icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

ma.senka
8. okt 2012

@halienka prekristapana to nemyslis vazne, ze to ucitelka takto riesila to pokakavanie??? uplne mi je z toho zle... ☹ boze, chuda male, muselo byt strasne vystresovane... ja by som za seba teda nerucila keby to urobila mojmu decku... toto je silna kava....

rebecca2006
8. okt 2012

@m.i.r.i no ja som sa tiež v podobnej angažovala- mslím, že MM nechce druh dieťa, alebo ako sa to volalo- no a máme druhú Esterku. Ale ja som zlý príklad, lebo som si ju pravdupovediac trochu vyvydierala a to nie je nasledovaniaodný príklad. Na druhej strane, u nás to bolo tak, že vždy, keď sme plánovali, tak že dve deti.... A zrazu- ale ani sa nedivím lebo s malým sme si prežili dosť ťažké obdobie- sa MM zasekol, keď bol "čas" začať, a začal vymýšľať. No, my veľmi čas na vymýšľanie nemáme 😠 Ja mám 36 a MM 42, takže bohužiaĽ rešenie typu, veď uvidíme neskôr neplripadalo do úvahy, no, to by sme uvideli.
Tak som uprosila. Teraz sme obaja radi za Estreku, aj podľa toho, ako sa Maťko správa, lebo si myslím, že už má taký royvinutý jedináčkovský szndrom že len..... Proste si myslím. že pre neho súodenec prišiel v hodine 12.
Na druhej strane, v nohom to máme ťažšie, už som aj pravdupovediac ľutovala, že som na tom tak trvala, somplikovala sa nám finančná situácia, Maťo strašne žiarli, vzdoruje, aj teraz nám došla pomáhať moja mamka lebo furt sú obaja chorí odkedy sme začali škôlkovať, nodes a hrúya. Musím povedať, že s odstupomm rozumiem a maminám a ocinom,ktorí sa rozhodnú len pre jedno dieťatko, je dnes ťažká doba, nejde len o to, či budem kupovať jedny alebo dvoje tepláčiky....
Ja som bola trochu zadubená, a manželovi som za mlú veľmi vďačná, vem, že to bol najväčší dar aký mi mohol dať lebo viem, ako bol proti,
Ale verte mi, ak sa čokoľvek nedarí, už to mám na stole, že veď som ti vravel.... Néo, väčšinou poviem, máš pravdu a nie si rád, že ju máš? A on na to, e najvac na svete...

m.i.r.i
8. okt 2012

@rebecca2006 my sme tiez vzdy hovorilo o 2 detoch..aj ked sme planovali prve, boli sme dohodnuti na 2 detoch s odstupom 4-5 rokov..na tom sme sa zhodli a do toho sli..moj muz zmenil ale nazor uz viacmenej kratko po narodeni nasho maleho, ked zacali koliky, zuby a vsetko a proste ho premohla beznadej, ze nevieme malemu pomoct, ze len place a mame len cakat, lebo proste si to musi odtrpiet a vsetko okolo toho, tak vtedy prislo to, ze viac deti nie a pre mna to ostalo ako taky podraz..v emocnych chvilach som mu uz aj povedala, ze keby som toto vedela, tak si najdem ineho chlapa 😀 ze ma zavadzal a co ja viem co..a teraz nechce..ale on, ze proste su situacie ktore sa menia, ze zivot je taky, ze niekedy nevieme co pride..a ze on nemohol vediet ako sa bude citit v ulohe otca atd..
a presne, myslim, ze aj ked ho raz nejako dostanem na to druhe, co este stale verim, ze ano, tak mi to pri kazdej tazsej chvilke bude vykricane..ze vidis, chcela si...☹ tak preto tiez niekedy neviem, ci to nechat tak a tesit sa len z nasho syna alebo to predsa skusit, potlacit potom a verit, ze nas tato bude tak isto namakko aj z druheho dietatka.
Ja proste mam pocit, ze mozno by mu to ako jedinacikovi aj otvorilo oci..ukazalo co je to mat surodenca, nielen to zle, ze sa biju a ziarlia a porovnavaju ale aj ako sa vedia lubit, branit pred druhymi a podobne..
mas super ze aj princeznu mate, to je predsa pre oteckov taka velka laska stale..a pocit, ze ju musi obranovat pred celym svetom predsa velky tato 🙂 tak urcite bude dobre..len si prejst tym tazkym babatkovskym obdobim...

m.i.r.i
8. okt 2012

@trnka77 dakujeeeem..idem pokukat a skusim nieco objednat..s autickami na rituske 🙂

nefertitka
8. okt 2012

@rebecca2006
@m.i.r.i aj ja som uz tresla, ze keby som to vedela, najdem si ineho:Pmoj muz neni jedinacik, ale s bratom nema ziaden vztah, ale tam zas medzi nimi vzdy robila rozbroje ich "uzasna" matka.
Mne okrem financii stale argumentuje tym, ze sa aj boji, ze jedno bude mat radsej ako druhe napriklad,ako sa chcem starat o dve deti, ked niekedy mam nervy nadranc z jedneho ( na to mu vzdy poviem,ze ked budu dve, budu sa hrat spolu, len treba pretrpiet to babatkovske obdobie), lebo nasa dcera ma tiez uz syndrom jedinacika si myslim, furt musi byt aj niekto pri nej, sama sa skoro nikdy nezahra. A on bol doteraz v tom, ze ved ani ja nechcem druhe, co zrazu menim. No menim, no :P....chytila som zas ten materinsky pud z nicoho nic a ked vidim ako strasne ma to dieta lubi a ja ju a ked si to predstavim dvojmo 😀
jaj a ze ked budu dve naraz chore, ako to chcem zvladat...a ked si budu robit zle, ako to budeme riesit, jezis ten toho ma...
inak teraz mi meskaju kramy, ale tehotna nie som, robila som si aj test....(davame si pozor, teda manzel 😝 ) a az obledol, ked som mu povedala ze mi to meska 😀

m.i.r.i
8. okt 2012

@nefertitka no tie argumenty co si uviedla vsetky pocuvam aj ja..to akoby od mojho prisli🙂 presne to..a aj s tou laskou k druhemu...raz povedal, ze keby mozno aspon sme iste mali druhe dievcatko, nie preto, ze potrebuje dceru alebo co, ale preto, ze nebude tak porovnavat..ze keby boli dvaja chlapci tak to bude stale zrovnavat a co ak ten druhy nebude taky uzasny ako ten prvy 😀 😀 😀 ale ked to bude dievca a bude ine, co jasneze bude, tak si povie, ze no jasne, je ina, lebo je dievca a tamto bol chlapec...no ja z neho uz nechapeeeem co riesi... 😠 😠 😠

rebecca2006
8. okt 2012

@nefertitka
@m.i.r.i
oni sa snáď dohodli, alebo si píšu navzájom argumenty 😠
Ja so počúvala to isté- a teraz zas mám na tanireri za všetko, že veď ty si to tak chcela. Akurát teraz mi veľavravne na môj komentár, že či donekonene bude veovať 20 hodín sojho života práci al zvyšok rodine povedal že doba je zlá, a že on to tušil, že on to vedel... Tak som vybafla, že čo tým chcel povedať? Ale ja presne viem, čo myslel, že máme Esterku...
Teda, on ju má veľmi rád... Len nejako je to tak, že strašne veľa energie stráca v zamestnaní, kde nie je spokojný, ani kariérne, ani finančne, ale pritom podľa mna to nevie zmeniť, lebo on je už tak, robí tam 10 rokov a bla bla bla. Pritom sme kvôli ten jeho blbej robote v BA 😖 Respektíve pri BA....
Tak som m už pobvedala, že ak nevie kam z konopí, tak môže od roka ostať pri malej a ja pôjde do roboty, ja mám aspoŇ šancu na kariérny postup, a myslím, že aj výplata by bola lepšia... Ale to zasa sa mu nevidí 😠
Toto bol u ás hlavný dôvod na jedináčika....
Ja vás baby, veľmi dobre chápem, ja keby mi fakt kvôli veku nekvapká do bot, tak tiež máme asi len Martinka zatiaľ.
Na durhej strane, aby som prihriala aj manželovu polievočku, ono je to aktuálne fakt veľmi ťažké. Ja som si to predstavovala trochu ako hurvínek válku...Proste som nejako počítala s tým, že to všetko bude dobré, že som mala bezproblémové prvé tehotenstvo, tak že bude aj druhé... NO, nebolo. Bola som nesúca celých 9 mesiacov a tri mesiace som bola v nemocnici, stres pre celú rodinu 😢 Potom malá mala reflux, 2 mesiace prerevala v kuse. Maťo má z toho nejaké bloky, veĎ na 3 mesiace zo dňa na deň prišiel o maminku, tak začal strašne vzdorovať... Ako na spáksu som sa obracala na škôlku, že bude lepšie,no, furt sme doma a ešte chorí... Myslím, že neskôr to bude lepšie snáď sa decká spolu pohrajú, chroby prežijeme, už teraz súp spolu niekedy takí zlatí....
Ja len aby ste sa kvôli tomu tak netrápili, že niekedy asi nie je moc dobré tlačiť na pílul že síce mám čo som chcela a neľutujem, na druhej strane sa napočúvam a vždy mi to bude vyhadzované na oči, nedajbože bude nejaký problém

nefertitka
9. okt 2012

@rebecca2006 no tohto sa bojim aj ja, ze skoncim zas v nemocnici a co bude s Nikolkou....ale co mam robit, ked to druhe tak strasne chcem?
No aj ja to tak vidim, ze aj keby sme mali to druhe, ze tiez to budem mat vyhadzovane na oci...ale ked to bude uz moc, tak nanho uz asi tak nahucim, ze ohluchne. Ved predsa ked to druhe bude, tak to znamena, ze aj on to musel aspon trochu chciet, inak by s nim ani par volov nehol. Moj muz je ten najtvrdohlavejsi na svete. Fakt
No a Niki od rana kycha, pokasliava, sopli a to ani v skolke nebola. Asi ta dlha cesta vlakmi a busmi, asi tam nieco nachytala;( jezis
@m.i.r.i nepisu si nahodou medzi sebou? 😝 😀

nefertitka
9. okt 2012

@m.i.r.i moj tiez furt toci, ze ked uz tak dievcatko, ze to je lepsie pre Niki, ale ze on by aj chlapca chcel keby uz, ale to ze uz bude moc porovnavat bla bla bla
vcera vecer sme sa o tom bavili, no mali ste to vidiet, on same negativa ja same pozitiva a tak stale dokola

klauduska
9. okt 2012

Ahojte!

@nefertitka tak zasa Vas nieco lapilo?snad to nebude nic vazne... 😒

Inak baby,ked Vas tu tak citam o tom druhom baby.....My sme zo zaciatku vzdy hovorili,ze ked budeme mat raz druhe,tak s takym rozdielom,ze 4-5 rokov,mozno aj viac....ale ako cas ide,sme si uz aj zvykli a muzik uz ani nechce druhe. Ja som sa akosi k tomu tiez priklonila,ale pretoze sme vzali hypoteku a muz ma nizsi plat ako ja,a proste by sme to financne nezvladli,keby som znovu na materskej....Ale mna sem tam chyti taky ten pocit mat este taky maly uzlicek druhy.....no vzdy ma napadne to,ze ci by som ich mala rovnako rada....Takze zatial som na tom tak,ze nevylucujem moznost,ze o nejake roky by som este pristala,ale to by muzik musel najst lepsiu robotu a mat lepsi plat. Inak do toho nemozem ist... 😒 😒 😒

nefertitka
9. okt 2012

@klauduska aj my to mame financne vselijako, ale tie moje pocity, ze chcem, aby Nikolka mala surodenca su nejak silnejsie, je to strasne, platime 100 000eur hypo kazdy mesiac dost vysoku ciastku, tiez si to neviem predstavit...
rozmyslala som tak, ze druhe by slo uz asi v dvoch rokoch do jasli, alebo ja neviem, no ale su to vsetko este len uvahy.
Je to inak hrozne, ze vela ludi je podla mna na tom tak, ze by aj chcelo mat dve deticky ale nemoze kvoli financiam...
ved ja sa stale nad tym rozculujem ze platim za stary byt tolke peniaze, v konecnom dosledku ho skoro raz tolko preplatim s urokmi a ake tu mame priemerne platy, kurnik, ved nech je to adekvatne jedno k druhemu. A o potravinach co furt idu hore ani nevravim, nic nekupim a dva krat do tyzdna necham v obchode po 60eur. HROZA!

majushkab
9. okt 2012

@rebecca2006 ahojky ja by som sa chcela opýtať ako niesol synček že bude mať surodenca...naš bude mať v decembri 4roky a v decembri čakame aj druhe dieťatko ale drobec ho nechce prijať je hrozny ešte ked sa len spomenie že bude mať bračeka a tiež ked som bola v nemocnici tak to zle znašal a už ani doma nevedeli čo s ním ako začal trucovať...dufam stale že sa to zmeni ale aj sa toho bojím čo bude ked sa narodí to druhe sme chceli

nefertitka
9. okt 2012

a este ma vytaca do vyvrtky, ze uz nedostavam nic z uradu prace, robotu sa mi nejak nedari najst si a na socialne davky myslite, ze mam narok?Nemam, lebo manzel vraj dobre zaraba, a mame auto (9 rocny peugeot, kt. sa stale kazi), ale to, ze cela jeho vyplata ide na tu poondenu hypoteku to uz nikto nevidi. No a cigani?ved osem deti krat socialne davky im staci, no nie?!(cest vynimkam samozrejme)

ma.senka
9. okt 2012

@rebecca2006
@m.i.r.i
@klauduska
ahojte, ono je to vzdy o kompromisoch a schopnosti prisposobit sa... myslim, ze to my zeny skor dokazeme, zatat zuby a ist dalej... chlapi sa neradi vzdavaju sami od seba svojho standardu a hlavne POHODLIA 😒

ja to tiez mam na tanieri - narazky typu - "a ty chces druhe? neviem ako to chces zvladnut , ja som ti to vravel..." atd...
ale je to nefer voci nam, sme vo veku kedy sa v nas jednoducho prejavuju materske pudy a citime sa na to fyzicky aj psychicky a zaroven vieme, ze nas cas je obmedzeny... u chlapa toto nie je. je to tak v prirode vymyslene - je v prvom rade na zene aby dieta nielen porodila, ale sa aj on postarala.... takze nech su argumenty chlapov akekolvek - "preco nie druhe" - my rozmyslame pudove, pretoze nas tlaci cas a dozreli sme do materstva, chlapi cas maju, takze si mozu dovolit aj racionalne argumenty... 😒 😎 samozrejme, vsetky z nas citime, ze ten chlap ma pravdu, aj su to rozumne argumenty, ale cas sa zastavit neda...

no a este ma napadla jedna hlaska, kt. povedala jedna ceska herecka v akomsi rozhovore (Jitka Schneiderova tusim, strasna sympatacka, neviem ci pozerate na CT1 EN-TEN-TY-KY - skvele!!!) : "zenske prezijou protoze maj koule" 🙂 🙂

no a vratim sa k povodnej teme - misko je v skolke, som zvedava kolko tam v zdravi vydrzi.... 😎

pekny den vsetkym 😉

nefertitka
9. okt 2012

dajte citat muzikom🙂 mozno trosku cervicek zahloda, aj ked uz vidim, co na to povie moj :P
http://www.psychologia.sk/texty/jedinacik.htm

@ma.senka snad vam to vydrzi co najdlhsie, aj ked toto pocasie je priam stvorene na choroby...
to nase dieta si podla mna uplne uz odvykne od tej skolky....

m.i.r.i
9. okt 2012

@klauduska no u nas bol na rodicovskej manzel - presne kvoli tomu, ze ja som mala lepsi plat, lepsiu poziciu a moznost pracovat z domu..takze on siel na rodicak a ja som sa presunula z BA na Stredne Slovensko kde mame dom..teda robim uz skoro 3 roky z domu, mam tu kancelarijku a som cely cas s mojimi chlapmi..to pre mojho muza nebola rodicovska ako u zeny- lebo ja vstavam k malemu, ja som s nim rana, vecere, kupem, krmim cez obed, davam spat( to si beriem akurat svoje pauzy v praci a rozdelujem si ju flexibilne)..on kocikoval, teraz chodi vonku s nim, pohraju sa..a potom fajront vecer aj vikend na svoje veci..ale aj tak, navrhol to sam a bolo to pre nas super riesenie..lebo ja som tu bola aj s malym aj som pracovala, nemam problem teraz akoze sa vracat po materskej a moj muz zas to ma ovela lepsie ako chlap, lebo na neho sa nijak firma zle nepozera, ze bol na rodicovskej, prave naopak..hlavne zenske sefstvo je z neho paf🙂 Takze aj tak sa da
ale s druhym u nas prave by bolo tak, ze uz by som jednoznacne chcela byt doma ja, nechat teraz muzovi sa realizovat viac v praci, predsa tiez potrebuje trosku sa posunut a ja by som sla na matersku..ale presne potom riesime to, ze no a ja necham na ako dlho moj job, kde mam plat teraz este ovela vyssi ako bude mat manzel, kedze za tie roky sa mi este zvysil a on ostal kde bol..tak tiez si hovorim,ze no tak maximalne do 2 rokov byt doma, alebo nejako inak to riesit, ak by mama chcela (co ale asi nehrozi)...ale proste, da sa aj chlapa poslat na rodicovsku ak menej zaraba 🙂

m.i.r.i
9. okt 2012

@nefertitka nas je tiez uz druhy tyzden doma..tiez si odvykne..pojde az v pondelok ak bude zdravy...

ma.senka
9. okt 2012

@nefertitka dakujem 🙂 ano, tieto choroby strasne narusaju zabehnuty rezim. rano misko trucoval trochu, ze nechce ist do skolky, preco babka nepride, ved je doma atd.... 🙄

nefertitka
9. okt 2012

inak vcera mi este viete co moj muz povedal, ze co ak by spravil dvojicky, ze to by si asi slucku rovno hodil, vidite tie jeho mysllienkove pochody?ach jaj

ma.senka
9. okt 2012

@nefertitka 😀 😀 to je ale strachopud 😀 😀

m.i.r.i
9. okt 2012

@nefertitka super clanok..ale viem co povie moj muz- vid ta posledna veta z clanku- nic nie je vseobecne generalizovatelne a my ked budeme vychovavat maleho spravne, tak nebude mat tie vlastnosti vymenovane hore..
ale tazko vysvetlit- lebo ja viem uz to, ze napriklad ten prehnany strach, ochrana a vsetko su u nas uz teraz....

m.i.r.i
9. okt 2012

@nefertitka no tak keby my sme mali dvojicky, tak moj muz sa odstahujee......toto pocuvam ja

nefertitka
9. okt 2012

@m.i.r.i napodobne....presne to iste povie aj moj a tiez sa o nu bojime az moc

liviaf14
9. okt 2012

ahojte
@klauduska ja som práve včera dala malému 1.x do škôlky pančuchy, po dohode s učiteľkou som mu ich nechala aj do triedy, pod tepláčiky čo má vo vnútri v škôlke, lebo tam nemajú ešte príliš teplo, a bála som sa , aby mu ich nezabudli obliecť aj von. dnes ráno bolo u nás len 2´C tak to je určite už na pančušky, zvlášť keď nemá malý ešte tri roky si myslím 😉 teda môj malý

baby čo tu riešite, či druhé bábo a či vôbec, tak mi píšete z duše, som rada, že nie som sama 🙂

mima595
9. okt 2012

ahojte, vidim, že riesite vaznu dilemu...ja som teda "za vodou" lebo deti mam 3 a k tomu aj tie odpisovatelne dvojicky..netvrdim, že je to lahke, ba dokonca, tvrdim, že 3 deti bez vyraznej pomoci rodicov je tazke /svokrovci su stari a moji rodicia este pracuju a byvame od jednych 70 km a od druhch 15 km/..takže na vsetko sme s MM sami, tiež splacame hypoteku..ale riesime si vsetko sami...chodime aj na dovolenky, aj na vikendy, dokonca ked to porovnam s jedinacikmi, tak nasi precestovali toho ovela viac, su schopni si aj veci pobalit / u nich to je hracky/..atd...

myslim, že u muzov je to problem POHODLIA...musiet sa starat, znova obmedzit svoje potreby..to je presne to, co sa pise v clanku...egoizmus jedinacika..lebo zase vidi len seba...že on sa bude musiet obmedzit....

ak chcete, skuste na nich pouzit 1 vec..preco on odopiera svojmu dietatu partnera??? ved on si vybral vas, ako svoju manzelku, lebo nechce byt SAM..tak preco nedopraje surodenca aj dietatu??!!

ja vidim velky rozdiel...synovec je jedinacik, ma 13 rokov, ale je menej samostatny, ako moji 6 rocny...vsetko sa toci len okolo neho a je to dieta bez kamaratov,cely den / ato myslim od 9.00_ do 20.OO cez prazdniny presedei pri pocitaci...

dakujem, toto si ja neprosim....
a argument jeho rodicov, preco nemali dalsie dieta..lebo by to nezvladli, lebo by sa museli vsetkeho vzdat...ano, dalej chodili na grilovacky s bezdetnymi detmi, aby mali cas na svoje zaluby, tak od mala fical na PC a rozpravkach....
ma 13 rokov a nema KAMARATA..je SAM...je tak naviazany na matku, že jej dennodenne vola 10x ...ak by sa jej nieco stalo, ostane SAM..

rebecca2006
9. okt 2012

@majushkab niesol to zle, pred narodením ani počuť, aj po narodení otrsa cca 3 mesiace, ale po 3 mesiacokch čím ďalej tým lepšie.....Napíšem ti viac po obede, ale neboj, bude akceptovať novú situáciu, len to chce mrte času a pripraviť sa ožno aj na to, že v najhoršom k detskému psychológovi 😝

klauduska
9. okt 2012

@liviaf14 ja som dala aj dnes,tiez u nas ukazoval teplomer iba 5 stupnov a pytala som sa vcera ucitelky,ze ako to robia mamicky,ze ake skusenosti maju....Tak oni vraj nebudu obliekat pancusky,teda bol by to des,obliekat vsetkych 23 detickam pancusky. Tak mam nechavat a davat na to tensie teplaciky,aj tak tam nemaju tak teplo v triede a navyse aj po chodbach nie je teplo,ked sa presuvaju.... 😉

tyssa
9. okt 2012

ahojte, ja som jedinacik, ale od 14 brigadujem a od 18 som prec z domu, to len na okraj k clanku 😝 , a vzdy som mala vela kamaratov aj ked som introvert,.. 😀 , moji rodicia uz nemohli mat dalsie, inak by som urcite mala surodencov a ja som tiez chcela minim 2 deti, a ano deti su financne narocne, casovo narocne, nechodime na dovolenky-chodime k mojim rodicom na str.slovenko na zahradu k bazenu, nekupujeme si znackove oblecenie ale len normalne z vypredajov, napriek tomu by som nemenila, chodime na dlhe prechadzky a ked na prckov pozeram som rada ze su dvaja, zdravi,.. aj ked starsi robi obcas zle mensiemu, ale aj to sa utrasie, velakrat ho vypusinkuje a ako ho velmi lubi 😀 , s muzom sme sa dohodli, ze ked viac odrastu tak si mozno este jedno adoptujeme /vzhladom na nas vek uz by som vlastne babo neriskovala/,..
inak teraz ked je starsi v skolke tak sa divim kolko mam casu,..

rebecca2006
9. okt 2012

@klauduska u nás doporučujú nechať deckám pančušky a na to nič. Vyzerá to síce nie tak pekne, kď hlavne chalani ponebehujú v pančušákoch, ale fakt je, že je aspoŇ istota, že na ne nezabudnú a nepôjdu von v tenkých rifliach

koniarova
9. okt 2012

@halienka Mňa osobne by sa to dotklo a určite by som sa jej na to spýtala, že čo za výchovné krúžky to tam vedie. 😒 😒