Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
No my tento týždeň taký istý ako predtým, plačeme a plačeme a zase len plačeme. Malý vôbec nebol taký, že stále len so mnou, ale teraz. No čo len spomenieme škôlku, už aj on hovorí, že tam už nepôjde a už sa mu chce plakať ☹ Vôbec sa to nezlepšuje, nedá sa nijako ani obalamutiť, už som vyskúšala všetko ☹ No som zvedavá, že ako to bude pokračovať, lebo už som z toho aj ja nanervy a keď si pomyslím, že v októbri musím do roboty, no chúdence babky, čo ho budú brávať do škôlky, to si užijú 😝
@pepinka25 dakujem za povzbudenie, snad si tie nase deticky zvyknu. Nasa ze plakala len chvilku, potom sa pohrala, aj zjedla ranajky aj obedik, aj pekne a ako povedala dlho spala. Len ten dnesny ranny plac. Slubila, ze zajtra uz nebude, tak som zvedava. Nacapila som jej na nastenku doma papier s dnami, ked bola vcera bez placu, nakreslila som slniecko krasne usmiate a prilepila si nalepku... dnes slniecko plakalo a boli sme bez nalepky. Zajtra dufam nalepime znovu 🙂
@lupege My to máme tiez tak.minulý týzden bol v pohode,od stredy dokonca tam aj spal,v sobotu chcel íst tiez. vcera isiel,ale hovoril,ze nechce,ze mu je smutno za mnou,a dnes úplná katasrofa,plakal uz doma,aj po ceste a v skolke sa nechcel ani vyzut.cez den uz bol v pohode,ale odkedy je tam ,nezjedol ani omrvinku,iba caj vypije. ☹ tak snád sa to zlepsí,teraz vecer mi hovoril,ze pojde ale papat nebude,a ze dalsí den uz nejde... drzím palce 🙂
@monka_m No to by bola veľká radosť pre mňa, keby neplakal a ráno ten cirkus, doma som nervózna a neviem sa poriadne sústrediť na prácu. Ale ja to vidím na dlhodobú záležitosť, neviem prečo ale mám taký pocit. Chcem už chodiť do škôlky tak ako aj ostatné mamičky spokojne a ich dieťatko neplače, trošku im aj závidím ☹ Držte sa 😉
Malú som pred hodinou zaviedla do škôlky a ja už sa nudím :( Dnes je prvýkrát sama a do pol 1, ona to zvláda super, ale ja neviem, čo robiť. idem asi do mesta, treba priniesť do škôlky malej rodokmeň,tak idem dať vyvolať fotky a poobede môžme začať tvoriť 🙂
ahojte my sme tiez skolkari od septembra. vlastne chodil do skolky aj v maji na 3,5 hodiny ale to bola viac doma ako skolke stale bola chora.
Ahojte babule dnes super pekne papal aj polievku aj druhe jedlo som strasne rada vcera som mu povedala ze musi papat bude velky a ze aj druhe deti pekne papkaju a cuduj sa svete dnes pokrok veliky tak som isla z tej skôlky vysmiata z malym ze si mohli o mne ludia mysliet ze som blazon 😀 uvidime ako sa bude darit dalej 🙂
neskusili ste homeopatika pre deti aby neboli nervozne?
my sme dnes ali zatial najtazsi den ☹ rano ked sme prisli do skolky, tak videla hned v satni plakat jedno dievcatko, tak spustila aj ona. no a potom v triede sa ma drzala za nohu ako kliest a strasne plakalaaaaaa. potom ju pani ucitelka zobrala a ja som rychlo odisla. ale ked som po nu po obede prisla a pytala som sa ako dlho plakala, tak ucitelka povedala, ze len chvilku a potom uz bolo dobre 🙂 a ze na to, ze je v skolke len 3 dni, tak to znasa dobre, ze ostatne deticky plakavali minuly tyzden omnoho viac.
ja si aj tak myslim, ze keby ine deti neplakali, tak ani moja nebude, ale to je najhorsie, ze vidi ostatne deti plakat, tak potom aj ona spusti ☹
@palomka neskúšala. Ale mne to príde také divné dávať lieky, aj keď homeopatiká., ak jednznačná príčina psychická.. Podľa mňa homeo na nervz sú v situáciách, ktoré nemôžeš nijako vlyviť, napríklad ke´d je dieťatko nervozne zo zubov alebopo chorobe- ale zo škôlky? TO mi príde také ako keby máš stresz v práci alebo s manželom, tak si kopneš 3 lexauriny a pohodka.... Ka bz som lieky nedávala. Skôr asi sa snažiť pracovať s dieťatkom, aby mu bolo ľahšie......
baby, čo máte doma choré decká, ako ste na tom? My teda dosť biedne, neviem, čo ya pliagu Maťo dovliekol, máme sople, ale kvalitné, a nejako sa nás držia ako kliešte....hlavne Maťka...ale je to s ní aj strašne ťažké, odmieta sa péoriadne vzsmrkať, s odsávačkou bojujeme, vitamíny do neho dostať, des a hrôza.... Ale som skeptická čo sa týka nástupu do škôlky, dne sje streda, je chorý ako pes, do ppondelka síce podľa mňa bude fit, ale yasa nechcem hneď ho dať do škôlkz abz yasa nedovliekol. Tak neviem neviem. Reálnejše vidím asi stredu.......Ako dlho nechávate decká po chorobe doma? Myslím takú rekonvalescenciu....
opytam sa kamosky, jej maly straaasne place a lekarka jej poradila homeopatika na druhy den jej sam povedal, ze kedy uz pojdu do skolky 🙂 sedatif cc
my nastastie nemame taky problem, dcera sa sama do skolky pyta a dokonca nechce chodit ani domov 🙂
tiez bola min. tyzden 1x a hned chcela aj ostat, po 3 dnoch ochorela tiez, mala teplotu a sople ale od vcera uz zasa chodi do skolky 🙂 utekam uz pre nu
@palomka koľko si ju nechala doma? Poslala si ju hneď ako vzydravela, či si jej dala ešte neaký čas na rekonvalescenciu?
Inak Sedatif PC som brala na nespavosť v tehu, moc to nepomáhalo, ale kamarátke áno... Asi každý je inak citlivý na tie homeo
@rebecca2006 no ochorela v stredu, uz rano som mala pocit, ze je taka teplucka ale som si nebola ista, ze ci je tepla len z toho ze akurat vstala...ale ked som pre nu prisla uz mala riadnu teplotu aj sopliky, tak ostala doma v stvrtok aj v piatok, no a plus vikend. v pondelok ju manzel odniesol a ucitelka ho otocila, ze potrebuje papier od lekarka, ze je zdrava a moze nastupit 😒 takze ostala doma lebo mam este maleho syna a kym sme sa vytrepali pre ten papier tak uz bol aj obed. neviem ci aj u vas to tak funguje, ze treba doniest papier do skolky, ze dieta je zdrave?
@rebecca2006 nam zacala mala strasne kaslat, cim dalej tym viac, takze sa akurat chystame k lekarke, som zvedava:( tiez neviem, kedy ju dat naspat a je mi z toho zle, ked si pomyslim, ze sa z toho dostane a za chvilu zas nieco chyti 😒
@palomka nam o tom zatial nic nehovorili, ale ja som si nechala maleho doma este aj tento tyzden, lebo teda nam sople neprejdu za 3 dni 🙂 kedze este stale musi fukat, tak je doma, kym to uplne neprejde..a u doktorky sme neboli, nechodim tam so soplami..a to som tiez teda zvedava, ci sa budem kvoli tomu musiet trepat k doktorke pre papierik, aj ked tam maly ani nebol 😖
@m.i.r.i ved toto, ze pre taku "hlupost" sopliky utekat k lekarke a nakazit aj druhe dieta pre papier...no ale uznavam, chcu sa vyhnut dalsej nakaze... a davam malej Imunoglukan sirup na imunitu preto sa rychlejsie dostane z choroby, raz do tyzdna oscilo a ked ma sopliky tak coryzalia homeop. davam do vody aby nevidela a vypila 😀
Ahojte tak sa Vám zase hlásim.Po minulo týždňových trampotách sa to u nás zlepšilo malý plač iba ráno ,zmenená pani učiteľka ide na neho inak ako tá minulotýždňová takže je hneď po plačoch.Takže pondelok utorok v pohode,dnes na mňa skúšal doma všelijaké veci,že nechce ísť do škôlky,stále mi opakuje ako ma ľúbi. Pritom keď pre neho prídem do škôlky tak je celý veselý a spokojný,doma si balí veci do ruksaku čo si zoberie do škôlky.Chcem sa Vás spýtať máte skúsenosti s tým,že sa dieťa nechce zapájať do činnosti čo robia ostatné deti?Náš neplače,hrá sa ale do aktivít sa nezapája.Prejde ho to?Riaditeľka mi vravela,že tam k nim do škôlky chodia z pedagogicko psychologického centra a pracujú s detičkami čo majú určitý problém tak to zvažujeme.
@majuskovci aj nasa je tka, hra sa tam sama....ostatne deti pozoruje len tak zdialky...
u lekarky sme boli, na kasel sme dostali Thymomel, plus davat do nedele Nurofen na zapalene hrdlo...dufam, ze sa nam ta mandla nezvacsi este viac....ale to pochybujem. Tiez nechodime k lekarke so soplami, len teraz sme radsej sli, lebo minule sme si nadavali, ze mozno keby sme sli na zaciatku, tak cela choroba netrva tak dlho...
@palomka myslis, ze ten Imunoglukan je dobry?,my ho davame uz mesiac a pol a tiez som teraz prekvapena, ze napr. nemala ani vysoke teploty, mala tak 37.5 najviac a dufam, ze uz jej ani nestupnu 😉
@majuskovci ja si myslim, ze zalezi na veku aj povahe deticiek...male deti do 3r priblizne sa takmer vzdy hraju same...potom sa uz zacinaju zapajat, ale samozrejme istotne su aj take, co su introvertnejsie a maju radi svoj svet, pripadne su "ine" ako napr. intelektovo inde, cize maju svoje zaujmy a skackanie pri tanci ci spievanie pesniciek k tomu nepatri-) A niektori len potrebuju cas...
Moj ma 2.5r a tiez sa hra dam.on je spolocensky, ale asi tak, ze je rad v spolocnosti a hra sa pri niekom..je to este typicke pre jeho vek..v skolke je v zmiesanej triede, takze vacsie deti si kreslia napriklad a on sa hra s autami....ale myslim si, ze prave skolka ho nauci hravat sa s ostatnymi a robit spolocne aktivity...ale on mi nechcel skackat tanceky ani v materskych centrach napriklad..tam skackali vsetky deti s mamickami, aj ovela mladsie a nas len striehol kedy sa otvori skrina s hrackami, vzal si jedno auto a cely cas sa s nim hral, ziadne tancovanie..🙂
@m.i.r.i
@palomka
u nás papier od lekárky netreba, včera sme mali rodičko tak som sa na to pýtala, len treba potvrdenie o bezinfekčnosti potvrdené zákonným zástupcom. Ja s ním tež so sˇopľami k lekálrovi nechodím, vidím, že je to viróza, tak netreba, chce to len reliečiť a čas... No, nám tiež neprejdú sople za 3 dni, ale zasa teraz má nejakú tvrdošijnú nádchu, dnes 5. den a podľa mňa nič moc lepšie....Do piatku vyčkám. A asi pôjde do škôlkz tak najksôr v stredu. Ja som volala s peldiatrom, a že mi doporučuje ešte min 2-3 dni nechať doma úplne zdravé dieťa a až potom späť do koelktívu.. Našťastie si to môžem dovoliť. Aj tak si mzslím, e nachztáme yas niečo hneď.
@majuskovci ja si mzslím, že je to v pohode. Môj szmček sa najradšej hrá sám s vláčikmi, a royhodne nie je happz keď majú tancovať v kruhu alebo hrať ide pešek dokola. Rešpektujem jeho osobnosť, ani mŇa takéto kolektívne hry nikdy nebavili. Yapájala som sa, lebo som musela...
@rebecca2006
@m.i.r.i Ja viem,že každé dieťa je iné,iná osobnosť a aj ho baví niečo iné.Môj syn má 5 .Je predčasne narodený,doteraz mal zakázané chodiť do kolektívu.I teraz mi to neodporučili kôly jeho problémom s imunitou.No i napriek tomu sme to riskli a skúsili ho dať,potrebuje deti.Plače sme dá sa povedať zvládli,len jeho proste zaujímajú hračky.on ani nekresli keď deti kreslia.A každý deň počúvam od učiteľky,že neplakal,ale nezapája sa.Ja už neviem čo jej mám na to hovoriť.Ono to chce všetko asi čas.Pre neho je všetko nové,len mám pocit akoby od neho chceli hneď zázraky,takisto ako minulý týždeň sa učiteľka sťažovala,že plače a bol na nej zavesený,akoby nikdy žiadne dieťa neplakalo.Bohužiaľ v ich triede iba on.Neviem čo by robila keby jej tam plakali 2-3 deti?
@nefertitka no ja som ten Imunoglukan nasadila hned ked mala teplotu, nemala viac ako 37,5°C a aj to iba ten jeden den. teraz pocut, ze ma upchaty este nostek ale nesopli tolko, nesmrka. ako som isla pre ten papier od lekarky tak ju pozrela a povedala, ze moze ist do skolky, nema ani hrdlo chytene ani teplotu len stale ten nos. zatial nam vzdy ten sirup zabral. minuly rok sme isli na dovolenku a 2 dni pred nou dostala teploty vysoke a tiez nos, nasadila som jej to a o 2 dni uz bolo ok, ostali len sopliky. z casu na cas davam aj probiotika lebo ona mliecne veci nepapa a tie su tiez dobre. no musime vydrzat, kazdy mi hovori, ze ked dal dieta 1x do skolky bolo pravidelne chore a trvalo to 3-4m kym si tu imunitu vytvorilo. takze nam nic ine nezostava 🙂
no a toto som chcela, ze myslim si ze ten sirup ma nieco do seba urcite 🙂
este som pocula o striebre, ze je dobre na imunitu a vselico ine, neviem ako sa to presne vola. este sme neskusali lebo dcere nesedia vsetky lieky, ma potom velke tazkosti...ta tak 😀
@majuskovci ved je v skolke len druhy tyzden a prvy plakal, podla mna je super pokrok, ze tie place tak rychlo presli. neviem, co caka ta ucitelka. ona vie, ze dlhsie nemohol chodit do kolektivu? asi by som jej to pripomenula. urcite to chce dlhsi cas, aby si zvykol 😉 😉

Aj my sme uzdoma ajs pamyConom do nosa. Kasel neprechadzal tak sme boli u dr. Som velmi zvedava co bude v pondelok. A to od stredy ide k babke a my s muzom este na 4 dni na rybacku. Tak dufam ze v pondelok nebude velky cirkus.