Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@dagmarvan dakujem... no skusime to ... ale neviem ci nieje poroblem aj to ze babka robi v tej istej skolke, ked ja tam niesom tak tomi vie ze je tam este babka... a ona sa mu tiez tam nemoze venovat ... ma svoju robotu a on stale place ked nie za mnou tak za babkou... :(
@nefertitka ja uplne suhlasim..nechapem to naozaj ako matky davaju chore deti do skolky..ono to nie je len o netolerancii k ostatnym, ze nakazia, ale aj pre to dieta tiez nie je najlepsie ked chuda musi byt v skolke, ked ma byt doma v klude...nas maly sa ohrial v skolke 2 dni, od stredy ma sople...za 2 dni bolo najhorsie za nami, tie uplakane usoplene noci, uz dobre spi a vsetko, ziadne teploty ani kasel..ale stale ma plny nos a to teda predpokladam,ze bude zas nadcha na 10-14 dni kym tie sople uplne nezmiznu..a chodime uz vonku, nie medzi deti, len tak na prechadzky, chudakovi len hovorim, ze na ihrisko nie, na zmrzlinku nie...len na trojkolke alebo tak na prechadzku..je uplne fit, ale predstava, ze ho dam do skolky a tam si on bude pytat fukat nos a nevyfuka+ ze tym, ze ma v nose stale hlieny, tak je nachylnejsi, nedolieceny, chyti okamzite nieco dalsie, co moze mat horsi priebeh..z nosa mu netecie, zelene sople nema, vobec to vlastne na nom nevidno, len by musel par krat v skolke vysmrkat nos..ale tu doma mu aspon striekame morsku sol, drzime ho nakratko, nech nelieta ako on vie kade tade a nedychci zas a nespoti sa..tam by zas na to kaslali..takze jedno z druhym..mne je tiez strasne luto, ze bol v skolke 2 dni a koniec, ale ja ho cely tyzden nechavam doma..a uvidime co v pondelok...
@nefertitka přesně tak " mamí pojd si koupit zmrzlinu, mamí pocéééém" 😀 juj už at jsou tři hodiny
@m.i.r.i ja dufam, ze to moje tam je v poriadku a ze jej netecie nejaky sopel, kt. jej urcite nikto neutrie...uvidime co dnes a ked jej teda nakoniec nieco bude, tak zajtra nepojde
teraz mi volal muz, ze ju vezie domov a ze sa vraj dozvedel, ze nemoze mat v skrinke pitie, ze je to tak nariadene, jezisi kriste, preco by nemohla mat svoj cajik v skrinke, z kt. by sa napila, ked idu von a ked sa vratia zvonku, ked ten ich cierny a zeleny s citronom jej nechuti!mna uz asi porazi.
no mi sme dnes prvý krát tak uvidim co bude hovoriť????
@1patulik17 mate to zlozite ,ale napriek tomu ver za aj on si zvykne tak sa drzte 😀 😀 😀
no prave sme prisli zo skôlky a aj z obedom maly nechce jest bud zje trosku tak aspon nieco ale dnes sme priniesli cely obedik domov som sa tesila ze ked bude jest s detmi tak bude pohodicka lebo doma s jedlom strasne strajkuje 😒
tak my sme uz doskolkovali. v noci teplota. zatial bez inych priznakov. esteze som zatial doma. moraxellu ma Palko tiez uz davnejsie, tak tym to asi nebude, uvidime ci mu to prejde 😝 🙂
no tak u nás ostava Matuš doma..zelené sopliky...tak vidim to na dva dni...no vo štvrtok je štrajk,,,,takže tri..no nejak to zvládneme...a inak soplí už celé rodina,,,takže si kvapkame navzájom a mamine a ocinovi môže držat hlavu ked sa kvapá aby nebol v tom sám..hned sa mu to viac páči 😀 tak hor sa do posilnovania imunity....máme mudr čo zastáva názor že dieta do 6 rokov si má prejst určitými chorobami a sople rozhodne medzi ne patria 😀 😀 😀 😀
@nefertitka neboj ked si neutrie sama pekne do kapesníka tak si utrie do rukáva..prežije 🙂 ...s tým pitím to majú nakázané od hygienika je to tak a oni to musia rešpektovat..nie je to záležitost škôlky...keby si poprosila učitelky nech jej dajú vodu...zase ked bude velmi smädná tak sa napije..tak to nám vysvetlovatli
Tak my sme dnes boli 1x v školke, minulý týžden sme liečili zapálené hrdielko 😒 Ráno sa ani nerozlúčil a už bol medzi hračkami. Neskôr, keď mali odložiť hračky a išli tancovať, tak sa ževraj rozplakal... - ho vyrušili od autíčiek 😀 No a potom už bol trochu ľútostivý a keď som prišla, tak sa rozplakal....No ale na prvý deň celkom dobré, čakala som poriadnu scénu, lebo on je taký MAMINKIN. Zatiaľ teda tvrdí, že zajtra ide, tak uvidíme. 🙂
Baby, tak s tymi chorobami ani ja nechapem.. Ja som asi fakt uzkostlivka, ale ked vidim, ze mala nie je ok, tak radsej planujem ze do skolky nejde.. V piatok jej nic nebolo v podstate, ostala so mnou doma, dnes je uz u nas starka (a mala ma horucky). mm sa ma pyta kedy pojde mala zase do skolky, reku neviem 😅 ak uz zajtra nebude mat teplotu (a nic ju vraj neboli)... Tak dva dni po odozneni teploty? Najradsej by som ju nechala domka cely tyzden 😔 Ja sa tiez hlavne bojim o nu.. Ked nedoliecena chyti nieco "fajnovejsie" 😔
U nás dnes hrozné ráno,najprv vyjednával,ze nejde ,nakoniec isiel bez problémov,neplakal, ale ked sme uz isli do triedy,otvorila som dvere a tam na nás vyskocila zenská ze tu nemáte co robit. myslela mna,ale malý sa zlakol,urobil krok do zadu,naco ho ona surovo zobrala na ruky a zabuchla dvere.este na schodoch som ho pocula ako krical maminka moja 😢 a pritom moj syn bol jedným z mála detí,kt minulý týzden to zvládali super,neplakal a isiel rád,akurát nic tam nezje,inak nebol problém.a dnes ráno by sme to pekne zvládli tiez,nebyt tej pani,vraj to bola upratovacka , ktorá vypomáhala.takze to poobede budem urcite riesit,celý den som z toho mimo a neviem sa ukludnit 😠
@lenkove ono to je tazko povedat..lebo presne, pustit nedoliecene dieta do skolky je koledovanie si o chorobu spat o 2 dni...a pripadne cirkulacia na dalsie deti...ale zial, ak ju aj vyliecis a posles do skolky o tyzden, nik ti nezaruci, ze o 2 dni je zas chora, lebo tam ine deti chodia chore..ono je to beh na dlhe trate..pre jej dobro ale by asi bolo lepsie si ju nechat doma, ak ta moznost je...my sme tiez vselijako zvazovali, lebo maly sa doma uz nudi, my uz ani nevieme co s nim a v skolke sa mu paci a predstava, ze bude z mesiaca dokopy tyzden v skolke ma teda netesi..ale asi by som si vycitala ak nieco hned zas chyti, ze nebol dolieceny a vystavila som ho dalsej zatazi...doma uz ale z neho rastu rohyyyyy🙂
@zuzanocka11 no ale upratovacky nemaju co robit v triede a hlavne rano ked rodicia privadzaju deti do triedy maju si ich preberat ucitelky viem aj u nas vypomaha upratovacka z detmi ale nikdy nebreie deti maminkam z narucia len ucitelky a este bola aj drza ze tu nemate co robit?ty kokso to je pristup 😠
@zuzanocka11 joooj. viem si predstavit ako ti je☹ ono tam asi v tych skolkach maju teraz riadne stresy.vypomahaju aj upratovacky aj kucharky casto, lebo jedna ucitelka nezvlada 24 malych placucich deti..a uz to asi robia ako na vyrobnom pase, ze daj sem mamicka, vypadni, ja uz tvoje dieta utisim..co ja chapem, ze najlepsie sa dlho nelucit a vsetko, ale uz to asi vedia aj prehnat, takto necitlivo ☹
presne tak suhlasim aj ja treba si davat pozor ako sa spravat ved maju toho vela to chapem ale to ich neospravedlnuje aby sa spravali tak necitlivo najviac to pôsobi na deti potom a maju strach
baby, ad choroby, no ono to nie je tak jednoduché. Napríklad teraz v piatok by mi fakt nikto nemohol vyčítať, ak by som dala Maťka do MŠ, na prvý pohľad mu nič nebolo, pišťal síce, že ho bolí hrdielko, ale pravdu povediac som ani nevedela, či mu mám veriť. Červené na pohľad ho nemal. vyzeral úplne normálne. Ak by chodím do práce, tak šupom do škôlky. Doma som si ho nechala len preto, že som doma a v bol piatok a povedala som si, že aj tak cez víkend vepyaneme z rytmu, tak že si odpočinie a uvidíme. A máš ho, do troch hodín soplisko až hrúúúza. Keby ho tam dám, tak nakazíme celú triedu, je to vysoko nákazlivé- 90% a viac majú tieto respiračné virózy a ke´d sú detičky v úzkom kontakte, spinkajú vedľa seba, sú ceý deň vo vnútri, tak podľa mňa nemajú šancu, to bz useli mať strašne dobrú imunitu....
Druhá vec je, že veľa amín šupnem vohod sopľavé dieťa do škôlky.... Ale to je už druhá vec...
Tak nech sa chorôbkári všetci rýchlo vylieťčia a môžeme pokračovať 🙂
@zuzanocka11 Jemine a s cim tie ucky tam pracuju, s drevom? Maminy, nezda sa vam, ze to o com sa tu bavime popiera akykolvek poznatok z psychologie dietata? Ja sa snazim dietatu hovorit pravdu, pripravit ho na veci vopred, informovat ho vopred, dat mu podla moznosti /hoci vlastne fiktivne 😀/ na vyber atd. atd. , a zrazu v skolke... Nic z toho co plati a funguje doma neexistuje.... Ja som z toho fakt hotova. fakt. 😔
no tak Niki uz sopli, kycha, ked hajala tak ani nemohla, lebo furt preglgala hlieny, co jej zatekaju.Teplota momentalne 37.2, ale pojde hore, bije jej strasne srdiecko, ani sa sa mnou nebavi, asi jej je dost zle.Ona zvykne lietat a behat aj ked je chora a dokonca aj s teplotami, teraz len lezi 😨
@sara07 ja som ucitelky poprosila, aby jej ponukali vodu, vzdy ju tam maju vonku, ale ani raz to nespravili. Povedala som im, ze si sama nevypyta, ona je taka odjakziva, musim do nej liat ja a dieta ktore je smadne, je uz mierne dehydrovane, pit sa ma priebezne a nie ze sa napijem, ked som smadna. Ked som bola minuly tyzden pre nu a pytala som sa jej, ci si bola vypytat vodicku, tak povedala, ze nie, tak som ju poslala, ucitelka jej naliala na dno poharika a aj to mi este vravela moja mala, ze ta vodicka bola strasne studena:(
skolka ako taka sa mi paci, potrebuje ju, potrebuje kolektiv, ale tie veci okolo toho vsetky ma znervoznuju. Asi 3x som to tej ucitelke pripomenula a ona nic.
sa mi vidi, že už sa zacalo chodit do skolky... my konecne po 4 dnoch nemame 40stupnove horucky, ale angina nas stale trapi a do piatku este atb berieme. V skolke sme boli len 3 dni. aj to prvý den ucitelkam 2x usiel. hrozne toto
@nefertitka presne no nejako to niekto nevie asi ja viem ze treba nemôze zostat doma z prace ale ked uz mam dieta chore a nema skym zostat doma tak sa nic neda robit predsa potrebuje klud brat liecky a spinkat
@rebecca2006 ved to..ine je ked rano ide naoko zdrave dieta do skolky a tam odrazu nieco a ine je dat chore nedoliecene dieta uz naspat do skolky..my prvy den ked sme prisli, uplne prvy, tak jeden otecko priniesol dcerku s tym, ze vo dverach hovoril ucitelke, ze sa mala zle citi, ze rano trosku vrackala a nic nechcela jest, tak prosim mi na nu trosku dohliadnite..ocinko s kufrikom uz zjavne trielil do prace...prvy skolkarsky den! My s muzom sme uz na seba pozreli a ma skoro slak trafil...ja v takom pripade si vravim- ucitelka mala dievcatko otocit na opatku a ocinkovi vysvetlit, ze ked vrackala, tak je sice mozne, ze len nieco zjedla a nesadlo jej ale je tiez mozne, ze ma nejaku virozu, tak nech ju nechaju ten den doma, pripadne idu k lekarke...a celkovo, ja ako rodic kebyze mi rano maly vracka, tak ma ani nenapadne ho trepat do skolky...ved ked mu je zle, bude sa zle citit, vtedy predsa potrebuje klud a mamu, nech sa uistim, ci je v poriadku...hrozneee
Tak si vravim, ze keby vsetkci rodicia mali rozum a nenosili do skolky chore deti+ ucitelky trosku viac dbali na to co deti robia, oblecu si atd, tak je vsetkym lahsie, lebo sice chorobam by sme sa iste nevyhli, ale nemuselo by platit, ze "ved si musite zvyknut, prvy rok je najhorsie, tyzden v skolke a 3 doma"..neznasam tieto slova, lebo preco to tak musi byt? vobec nemusi, posilnovanie imunity je sice super a jasne, ze si deti musia prejst aj soplami,ale len takto skonstatovat a nechat tie male telicka sa stale trapit je nonsens...ja mam kamaratku co ma syna v skolke a je uz v predskolskej a az asi 2x na sople nebol nikdy chory....moja sefka v Amerike ma 8 rocneho syna, ten vyrastal s nanny vsak ano, neskor v skole a nebyva nikdy chory..ani ked siel do skoly tak tam nic nechytal..celkovo tam tie deti su ovela menej chore, lebo asi casto vyrastaju s opatrovatelkami a cuduj sa svete, ze v skole nechorlaveju , ze si to musia vsetko dobehnut co zanenbali..nevravim, ze vobec nie su chore, ale vobec nie ze tyzden v skole a 3 doma..mna z toho ide slak trafit..☹
@opica89 tak presne pozeraju na mna akoby som ja neviem co no ked je maly taky zivy s tym sa neda nic robit ale nani tam jediny co som si vsimla tak by som bola zvedava ci aj druhym mamickam nieco hovoria a som toho isteho nazoru ze ked na take povolanie nemaju nervy tak nech idu inde a ako si napisala ty nech idu radsej do starobinca tam uvidia aka je to praca
@nefertitka jooj..tak chudatko ☹ tak mi je tych nasich deticiek teraz luto :-0(
@opica89 aj nas je vraj zivy..ved ked sme ho videli mokreho behat, v tricku prepotenom a vlaskami ako po sprche a cervenymi licami, tak ucitelka, len ze to je zivan, ze je vecne v pohybe 😖 😖 😖 a co? tak asi ked vidim, ze je to zive dieta, tak pozriem, ci nie je mokre, utriem mu vlasky a prezleciem tricko..boze, tolka robota..a to nasa trieda ma len 15 deti, z toho tam tie dni bolo len 10..a aj to su len 3 mensi, 7 je tych vacsich, je to zmiesana trieda..tak na malych asi dozriem trosku viac... 😒
@m.i.r.i tiez si myslim, ze dieta si musi prejst chorobami, ale nie takto, 5 dni v skolke a 2 tyzdne doma...to je uz trosku vela...a presne ako pises, keby sa na to prihliadalo, tak to vobec neni take strasne, a deti byvaju chore menej casto....ved ako sa citi to detske telicko?ved ked som ja chora, tak mam co robit sama so sebou, cela som happy, ze uz mi je lepsie a ked si predstavim, ze za nejaky tyzden mam ist do toho isteho...a zas a zas a zas...dakujem!
ja som sa mamy pytala, ci aj ja so sestrou sme byvali takto chore a to sme chodili aj do jasli aj do skolky a vravela, ze nie. Ze tak normal, 3 - 4 krat do roka, ako je to mozne?
ja som totizto zapocula od jednej osoby v skolke, ja neviem ci je to ucitelka, ci upratovacka ci co, ze ked ochoreju, aspon ich tu budeme mat menej! chapete?!

@rebecca2006 no pekne....
ja si naozaj neviem predstavit, ze sa mi dieta konecne dostane z choroby a za 5 dni ma novu!