icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

vivianna
25. sep 2012

@mimajo ahoj, správne Ti neviem poradiť, ale ja by som 21 mesačné dieťa určite nedávala do škôlky a dokonca ešte ani dva a polročné deti nepatria tam...samozrejme ak nemáš inú možnosť a musíš nastúpiť do práce tak pripúšťam tú škôlku.ale naozaj len keď iná možnosť nie je...

m.i.r.i
25. sep 2012

@m.zuzanka no moj by veru v skolke, kde sa podporuje vychova nasilim neostal! To moj muz by uz prvy siel narobit vietor a v tom momente by sme ho vybrali zo skolky..to ako si mozu dovolit davat detom po zadku? Akoze ja som za vychovu bez telesnych trestov, ale uz ked privriem oci a poviem si, ze sa nestaram do inych rodin ako si to riesia, tak si poviem, ze je to ich vec..takze nebudem polemizovat o "vychovnych" po zadku teraz, ale v skolke??? Po prve ukazovat detom vlastne, ze tadialto vedie cesta, ked sa vam nieco nepaci, tak bite tak ako ja ucitelka a po druhe - ved co su to za pedagogicky ked biju deti? no ma to az rozhodilo, lebo som si myslela, ze v dnesnej dobe uz taketo nieco urcite neexistuje...ze to len za nasich cias boli papecky a za cias nasich rodicov ci starych rodicov trstenice 😖

vivianna
25. sep 2012

@zuzanocka11 aj moja je vždy unavená a to je len na pol dňa... naobeduje sa v škôlke, ale za to si sadne ešte aj so mnou papať obed /takže tých cca 18 eur za obed komu platím neviem 😀 / a až potom ideme spinkať a ťahá niekedy aj 2-3 hodiny 😵

m.i.r.i
25. sep 2012

@mimajo no predsa je este mensi tvoj maly ako zvycajne deti chodia do skolky..ale ved chodia aj mensie deti do jasliciek..ja by som asi neriesila ci ho davat ci nie, proste iny kraj iny mrav a kazdy ma ine podmienky....ved chodia aj rocne deti do jasli a zvyknu si..teda neviem ako vasa skolka funguje, ci je tam mensi kolektiv, vacsie deti, zmiesane triedy, ci prave taketo babatkovske....vsetko ma svoj vplyv..a ked su ucitelky ochotne a mile, tak hadam sa to casom spravi..neter tiez chodila do jasli asi 2 rocna..a boli tam aj mensi ako ona..a poplakali tak ako aj ine deti ale casom si zvykli..a praveze neskor,ked bolo treba ist do skolky sa ovela lepsie adaptovali...mozno to chce este trosku casu...tak asi vydrzat..

vivianna
25. sep 2012

@savanah111 ahoj, neviem, či takéto voľačo existuje, že kvôli prijatiu iného dieťaťa Tvoje vylúči, keď už ona vlastne chodila a chodí do škôlky... viem len toľko, že riaditeľka nemusí prijať dieťa, ak je vlastne rodič ešte doma s druhým dieťaťom... to bol náš prípad, dcérku mi tiež nechceli prijať kvôli nedostatku miesta a preto že som doma na rodičovskej dovolenke so synom. ale riešili sme to tak, že dcérka chodí na pol dňa, o 12.tej hod. idem pre ňu /aj obeduje s ostatnými/... skús toto, aby aspoň do obeda mohla ostať 🙂

vivianna
25. sep 2012

@lia09 ahoj, aj mne sa Vivi zmenila - mení, predtým /pred nástupom do škôlky/ by bola schopná odísť so svojou krstnou mamou aj na koniec sveta, a bezo mňa teraz už ani na koniec ulice ...

anjelicek26
25. sep 2012

Nasmu malemu sa vcera spustili zelene sopliky, som zvedava, co z toho bude ☹ inak vsetko fajn,strasne ras tam chodi. v skolke je najmladsi, ale je ho vsade plno, my uz mame 6 tyzdnov skolky za sebou

ivanafialkova
25. sep 2012

Milé maminy. Dnes som môj a vidím, že aj nás viacerých problém, predebatovala s pani doktorkou, veľmi dobrou detskou psychologičkou. Takže tri mesiace nechať tomu čas. To že dieťa ráno plače aj že sa v noci budí je zo začiatku v norme. Ak by sa to však nezlepšilo dokonca zhoršilo po troch mesiacoch treba zvažovať, že dieťa ostane ešte doma. to sa týka zrejme menších detičiek ako je aj moj. Bude mať v piatok dva roky. Ja pevne verím, že sa to zlepší. Malý je až veľmi spoločenský tak verím že to bude ok. Dnes sa mi pýtal so šatne naspeť do triedy 🙂)))

nefertitka
25. sep 2012

@m.zuzanka no ja by som to urcite riesila. Ani my malu nebijeme, tak preco by ju mala zacat bit nejaka ucka v skolke??ako si to moze dovolit?a tvoj manzel co na to?moj by hned utekal a robil bordel

nefertitka
25. sep 2012

@ivanafialkova takze tri mesiace sa moze budit a plakat?fuuuu....no tak skusime;) len fakt neviem ako si ma zvyknut s tymito vsetkymi chorobami. Dnes sa nam zas dokola pusta krvicka z nosa, uz neviem ako ju dat smrkat kvoli tomu;(

nefertitka
25. sep 2012

tie tri mesiace, ked zratam dni dokopy budu asi az o rok 😀

m.i.r.i
25. sep 2012

@nefertitka ved to..ze hovori sa, ze take 2-3 mesiace vydrzat..ale presne..ja ratam, ze uz skoro prvy mesiac prec a my sme boli v skolke 7 dni 😖 nas ma z toho zabavu..obcas idem, obcas nie...

lia09
25. sep 2012

no dneska sme boli v obchode so satami.Pred nastupom do skolky tam strasne rada pobehovala medzi regalmi.Dneska som sa jej len na sekundu stratila z oci a uz mala usta krive a spustila rev.Viac sa odomna ani nepohla.No dufam ze toto nebude dlho trvat,lebo nemozem existovat sama ani sekundu bez nej.Zajtra nastupujeme do skolky po 2dnovej pauze,vraj sa tesi no uvidime 🙂

ivanafialkova
25. sep 2012

Moj nebol len dva dni. Jedno vyšetrenie a štrajk. Inak chodí každý deň.

andulka82
25. sep 2012

@mimajo No neviem, môj syn bude mať teraz tri a ešte stále plače, tvoj je ešte maličký, nemá ani dva roky on je určite ešte veľmi naviazaný na matku. A to chodí do normálnej škôlky alebo do takej, kde sú také malé deti ešte aj s plienkami? No keď si doma a nerobíš, ja by som ho ešte nechala doma, ale ak už pracuješ a nemáš na výber tak to musí zvládnuť 😖

mimajo
25. sep 2012

@vivianna ja inu moznost nemam, zijeme v zahranici, daleko od rodiny, manzel vela pracuje a mne skoncila materska (len 20 mesiacov) a bez centu sa neda zit

mimajo
25. sep 2012

@m.i.r.i vdaka za odpoved - mas maly chodi do zmiesanej skupiny, od dvoch do siestich, je ich tam 19 deti a velmi mu to prospieva, citi sa dobre a vela sa uci, ale bezo mna len krici. ja som este doma, no o mesiac musim nastupit do prace, takze musi chodit, inu moznost nema, ibaze dat vypoved, mo potom z coho zit???

mimajo
25. sep 2012

@andulka82 maju aj deti s plienkami, to nie je problem. prave mi aj hovorila ucitelka - ze to este nemame skusat. zatial je na neho velka zmena skolka a tie plienky, to staci az neskor. on sa tam ma vyborne, ako som uz napisala, no len ked ma tam vidi. ked nie, ked odidem tak spisi rev a krici aj 40 minut. nikto ho nedokaze utisit a neda sa nicim zaujat, on je taky maly herec. je to jeho charakter, takze ked pridem ja, tak je ihned ticho a hend sa hra s detmi a ide odo mna prec. no keby som neprisla, tak by bol schopny prekricat aj cele dopoludnie...

pepinka25
25. sep 2012

ahojte uz sme po chorobe a zajtra uz ideme do skôlky maly sa uz tesi sa ma pyta kedy uz pôjde som mu povedala za zajtra 🙂 ked sa ho dedo spytal kedy ide tak maly na to :No zajtra 😀 a maminka si ide pre novy obciansky bo mala prepadly a rychlo domov spravit obed a pre maleho do skôlky takze zajtra rozbehany den 🙂

m.i.r.i
25. sep 2012

@mimajo tak on to proste skusa...treba len vydrzat..silne pochybujem ze bude vecne plakat 40 minut..vie, ze ked bude dlho plakat, nakoniec maminka tam bude..to si ja myslim...je to sice krute, lebo nechat tie dietky plakat za maminkou je hrozneee..ale oni su mali betari...ked sa tam vie pekne hrat a je mu tam dobre, ide len o to, aby si zvykol, ze tam nie si..tak len trpezlivost, ak to ucitelky zvladaju, tak ja verim, ze casom sa tych 40 minut skrati a potom uz ani plakat nebude..moja neterka napriklad chodi do skolky uz 8 mesiacov..zo zaciatky fajn, potom obdobie obrovskych placov a teraz uz je to o tom, ze proste place stale, ale len zo zvyku..normalne raz sestra ju tam dovliekla, ona sa rozbehla za hrackami a potom povedala, ze ups, neplakala som a spustila..uplne divadlo..ale po 5 minutach je dobre a skolku ma rada..proste to sestra akceptuje, ze bez toho to nejde, ma to ako ritual🙂 aj tvoj si zvykne, uvidis..praveze tieto mensie deticky si casto zvykaju ovela lepsie ako tie 3 ci 4 rocne..aspon mne tak mnohe kamaratky hovoria, co dali mladsie deticky do jasli...tak len vela trpezlivosti

wiwi3
25. sep 2012

Ahojte mamicky..je tu nejaka mamicka ktora ma dieta na Hurbanovej 142 na Starej Turej v 1.triede?..mala mi tm nezvlada tak skusam sa pytat ako to zvladaju vase deticky..

pepinka25
26. sep 2012

ahojte tak dnes zo skôlky nic so sa pytala mamiciek tu na MK a poradili mi ze ked este maly berie antibiotika ho nemam radsej davat do skôlky tak este do konca tyzdna bude doma este ze tato stranka existuje poradia tu a to sa mi paci 🙂

klauduska
26. sep 2012

@m.i.r.i ja si myslim to iste, skusit ho nechat plakat a neprist pre nho,lebo on si takto bude isty,ze ked place,ta maminka aj tak pride...po par dnoch sa plakanie a teda jeho trvanie bude zmensovat.... 😉

@pepinka25 nas mal tiez ATB a vo stvrtom dobral a az v pondelok isdiel,tiez by som ho nedavala skor.... 😉

My rano uz celkom dobre,plac bol minimalny a pri prezuvani a prezliekani bol uplne zlatucky,ze ci ho tam odvediem a rozlucim sa s nim,akoze uplne v pohodke a ked sme prisli do triedy,bola prazdna, oni sa rano do 7,30 zoskupuju v jednej tride,lebo ich malo (vsetky 3 triedy teda) a az potom idu do svojich, vcera boli o takom case uz vo svojej,ale dnes sme museli ist do druhej a tam sa stopol a zacal plac,boli tam aj ine ucitelky a nastal zlom.... ☹ skoda,keby boli vo svojej,tipovala by som,ze by sme to zvladli bez placu a este by mi aj zakyval.... 😠

pepinka25
26. sep 2012

@klauduska presne tak to mame aj my su dve triedy v jednej velke deti a v druhej su nove male deti a rano chodi ucitelka na pol ôsmu a ked privediem maleho a ma ist zatial do triedy k tej druhej tak to sa mu velmi nepaci chce ist do svojej a k ich pani ucitelke tak ho vzdy dovediem ked uz tam je ich pani ucitelka inak chodi rad az na to papanie moc tam nechce a ani doma snad sa to zlepsi 🙂

klauduska
26. sep 2012

@pepinka25 no,ja jeden tyzden nemam moc na vyber,lebo ja chodim na 7,30 do prace... 😒
My spapanim asi nemame problem,vzdy povie,ze pekne spapal a ze ich ucitelka krmi....snazim sa mu vysvetlit,ze musi papat aj sam,ze evd to vie,ale on vravi,ze ona krmi tak vsetky deticky a zase ide k ostatnym a ze potom papa aj sam a tak....a ani hned nepyta papat,takze tipujem,ze je napapany. 😵

mrskalianka
26. sep 2012

Ahojte, nie je v mojich silách prečítať všetky príspevky ☹, tak ak by ste mi niektorá vedela poradiť.... Moja malá chodila 2 týždne do škôlky celkom fajn, potom začala vymýšlať a troška plakať, ale tento týždeň sme začali naozaj katastrofálne. Ráno plače - vrieska, že tam nechce ísť, v šatni sa každé ráno dovracia a ja som z toho zúfala. Učitelky hovoria, že cez deň je o.k, pekne sa hrá, zapája, spinká, papá, tak si neviem vysvetliť až takýto protest. Cítim sa velmi trápne v šatni, všetky maminky na nás pozerajú akoby sme mali mor, ale to ona tak plače, moc sťahuje bruško a napne ju a ide to ☹. Velmi ma to trápi, ale keď príde pre ňu do škôlky tak je vysmiata, spokojná a rozpráva čo všetko robili. Ako jej mám pomôcť toto prekonať?

klauduska
26. sep 2012

@mrskalianka juj moja,neviem,my mame toto iste,ze ked velmi place,napina ho a povracia sa.Nastastie tieto ranne place nie su az take,ze ho napina,ale vzdy ho na tom upozornujem,aby neplackal,lebo sa pogrcka. 😒
Neviem,skus sa snou doma porozpravat,ze co sa jej v skolke nepaci a uistovat ju stale,ze ved ty pre nu prides...Nas maly tomu zacina dost rozumiet,povedala som mu presny ca,kedy prenho pridem a teraz stale opakujem,ze ja prenho pridem,ked bude pol stvrtej... 😵 cize,aj ked tomu na zaciatku moc nerozumel,teraz sa tym aj on ukludnuje....videla som to dne,ked sme sli,aj sa uistoval ci ho odprevadim a atak...
Viac ma nenapada ako poradit...

jja
26. sep 2012

baby, moja tiez tak rano place ze sa az pogrcka...a dalsia vec, v skolke vobec neje...ani na desiatu ani obed, az ked pridem pre nu a prave sedia pri stole tak vtedy zje aj dva chlebicky...

mrskalianka
26. sep 2012

@klauduska stále sa rozprávame o škôlke, necítim, že by sa jej tam niečo nepáčilo, je spokojná, aj sama od seba spomenie škôlku. Chodím pre ňu hneď po olovrante o 15hod., to všetko vie, že keď sa napapká už mamina príde. Doteraz takáto hystéria nebola, až od pondelka ☹. Mám pocit, že to je horšie a horšie. Viem, že vela detí sa pociká, pokaká a naša zasa grcká ☹. Len ja to zle znášam.... Mám výčitky, lebo som s malým doma a ona asi aj preto tak vyvádza. Lenže už teraz vidím ako v škôlke napreduje, doma som nemala na také aktivity ako kreslenie, vystrihovanie, tancovanie času, pri malom sa to ešte nedá.

mrskalianka
26. sep 2012

@jja to chce čas, malkáči sú v tomto období velmi citlivý, vidím to na malej, takto ju nespoznávam.... Keď predjú stresy zo škôlky a oni pochopia, že sa tam chodiť proste musí tak začnú aj papať a dúfam, že prestanú grckať 🙂