icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

nefertitka
20. sep 2012

este mi dokonca povedala vcera ze ked boli vonku, ze jej bolo hrozne zima;( hlavne ze ma v skrinke dva svetriky teple!

jja
20. sep 2012

@nefertitka aj moja rano vravela ze je este chorucka, ze kasle🙂🙂 spekulanti su to malinki🙂moju tiez vozi mm do skolky, lebo ja by som to asi nezvladla...

nefertitka
20. sep 2012

@jja no a my zle matky sme ich poslali chorucke chudatka 😀 😝

opica89
20. sep 2012

no a my sme už druhy den isli s placom do skolky :( tak mi ho bolo luto ale tam mu je lepsie s detmi ako doma samemu ☹

rebecca2006
20. sep 2012

@nefertitka o ja som zvedavá, ako ôj dnes, ale nič dobré nečakám, boli sme doma 2 týždne, a dns šiel 1x. Včera sme mali rodičko, no, ani som nemhla toho môjho veľmi prebrať, lebo veď sme tam vlastne vôbec nechodili. Šdoka, lebo učiteľky hovorili, že ostatné decká, hlavné dievčatká, sa už za tie 3T dobre adatovali. Maťko že plakával sem- tam tie 4 dni čo chdil ale hlavne pri jedle. Tak hovorili,že ho presadia, lebo plakával svorne aj s chlapčekom, čo sedel vedľa neho a že si vytvárali dookola taký spleen. Inak v tej škôlke bolo veľmi pekne, strašne sa mi tam páčilo, oni malkáči sú v samstatnejmalejbudove,všetko tam majú nové,ako z rozprávkyo trpasličkoch,a dievčetká, čo sa tam na tom rodičku naháňali,pôsobili fakt spokojne HM,len ten náš tam nechce chodiť....Ráno splačom...

nefertitka
20. sep 2012

@rebecca2006 aj mojmu muzovi dnes rano ucitelka povedala, ze to je davova psychoza, ze tam place jedno dieta cele dni vkuse a ze Nikolka to vnima a takto reaguje...hm

lenkove
20. sep 2012

@nefertitka Ja riešim to isté, včera čo robila cestou do škôlky, že aj v škôlke popoludní plakala a doma ani nehovorím.. MM už bol na pokraji kolabsu, ona má veľmi silný hlások 😅
A aj ja som bola taká istá, viem, že som celé dopoludnie v škôlke presedela na lavičke a plakala.. A verila, že keď budem dlho plakať, mamina príde 😔 😔 No neprišla.. Vravela som si že to isté dcérke nespravím, ale ona sa do škôlky rok pýtala, chcel ísť, miluje deti a teraz takto 😔 😔
Musíme nejako vymyslieť, aby nechodievala na celý deň, len na pol dňa... A to buď si zaplatíme pani, čo ju bude vyberať a bude s ňou kým neprídeme, alebo si k sebe nasťahujeme moju mamu (je vdova už). Aj keď neviem ako to mm zvládne, mať svokru pri sebe 😀 Asi je radšej prenajmeme byt

nefertitka
20. sep 2012

@lenkove podla mna je lepsie ju uz nechavat na cely den, ked uz tak zacala....vidis, moja je len na pol dna a efekt rovnaky, zbytocne budete vyhadzovat peniaze za nejaku pani....ale zas ak vam to nebude chybat, tak to tak kludne spravte. Ja uz rozmyslam, co bude, ked zacne chodit na cely den....

pepinka25
20. sep 2012

ahojte my sme chory teploty 38 v noci sa mi maly budil bol teplucky a stale sa prehadzoval,dnes sme boli u lekarky povedala ze ma zapalene hrdielko no tak teraz pozera na pohadky pekne v tepluckej postielke s plysakom,dostali sme antibiotika tomu nadsena nie som no co uz ked to pomôze 🙂

m.i.r.i
20. sep 2012

@nefertitka no asi doslo na vsetky ten plac☹ nas vcera prvy krat plakal, dnes tiez..ale rovnaky scenar..uctelka vcera povedala, ze po 5 minutach skoncil a cely den bol uzasny..samozrejme, ked pre neho tato prisiel tak nechcel ist domov..a o skolke len same pekne veci hovori..a este vecer sa tam na druhy den tesi..ale pride rano, dnes zas, ze do skolky nejde..ale on to len tak hovori, pritom sa oblieka, obuva..cely cas v aute hucal, ze chce byt doma s maminkou, ze v skolke bude stale volat maminku aby prisla..tiez mi to trha srdce, je mi do placu uz len ked to teraz pisem ☹ skrucalo mu ustocka, ze bude stale volat maminku a cakat kym sa vyspinka, pohra a pride tatinko pre neho aby mohol ist domov..☹ pritom sa tam strasne tesil, ucitelka nam vcera hovorila, ze je velmi sikovny, ze medzi tie starsie deti uzasne zapadol, ze nik neveri, ze ma len 2.5 roka..komunikuje, hra sa, zapaja, spinka, papa..pyta sa cikat..ziaden problem...len rano uz vymysla..a tiez, ze este pod maminka so mnou cikat a kakat v skolke a to a hento..ale normalne dnes sice plakal, ale nie uz hystericky, len tak normalne a pri tom placi sam mi dal pusu a odkracal k ucitelke, uplne dobrovolne..len si pritom poplackaval..a este mi aj zakyval..tak neviem...urcite mu tam je dobre, nemam ten pocit, ze ho tam odkladam a on tam trpi..vidim, ze mu je dobre a aj ho chvalia, ze je super..tak si hovorim, ze to bude ozaj len z toho, ze uz je to kazdy den, nielen raz ze sa ide pohrat, ale proste to je uz pravidlo, ze skolka..a tiez je malo doma, ved sa pohra doma maximalne 2 hodinky vecer a proste si ani nevychutna vlastnu izbu a hracky..tak hadam cez vikend si to vynahradi..

m.i.r.i
20. sep 2012

@lenkove ja by som tiez ju nechavala normalne cely den v tej skolke...este vydrz..musime vydrzat, ja by som povedala, ze porozmyslajme o zmenach a opatrovatelkach tak o par mesiacoch..ak by to bolo stale zle..ale deticky si urcite zvyknu...aj ked to s tou mamou znie dobre 🙂
@rebecca2006 no ja som z vychodu a manzel zo stredu 🙂 ale jasneze zamestnavatelia v BA..tak sme tam zili 3 roky, potom 2 v Irsku, potom dalsie 2 v BA a nas maly sa narodil tiez este v BA..ale ked mal 5 mesiacov, odisli sme na Stredne Slovensko..teraz uz ako zacala skolka tak sme dosli na vychod, manzel sa da prelozit do Kosic..a ja pracujem z domu..tu mam rodicov, sestru, celu rodinu...je mi to tak luto, ze tie podmienky na pracu nie su aj tu ci na strednom SK take ako v BA, lebo ja mam sice Bratislavu rada svojim sposobom, ale nemozem si pomoct- pre male deti som radsej chcela vidiek alebo aspon mensie mesto..pre vacsie tam je uz samozrejme viac moznosti..ale pre nas, ktori mame celu rodinu daleko je to este tazsie..moja predstava ze budem v BA, moja rodina na vychode, manzelova na strede, tiez tam na Stredom SK mame dom vlastny napriklad..tu v PO 3 izbovy byt za pre mna smiesnu cenu, tiez skolku co v BA by ma vsetko stalo 2-3x viac...tak byt v BA uplne sama, len hladam opatrovatelky, cudzich ludi co mi pomozu ked bude maly chory a tak..jasne, ze sa to da, aj ini to tak maju, ale je to hrozneeee...zial, ani my nevieme, ci sa raz nebudeme musiet vratit..prave kvoli praci..lebo robime s muzom obaja vo velkych firmach so sidlom v BA a to clovek nikdy nevie..ale aspon kym par rokov mozem byt pri rodine, tak aj to je plus...

m.i.r.i
20. sep 2012

inak dnes v skolke ma zas chytili nervy..v pondelok tam bolo male dievcatko so soplami po paty..manzel ucitelke hovoril, ze co to akoze ma byt..tak ona, ze uz mamicku volali, ze ju upoznili, aby prisla pre malu..jasne, ze mamicka neprisla cely den, normalne ju vyzdvihla neskor, lebo nasi odchadzali zo skolky o 16:00 a ta mala tam stale bola..v utorok a stredu si ju nechali doma a dnes mala opat tam! uz to vidim ako vyliecili zelene sopliska tahajuce sa po paty za 2 dni..musim muza krotit, aby sa tam nesiel poobede hadat, lebo zas nechceme byt za tych rodicov, co sa tam stazuju, viem, ze tie ucitelky to tiez nemaju lahke ked rodicia nerespektuju tieto zasady..ale ma ide urvat, lebo dnes len prsi, budu cely den dnu a uz si viem predstavit ako maly zas chyti sopliska....a tiez si viem prestavit, ze dotycna mamicka urcite aj listok od doktorky priniesla, ved vybavit sa da vsetko 😠

klauduska
20. sep 2012

Ahojte kocky!

Sem tam som sem uz pisala,ale citam vas kazdy den.... 😕 Lebo som zvedava ako to zvladaju Vase deticky. Nas prve 2 dni v pohode, nestihli mu ani zakyvat. Odvtedy kazde rano place,ale boli sme dokopy len 5 dni, potom prisli sopliky a teplota,mame ATB,tak sme doma skoro 2 tyzdne... 😒 Co uz,ale nech sa radsej poriadne dolieci,aj aby nenakazil druhe mamicky a snad tam hned nieco dalsie nelapi,lebo ma picne!

@lenkove ja by som to tiez este nerieisla a nesekla s tym po 3 tyzdnoch, sami ucitelky vravia,ze deti potrebuju cas na adaptaciu a niektorym detickam to trva dlhsie,inym menej....daj jej este cas, uvidi sa o mesiac ci to bude pokracovat alebo nie....a mozno pokial by aj ona videla,ze ste polavili,o dalsi mesiac si mozno bude mylsiet,ze tam nemusi chodit vobec,ved raz Vas uz prehovorila a polavili ste....

oliverko5
20. sep 2012

ahojte..tak my to zvladame strasne.maly rano v pohode aj sa oblecie ale akonale sme v skolke pred dverami tak neskutocny plac..a co ma trapi najviac ze v skolke nechce vobec cikat..sommz too na nervy a neni som scopna nic cez den doma urobit lebo mysel mi stale chodi pri malom..

andulka82
20. sep 2012

ahojte, no my sme po týždni soplíkoch zase v škôlke, zase taký plač po celej ceste do škôlky, že určite o nás vedela celá ulica 🙂 Ja to zvládamu už lepšie, ale malý nie a nie si zvyknúť, potrebuje asi oveľa viac času ako ostatné deti, no len vtedy mi je nanič, keď vidím že všetky detičky sa pekne hrajú, žiadny plač a to moje zlatko plače na celé ústa ☹ Bola by som na chvíľku taká sivá myška a pozrela by som sa tam, že čo vlastne robí celý deň, možno radšej je lepšie keď to ani neviem 😒

lenkove
20. sep 2012

Dakujem vam za nazory baby... Moja dcerka ma za sebou toho tiez dost a tak sa bojim, ci prilisnym trvanim na tom nieco strasne nepokazim v jej psychike. Cez vikend by som sa chcela opytat jednej psychologicky, co ju pozna na jej nazor..
Inak, na plac pomohla rada od kamaratky: Viete, existuje taka Vila, ktora detickam, co neplacu v skolke necha v zazracnom vrecusku darcek. No! A zabralo 😅 Ked zacala fnukat, hned som vyrukovala s vilou a uz sa riesilo kde je ta vila, co ma oblecene a tak 🙂 Vo vilovej tasticke uz su vilove saty (v tescu maju akciu na karnevalove kostymy za 5 e!!) 😅 😀

dievcinka
20. sep 2012

Moj maly chodi do skolky druhy tyzden. Teraz zacal doma strasne zle zaspavat- mrnci, je nervozny a pyta sa ci pojde do skolky ked sa vyspinka. V noci sa mi raz zobudil s placom. Rano malo papal a mrncal, ze nechce ist. Prisli sme do skolky a vobec nezaplakal cely cas, co tam bol. Sice sa nezapaja do cvicenia a podobne, ale vacsinou sa hra 😒 Dokonca od vcera tam aj chodi cikat, co predtym nechcel 😝 Maju aj vase deticky problem so spanim?Uz som myslela,ze bude konecne lepsie, ked prestane v skolke plakat a teraz to spanie doma je jedna katastrofa.

susan007
20. sep 2012

my mame tiez problem so spanim :( odkedy zacala mala chodit do skolky, tak neprespala celu noc sama a potichucky ani jednu...tusim raz zo soboty na nedelu :( v noci sa zobudi..pride za nami do spalne, alebo sa zobudi a place...no proste je to spanok nie taky ako byval...rano mrnci ze ci ideme do skolky...v skolke vraj placka hovorila vcera ucitelka na rodicku...cez obed tam niekedy zaspi niekedy nie...no dufam ze to chce len cas...a to som si myslela ze take zive dieta neposedne so skolkou mat problem nebude...opak je pravdou :(

klauduska
20. sep 2012

@lenkove jeeej to je super napad s tou vilou....skusim aj na mojho....ten sa dnes pytal ci je este chory a ze nemoze teda ist do skolky.....som mu povedala,ze este je,ale ze uz v pondelok zasa pojde...

dievcinka
20. sep 2012

@susan007 ja som prave cakala problemy - on je strasne hanblivyyyy...ale len pred cudzimi- doma je jak tornado 😀 ale to ma stve, ze tam je celkom v pohode a doma je taky nervozny...a to je v skolke len na tri hodiny, takze tam nespi a ani nejedava......no ale snad sa to zlepsi,len ako dlho vydrzia moje nervy 😅

nefertitka
20. sep 2012

@m.i.r.i ja cakavam na malu pred jedalnou, kym dopapa obedik a vies co odtial v jednom kuse pocujem?same kasle a kasle a kasle, a bez prestavky stale dookola...no ake semeniste bacilov?

nefertitka
20. sep 2012

no a teraz ako sa mi poobede zobudila, co zas pocuvam stale dokola?ze ona uz zajtra nechce ist do skolky;(

m.i.r.i
20. sep 2012

@nefertitka ja to radsej ani nechcem pocut..tie kasle..len co mi to zvysuje tlak..
a neboj..uz len jeden den a vikend🙂 tie nase deticky sa zblaznia od radosti, ze nepojdu do skolky..urcite mi maly rano z toho vzrusenia vstane o 5...a potesi ma cez vikend ako on vie🙂

nefertitka
20. sep 2012

zas uz asi hodidnu place, ze ona nechce ist zajtra do skolky;( ale ako srdcervuco, chuda moje

nefertitka
21. sep 2012

Ahojte,,,, tak v noci sa mi este budila so vzlykmi, teda zacalo to v spanku, potom sa zobudila a total plac, ze ona tam rano nejde a nech ju tam nedavam a potom zaspavala vedla mna dobru hodinu a vzlykala do vankusa a rano zas cirkus najvacsi:(

rebecca2006
21. sep 2012

@nefertitka chúďatko....No,snáď máte len neakú krízu... A rýchlo bude dobre..... U nás včera prekvapivo OK, hral sa, keď somdošla, jedol spal, dokonca do večera len rozprával o deťoch, ale ráno nehcel ísť, aj sa pýtal prečo musí,keď je mamina doma.... Och... A odprevádzala som ho ja, len MM musel bzť skoro v BA a reval ako tur.. Je pravda, že akurát s nami tam došielchlapčk, čo reval snáď už od domu, tak tammali nejakú davovú pszchózu.. Tak uvidím, čo mi povedia, keď pre neho prídem... A aký máte program na víkend?

lenkove
21. sep 2012

Baby, tak u nás včera víla zabrala, neplakala ani popoludní, ale teraz ráno opäť strašne ☹
Ja vidím chybu aj v učiteľkách a ich nekomunikácii... Keby nám povedali program, na čo mám dieťatko natešovať, tak by reagovala isto inak.. Okrem toho, už mám z tej škôlky neurózu, najnovšie nielenže nemôžu 3 ročné (moja má 3 a pol) chodiť na krúžky, ale ani na divadielko v škôlke 😅 😅 My s ňou chodíme do divadla hádam od roka a pol, rovnako na krúžky sme chodil a ďalej chodíme... Ale jej jednoducho hrať sa s detičkami celý deň a pozerať rozprávky jej nestačí 😅 Oni ani nič netvoria, von veľmi nechodia 😅 Ja nechápem, fakt nechápem kam sa to moje dieťa dostalo 😅 😅 Jednoducho nejaký stimul, rozvoj, radosť z objavovania a tvorenia, to im nič nehovorí... stredovek 😅

@rebecca2006 @nefertitka držte sa maminky...
My ideme na víkend na chatu s kamoškami 😀 Aj s deckami teda, bude sranda (háááádam) 😀

rebecca2006
21. sep 2012

@lenkove v našej škôlke je to OK, detičky majú kopec aktivít, na krúžky síce nechodia, ale ja si mzslím, že je to priskoro, veď len teraz sa musia adptovať na nové prostedie,nieto ešte na krúžok... A okrem toho tie krúžkz sú v čase, keď detičkz poobede spinkajú, takže v našej škôlke chodia len predškoláci a ak nie je dosť záujem, dopĺŇajú zo stredniakov...A u nás už majú výstavky prác, aj do školy robili také nejaké výtvory na výstavku o yelenine. NO,tých učiteliek je na decká málo... U nás sa aj snažia,ale je to asi viac o detičkách...Držkajte sa.

gabika7706
21. sep 2012

@lenkove v nasej skolke su kruzky az pre starsie deti, su v case, kedy deti spinkaju a to tie male este potrebuju poobede aspon oddychnut, ak nechcu spinkat. Moja dcera nastupovala do skolky ako 3,5 rocna, prvy rok nechodila na kruzky, ten dalsi rok mala ako jedina z triedy vynimku a chodila na kruzky s predskolakmi...Ostatni spoluziaci vtedy spali. V malej triede sa deti najprv musia nejako "zzit" s kolektivom, navykmi, rano vacsinou este minimalne polovica place na kolene jednej ucitelke, zvysok sa hra s druhou ucitelkou...ranajko-desiata, potom idu vonku (za kazdeho pocasia, s vynimkou vichrice a lejaka), zas obed, spanok a po olovrante uz prichadzaju postupne rodicia, ale idu zas vonku, kym je pekne. My sme tiez na divadle odchovani, ale na rodicovskom vraveli, ze aj ked bude nejake divadielko v skolke, tieto male deti (zial, vacsina nevie, co je to predstavenie a divadlo a ako sa chovat...) tak sa boja a placu, kazia v podstate zazitok ostatnym detom, takze tam na chvilku stale s nimi idu, ale podla situacie sa postupne vytratia :/ Chapem to a viem, ze vo vyssej triede to bude lepsie 🙂
Mne velmi vadilo presne to, co teraz Tebe, lebo dcera bola tiez starsia od ostatnych "malych" deti, bola dost vpredu pred ostatnymi detickami, kt. napr. nevedeli ani noznice drzat v ruke a ona uz v pohode vsetko krasne po obvode vystrihovala...ale prisposobila sa, ina moznost nebola. A tak to bolo skoro vo vsetkom. Teraz tam chodi syn a neriesim to uz, on tam bude o rok dlhsie, kedze je novembrovy, tak si to uzije. Snad 🙂 Venuju sa im, pocujem aj pesnicky, pospevuje si take, kt. z domu nema, len ten prvy polrok je to pre tie male deticky tazke, musia si najprv zvyknut 🙂

palomka
21. sep 2012

ahojte, tak my sme opat doma 😒 3dni skolka potom doma, opat par dni skolka a doma 😀 na nervyyyyy.