icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

eviki
23. aug 2012

Tak teraz neviem, kolko uciteliek vlastne budeme mat 🙂 , ale mam pocit, ze budu dve. Kvietky su asi fakt krajsie. Radsej zoberieme tri 🙂 . Dakujem ekka.

gabika7706
23. aug 2012

@susan007 moj sa uz vie aj obliect aj zobliect, obut tiez, pokial su tam suche zipsy...jedava klasika priborom (obcas noz pouzije na pridrzanie, krajat zatial vsetko nevie), co mi teda bude trosku vadit, ze "klesne" nizsie, pretoze v skolke (aspon teda v tej nasej) jedia deti prvy rok vsetko len lyzicou 😖
Nastupujeme mozno od oktobra, mozno od novembra, kedze 3 roky bude mat az 23.11....chcem sa ist buduci tyzden dohodnut, zatial asi len na dopoludnie.
a v ten prvy den nastupu, aj ked my nastupime napr. neskor, urcite nesieme kvietky kazdej pani ucitelke 🙂

zvonkohra
23. aug 2012

az sa mi oci prevratili ked som citala co vsetko vam treba do skolky..u nas len papucky a nahradne oblecko to kde davate deti?panecku 😝
inak ktora dava dieta na cergovsku?
ja davam malu nakoniec len na doobedu

6katka10
23. aug 2012

Ahojte mamičky... nebojte sa, vaše detičky zvládnu nástup do školky hravo... sice bude spociatku plac a urcite aj vy same si poplacete s nimi ked budete odchadzat... co sa tyka jedenia s lyzicou tak s tou sa je az do predskolskeho veku (až vtedy sa učia jesť príborom). Co sa tyka obliekania- pani ucitelky urcite velmi radi pomozu- hlavne je ze nenosia plienky... 🙂... O noseni cajika do skolky som este nepocula... ale aspon mam novu vedomost... vacsinou chcu pyzamko (niekde aj nahradne, keby sa dietatko pocikalo v spanku), papucky, nahradne oblecenie, zubna kefka, pasta, toaletny, uteracik, dievcence vlastne hrebene, tekute mydielko... hadam som na nic nezabudla... drzim palce pri nastupe 🙂

majuska29
24. aug 2012

Ahojte, nas caka v septembri tiez nastup prvykrat do skolky. Dnes som bola presunut zdravotnu kartu inej pediatricke, a ta mi ponukla nejake multivitaminy na posilnenie imunity pred skolkou aby nebol hned chory. Davate nieco podobne svojim detickam??

mj28
24. aug 2012

@majuska29 Ahoj, nam to tiez pediatricka odporucila a kebyze nie,tak sa jej na to urcite opytam .... odporucila nam Kolostrum alebo Imunoglukan .....Kolostrum su cmulacie tabletky,a kedze nas drobec nevie ani ako sa cmulaju cukriky (bud ani nechce,alebo hned rozkuse),tak som zvolila Imunoglukan to je vo forme sirupu ...tak uvidime ci to aspon trosku pomoze 🙂

gabika7706
24. aug 2012

@majuska29 my len pravidelne vitamin C (cmulacie Jamieson alebo v praskovej forme) a infant dophilus obcasnu kuru. Od alergologicky ma synator nasadeny Broncho vaxom od septembra.

flowerfairy
24. aug 2012

@mj28 tak toto je dobry napad, asi najvyssi cas mu nieco nasadit. Davame mu sice c-cko ale nejaky multi bude lepsi. 🙂

flowerfairy
24. aug 2012

Maminky, nestiham citat, tak sa vopred osprevedlnujem, ak sa blbo pytam, ale ako prebiehaju tie adaptacne tyzdne? Uz mam hrozu co to bude, maly je na mna strasne naviazany, u babky sice vydrzi aj tyzden, ale inak nejde bezo mna ani do detskeho kutika. ☹

gabika7706
24. aug 2012

@flowerfairy u nas to iste, naviazany na mna ale hlavne na svou starsiu sestru, bavila som sa o nom uz s ucitelkou (bude mat tie iste, kt. mala dcera), vravela, ze pre neho bude urcite lepsie, ak bude chodit zo zaciatku len na pol dna, pri dcere som tento system uplne odmietala, z principu, aby si zvykla a bola od prveho dna hned na cely den, ale pri nom si to teda vobec neviem prestavit ☹

flowerfairy
24. aug 2012

@gabika7706 ja som ho tiez chcela dat len na pol dna, ale kazdy mi hovori, ze je lepsie hned na cely den, rychlejsie si zvykne. Este stale neviem. Bude to des a hruza a to uz ma 4 roky.

flowerfairy
24. aug 2012

@gabika7706 vidim, ze si tiez z kosic, do ktorej skolky ide tvoj maly? 🙂 my ideme na trebisku, ale bohuzial nikoho tam nepozname, vsetci jeho kamarati idu do inych skolok 😒

gabika7706
24. aug 2012

@flowerfairy ja sa este rozhodujem, bojujem sama so sebou... viem, ze na cely den od zaciatku by bolo lepsie, pre neho i pre ostatne deti, dcera bola od zaciatku na cely den, no vzdy sa pytala, preco ostatni idu uz na obed domov a potom ked uz "adaptovani" zostali na cely den, niektori z nich plakali a, samozrejme, raz-dva sa pridali aj ti, ktori sa uz vyplakali mesiac alebo dva pred tym 😅 takze v ten den nespal poobede nikto ... No ale Tvoj ma uz 4 roky, to by mohol zvladnut lepsie ak nastupi do kolektivu, ktory uz funguje od min. roku a teda tam nikto plakat (predpokladam) nebude. Alebo bude v zmiesanej triede?
Moj bude chodit na Safarikovu.

flowerfairy
25. aug 2012

@gabika7706 neviem, ci bude v zmiesanej, chcem sa tam ist na buduci tyzden pozriet a pozistovat, aj aby si pozrel triedu. Uvidim, aky maju nazor na to, ci ho davat na cely den. Ale u nas je to jedno, ci budu ostatne deti plakat alebo nie. Nas bude robit strasne cirkusy, uz teraz mi je na odpadnutie, ked si na to pomyslim.
Tvoj malicky aspon videl sestricku chodit do skolky, tak mozno to bude pre neho jednoduchsie, ked vie ako to tam chodi 🙂

sara07
26. aug 2012

@majuska29 nie ovocie a zelenina...dieta do 6 rokov by si malo samo vybudovat imunitu...farmaceutický priemysel je lepší biznis ako vojenský....bolo by to ok kedby mudr nechodili za odmeny na "školenia" do Mexika, Havaj a pod....všetko s mierou...aj najlepší multivitamín je umelo vyrábaný a musí sa čast odburat cez obličky, pečen....to mám najradšej do nášho chceli pchat vitamín D silo mocou, tak sa pýtam na základe čoho, že rýchlo rastie !!!! trvala som na krvnom obraze a čuduj sa svet všetky má v absolútnej norme a vitamín D má blízko hornej hranici čo sú normy ,,,tak na čo..aj vela vitamínov umelých škodí..nie som zástancom alterantívnej mediciny ani vegetarian ani nič z tých vôd...spýtajte sa svojich mám..nič vám nedávali takého a tu ste,

sara07
26. aug 2012

@ekka to ako vážne ked ide prvý raz do škôlky sa nosia kvety, nie je to trocha pritahnuté,,ak chápem na konci roka .to je mi novinka..ako v škole sa u nás nosilo ale len na konci

mj28
26. aug 2012

@sara07 plne s tebou suhlasim s tym ovocim a zeleninou,lenze ja do mojho buduceho skolkarika nedam ziadne ovocie a ani zeleninu - za cele 3 roky mi zjedol tak maximalne polovicku jablka ... uvarenu zeleninu spapa,ale tam je minimum vitaminov,takze ja to budem musiet riesit takto- prostriedkami na zvysenie imunity .... mam este jedneho synceka,ten papa ovocie a zeleninu aj za brata 😀 ,tam to nebudem vobec riesit - myslim vitaminy a pod. ....

tatiana1985
26. aug 2012

😒 😒 😒 zienky, aj ja sa bojim ako to maqla zvladne ☹

sara07
26. aug 2012

@mj28 tak skús zeleninu v pare tam je vitaminov dosť...vieš ja by som tie prostriedky brala len vtedy ak by mal z ko jasne potvrdené že má zniženú imunitu..dat mu niečo na zvýšenie aj ked je v poriadku

lia09
27. aug 2012

baby co budete davat detom do skolky,rifle alebo teplaky?Ja som jej nakupila tak,ze do skolky pojdeme v rifliach a tam ju potom prezleciem do teplacikov.Ale zas vzdy ked som isla okolo skolky,tak vsetky deti boli oblecene ako na neaku slavnost.Mne je luto davat jej nepohodlne rifle na hranie 😒

ginger_fox
27. aug 2012

@lia09 tepláky. Pokial niekde pojdeme po škôlke, tak rifle, ale v škôlke tepláky. Pohodlie nadovšetko 😀 Veď aj tepláky môžu byť pekné...

lia09
27. aug 2012

@ginger_fox suhlasim 😉

palomka
27. aug 2012

ahojte, tak aj ja sa pridavam k vam. v septembri ide moja dcera 3,5r 1x do skolky a uz posledne dni mi pili usi kedy to uz bude. vsera sme si vyrobili taky kalendar kde si bude vyskrtavat dni aby vedela kolko krat sa este vyspi kym pride den D. ona je velmi spolocenska, vyzaduje si spolocnost inych deti a preto ide do skolky hoci by mohla byt aj doma lebo som na materskej s polrocnym synom. nop snad jej to tesenie ostane aj ked uvidi ine deturence plackat 🙂
ja mam skor problem so stravou ako takou. nemoze jest mliecne veci a niektore druhy potravin pre svoje intolerancie...nebudem rozpisovat lebo je tpoho vela. este som s tym s nikym nerozpravala lebo sme isli na "zapis" aj v maji 😀 kym nam doslo, ze ked budu doma obidvaja tak to bude blazninec 😅 Snad to nebude problem nahradit jej nejaky urcity druh jedla za iny, nemate s tym skusenosti? a este sa chcem opytat, ze ci budete pisat aj na prezuvky a nejake oblecenie meno dietata s fixou ale nie? fakt neviem ako to chodi 😀 a ake kvietky nesiete do skolky pre ucitelky? a ake papucky kupujete? moja sa nevie-nechce sama obuvat a take klasicke poapucky si sama dat nevie (alebo to hraje) a ci jej nemam radsej kupit take na suchy zips? poradteee, dakujem

moonlightka
27. aug 2012

Na intoleranciu potravin by v skolkaci mali mat taky papier kde to vypises a oni jej to nahradia. Robia to tak aj v pripadeš ze dieta nechce pit napr. mlieko a pod.

m.i.r.i
27. aug 2012

@lia09 urcite len teplaky..ja mam pre neho vzdy jedny rifle s kazdej velkosti a aj tie oblecie 2x..ja nakupujem kopec teplakov, nech ma co nicit..my budeme do skolky chodit autom, takze doma nalozim a v skolke vylozim..v teplakoch..uvidim potom ako v zime..to bude asi horsie, asi budeme musiet prezliekat..ale v skolke bude len v teplakoch..

iwusca
27. aug 2012

@lia09 skolku mame cez ulicu takze teplaky. Ja osobne nechapem rodicov co deti do skolky vozia autom a su vyobliekane ako na svadbu 😝

zvonkohra
27. aug 2012

mi tiez len teplaky mame 10 min do skolky a zbytocne sa rano zaoberat este prezliekanim.....a kvety vraj netreba ucitelky maju v prvy den co robit s detmi nie to este sa zaoberat kvetmy

janaal
27. aug 2012

Aj moja Kajka ide o tyzden do skoly,som zvedava ako to zvladne,ma 2roky 4mesiace 🙂 tak drzte palce 🙂

janaal
27. aug 2012

Do skolky samozrejme 🙂

iinuska
27. aug 2012

ahojte, aj my zaciname so skolkou, tak som strasne zvedava. Chcem sa spytat, ci vam prisla nejaka info ohladne nastupu. Myslim, co si maju deti priniest.