Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
ja som sa dnes bola pozriet v skolke, a akurat strucny oznam tam bol pre rodicov ze kedy maju deti najneskor prist prvy den, co vsetko potrebuju (nahradne oblecko, pyzamko, papuce) a ze vsetky ostatne info sa dozvieme v prvy den od triednej ucitelky...tak uvidime 🙂
@sevi Ahoj aj moja mala je taka drobna tiez ma 93 cm, a 11,5 kg a tiez mam uz teraz paniku ako to bude, ci ju tam nebudu ostatne deticky utlacat. A tiez stale zvazujem, ci ju dat aspon prvy alebo prve dva tyzdne na 4 hodky alebo na cely den, ale ona je vacsinou len so mnou zvyknuta, tak sa bojim, ze cely den by asi naraz nezvladla :(
@rainbow0508 Ahoj, citala som ,ze si ucitelka v skolke chcem sa poradit, mala mi bez plienky spava cez den dlho, v noci od januara, len mame stale problem s kakanim, inak nechce ako len do plienky. Uz mi tyzden v marci aj kakala sama od seba sa pytala do zachodika, ale potom padla vonku do kaluze, isli sme hned domov, prezliect ale aj tak trosku od spodu prechladla a odvtedy nechce inak kakat ako do plienky, ked jej ju nedam, tak aj tri dni podrzi a nevykaka sa. Teraz sa bojim ako to bude v skolke, cikat pekne sa pyta, len to kakanie, preto rozmyslam, ze ju dam aj prvy tyzden na 4 hodky len nech si pomaly zvyka. ... fakt nic nepomaha s tym kakanim ani uplatit sa nicim neda, i ked ona si to sama uvedomuje, lebo vzdy potom povie, ze zajtra uz budem kakat do zachodika ale to zajtra sa este zatial bohuzial nekonalo :(
ahojte baby,tak ja som dnes bola po info do skolky ... takze mame si doniest papucky,veci na prezlecenie,hyg.vrecusko(kefka,pasta,mydlo,toaletny), vesiacik, postelne obliecky,plachtu a dokonca aj vankusik a paplonik ( u nas to nie je samozrejmost,tak ako som si aj myslela 😒 ) a vsetko ostatne sa dozviem na 1. rodicovskom (poplatky,kedy sa plati a pod.) a priniest dietatko mame najneskor do 8:00 ... takze tolko info od nas ....
@slnecnica25 - nas maly ma 88cm ked sa natiahne a vaha tiez tak pod 12 kil 😀 😀 A zatial dobre, do skolky chodi necele dva tyzdne, nereve, papa, spinka, uz tam je az do tretej, neskor bude musiet az do piatej... ale uplne paradne, prvy den bol des, bola som si po male usmoklene, vydesene klbko uz po hodine 😖 Ale od tretieho dna je uz super, ani rano neplace. A to je tam uplne najmladsi. Len mu davaju plienku na spanie, co dost dobre nechapem, za dva tyzdne tam mal len 1x nehodu, t sa hadam moze stat v novom prostredi, este s nimi musim hodit rec.
a este sa chcem opytat,ci to aj v prvý den date deticky hned do teplacikov ??????? neviem ci to bude nejaky slavnostnejsi den alebo den ako kazdy iny .... samozrejme aj u nas bude drobec travit cas v teplakoch - najlepsie sa obliekaju a su fakt pohodlne na hranie ... len fakt neviem ako to riesit ten prvy den... poradte 😉
@mj28 my podľa počasia, neviem ako bude, ale v tepláčikoch prvý deň nepôjdeme. Ale ideme len na pol dňa, takže spať tam ešte nebude.
@anjelicek26 pekne to malý zvláda 😉
A chcem sa ešte spýtať, beriete prvý deň pani učiteľke aj nejaký kvietok alebo čokoládu? Alebo niečo podobné? Neviem, či sa to má alebo nie??
ahojte, aj moj misko ide od septembra prvy krat do skolky. velmi sa tesim,ze uz konecne bude v kolektive, ale zaroven sa bojim. ci mu nebude smutno, ci sa nebude bat, ci mu deti nebudu robit zle,ale hlavne ci on nebude robit zle. pretoze ma velky problem s autoritou. okrem toho veeelmi malo rozprava :/ a aj ked rozprava tak je to taka mogolstina, ze tomu rozumieme asi len my doma 🙂 pani ucitelka to s nim bude mat urcite tazke, takze urcite prinesieme cokoladku a kavicku. co sa tyka oblecka, tak sa snazime nakupovat take nohavice,ktore este zatial niesu ani na zips,ani na gombiky, iba take na gumicku, aby nahodou nemal nehodu.on sa totiz este stale tak nemotorne vyzlieka 🙂 jaj a trosku sa bojim aj kakania, lebo to misko obcas neodhadne v spravny cas a na zachodik bezi uz ked je "na polceste" a urcite sa sam nevie utriet. uz to parkrat skusal,ale utieral sa uplne mimo :D okrem toho je skor zvyknuty na sprchu po zchode... takze fakt nevjem co s tym teraz
@anjelicek26 to akože vážne? Na spanie sa neprezliekajú? Náš malý síce doma ide spať tiež v tričku a trenírkach, čo si oblečie ráno, ale keď vstane, tak si dáva druhé.
My potrebujeme do škôlky pyžamo, prezúvky, pohárik, zubnú kefku a pastu, zásterku na výtvarnú, balík papierových vreckoviek.
@syla - my sme neniesli do skolky nic, len gumaciky a overal do dazda, oblecenie na prezlecenie, prezuvky a plysaka na spanie (toho si ale kazdy den moze brat domov) Kefku tam dostal a aj vsetko ostatne. Ale pravdu pri tom, co mesacne platime za skolku by to tak aj malo byt 😝
@1ingrida1 - ja odporucam taketo nohavice, su skvele a zmakne to sam aj v skolke. Super drzia na pase, ale daju sa aj raz-dva stiahnut. No a nas toho tiez moc nenakeca, stale su to len slova, o vetach len snivame, co uz 😀 No a utieranie, maly uz zvlada do cista, ale to je cisto trening... treba nechat ich skusat 😀
@anjelicek26 koľko platíte za škôlku? Máte súkromnú alebo štátnu?
@syla - tak my sme v zahranici, ale aj tak, 340€ je skolka - poplatok a 56€ je strava 😝 Normalna statna skolka.
@anjelicek26 to viem, že žiješ v Nemecku, fúha, tak to je riadna pálka! My máme celodennú dochádzku za 7 € + strava 😝
@syla - ved je :( Plus este 250€ mesacne opatrovatelka, co ho vyberie o stvrtej, lebo ja to pred piatou z roboty asi stihat nebudem (este musim ist po dceru do skoly a to je suma 30km) Dcerka v skole mesacne s fondom, stravou a vsetkym 265€. Ak priratam to, co prejazdim, tak mi z toho platu nejake slavne sumy nezostanu - ci v nemecku, ci inde 😝
@anjelicek26 no ano taketo nohavice som myslela 🙂 to utieranie, tak ho teda neham nech skusa :D aj ked asi bude cely od toho :D asi ho rozmaznavam,mne sa to zdalo este skoro aby sa sam utieral. a mozno dopadne ako moja mala sestra.. ta v skolke a teraz uz v skole, nejde na velku ani za svet :D to je prve co urobi ked sa vrati domov zo skoly. to by bol ten lepsi pripad. lebo pochybujem ci pani ucitelka bude davat pozor ci sa spravne utrel. ale skusim ju o to poprosit aj ked viem ze to robit nemusi a asi aj odmietne
@1ingrida1 - ucitelky ich utieraju - ak treba. Ja som za samostatnost, na zaciatku ano, vyzeralo to hrozne, ale teraz uz super, obaja sa od zaciatku utierali sami a od dvoch rockov uz nebolo treba pomahat ;) Mne je smiesne, ked kamoskina 6 rocna vola zo zachoda, mamiiii, pod mi utriet zadok 😅 😅 😅 Na zaciatku mi chodil pekne ukazat, ako to vyzera, ked to nebolo dokonale, sla som s nim a navigovala som ho, aby to sam dotiahol k dokonalosti 😀 A potom pochvalila 😀 😀
ahojte tak nam chybi koupit už jen papučky a chci vzit take sandalkove na suchy zips, nebo myslite radeji uzavrene? male se poti nozka tak proto bych rada sandalkove. Jinak už jsem nakupila kupy triček a leginek plus nejke teplaky ale myslim ze leginy vyuzijeme nejvice. a prvni den bereme jen nahradni oblecko a pyžamko, nic vic nemame brat to jsem se ptala jak sem si byla pro rozhodnuti a co vse nakoupit by nam meli rict 3. tak uvidime.kazdopadne rano vstavame se slovy "mamííííí a už jdeme dneska do školky?" 😀 tak sem zvedava jak dlouho nam to vydrží 🙂 holky nečetla jse vas cele jen tak zbežně a učitelky teda utřou nebo neutřou zadek? To mě vubec nenapadlo a zatim sme to neresili..s kakanim nemame problem ale utirani to je zatim na me 😉
@inffinity my utierame sami, len skontrolujem, ale zase je malý zvyknutý sa aj umyť, a to neviem ako bude v škôlke.
My sme dnes riešili, čo berieme do škôlky na spanie, či nejakú hračku, lenže náš malý je zvyknutý spávať so zavinovačkou, čo má od narodenia, teda ja som mu vlastne už ju vymenila, kúpila som takú istú, lebo už vyzerala hrozne, no a on teraz hovorí, že bude s ňou spávať aj v škôlke, že ju tam budeme brávať. Asi budem musieť kúpiť ešte jednu 😝
Baby, ako s tá škôlka blíži u nás narastajú kopy legínok a tuník... Papučky ešte nemám...
A ja ju do tej škôlky asi nepustím. Dám výpoveď z roboty a budem si ju oprašovať a mojkať 😔 Bola na víkend u babiny (1. krát bez nás) a vrátila sa s oškretým nosom. Mala som dosť... Darmo mi dcérenka aj babinka vysvetľovali ako sa to stalo, úúúúplná panika... 😀 O dieťa sa viem postarať IBA JA! POMOC!!!! Ja tú jej škôlku asi neprežijem 😀 😀 😀 😀
ahojte kočky. tak aj my ideme od 3.9. zarezávať do škôlky. malá sa teší, uvidíme, čo povie po prvom dni. 😅 pôjde pekne na celý deň. nech si zvykne tak ako to bude ak budem pracovať. zatiaľ ešte žiadnu prácu nemám, len riešim niečo na privyrobenie. veď do júna mi ešte plynie rodičák...
@slnecnica25 Musim priznat, ze aj my sme toto mali...nas starsi ani pocut do zachodika kakat. A ked som bola v porodnici teraz v januari, bol u nasich par dni, lebo tatino chodil do prace. A starka sa podujala ukazata mu, ako sa robi clup do zachodika...zapacilo sa mu to a uz odvtedy nebol problem. Skus to aj ty tak...i ked nemusi to zabrat. Uvidis...
ahojte mamicky🙂aj moja dcerka sa chysta od septembra do skolky a ja sa bojim,ze co bude.prvy tyzden maju ist len na 4 hodiny do skolky a na obed domov.az od dalsieho tyzdna maju ist na cely den....ako to mate vy v skolkach?je tento system spravny?
@lenkove zalozime klub 😀 😎 ja sem uplne stejna nikdo to nedokaze jen ja 😖 a ja sem bez ni byla nejdele asi 12hodin 😅 asi dam taky vypoved, protoze tu skolku budu snaset o mnoho hur nez ona.. holky bavila sem se s moji mamkou o pocitech jak poprve odneses dite do skolky a mamka mi rika cestou zpatky jsem brecela a rikala si jak jsem hrozna matka ze sem dala dite do skolky 😀 ted se smeju ale v pondeli mi bude stejne 😢 ale mam pojistku nakazala jse tatinkovi at si vezme volno protoze prece nebudu na ty pocity a myslenky sama ne? 😀 😝 😎
@bulva6 me se reditelka jak sem byla pro rozhodnuti, ptala ze jak ji chci na zacatku dt jestli jen doobeda nebo na cely den a ja rekla ze na cely den ale co by mi doporucila ze skusenosti jestli po castech neb naraz a ona rika nejlepe napoprve hned na cely den takze ok..male to pomalu vysvetluju je celkem rozumna takze to chape 🙂 a zati se tesi 🙂 vicemene kdyby cokoliv tak ja budu doma takze ji nekdy muzu zachranit i poo ale chci aby si zvykla..
@inffinity
@jja
tak to som rada, že nie som sama... 😀 Ja teda do práce chodím už štvrtý mesiac (k dcérke dochádzali babičky na striedačku) a teda prvý mesiac som si odrevala statočne.. 😔 😀 Teraz som mala voľnejšie v práci a aj dovolenky, no často sme spolu... A keď si predstavím, že to idem zažívať odznova, oooooooooooch ☹ ☹
Inak, ja som stále nezohnala prezúvky, chápete? Chcem plátenky na suchý zips, veľkosť 27...
A s obliekaním - tiež začala štrajkovať so zipsmi, neviem čo tak zrazu. Takže nohavice bude mať na von, keď bude chladnejšie - inak dnu bude v legínkach a tunikách, v tepláčikoch sa topí 😝 má jedny čo sú jej dobré, veľkosť 92 😕 Tenká teda isto nie je po mne 😀 😀 😀

lia09 urcite teplaky,presne som minule kukala deticky,sli sme okolo skolky a par ich bolo ozaj ako na prehliadku pooblhekanych. Aj moja mala sa rada a casto paradi,ale na to su ine miesta a chvile,ako skölka