icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

danielaviki
4. apr 2012

@gabika20 co ja viem tak byva 2 tyzdnovy adaptacny proces, prve dni len na 2-3 hodinky, potom na pol dna a potom na cely den....a podla toho ako to dieta zvlada , chodi dieta bud na pol dna alebo na cely den....

mentolka28
4. apr 2012

ahojte, aj my v septembri zaciname so skolkou 🙂 vacsina mojich kamaratok uz ma rozhodnutie o prijati/neprijati tak som vcera zavolala do nasej ze kedy bude rozhodnutie a dnes som sla pren osobne. nastastie je prijaty 🙂 tesim sa ako keby ho prijali na medicinu 😀

danielaviki
4. apr 2012

@mentolka28 v dnesnej dobe sa treba tak tesit 🙂 aj ja sa budem ak ho vezmu.... 🙂

svetlankat
4. apr 2012

@mentolka28 aj ja sa takto budem vytesovat, ked uz budem mat papier v ruke,

k_a_j_k_a
4. apr 2012

Ahojte, aj ja sa pridam. Adelka pojde od septembra do skolky, uz mame aj rozhodnutie doma. Straaasne sa tesi a kazdemu na pockanie rozprava, ze "pojde do skolky, ale najskor bude nosit kratasky a suknicky, potom pojdeme k moru a potom pojde do skolky. Ale ze teraz nemoze, lebo nemaju pre nu postielku." 😀 je zlata. Chybaju jej deti v jej veku, lebo aj ked mame doma mladsiu dcerku, tak predsalen sa s nou tak nezahra a aj na ihrisku su mladsie deticky a nikto sa s nou nechce hrat. Tak sa chudatko vacsinou na ihrisku nudi, tak chodievame radsej na prechadzky. My uz skolkou "zijeme" od oktobra, kedy som zacala obehavat skolky-chcela som ju dat od januara (v decembri mala 3r), ale neboli volne miesta. Uz sme sa boli v skolke aj zahrat a veeeelmi sa jej pacilo, tak dufam, ze si zvykne ok.

beruha
5. apr 2012

Zdravíme a pridávame sa! Aj nám malý v septembri nastupuje . . . A pocity mám viac než zmiešané, lebo v sept. bude mať len niečo málo cez 2,5roka. . . Kuriatko malé. . . 🙂 Ale ja žiaľ musím nastúpiť do práce. Malý síce rozpráva takou svojou hatlaninou, ktorej rozumejú len najbližší, ale inak je veľmi samostatný a šikovný a keby mohol tak do škôlky by išiel už teraz . . . 😀 Keď vidí odchádzať svoju veľkú sestričku, tak by sa k nej hneď pridal. Dúfam, že jeho nástup do škôlky (a môj nástup do práce. . . ☹ ) zvládne celá rodina bez ujmy na zdraví 🙂

sisaha
5. apr 2012

Aj my v sept. nastupujeme do skolky...taktiez som velmi zvedava ako to bude. Rozhodnutie este v ruke nemam, tak ale hadam bude "prijata". 😉

lindula3
5. apr 2012

Ahojte baby my sa tiez pridavame k septembrovym skolkarom 🙂 uvidime ako to zvladneme snad dobre. ja somm uz nastupila v pondelok do prace mala varuje s babkou. Zvlada to uzasne pochopila ze maminka musi uz ist do roboty, dufam ze to tak lahko pojde aj so skolkou.

ivancek23
5. apr 2012

@danielaviki Ahoj,citala som tvoj prispevok,syn ma tiez Fenylketonuriu?My sme tiez s tou diagnozou a tiez ideme do skolky v septembri,ak nas vezmu,ale v Prievidzi.
🙂

babu9
autor
6. apr 2012

ahojte babenky tak som rada, že sa to tu tak rozbehlo 🙂 ...tak my už máme rozhodnutie do škôlky sme prijatý 🙂 ale dúfala som, že to aj tak bude lebo u nás je to tak, že v deň zápisu som už v podstate mala isté, že ho zoberú....veď som pred úradom stála už od 05.00 hod a to som bola už druhá ☹ 🙂 a do tej škôlky kde som chcela aby ho zobrali mali ešte voľné 🙂 ....takže v kútiku duše som v to verila, že nebude problém.
....my keď ideme okolo škôlky do ktorej pôjde tak drobček len zahlási" maminka sem budem chodiť do škôlky a hrať sa s detičkami" ...on už sa aj teší, nakoľko už asi rok chodíme do centra medzi detičky a v celku si zvykol na kolektív a všetko okolo toho...tak dúfam, že aj my to v tej škôlke zvládneme hravo 🙂

babu9
autor
6. apr 2012

@katushka16 no tak to by naštvalo aj vola...ako si to mohla tak dovoliť ..veď sa mala vyjadriť presne a jasne a nerobiť najprv, že áno áno nieje problém a keď došlo čo k čomu a potom nie 😠 dospelák to v celku pochopí ale tomu drobčekovi sa to dosť ťažko vysvetlí ...a verím tmu, že Valentínka nechápala čo sa deje...a teraz od septembra jej to nanovo vysvetľovať, že už teraz pôjde určite do škôlky, že to nebude ako pred tým....ten drobný rozumček bude mať čo robiť aby pochopil dospelácke jednanie ☹ ale verím, že to zvládne 😉

babu9
autor
6. apr 2012

ináč aj ja už makám od 5 mesiaca ☹ ..na materskej ostal mužíček 🙂 ..zo začiatku som odchádzala do roboty aby drobček nevedel, lebo bolo plaču ale teraz je to už v poho 😉 ...ale keď dojem niekedy až večer po dlhej smene tak to nevie čo zo sebou a zaspávame len veľmi s obtiažami, vymýšľa...čaj, mliečko, cikať, kakať, zakryť 😖 až naraz ostane ticho a to len skonštatujeme, že už odpadol 😀 dobíja duracelky 😀

jaduska
6. apr 2012

ahojte ženy, tiež mám ratolesť, ktorá pôjde do škôlky prvýkrát od sept.2012, ale je to už naša tretia škôlkarka, tak trošku vieme, čo nás čaká, aj keď každé dieťa je iné a človek môže zažiť prekvapenie....

@katushka16 no pekne s vami riaditeľka vybabrala....ale možno do septembra na to malá zabudne a bude fajn...

@sisaha 😉

jaduska
6. apr 2012

@gabika20 čo ja viem, tak väčšina učiteliek odporúča dať dieťa hneď od začiatku na celý deň, aby si dieťa privyklo na režim....ono detičky vnímajú čas inak ako dospelý, nám sa zdá, že odísť od dieťaťa hneď na 6 - 8 hodín a nechať ho samé v cudzom prostredí je strááááááááááášne veľa, ale dieťa to tak nevníma....ono to berie tak, že sa v škôlke zahrá, napapá, pocvičí, pospinká, napapá, zahrá a príde mama....adaptačný pobyt vraj toto narúša, lebo dieťa si napr. zvykne, že v škôlke nespí a zrazu hup...jedného dňa tam ostane aj spať....
Ale samozrejme, ako vo všetko, aj tu existujú výnimky. Niektoré deti ten adaptačný pobyt možno potrebujú, ale tých je málo....
ja som takéto stavy prežívala, keď išla do škôlky prvá dcérka, bola na mňa dosť naviazaná, mala problém nadväzovať kontakty, mala 2,5 roka, keď tam nastúpila, ale zvládla to lepšie ako ja - ona v škôlke v rámci možností v pohode a ja doma uplakaná 😀 😀 😀

gabika20
6. apr 2012

@jaduska ďakujem, trošku ma to aj ukľudnilo..asi ja to ozaj prežívam ťažšie ako malá..však tam sa pohrá, zabaví sa s ostatnými detičkami a bude vedieť, že maminka si pre ňu potom vždy príde 🙂

ajka30
6. apr 2012

Ahojte, aj moj syncek pojde od septembra do skolky, tak by som sa rada pridala 🙂

babu9
autor
6. apr 2012

@gabika20 ja mam tiež trošku obavu ako to bude keď pôjde do škôlky a celý ten čas bude bez maminky 😒 my sme momentálne strááááášne umaminkovaný ani na WC nemôžem ísť bez neho ☹ 😀 tak neviem ako to zvládneme ale dúfam, že to bude ok...možno, že on to zvládne lepšie ako ja ...keď som v práci je s polovičkou a akosi mi to nepríde aj keď sa neviem dočkať kedy už budem doma....ale keď budem mať voľno a drobček bude v škôlke či to zvládnem ja ☹ bez neho ....
s dcérkou sme taký problém nemali tá si hneď zvykla bez problémov, len nechápala 😒 prečo niektoré detičky plačú keď je tam tak faj a dalo nám to čo robiť aby sme jej to ako tak vysvetlili aby nezačala naťahovať aj ona a ani neviem ako všetko tak utekalo, že sme sa nenazdali a už išla do školy 🙂

dievcinka
6. apr 2012

Ahojte. Aj náš malý bude mať v auguste tri roky a nastupuje v septembri do škôlky. Som zvedavá, ako to zvládne, lebo je strašne hanblivý. Bude chodiť len dopoludnia, ja budem s mladším doma, tak snáď to bude dobré a trošku sa medzi deťmi "ostrieľa". 😉

myya
6. apr 2012

Ahojte bambulky. Tiež sa chystáme do školky. Malý sa velmi teší no ja sa toho viac obávam. Bude mi chýbat ten moj huncút. Len dúfam že to všetko dobre zvládne.

jaduska
7. apr 2012

@gabika20 no pri prvom dieťatku to každá mama prežíva intenzívnejšie, tak sa ti ani nečudujem....ale neboj, ak budú učiteľky fajn, tak malá si ani nevšimne, že si preč 🙂

katushka16
7. apr 2012

@babu9 presne tak,ona v tej malej hlavičke nevie pochopiť"dospelácke" jednanie.no,dúfam,že do septembra sa to zmení,teda,ak ju príjme

babu9
autor
7. apr 2012

@katushka16 a keď vodíš do škôlky Terezku tak Valentínka sa nepýta či už aj ona pôjde, či pôjde tiež do tej škôlky ale niečo podobné?...alebo po tej nepríjemnej skúsenosti sa radšej ani nepýta ☹ aby nebolo ďalšie sklamanie..

babu9
autor
7. apr 2012

@ajka30
@dievcinka
@myya ahojte babenky tiež vás tú vítam 🙂

katushka16
8. apr 2012

@babu9 ona sa nič nepýta.keď prídeme do škôlky a Terezka sa prezlieka tak ona si otvorí dvere na triede a pozerá sa na deti.a keď sa jej učiteľka opýta,či sa zostane hrať,ona samozrejme,že: Nie,s maminkou domov.a hotovo.najhoršie je,že ani s mm nechce ísť nikam,dovtedy išla v pohode,hlavne keď tam bola Terezka.Teraz neexistuje:(

iwusca
8. apr 2012

ahojte tak aj ja sa pridavam k skolkarom 🙂 mala ide od septembra ale vidim ci ju tam necham lebo v novembri cakame babo tak to bude zalezat od toho ako casto bude chora aby nenakazila male...
@babu9 od 5 rano??? to oni u vas brali podla poradia ako kto prisiel? u nas brali podla datumu narodenia, bydliska a dalsich veci cize aj keby som bola prva tak by mi to nepomohlo....ale my mame taku malu dedinsku skolku kde chodia len deti od nas a zo susednej dediny takze tam miesto je 🙂

babu9
autor
8. apr 2012

@iwusca no u nás je to tak, síce tvrdia, že vôbec so nemusela ísť od rána, že drobček by sa dostal do škôlky tak či tak, že deti, ktoré v tomto roku dovŕšia tretí rok veku sa do škôlky dostanú ale nikto by sa mi nezaručil či do tej do ktorej so chcela, takže radšej som si to išla odstáť 😖 a mala som istotu, že mi ho zoberú do tej škôlky kde som chcela......

babu9
autor
8. apr 2012

@katushka16 tak snáď sa to spraví do septembra 🙂

tanika5
8. apr 2012

@babu9
@iwusca
@katushka16
@jaduska ahojte, pridávame sa k vám, teda dúfam 🙂 rozhodnutie budeme mať až okolo 24.teho apríla no dúfam, že nás zoberú.

stipec26
8. apr 2012

ahojte... aj u nas bude nova skolkarka.... je strasne sutaziva a tvrdohlava a obavam sa, ked sa rozplace, ci ju dokazu utisit.... som fakt zvedava....

babu9
autor
8. apr 2012

@tanika5 ahoj tak ťa tu vítam🙂....ja som si bola pre rozhodnutie osobne u nás to bolo tak, že sme si pre rozhodnutie museli ísť osobne ...kde ušetríš tam ušetríš 🙂