrin11
2. máj 2012

ahojte,aj my budeme mať od septembra škôlkarku, veľmi sa teší, už aj teraz by išla.nastupuje až 11.9. lebo v škôlke chcú tento rok spraviť pre deti navykačný program, aby im uľahčili nástup. no neviem, mne sa to nepáči, lebo je to dosť zdĺhavé a ja som chcela nastúpiť do práce na rannú smenu.tak uvidíme, ako sa malej bude páčiť 🙂

petusska
3. máj 2012

tak si dovolim sa sem pridat 🙂 aj moje srdiecko je uz oficialne prijate do skolky 🙂 uz teraz mi je smutno za nim ☹

ootaznik
4. máj 2012

tak my zaciname od 3.9......a mam obavy ako to zvladneme - obe......neviete nejaky navod, ako sa s predstihom na to pripravit? co nas caka - mna ako maminu a tiez moju dceru, ake mozu byt prve dni, mesiace, co nas moze prekvapit a pod? privitala by som nejake rady od skusenejsich (nechcem zbytocne zakladat novu temu) 🙂

babu9
autor
4. máj 2012

@stipec26 ahojky ja mu dávam Infants Dophilus a môžem povedať, že nám v celku zaberajú...dcéra večne niečo donesie zo školy, je alergička takže večne má chytené dutiny a aj polovička je tiež dosť často nachladený ale drobček sa v celku drží , takže si myslím, že asi v celku pomáhajú 😉

babu9
autor
4. máj 2012

@stipec26 no som zvedavá či u nás ich budu môcť mať lebo drobček je na ne zvyknutý.... on ani bosou nôžkou nestane na podlahu a už vôbec na dlažbu ☹ takže bude to mať ťažké ☹ ...on si zvykol mať nôžky oblečené z dupačiek a drží ho to dodnes ☹ ....teraz ako boli tie horká tak som mu povedala, že ponoštičky nedáme no to bolo rečí 😖 a prečo a prečo .....až som mu ich nakoniec dala 🙄

babu9
autor
4. máj 2012

@janulabj tak blahoželáme 😉

babu9
autor
4. máj 2012

@jankalac to je nanič ☹ ...tomu drobčeku sa to dosť ťažko vysvetľuje a oto je to horšie, keď sa drobček teší..a ako dôvod čo vám uviedli....aj ste sa odvolali?...

babu9
autor
4. máj 2012

@kathrin11
@petusska
@ootaznik tak blahoželám k prijatiu a vítam Vás tu 😉

natalii6
4. máj 2012

ahojte tak nas do jednej skolky neprijali( z nedostaku miesta) 😖 a na druhu este cakame len sa mi to zda byt nejak dlho kedze vraveli pri zapise ze do 15.4 daju vediet 😠 a tym co ich prijali blahozelam

babu9
autor
4. máj 2012

@ootaznik ono nejaký recept neexistuje....každé dieťa je individuálne....niektoré to zvládajú hneď a niektoré s tým majú problém.....ja osobne som dcéru pripravovala a aj drobčeka pripravujem tak, že už teraz mu vysvetľujem, že bude chodiť do škôlky, bude veľký škôlkár 😀 , že už nieje bábo....že tam sa bude hrajkať s iný detičkami....bude mať pani učiteľku, že sa tam bude "učiť" nové veci s detičkami a pani učiteľkou.....tak uvidíme či to všetko padne na úradnú pôdu 😉 ...dcéra to zvládala v pohode tá sa tešila do škôlky od začiatku, spinkala tam bez problémov, čo som sa obávala lebo ona už od roka a pol vôbec nespala cez obed, veľmi rýchlo sa adaptovala na všetko, boli tam super učiteľky.....tak uvidím ako to bude s drobčekom či nebudeme ráno utierať slzičky 😉 alebo to bude v poho 🙂

babu9
autor
4. máj 2012

@natalii6 tak ako čítam tak v BA a okolí je to dosť biedne ☹ s tými škôlkami...tak vám držím palečky nech to vyjde do tej druhej..klop,klop,klop 😉

stipec26
4. máj 2012

@babu9 uplne poznam, tiez sme boli maximalne ponozkovy.... ale ked pani ucitelka povedala nie, tak pani ucitelka povedala nie.. no na doma ich mat musi 😀 😀 😀 toho sa nevzdal 🙂

babu9
autor
4. máj 2012

@stipec26 tak to bude asi obdobné 😀..alebo tiež bude skúšať pani učiteľku...a prečo, a prečo 😀 😀

natalii6
4. máj 2012

@babu9 dakujem ale ja uz tomu moc neverim ☹ ved to deti je koooopec a skoliek zalostne malo 😠 esteze ked bude ako predskolak ho uz budu musiet prijat 😀 a vas prijali?

babu9
autor
4. máj 2012

@natalii6 nás áno u nás to bol tiež boj ale my sme menšie mesteško 😉 takže sme sa dostali...máš pravdu, že nato koľko je detí tak školiek je málo a nikto nič preto nerobí aby ich bolo viacej a to chcú aby sa populácia rozrastala kde ju chcú dať 😒 keď už teraz je problém ...

jankalac
4. máj 2012

@babu9 koli nedostatku miesta samozrejme.... no v BA je dost natresk asi... scasti som aj rada, ze nebude choroby nosit, ale uz potrebuje byt medzi detmi... poriesim to nejakym detskym centrom niekde v okoli nech ma nejakych kamosov 😉

keenfan
4. máj 2012

Ahojte dievcata,
my tiez pojdeme do skolky tento september, teda ak nam do toho nic nevojde co by nam v tom zabranilo 😕

michaelka5
4. máj 2012

dievcata tak aj ja sa pridavam. Nas Matejko je prijaty od septembra do skolky...dala som ho zatial na 4 hodiny, len aby sa aklimatizoval na kolektiv deti.

strawberry17
4. máj 2012

ahojte, uz som zistila z coho mal minule maly ciernu stolicu. papal tie keksiky oreo ci ako sa to vola, tie ze otocis, oliznes, onmliekujes...a tie su poriadne cierne, tak asi z toho 😀
este stale nemame rozhodnutie zo skolky, len ustne ze ano, ktovie co pride nakoniec pisomne 😝
tak strasne mu chybaju deticky na hranie, uz sa nevieme tej skolky dockat

pavlinka_jurko
5. máj 2012

Ahojte, aj môj Jurko začne v septembri chodiť do škôlky a začínam mať z toho už teraz hrôzu 😀