Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@majuskovci ten prístup je hrozný, neskúsite sa porozprávať s učiteľkou? Nemôže byť predsa taká nasrdená na malého, musí sa snažiť ho začleniť do kolektívu.
@rainbow0508 al by si mala trošku čas, neskúsiť nám zareagovať na niektoré naše príspevky? ty ako učiteľka to budeš vidieť z tvojho pohľadu
@lenkove @pavlinka_jurko @rebecca2006 @m.i.r.i prajem skoré uzdravenie!
@mrskalianka nie je číri soplík už predzvesťou toho, že začína nádcha? Nemyslím taký, keď prídeš z vonku, alebo sa spotíš, tak soplík je, ale keď soplí dlhšie, tak je to už na chorobu. U nás som videla, že detičky, ktoré plačkali, tak im utreli slzičky a vyfúkali nožtek...
hlásim sa do klubu---po 4 dňoch Miško ochorel,v piatok som išla s ním k lekárke.keď zistil,že do škôlky nejde-obrovský plač A KRIK:Ja CHCEM DO ŠKOLKY...... 😀 😀 som zvedavá o týždeň 😉
@pavlinka_jurko aj vám skoré uzdravenie! Môj malý má tiež už 4 roky a prvýkrát v škôlke a vidím, že je to u neho výhoda, vôbec to tak neberie, že musí chodiť do škôlky. Kto vie, ako by to zvládal, keby som ho dala do škôlky ako 3 ročného. Podľa mňa ten jeden rok, urobí veľa.
@lenkove tiež neviem, ako reagovať na učiteľky a ich prístup, ale možno aj oni majú toho na začiatku školského roka veľa, nové detičky... ale povedala som si, že zatiaľ budem len tichý pozorovateľ, do prvého rodičovského vydržím a potom si to zhodnotím. No len keď sme teraz chorí, tak nám týždeň v škôlke ujde a nebudem vedieť až tak porovnať.
Mile maminky, ktorych deti soplikuju... Nechcem Vam brat iluzie, ze za to mozu nezodpovedne ucitelky, ktore nechali ofuknut Vase spotene deti 😀 O chvilu spoznate, co je moraxella alias skolkarsky bacil 😉 Neda sa ho zbavit, treba sa s nim naucit zit 😎
My sme nastúpili tiez prvý týždeň malej sa strašne páči ale tiez trosku začala kýchať a soplíky našťastie uz jej to prechádza asi ju ale nechám ešte v pondelok doma aj ked je z toho smutná lebo sa strašne tešili na deticky v škôlke našťastie som to podchytili hned v sobotu a dnes je to uz o dost lepšie mne sa osvedčila hned nasadiť homeo coryzalia a zvýšiť vitamíny a je po nádche žiadne antibiotiká 🙂
@lenkove ved prave v tej komunikacii vidim dost zsadny problem aj ja 😒 my sme aj mali rodicko,ale bolo to take vseobecne kecy,bolo to hnedv prvy dn,ked boli ucitelky a asi aj rodicia totalne vynervovani z toho ako to vsetko prebiehalo 😨 .....ja som aj bola za riaditelkou cez prazdniny,aj som sa jej snazila vysvetlit,ze matej je samotar,ze ho ine deti nelakaju,ani na ihrisku sa nechce s nikym hrat a pod., a z ho taam davam preto aby sa trochu naucil fungovat v kolektive....slubila mi individualny pristup,ze to je u nich samozrejmost,ale prvy problem nastal,ked som povedala,ze ho tam chceem dat len na doobedie 😒 ......no a individualny pristp vyzera asitak,ze rano mi ho ucitelka doslova vytrhne z ruky a odnesie do triedy,kde cely cas co tam je len kuka do blba......nechce sa zapojit do ziadnej hry,ani ked su von na ihrisku 😒 tak toto ma odradza ho tam davat....kukat tv alebo len tak do blba moze aj doma
@ginger_fox ako sa to prejavuje a čo s tým?
@syla daj do googlu moraxella, prip. do vyhladavaca tu na MK a vyhodi Ti to nespocetne mnozstvo odkazov aj rodicov-laikov aj odbornikov, ktore Ta pripravia na realitu 😉
@ginger_fox my sme s moraxellou tiez kamosi, uz odkedy starsi nastupil do skolky, maly ho ma uz tiez samozrejme od brata, teraz nastupil do skolky, ale nam uz ani nic v podstate nerobi, uz sme zohraty tim 😀 😀 obcas posoplia, ale uz dlhsiu dobu mame klud, musim poklopat 🙂 🙂
@alusha my ju zas cela rodina pozname uz zo synovych jasliciek 😀, tak nas uz v skolke moze akurat tak zlaty stafilokok prekvapit, prip. nejake romanticke ovcie kiahne 😀
@ginger_fox aha tak to sme si už asi doniesli. Malú do škôlky dám, velmi protestuje, ráno plače a myslím, že je dôležité teraz nevynechať, soplík si utrie aj sama, keď bude donútená. Idem hladať na google, nečakala som, že po 5 dňoch už ochornie, no osoplíkuje.
ahojte aj ja sa pridavam maly mi nastupil do skôlky 3.9.2012 a velmi sa mu tam paci ma rad deticky zatial je len do dvanastej ked ja som este doma nemam pracu tak to je zatial takto chcela by som aj druhe ale este sme sa nejako nezhodli z partnerom ma strach kvôli financiam no uvidime 🙂
@syla uvidíme ako zvládneme tento týždeň,mala by byť druhá učiteľka.Tak potom uvidíme čo a ako.Ja chápem,že i učiteľký majú toho veľa.1 učiteľka na 23 detí,to je brutus.No nakoľko jej toto v triede robí iba jedno dieťa,že plače,tak by sa mala snažiť mu pomôcť to prekonať,alebo mám asi ja mylný názor?
@mikisa27 úplne Ťa viem pochopiť môj malý ako som písala vyššie,je tiež skôr samotár, a ešte k tomu plače
ahojte holky, tak my začínáme zítra. Malá si tu chorobu přeskákala před nástupem tak snad bude v pořádku.. Ona se už tak žhavě netěší jako minulý týden a já? Já jsem na nervy..co ji dat na oblečení, jak se převleče, jak bude papat, bude pít...jak se o ni postarají? bože tolik věcí co se mi honí hlavou já snad dneska ani neusnu..nevím jestli to zvládnu bez ní bude mi smutno ☹
@majuskovci tiež si myslím, že by to mali učiteľky zvládať, veď je to ich práca a niekto predsa stanovil takú normu, že toľko detí má zvládať, nie?"
@ginger_fox už som pogooglila a prečítala, pár rád som si uložila, ak by bolo treba... dúfam, že nebude treba...
Trošku som ešte popozerala a natrafila som na tému "vši" 😠 Umývate preventívne detičkám vlásky nejakým špeci šampónom proti všiam? alebo tee-tree olejom? alebo niečo iné?
Som zvedavá, na čo natrafím nabudúce 😝
@syla preventivne urcite nie, tie speci sampony su dost agresivne. Dcera za cele 3 roky ziadne vsi (a zial, ani kiahne) zo skolky nepriniesla, verim, ze vsi neprinesie ani syn 🙂 dnes nastupuje prvy krat, celu noc nespim 😒
@syla no tymi vsami ma uz strasili. Ale co viem, so vsami su skor problemy v skolach, ako v skolkach. Nastastie potomok ma asi najkratsi zostrih v triede, tak dufam, ze vsi a hnidy si najdu vlasatejsie obete 🙂
@inffinity ahoj toho som sa aj ja strasne bala ze ako to bude zvladat a jest ci nanho daju pozor a tak a je to vsetko v pohode 🙂 ,len pre matku je najhorsie ked ma opustit svoje dieta a nechat ho v prakticky u ludi ktorych nepoznas moj maly je strasne zive dieta tak maju co robit v skôlke 🙂 bude to ok uvidis 🙂
ahojte, tak nasa mala sa rano zobudila nejaka nemastna, neslana, ma zahnuhnany hlas, ale nema sople, ani nic, len sa mi nejak nezda, ked som jej povedala, ze nemusi ist do skolky dnes, ze uvidime, ci bude alebo nebude chora, tak zacala pistat, ze ona chce ist. Aj som sa s muzom vyhadala, on bol za to, aby sla, ja som bola proti, boli na mna dvaja, tak vyhrali, okolo 11 tej ideme pre nu, mna asi porazi, nedavno sme vyzdraveli zo strasne dlhej choroby a teraz zas. A ked vyzdravie, tak co, zas tyzden v skolke a zas choroba?na toto ja akosi nie som nastavena a nechce sa mi fakt na nu pozerat ako kazdu chvilu trpi nejakou chorobou:(
keby jej tiekol soplik, alebo by pokasliavala, urcite ju tam nedam, ale takto jej teda este nic nebolo, len mne sa nejak nezdala a zatial som sa teda nikdy nemylila.
Mamy, co sa tu pytate, ci dat dieta do skolky so soplikom, ked ma dieta soplik vonku, ze beha, alebo fuka vietor, ok, ale ze ho ma aj doma, alebo nevytecie len jednorazovo, podla mna je to vzdy zacinajuca choroba, minimalne nadcha, toto ma stve, ked kazda druha da dieta so soplom do skolky, co z toho vznikne? masove ochorenia. A potom su tie deti v skolkach v jednom kuse chore, a reci typu ja si nemozem dieta nechat doma ked ma len soplik, musim chodit do roboty nemam veru rada, pretoze ked si kazdy donesie dieta do skolky len zdrave, tak potom tam nebudu take caste sopliky a tociace sa choroby. Dufam, ze som to nenapisala nejako drzo, alebo co, ale trapi ma to. Ked som pre malu dosla v piatok, jedno dieta kaslalo v kuse, kazdu chvilu a nebolo to len pokasliavanie a dve deti co dosli ku mne zelene sople z nosa neutrete....tak kde to asi tak mohla chytit?Akonahle jej dnes zacne sopel, alebo hocico, zajtra ju tam nedam. Hej musi si dieta vybudovat imunitu aj chorobami, ale to co pocuvam, ze z najhorsieho vonku a za 5 dni zas choroba, je uz na mna moc.
ahoj tak toto dobre poznam stretla som sa aj s tym ze ked som dala maleho do skôlky tak som videla ako jedna mamina priniesla dieta chore a strcila pani ucitelke lieky a bolo to,podla mna to neni dobre ked dieta je chorucke tak ma trocha vyzdraviet a nie ist do skôlky ved tam nakazi aj ostatne deti a potom je ich tam malo a na to si stazuju tak neviem ja osobne by som ho nechala doma a ked uz by bolo lepsie tak vtedy by som ho dala do skôlky.
@nefertitka ahoj ja davam male colostrum na posileni imunity. my sme sli dneska teda poprve protoze byla minuly tyden "nemocna" ona se mi strasne zahlenuje s mleka. a presto jsem ji nedala prece jen je treba aby poradne smrkala a tam ji nikdo poradne vysmrkat neda. a za druhe i kdyz nebyla nemocna ostatni by si mysleli svoje :-/ tak sem i ja zvedava jak to zvladneme s temi chorobami ja pevne verim ze nas obejdou. uz sem ji colostrum davala od februara a to sme byli ok mela jen 1x anginu a to v lete z kombinace zmrzlina koupaliste. tak snad se ted ucinek potvrdi. Jinak jsem ted akurat sama doma a je tu desne prazdno a smutno ☹ Misulka byla statecna vubec neplakala a v pohode sla do tridy.
malej sa v skolke paci, este len zacala, co sme prekvapeni, kvoli chorobe hned na zaciatku musi ostat doma(naco sme nosili tie papiere o neinfekcnosti dietata, ked uz tam ochorela?) pro forma???)ja si potrebujem najst pracu, ale ako budem do nej chodit, ked mi bude mala stale chora?no ja som z toho fakt nestastna
@pepinka25 strcila ucitelke lieky? 😠 to uz je fakt sila, ked nepozera na ostatne deti, tak by mohla aspon na svoje, chore dieta ma byt doma v klude a nie sa niekde nahant v skolke po ihrisku!
@inffinity nasa berie imunoglukan, ale o colostre som pocula, ze je dobre.... asi ho veru vyskusame.A smutno je aj mne....3.5roka pri mne a zrazu tu neni, nikto mi tu nebeha, nerobi neporiadok, nepocujem stale dookola "mama kde si"?pod sa hrat"... a tak 😉 divny pocit
ahojte my sme už zasmrkaní celá rodina, nachztakla aj malá, máme za sebou strašnú noc, len odsávanie, a budenie a reeeev. Maťkovi je lepšie, teplotu nemal, ale je ešte stále sopľavý, chodíme na chvíľku von, nie medzi deti. Tneto týždeň ostávame doma, dám o až ďalší týždeň, keď bude celkom fit..... Blahorečím, že ešte nechodím do práce, to by bola samá OČR 😝
ale som nešťastná,že sme prežili a pretrpeli minulý týždeň, a eraz budeme začínať od piky 😖
Inak na dvore spústa detičiek, čo začali chodiť teraz do kolektvu už cez víkend ochoreli....
presne tak je to take strasne ticho to ano tiez mi to chyba,maly zatial drzi nie je chory ale ked sa strieda to pocasie ze je chvilu teplo potom sa zase ochladi vtedy mi zostane vzdy chorucky tak uvidime ako to bude no tiez asi zacnem davat nejake lieky na imunitu

Ahojte, hlásim, že my sme tiež chorí 😀 😀 😀 Ako to tu čítam, tak skoro všetky detičky 😠 Malý vydržal v škôlke dva dni, od stredy ho už bolelo hrdlo, dnes už len doznievajú soplíky, ale zo škôlky som ho odhlásila a zrejme celý týždeň ešte nepôjde. My sme doma chorí už všetci a nádchujeme a muža bolí aj hrdlo. No paráda 😠
Inak sa ani nečudujem, že malý ochorel, keď som pre neho bola v pondelok, tak na ňom doschýnalo prepotené tričko, čo mal vonku na vychádzke.
Malému sa v škôlke ale veľmi páči, ráno sa so mnou ani nestihne rozlúčiť a už je v triede. U nás bol zase rev v stredu doma, keď som mu povedala, že do škôlky nemôže ísť, keď je chorí.
No neviem, ale asi som náročná mamina a chcela by som, aby mali učiteľky lepší prístup k tomu, nech si deti skontrolujú, či sú prezlečené, keď prídu z vychádzky upotené?!