icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

majushkab
19. sep 2012

Ahojte maminky tak aj my sme tento tyždeň doma chorí samozrejme ale aspoň 2tyždne chodil a bolo to celkom v pohode uvidíme ako začneme po chorobe 🙂 😕 @nefertitka neboj sa mala sa naučí brániť náš bol tiež taký že keď bol menší tak sa nechal biť ale naučil sa sám od seba teraz buď vráti alebo dokonca začne sam keď sa mu niečo znepáči čo ma tiež znepokojuje nechcem aby bol z neho nejaký bitkár a v škôlke sa naňho sťažovali ☹

nefertitka
19. sep 2012

@m.i.r.i ona ich tiez nosi od 1.roka, nebola som nadsena, ked nam povedali, ze ich musi nosit, plus k tomu okluzor, najprv nas strasili, ze ma zneostreny terc zrakoveho nervu, ze ma asi na mozgu nador, to jej tlaci na ocne pozadie a preto to tak ma ako to ma. Ja som vtedy prezivala muky! behali sme po neurologoch a neviem kde, ze nech ju dame na MRI, nedali sme. Neurolog, prednosta na Kramaroch ju vysetril a povedal, ze keby jej nieco tlacilo na mozog, ze uz by sa to davno ukazalo, ze uz by nenapredovala dopredu, byvalo by jej zle a tak. Narodila sa skor, ale napredovala dobre. Od roka a pol vedela vsetky farby a od 3rokov presne ovlada vsetky pismenka a ciselka a naucila sa ich sama na detskom laptope. A to sa ich naucila za 3 dni, skoro som odpadla, ked mi zacala pismenka pomenuvat;) tak aky nador :P...Preto sa vlasnte tesim, ze sme ostali len pri okuliarkoch a ze to neni nic vazne, aspon to tak vyzera. Chodime kazdeho pol roka k ocnej a tam si vzdy vypocujeme zas, ze to moze byt nador, no hroza. Nasa pediatricka sa zas ale len za hlavu chyta, ze to dieta je uplne zdrave a nic jej nie je. Teraz v oktobri zas ideme na kontrolu, tak uz teraz sa psychicky pripravujem. Preto ma stve, ze este dokazu byt tie okuliarky aj tercom posmechu. Ja viem, ze deti nechapu co vravia a ze tym ublizuju, ale mna to trapi. A co, aj tak ma krasne ruzove barbinovske okuliare a take nema skoro nikto 😝 😝 😝 😝 😝 😝

nefertitka
19. sep 2012

@majushkab joj to veru dufam a verim, ze sa to nauci, ale tiez nechcem, aby nastal opacny extrem....

opica89
19. sep 2012

@m.i.r.i no lebo nas chodi do statnej skolky a platime 30eur a strava na mesiac, a to preto lebo do 3 rokov beriem rodicovsky prispevok nanho, ale narodilo sa mi minule bejby tak mam iba jeden rod.prispevok aj to na malickeho, tak neviem preco tak vela musime do skolky

gabika7706
19. sep 2012

@m.i.r.i v Kosiciach sa v statnych skolkach plati skolne za dieta do 3 rokov veku 50 €/mesiac (v skolkach, ktorych zriadovatelom je mesto Kosice)...po dovrseni 3 rokov je skolne 15 €/mesacne. V kazdom meste je to inak, zalezi od zriadovatela, ake skolne urci.

iinuska
19. sep 2012

@bea1971 uz ste mali rodicko ? U nas je 25.9

sara07
19. sep 2012

@iinuska my sme mali v auguste posledný týžden myslim

m.i.r.i
19. sep 2012

@gabika7706 vazne..no tak to veru asi vsade inak..a naco je v statnej skolke skolne??? veru, asi iny kraj, iny mrav..☹

sara07
19. sep 2012

@nefertitka to je problém aj učiteliek mali by vysvetlit že každé dieta bolo choré..malo sopliky a nik sa nesmial..pripadne ak to nezaberá tak nejak potrestat toho čo sa smeje..len klasika málokde sa to rieši....bud rada kamoške dokonca strhavali a schovavali okuliare...........je to o pristupe a do červena ju vedelo naštvat že tý čo to malej robili tak si mali ruky podat a vybavené..na toto mám aj ja alergiu ešte od školy, podali sa ruky a hor na dalšej prestávek to isté..a je to v podstate komické to vysmievanie, ked si pozrieš kolký nosia slnečníé okuliare a dobre je,,,

a nechceš zmenit pediatra a očnú...máš fakt úžasne šikovné dievčatko ..čo teda všetko vie

sara07
19. sep 2012

@m.i.r.i no školné si určuje mesto a výšku schvalujú poslanci...a z tohto poplatku ide prevázdková režia škôlky - čiže kurenie, voda, udržba, platy......hlavne že školstvo je bezplatné a platíme a dane a odvody jak šalený,,to čo vlastne dostaneme v čistom na paske tak tolko odvedieme na odvodoch, dani a v dph z tovarov a potravin naspät
najviac sa mi páči triedne zrpš - to ide na hračky a výkres,,,farbičky, knihy..

bea1971
19. sep 2012

ano uz sme mali,este minuly tyzden,hovorila riaditelka vselico,bolo toho vela,stravne sme museli uz zaplatit za dva mesiace vopred,teda september+oktober iba 55 eciek 😢 ,dalej 40 eur za ZRS,hracky,poistne a skolne,takze teraz skoro stovka padla na maleho a na druhy mesiac musim zaplatit zas zaplavanie co tam zacali chodit zas 34 eur,ach,same velke vydavky,dalej cakam dcera na ZS. s akousumou pride,lebo tam ma caka este len rodicko 😝

sara07
19. sep 2012

@nefertitka no to by som radšej brala nech vykrikuje do prdele ako to čo dovliekol Matúš... my sme sa naučili hrýzt a začal skúšat plut - len mu to naštastie nejde tak ako by potreboval - a šticovat ako sa vraví....ber to pozitivne nie je to až tak strašné...neter si dovliekla vulgárne slová jeden lepši ako druhý

sara07
19. sep 2012

@bea1971 no my platime len jeden mesiac do predu stravné...to mate blbé..iné pálky

m.i.r.i
19. sep 2012

@sara07
@bea1971 no ked pocujem co platite v statnej skolke tak nechapem..ja mam maleho v sukromnej..tam stoji skolne 50 EUR na mesiac + 25 strava..jedna trieda kde chodi aj nas je specialna, kvoli anglictine a tomu ze je zmiesana, tak tam sa plati 130 EUR + strava...ale my uz nenosime nic..ziadne zrps, hracky, pomocky...maju tam vsetko..aj super vybavenie..doniesli sme si len pyzamko, prezuvky, cvicky ( kedze maju vlastnu telocvicnu) a zubnu kefku..pohariky,uteraky, vsetko im dali..maju tam vela pomocok, hudobne nastroje od vymyslu sveta, ozaj velmi pekne vybavenie, my uz nemusime na nic prispievat..
@nefertitka nas si vcera poskakoval na trampoline a ked spadol tak "do p..." 😠 😠 😠 to co priniesla tvoja je teda este ten slabsi odvar......

rebecca2006
19. sep 2012

@m.i.r.i a to kde sú takéto super lacné súkromné? TEda, tuto pri BA tak okolo 400 na mesiac vyjdú 😖 V SC do 300.

m.i.r.i
19. sep 2012

@rebecca2006 no my sme teraz v PO...jasne, ze Bratislava sa neda porovnavat, ja som odtial po 7 rokoch zdrhla..aspon na nejaky cas kym tam mozno budem musiet zas..🙂

bea1971
19. sep 2012

@m.i.r.i to je len teraz na zaciatku tak vela naraz,potom len stravne na mesiac 26 eur zaokruhlene + 13 eur skolne,uz nic viac,takto sa bude platit kazdy mesiac,ale akurat teraz naraz na zaciatku sk. roka je to vela,potom praveze v pohode,ja mam maleho od dnes doma,samozrejme sopliky troska,ale kasel dnes poriadny,ani ma to neprekvapuje,ked su taketo vykyvy pocasia,ale vylezime,vycajikujeme a bude na druhy tyzden o.k. 🙂

klauduska
19. sep 2012

u nas sa plati skolka 8 eur na mesiac, platili se rovno za prve 3 mesiace + 6 eur ZRPS ci co, a v oktobri budeme platit este na zositya pomocky. Jedlo nas vyjde 1,12 eur na den a platime na mesiac dopredu. Okrem ineho sme museli priniest 4 ks toaletaku, 10 ks hygienickych vreckoviek, vlhcene obrusky, mydlo, caj a sirup. 😉

pepinka25
19. sep 2012

ahojte tak a uz sme chory mame teplotu 38,2 😖 maly to chytil odomna od Pondelka som chora no sa dalo cakat ze to chytne ojoj zajtra k doktorke snad cez vikend vyzdravime ako ste na tom vy u nas v skôlke chyba dost deti 😒

sara07
19. sep 2012

@m.i.r.i no u nás je školné pre deti od troch rokov 15 € na mesiac + strav 21 € na mesiac, na polrok je zrpš 20 € ...kružky ako hudobný, angličtina - krúžkov a čo všetko budú majú teda dost a bohate... a pod budú mat v druhom polroku až....no ešte sa školne plati raz za rok 30 €..to je všetko...ostatné ako ty sme si doniesli.....u nás je súkromná škôlka od 230 € na mesiac a vyššie ale kvalita nič moc,,,ja som jednu odskúšala na postraženie kvázi cca 3 a pol hod tam bol + obed + desiata tak 10 € chceli ale neposadil ani raz na nočník alebo vymenili plieknku...a strava teda des a ohrievaná v mikrovlnke

majushkab
19. sep 2012

juj baby tak u nas je školné 3e to sa platí stale či je dieťa v skôlke či nie a potom strava vraj je to 1e na deň no neviem presne lebo ja svojmu musím nosiť aj desiatu a pred obedom už ide domov no a ešte sme nosili 2x toaletny 10ks hygienickych a tekute mydlo rodičko ešte nebolo tak neviem ake su dalšie poplatky no byvame na dedine aj to robi svoje že asi preto je to lacnejšie

nefertitka
19. sep 2012

@m.i.r.i no pekne, takze nasa snaha 3 a pol rocna nenadavat bola zbytocna, co? 😝
@sara07 no to podanie ruk je fakt super....a mas pravdu, ucitelky su tam od toho a mali by vsetky taketo veci riesit, ale bohuzial...nie vzdy je to tak, ako by to malo byt

rebecca2006
19. sep 2012

@m.i.r.i nedivím sa, my sme fukli do Senca, ale začínam uvažovať o návrate na východ, po 15 rokoch..... Ale neviem, MM je zo Zámkov, tak na východ sa mu asi chcieť nebude. Ale je to naprd, nikoho tu nemáme, nikto nám nepomôže, na všetko sami dvaja ☹ Teraz, kým som na RD, to ešte ide, aj keĎ o držku, ale čo potom? Som z toho v depresii. POtrebujeme väčší byt., v nopvostavbe n BA pod 250000E 4- ku nezoženiete..... Fuuuuuj

lia09
19. sep 2012

@nefertitka chapem ta,co sa tyka tych nadavok.No ja som sa dneska zhrozila,priam az zlakla,co mi povedala moja.Ked sme isli spinkat,zrazu sa len zodvihla v postielke a hovori mi ze ona nechce ist do piesku (v skolke) lebo ju zabiju ☹ A este ktomu sa tvarila taka zlaknuta,akoby vedela,co to znamena.No vylakala som sa.Aj ked viem,ze jej take nehrozi,ale aj tak, to slovo mi nahnalo mraz po chrbte 😔

rebecca2006
19. sep 2012

@lia09 no mne malý včera povedal, že "vypadni" . Z jeho izby... 😝 a to nás to horšie ešte asi čaká... Inak mi krpček strašne nadával asi okolo 2. roka, počul chlaniskov na dvore, tak pi.....l, že len. S,e sa natrápili všetci, kým na to zabudol a samozrejme si spomenul akurát v najnevhdneších okamihoch, u doktora, v obchode... Tak som sa hanbila, že len 😖

lia09
19. sep 2012

@rebecca2006 juj,tak to muselo byt neprijemne naozaj hlavne pred cudzimi.Bohuzial s tymto asi musime ratat.Len bodaj by sa nanu nalepilo aj nieco pekne.Ona napr. sama papa lyzicou uz dlho.Ale v skolke prstom olizuje jedlo 😅 .Vraj to tak robit jeden chlapcek.No neporazi ma.Niezeby napododobnovala priborove deti,nie.Ona sa bude opicit akurat po tom jednom olizujucom 🙄

nefertitka
20. sep 2012

no a mna porazi. Vcera vecer sa Nikolka zobudila s placom, ze ona uz nechce chodit do skolky. Dve hodiny nemohla zaspat, rano ako sa zobudila a dosla, tak so slovami, ze ona nechce ist do skolky, cele rano to opakovala stale dookola, teraz pri dverach totalny plac a ked som pozrela z okna (viedol ju tam tato) tak taky hystericky zachvat, ze az. Preco? ☹ ...asi jej uz docvaklo, ze to nebol len nejaky ulet, ale ze tam musi uz chodit kazdy den....jeeeezis, mne je naprd, chudatko moje. Ja viem presne co preziva, ja som bola taka ista, pamatam si dodnes ten nechutny pocit, ked ma tam davali. To dieta proste nechape, preco tam musi chodit a preco nemoze byt doma s maminkou. Ach jaj. 😢 ...Ked som sa jej pytala, co sa deje, co sa jej tam nepaci, tak ze som strasne dlho od nej prec a ze ma lubi a je jej za mnou smunto a deti sa s nou nehraju:(Normalne mi srdce trha ☹

a este sa ma vcera vypytovala, preco nemoze vyliezt na smyklavku a skocit odtial zo strechy 😕 😠 ....to co je za napad. Dufam, ze ju take nieco nenapadne. Ze velke deti tam chodia po streche ci co.
Ja som sa tak tesila, ako to super zvlada a hen....

jja
20. sep 2012

@nefertitka uplne ta chapem...mne je tak isto..naprd ☹ moja sice placo od zaciatku, a dnes tam isla iba 4ty krat, ale mne trha srdce, a niesom pocas dna absolutne schopna nieco spravit ☹

jja
20. sep 2012

a pisem z toho ako hotentot...

nefertitka
20. sep 2012

@jja moja tam tiez chodila prvy tyzden, druhy bola doma chora, no a teraz tento tyzden tam chodi, dokonca mi vecer povedala, ze ma soplik a kasle a zacala naschval kaslat, len aby tam nemusela 😢 ...ja som hrozne nevyspata, myslela som, ze si teraz lahnem, ale nedokazem to, musim furt na tu scenu mysliet.