Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
ahojte mamule, malu mam uz od pondelku doma, ma sopliky a nechcem aby nakazila ostatne deti,,,,,, mozem ju doma nechat podla svojho uvazenia ako dlho chcem, ci maju skolky nejake omedzenia?
merikac, mozes ju nechat ako dlho chces, aspon u nas to tak je, Len to nahlas ucitelkam alebo riaditelke, u nas staci ustne, Ale ak by to malo byt dlhsie ako mesiac tak treba pisomne A pri nastupe je potrebny listok od detskej lekarky alebo prehlasenie rodica o bezinfekcnosti
@merikac ja si myslim, ze to zalezi od skolky..my sme v sukromnej a to je jedno kolko ostane a preco..kedze platim, tak viacmenej je to na mne..tak ja som si ho nechala aj 2 tyzdne naposedy aby sa dobre preliecil a odisli sme aj na vidiek..a je im jedno kedy dojde...ale napriklad sestra ma v statnej kde bol velky natresk a tam musia chodit s papierikom od lekarky a potvrdenim, ze dieta bolo naozaj chore a ako dlho malo byt doma..lebo mamicky si nemozu deti nechavat doma ako chcu, to tam radsej umiestnia potom ine dieta.
@m.i.r.i ahoj, tak ako sa vam vodi v skolke?
@nefertitka joooj..to som nenapisala ze zas sme doma?🙂 Uz ani nesledujem, lebo to je neskutocne..cely tyzden bolo super a v sobotu v noci uz zle a v nedelu sople a stale neskoncili..myslela som, ze mozno uz v stredu pojde do skolky, ale nic z toho, stale susti v nose a musi fukat..zas to iste co minule....len sople, ziadne tecuce, len huste..a to tak ako vidim budem rada ak vobec do pondelka bude ok..dlhsie ako tyzden sme este neboli...☹ a vy sa ako mate?
baby, my ak sa do rana nic neudeje, tak mame tento tyzden prvy taky co mala chodila celych 5 dni vkuse do skolky. inac tiez stale skoro doma, alebo aspon ze piatok, pondelok a take predlzene vikendy. dufam ze tie sople nasim detickam uz skoncia, aj ked prichadzajuce pocasie tomu iba prida.
@m.i.r.i no pekne a teraz to fakt bude s tymi chorobami len horsie a horsie...ani sa mi ju tam po tej mandli nechce dat naspat....spytam sa lekara kolko po vybrati musi vydrzat byt zdrava.
@nefertitka a vy uz ste po vybrati?Ci este nie?
@m.i.r.i vam sa to moc nezlepsuje?To mi je luto,snad budete coskoro fit... 😉
@klauduska no my vzdy pekne preliecime..naposledy sme ho nechali doma az 2 tyzdne..aj ked bol viacmenej po tyzdni uz ok..ale mali sme moznost tak sme ho nechali 2 a siel zdravy ako buk naspat do skolky..no a tyzden to vyzeralo super, ani naznak niecoho...a cez vikend sup a sme zas na soploch
ja si stale hovorim, ze to je este pohodicka, lebo kazdy mi vravi, ze tymito skolkarskymi kolotocmi so soplami si treba prejst..a zatial nema nic vazne, horucky, anginy, hnacky ( klop klop)..zatial stale len sople..co ako vieme, niektori ani nepovazuju za chorobu...ja ale ano..takze nic moc..dufam, ze do pondelka to bude ok, lebo este stale fukame a fukame..nie vela, par krat za den ale v nose vyhrava, chrapci..a zas..ja nechcem chodit teraz po ORL uz..on chory nikdy nebyval, ani sople, tak teraz to chyta a musi sa mu ten ogranizmus naucit aj s tymto vysporiadat..ak to bude uz ozaj velmi neunosne, tak ho dam pozriet..ale zatial verim tomu, ze je to len proste skolka a musi si tym prejst..
@klauduska este nie, buduci piatok jej to idu vyberat
@m.i.r.i aj ja si vravim, ze tie sople este ok, len ked v zime dojdu tazsie prechladnutia, to uz taka sranda nebude;(
ahojte maminky. este som nedocitala uplne celu diskusiu, no co-to som uz v obraze. naozaj su deticky roznych povah a kazde to inak zvlada. hlavu hore, aj plackovia si zvyknu a budu do skolky chodit radi. i ked viem, ze je to hrozne kazde rano bojovat. nas maly sice tym nepresiel, ale z okolia to poznam. mne stacilo pocut ho za dverami. veru, ja som si tiez prvy tyzden s nim poplakala. my sme nastupili neskor, lebo nemali miesto. takze zatial chodime pocitvo uz 2 tyzdne. z toho sme mali iba jeden vyslovene uplakany den. tento tyzden bolo dobre uz aj pre maminku. stale sme iba doobeda, nechcem to zbytocne silit, kedze som doma. od pondelka zaciname aj papat tam, potom maju prazdniny, ale na ten dalsi tyzden chceme uz skusit aj spinkanie. moc sa tesim z toho nasho "maleho" chlapcata, ze to tak zvlada. a este poznamka, nastastie sme bez choroby, klop klop, lebo nejake deticky z triedy su uz doma na prelieceni. pevne nervy a vela zdravicka prajem, uzite si vikend spolu s detickami 🙂
prosím Vás už ste niektorá riešila agresívne dieťa v škôlke? V triede kam chodí môj malý maju agresívneho chlapčeka, ktorý všetky deti hryzie, škriabe, kope....keď som to hovorila riaditeľke tak sa ohradila že oni to riešia a mám to nechať na nich. Ale môj Miško má tváričku a krk poškriabaný, na ruke modrinu a odtlačky zubov, minuli týždeň mal modrinu na nohe lebo ho ten chlapček kopol... no, každý deň niečo, keď som učitelke povedala že je zase raz je poškriabyný, tak som dostala odpoveď, no, že aj pred chvíľou riešila lebo zase ten malý tyran pohrýzol ďalšie dieťa.... Včera a dnes ráno mi hovoril že už do škôlky nepojde lebo ho tam chlapček bije, pritom Miško má rád škôlku a teší sa na deti..... On si to už tak v hlavičke zafixoval, že je malý a slabý, tak preto ho ten chlapec bije a preto on bije ďalšie dievčatko lebo to je menšie a slabšie od neho... Teraz čakám kedy si na mna počká mamina toho dievčatka a naozaj neviem ako to budem riešiť.
A my už zase tretí deň s plačom.....a to som myslela,že najhoršie je za nami - týždeň a pol doma chorý a ten návrat sme nejako nezvládli. Mrnčí mi už ráno doma a učiteľke ho dávam nasilu. Keď zavriem dvere do pol minuty je ticho a už je potom v pohode, ale tie rána sú horšie ako na začiatku. 😒 Nemáte niekto skúsenosti so slabinovou herniou? Malému už jednu operovali a teraz ju má na druhej strane - v poslednom čase je strašne nervózny, pre všetko plače a jeduje sa. Tak teraz neviem či to je škôlkou alebo to môže byť aj prejav tej hernie.....pri tej prvej si už nejako neuvedomujem či bol taký, bol o rok mladší, tak som to brala možno inak
@savanah111 ahoj, aj my cakame babatko a maleho nam zobrali do skolky, hoci este nema 3 roky a miesta je malo, kedze niektore porusili. ja by som trvala na tom, ze raz mas rozhodnutie o prijati a bez zavazneho dovodu tvoje dieta vylucit nemozu. to, ze sa objavila dalsia mamicka, teba zaujimat naozaj nemusi. nech to vyriesia oni, ale k vzajomnej spokojnosti
@m.zuzanka tiež máme v škôlke jedného takého, pani učiteľky som sa na neho pýtala, či je naozaj taký nezbedník ako my syn rozprával a potvrdila mi, že majú s ním problémy, dávajú len na neho pozor, nech deťom neubližuje a riešili to s jeho maminou, ale ona tvrdí, že problém vo výchove nie je. Nič iné s tým asi neurobím.
Lenže môj syn sa zaradil tak, že keď mu urobí zle ten chlapec, tak syn mu to vráti a nedá sa 😝 Snažíme sa mu doma vysvetľovať, že takto sa to nemá robiť, ale zase na druhej strane, nech sa nenechá otĺkať. Veľakrát keď som sa ho pýtala, ako to vzniklo a či to videla pani učiteľka, tam mi povie, že nie, nevidela to a toho chlapca neriešila.
A už sa to prejavuje aj u nás doma, začína byť sestričku, tak doma riešime prevažne súrodenecké hádky a bitky 😀
syla ,no, tiež učiteľka hovorila že na neho davaju pozor, aj včera ked som dosla po maleho tak ten chlapcek sedel sam za stolom (za trest) a ostatné deti sa hrali ako náhle mu učiteľka povolila isť sa hrať medzi deti, schmatol prvé dieťa za ruku a ho pohrýzol 😨 včera že pohrýzol jedno dievčatko tak že matka na obed musela prísť pre ňu...
neviem čím to bude ale si myslím že tam už ide o poruchu správania u dieťaťa a učiteľky na neho nemaju, jednoducho ho nevedia ustrážiť a ani sa nemôžu venovať iba jemu.
Ten chlapček je od môjho starší viac ako rok, a preto sa ho boji, on radšej zvolil že bude biť to menšie dievčatko. ☹ Aj keď sa mu snažíme vysvetliť že je to škaredo, keď bije dievčatko a že sa to nepatrí.. on mi povedal: maminka, aj mňa bije chlapček a preto bijem aj ja...
@m.zuzanka je ťažké, aby to deti pochopili, že sa to tak nerobí, keď to v škôlke vidia, ako to robia druhé deti. Ten "náš" chlapec je synov rovesník a sú aj podobné postavy, už len čakám, kedy začne syn sám vyhľadávať takého aktivity a bude sám robiť deťom zle. Keď to robí doma sestričke, tak určite to časom príde aj v škôlke. Desím sa toho, ako budeme potom riešiť v škôlke 😀
@syla
@m.zuzanka no ja som sa rozprávala o podobnom s jednou psychologičkou, lebo Matuš ako začal chodit do škôlky naučil sa hryzt, plut,šticovat,a bit pästami...............a začal to aplikovat aj na nás......jednoducho vždy v každej triede a škôlke sa bitky, hryzance a pod boli, sú a budú, jednoducho si tým musia prejsť, naučit sa branit alebo reagovat na to, a najhoršie čo môže byt ked rodičia robia policajtov, potom sa divia že je nesamostatné ked je dospele, čakajú že za nich všetko mama vyrieši, ja viem ako toto sa vám nebude pačit čo píšem, ale jednoducho mi na rovinu povedala že teraz rodičia riešia všetko, dieta si musi uvedomit svoje možnosti a silu, a je rozdiel pomôct mu!!!!!!!! a rozdiel všetko vyriešit za neho, a ked je teda ako problém tak učitelky to samé riešia a hned posielajú k psychologom že to sa nemusím bat, že teraz sa to rieši, praveže z každou blbostou už za nou zo škôlky posielajú
inak bavila som sa s kamoškou čo má 5 ročné dievča v škôlke, tak aj ked sú také velké tak sa bijú, beru si hračky, buchnatujú,
ale že z tohoto vyrastú asi bude pravda, my sme sa so sestrou inak otlkali a teraz v pohode, a tá modrina to kludne sa mohol udriet na preliezačke alebo pod
@sara07
@syla ja viem že si deti musia nejako vydobyť svoju pozíciu v kolektíve, tak že naťahovačky o hračku, hádky a nejaké malé bitky mi nevadia. To čo píšeš, aj mi sme si tým prešli, však tie prejavy sú aj normálne v ich veku ale tu ide o mimoriadne agresívne dieťa. Ozaj policajta nerobím a ani som nikdy nerobila, skôr mi bol vyčítaný opak, ale aby mi malý každý deň chodil domov z rozškriabanou tvárou (krvavé jazvy, naša suseda keď ho videla zostala zhrozená že čo sa mu vôbec stalo), pohryzením a modrinami a ráno plakal že do škôlke nechce ísť lebo sa bojí tak to nemienim tolerovať. Učiteľka mi hovorila že som posledná ktorá sa ozvala lebo už ostatný rodičia žiadali aby bol tento chlapček vylúčený z MŠ, môj návrh bol aby bol na čas preradení do inej triedy možno že sa to zlepší 🙂 Lebo vraj ho už z jednej MŠ kvôli agrasivnemu správaniu vylúčili.
Tie modriny na nožičkách sú od kopancov potvrdila mi to učiteľka ☹
@m.zuzanka lenže v tomto pripade jedine pomôže špecialny psycholog a psycholog........vylučenie alebo vyradenie alebo preradenie nepomôže, a ked sa zase stretnú na základnej tak čo,alebo v bežnom živote,,,,,,,každé dieta sa dá zvládnut len treba vediet ako................alebo potom vybavit k nemu asistentku ktorá bude nostop pri nom a nedovolí aby robil zle.......niekde to aj takto riešia.............
@syla
@m.zuzanka dievcata , neverili by ste ake maju ucitelky v tomto pripade zviazane ruky. ucitelky nemaju ziadne pravo dieta vylucit z kolektivu. podla mna by mal byt na to nejaky zakon.... som tiez ucitelka a mam v triede tiez takeho hclapceka ktory tiez uz navstevoval inu MS. V byvalej MS ucitelky prosili matku aby navstivila psychologa- nenavstivila, ignorovala. Radsej ho prelozili k nam. Co my ako ucitelky mozme urobit??? Postavit sa na hlavu a cakat kedy sa ocitneme pred sudom ak niekoho prizabije. Je to chore, aby ucitelky nemali ziadnu pravomoc vylucit dieta- na zaklade coho? Paradox je, ze aj ked dieta poslete na psychologicke vysetrenie, dnesne pani psychologicky nechcu si robit problemy a napisu spravu tak neobjektivne len aby oni mali pokoj. Napisu ze je na dolnej hranici priemeru, mierne narusena pozornost- a sme v prdeli! Potom pride matka so spravou v ruke, doslova nas vysmeje a citi sa ako na koni. CHapem, ze je tazke priznat si , ze moje dieta ma nejaku poruchu- ale trpi aj to samotne dieta, pretoze je stale trestane, izolovane a v specialnej skolke by ho brali takeho aky je, ...a o tom sa snad ani nemusim rozpisovat. Nase mamicky sa chystaju napisat peticiu, neviem ci je to vobec mozne a ci sa to vobec moze. Taketo dieta neskutocne narusa cely den. Moje deti boli uzasna zohrata partia, kde som nemusela riesit takmer ziadny konflikt a od kedy je ten chlapcek u nas, nespoznavam ich. Naucil ich bit sa- samozrejme ze sa brania ak ich skrti, su agresivne a su z neho neskutocne nervozne- tak ako obcas aj ja.... hlavne ze vsade pocuvame o integracii!!! Len aby stat usetril na specialnych skolach :( Myslim, ze najhorsia je spolupraca s dotycnou matkou, ktora nemysli na dobro svojho dietata. Dokonca aj keby nakoniec ho chceli prelozit do spec. skoly, je to strasne dlhy proces- kym sa objedna u psych, kym ho vysetri, kym napise spravu- potom kym najdu miesto v inej MS - cca pol roka!
a este chcem dodat, ze psychologicka by sa mala prist pozriet na dieta ako sa javi v tirede- v kolektive. Ale ona si ho predvola s mamkou do kancelarie, a tak sa s nim bavi a podla toho ho posudi. Je hadam rozdiel ako sa dieta javi samo za stolom kde ma plno novych zaujimavych veci a pani psychologicka sa venuje len jemu ako ked je medzi 20detmi a ucitelka jedna, treba pocuvat a ucit sa. Dokonca chlapcek ktory dostal posudok ze je na dolnej hranici normy a mierna porucha pozornosti je uz na prvy pohlad zaostaly- ocividna porucha, nekoordinovana chodza, ocny kontakt, rec... ale je to este v norme............
@sara07 vieš ono je najľahšie privrieť oči a byť ticho, lebo nejde o moje dieťa ktoré je denne bité, alebo čo ak o 15 rokov stretne dieťa s ktorým chodil do MŠ a ho zbije lebo jeho matka sa vtedy na neho sťažovala.... alebo čo ak moje dieťa je ten tyran a ja chcem mať pokoj, však učiteľky nech si poradia..... Toto je to čo tým malým tyranom dáva odvahu, že všetci im ustupuju a potom sa čudujeme aké individua chodia po svete....
Práve preto o tom treba hovoriť, treba hľadať riešenia a nie byť ticho. Lebo aj to dieťa trpí lebo je stále trestané, nevie sa zaradiť do kolektívu.... a učiteľka ho nemôže celé dni držať za ruku aby druhým deťom neubližoval...
@sofinka333 to tu pekne napísala len je smutné že sa s tým nič nerobí...a verím jej že to majú ťažké...
@m.zuzanka preto presne čo píšeš ho treba poslat za špecialnym pedagogom a detským psychologom, tam dajú inštrukcie aj učitelkám ako ho zvládat , a do triedy dat k nemu asistentku ktorá bude pri nom ,aby zabranila ubližovaniu iným detom , ked bude doma alebo v inej škôlke problém s ním sa nevyrieši, ten chlapec sa nevie zaradit do kolektivu, nevie čo s ním, potrebuje pomoc
@sofinka333 Vy nie ste náhodou učiteľka v našej MŠ? 🙂 Lebo toto čo ste opísala akoby bolo okopírované čo sa deje v triede môjho malého.... mňa tiež jedna mamina oslovila s petíciou, len neviem či sa tým niečo vyrieši a vraj boli návrhy na sťažnosť zriaďovateľovi... Zatiaľ mi učiteľka hovorila že to riešia s matkou toho chlapčeka tak neviem ako to nakoniec dopadne...
@sara07 na jednej strane je to dobré, že sa deti takto cvičia a nenechajú sa otĺkať, ale čo píše @m.zuzanka tak to je už vážnejšie. U nás som to len nenápadne sondovala u pani učiteľky, čo mi syn rozprával, či je naozaj tak, lebo jeho fantázia je veliká 😉
@sofinka333 to je pre každú mamičku citlivé, keď sa jedná o jej dieťa a najhoršie je, keď si nedokáže pripustiť, že jej dieťa je problémové. Je to ozaj škoda hlavne pre dieťa, keď s tým nechce nič robiť v detskom veku, môže sa to ešte podchytiť a nemusia byť horšie problémy neskôr.

Tak baby, dockala som sa aj ja🙂 dnes sme isli do skolky uplne ukazkovo. bez placu, bez mrnkania, bez pokrivenej pusy🙂🙂 taka som rada🙂
dokonca sme zacali nechavat v skolke pyzmko, vankusik aj papucky. co doteraz som nosila domov denno denne🙂 takze asi dospela do stadia, ze je tam dobre🙂