icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

nefertitka
11. nov 2012

@1ingrida1 no zdielam tvoje pocity, tiez by som sa najradsej vykaslala na celu skolku, ale vzdy to takto bude, nech nastupi kedykolvek, kolektiv potrebuju...no bludny kruh:( ale fiha, ze 2 tyzdne vydrzal zdravy?my najviac 5 dni

jankalac
11. nov 2012

ahojte mamicky skolkarov.... moj nastupuje az zajtra prvy krat do skolky, mam z toho obavy, ci to zvladnem hlavne ja, budem krúzit asi pri skolke a cakat ci mi ucitelka nezavola 😖 😖 no chorob sa obavam aj ja, citam ze deticky maju dokola spoliky, toho sa bojim, aby mi nenakazil aj babo..... ale potrebuje uz kolektiv, ako vase deti, v rodine mame len 3deti, co sa s nimi hrava obcas ked sa stretneme u svokrovcov, s detmi na ihriskach sa moc neskamaratil... drzte nam palce, nech to zajtra obidvaja zvladneme....

jaja26
11. nov 2012

@m.zuzanka
@1ingrida1 Ja uz nedavam od kaslu nic, iba do nosteka 3x denne vincentku, jej tie sirupy nezaberali, zbytocne som ju tym zatazovala...lebo kasle rovnako ako ked uzivala sirup aj ked ho neuziva... zajtra ideme na krv, tak nam drzte palce, nech to zvladneme a ak nebude zapal, v utorok do skolky a tiez pocitam s tym, ze do piatku uz pride zasa so soplikmi ☹

1ingrida1
11. nov 2012

@nefertitka nie, 4 dni vydrzal zdravy, dva tyzdne doma :/ tak teraz sa bojim,ze ked zajtra konecne pojde,po dalsich dvo tyzdoch doma, ze vo stvrtok zase ostane doma so spolami a kaslom. inak s tym kolektivom, misko skoro vobec nerozpraval, len take zaklady, odpovedal len slovne a tak. ale odkedy chodi do skolky, tak sa krasne rozrozpraval, aj sa snazi tvorit vety,snazi sa uz trosku artikulovat, vela veci sa naucil,dokonca basnicku,ktoru som nerozumela, ale domyslela som si a vyhladala na internete :D aby som ho nesklamala, ze neviem co mi recituje.ako fakt,nebol tam dokopy ani tri tyzdne v kuse, a aj tak mu to strasne vela dalo

1ingrida1
11. nov 2012

@jaja26 presne, my sme uzivali mucosolvan, ten to este zhorsil, potom rozne sirupy na vykasliavanie a zaroven na tlmenie tvorby hlienu, a nakoniec sme skoncili pri sirupe na tlmenie kasla. nic nezabralo.uz nema ani sopliky,ale v noci aj tak raz dvakrat zakasle. a pri tom priedusky ciste,hrdlo uz tiez ciste,dutinky tiez.tak jedine ze nabeh na astmu,lebo detom sa zvykne hlavne na jesen prejavovat.ale zas ho tahat po vysetreniach,ked je stale choorlavy,aby nieco este v cakarni zas chytil.. musim este pockat, a potom si s nim pobeham alergolog,pneumolog.. no netesim sa

klauduska
12. nov 2012

Ahojte!

Tak som si Vas docitala,vsetkym chorucikom prajem skore uzdravenie.

My sme momentalne tiez doma, dnes bol aj u doktorky,lebo sopliky akosi neprechadzaju a su uz aj dost zelene.Dostal pamycon a Trifed. V podstate ho to chytilo na vsech svatych,ale to mal este len take priesvitne a nie nejk velmi,aj celkom kludne spinkal v noci,tak som to moc neriesila,ani u dr. sme neboli.Ale neprechadza to, v podstate to uz bude 2 tyzdne a nezlepsilo sa,skor zhorsilo....
MM zostal na OCR cely tyzden,lebo ja idem aj na skolenie,kde budem aj spat, a v sobotu mame oslavu, bude mat 3 rocky....tak dufam,ze dovtedy bude fit.
Ale ako citam,tak sme este celkom dobre na tom, mylsim s dochadzkou,v kuse vydrzal 5 tzydnov.... 😵

jaja26
13. nov 2012

Ahojte,
tak dnes sme isli po vyse dvoch tyzdnoch do skolky. Mala sa uz nevedela dockat. Tak len dufam, ze tam vydrzi dlhsie ako naposledy 4 dni 😒 . Vcera sme boli na odbere krvi, Mudr. nam zobrala pre istotu krv na podrobny rozbor, tak som zvedava na vysledky. Vravela, ze takyto kasel zvykne byvat aj par tyzdnov po chorobe, ze aj 7 tyzdnov, tak neviem... Tak drzim palce vsetkym, nech nasi drobcekovia su zdravi...

m.i.r.i
13. nov 2012

@jaja26 no my tiez nejako zle..vcera sme ho dali do skolky, uz bol takmer uplne ok, sopliky uz len trosku a biele..a v skolke ok ale vecer zacat strasne kaslat a celu noc prekaslal☹ dala som mu sinupret a vincentku ale nostek je uz sice v pohode, ale to hrdlo..tak skolka nic, ideme dnes na vidiek zase a zajtra ho dam pozriet lekarke..lebo sople mi nevadia, ale takyto kasel este nemal a bojim sa o priedusky☹
okrem toho nieco lezie aj na mna..my tu v bytovke mame strasne suchy vzduch, je to aj tym..ideme kupit dobry zvlhcovac, lebo to nie je mozne ako stale choroby riesieme..a to ja napriklad som nemala ani len nadchu 5 rokov a teraz za posledne 2 mesiace uz druhy krat mi je totalne o nicom..niet nad cerstvy vidiecky vzduch☹

m.zuzanka
13. nov 2012

@jaja26 no, ja som dnes tiež malého po takmer troch týždňoch dala do škôlky, včera som s ním bola u dr. celého ho prekontrolovala, je vraj v poriadku ,a tie soplíky že je nejaká alergia tak mu mám dávať každý večer 15 kvapiek Fenistil a okrem toho nič. Tak som zvedavá čo bude keď podem po neho.
@m.i.r.i ja som zase na Coldrexe asi štvrtý deň, a od konca septembra sa nevieme s manželom dať do kopy, buď jeden alebo druhý sme chorý. Tiež bývame v bytovke, stále vetrám, radiátory mám na minime a dokonca v spálni ani nekúrime, tiež som vinu pripisovala suchému vzduchu ale dr. hovorila že ide o nejaké zmutované vírusy a vraj toto počasie im praje😒

jaja26
13. nov 2012

@m.i.r.i zvlhcovac mame aj my, lebo ked bola Nelka mensia, tak mala 2x laryngitidu, tak sme to hned kupili a velmi to pomohlo. Aj teraz ked mala taky drazdivy kasel v noci , ked bola chora, tak sme ho zapli a nekaslala cez noc... My byvame 3km od mesta, cize na dedine, aj tak to nepomaha... Ked prisla mala zo skolky, tak vravela, ze tam deticky kaslali a tiekli im sopliky ☹ , tak uvidime kolko vydrzime :o(. A aj ja sa od septembra citim zle, zhorsila sa mi alergia teraz pri druhom tehotenstve, tak to pripisujem tomu a obcas aj tym bacilom, co mala donesie zo skolky 😒 . A ako kasle maly sucho, drazdivo? Malej ked ide rano do skolky strieknem vincentku a ked sa vrati tiez hned strieknem, poradila mi to strapco, treba preplachovat nostek od bacilov zo skolky..tak verim, ze to pomoze
@m.zuzanka

m.i.r.i
13. nov 2012

@jaja26 my sme byvali na dedine doteraz, maly nebol nikdy chory, uzasny vzduch..a tiez sme mali zvlhcovac v zime stale zapnuty...teraz sme v meste a aj v skolke v meste a ja sama uz nemozem poriadne dychat..rano sa budim s upchatym nosom a suchym hrdlom..dnes sme dosli sem k nam do domu na dedinu a aj bez zvlhcovaca rozdiel asi tak, ze v bytovke 38% a tu 50%..ked sme zapli zvlhcovac, tak 60%..maly kasle sucho, zajtra ideme k lekarke..ale napriklad teraz zaspal za 5 minut, pricom doma vcera hodinu kaslal..
my inak tiez striekame, aj Sterimar aj Vincentku..uz niekolko mesiacov..morska sol a aj Vincentka sa moze kolko chce..a maly to ma rad..strieka to aj autickam a plysovej macke🙂 akoze..tiez vzdy rano pred odchodom do skolky mu streknem..a ked pride domov tak zas..on sam citi, ze sa mu dobre dycha..a tie rady od strapcoo som si tiez citala...ma tam dobry clanok o celkovej hygiene nosa a preste tak robievame uz niekolko mesiacov a velke nic..kazdy druhy tyzden sople..no ale teraz aj ten hnusny kasel..no uvidime..ja verim, ze ten lepsi vzduch mu pomoze ale uvidim co zajtra povie lekarka, lebo zas nejdem si ho len tak samoliecit..ten kasel sa mi uz nepaci..laryngitidu sme zatial nastastie nemali ( klop klop)..a alergie zatial predbezne vylucujem, lebo maly bol zatial odolny od narodenia voci vsetkemu, ani ziadne potravinove alergie nema, ani chory nebyval, imunitu mal vraj velmi dobru podla lekarky..tiez dedicne nema po kom..ale vieme, ze to su veci co moze dostat ktokolvek a kedykolvek, len zatial sa mi to tak nejavi..skor si len myslim, ze mu stiekli tie sople na priedusky..

nefertitka
14. nov 2012

@m.i.r.i tak ste si spravili vyletik ? mna tiez vcelku stve, aky vzduch tu dychame... hory a morska klima, to je vonco🙂 ale odporuca sa aj jedno aj druhe minimalne na 2 tyzdne, aby to malo efekt, a cim dlhsie, tym lepsie. A uplne naj je ist na 2 tyzdne k moru a odtial hned na dva tyzdne do hor alebo opacne. No lahko sa povie a pise, ze?
Nech vam ten kasel co najskor prejde. Ja mam dojem, ze mozme robit cokolvek, aj tak nepomoze a aj tak z tej skolky budu chodit chore tie deti, pretoze tam maju priamy kontakt so vsetkymi bacilmi vdaka tym super uzasnym rodicom, co tam tie deti pchaju chore. A ked sa zastasti, ze moje dieta vedla takeho akurat aj spinka.....
Vcera som sa bavila s jednou pani, ma 5,5rocneho syna a ze ten tiez absolutne nebyval chory, ako ho dala do skolky, tak same choroby a vraj si casto nosil domov aj crevne chripky;( fuj, tej sa obavam asi najviac...moje dieta to este nemalo a rada by som, aby to tak aj ostalo. Ani na rotavirusy nie sme ockovani.
Teraz niekdy by sme mali ist na ten prevenar, ale uz stresujem, ci to nebude mat nejake vdlajsie ucinky

jaja26
14. nov 2012

@m.i.r.i tak ako ste pochodili u Mudr.? My mame prve vysledky z krvi, tak vsetko je OK, akutny bakterialny zapal tam nie je, krvny obraz v poriadku,aj imunita je OK, tak neviem. Este buduci tyzden budu serologicke vysledky na mykoplazmy, chlamydie.. Mala je v skolke uplne rada, dnes rano sa zobudila o pol siestej a uz ze ona nechce spat, ze uz ide do skolky.. tak ani nezaspala a isli sme skor... A ked som tam pocula riadne kaslat nejake dieta, tak mi az slabo prislo 😒

karinkaeich
14. nov 2012

kocky, co mate deticky mladsie ako 3r. a su v statnej skolke na cely den, poberate na nich stale normalne rodicak? mne dnes kazala ucitelka si to radsej prezistit, nech nie su nejake problemy. nejako sa to vylucuje? @gapa @mima595

mima595
14. nov 2012

@karinkaeich - nevylucuje...podla stareho zakona to bolo tak, podla noveho si povinna zabezpecit starostlivost dietata aj napr. pravnickou osobou..co skolka je....

rebecca2006
14. nov 2012

@jaja26 tak dúfam, že výsledkz budú OK...
@nefertitka ako sa máte po mandliach? My ich ešte furt máme, sa mi nejako nepodarili zmenežovať operáciu, odtrepala som malého s našimi na Dušičky do Košíc, ale potom som sa nedostala kvôli Estreke týždeň za ním yo Senca- mala tú močovú infekciu, tak so ju chcela poriadne preliečiť, nech nemusíme na východe naháňať urologov, a keď sme v sobotu konečne dorazili IC- čkom, tak se sa nevedeli dovolať operatérovi.- a poďho, má tento týždeň dovolenku.....Takže ďalší možný termín až budúci piatok... Joj, pevne verím, že nechytíme nič dovtedy, nech to už môžeme vybaviť... Okrem toho je tery nejaký prichrípnutý, tak ja neviem, dúfam, že bude OK do ďalšieho piatku,. Ešte ho mám sť ukázať krčiarovi, čo ho bude riešiť, a musím mu dať urobiť nové predoperačné- lebo mal pred 2 týždňami 😖 Chudáík chalan....
@m.i.r.i dúfan, že to nič nebude, asi mu to postekalo, to je presne to riziko soplíkov, že sa to potom nabaľuje a yrayu sú y toho ušká, prieduškz a tak..... sná)d vidiek pomôže....
inak Maťkovi už švihá z toho, že nechodí do škôlky, teray sa firt chce hrať také tie rolové hry na požiarnikov a tak, a keďže nie sú poruke decká, tak buzeruje mňa alebo babku.. neviem, ako to s ním vzdržím do jari.....

rebecca2006
14. nov 2012

@jankalac držíme palce.. no, to ešte máte veľa detí v rodine, náš Maťko je jediný.... Okrem Estreky teda- ale tá má len 10 mes a nie je pre neho žiadna parťáčka...

m.i.r.i
14. nov 2012

@jaja26
@rebecca2006 tak boli sme u Dr..az poobede, tak teraz pisem..nenasla mu nic..teda nic na prieduskach ani pluckach, hrdlo ciste, uzliny nezapalene..pocuvala, obzerala. nic..ale kaslal tam riadne uz v cakarni, tak pocula..ale uz dnes sa kasel zmenil na vlhky, tak to je lepsie..dala nam do nosa nejake antibioticke kvapky a nejaky sirup ( teraz neviem nazov) a ze 2 dni mame davat..ked neprejde, tak prideme v piatok a spravime CRP..ale ako ho pocuvala, tak zacula selest na srdiecku, ze to je pravdepodobne z toho infektu, ze to sa stava..a ked vyzdravie uz to nebude, ale pre istotu sa musime objednat na kardio, lebo doteraz nic take nemal..tak uvidime co to bude, lebo noc bola zas hroznaaaaa

karinkaeich
14. nov 2012

@mima595 cize nebudu ziadne problemy?

mima595
14. nov 2012

@karinkaeich - ak neprijmu novy zakon, tak nie....

nefertitka
14. nov 2012

@rebecca2006 my uz dobre, uz ako keby ani nebola na ziadnom zakroku😉 konecne prestala uz aj chrapat, pekne dycha potichucky pri spanku...myslim, ze prve dva dni, teda tri ak ratam aj operacny den boli take najhorsie, ze bolo vidno, ze ju to boli, ale inak v pohode, aj v noci pekne hajala, ziadne hrozne noci sa nekonali, ako som sa docitala, ze tie prve noci dieta po zakroku zle spi. Tak vam prajem, nech neochoriete dovtedy, my sme tyzden pred chodili von len tak pred dom, ziadni ludia a vlastne 3 dni pred sme von radsej ani nesli.
@m.i.r.i hm snad sa vam ta selest nepotvrdi... my ju mame od narodenia...a nech vam ten kasel co najrychlejsie prejde...

rebecca2006
14. nov 2012

@nefertitka no, aj my tak budeme, aj teraz chodíme len na vyduch, už ani do obchodu ho neberiem. Len ono sa to celkom nedá ustriehnuť, napríklad musíme ešte ya tým krčiarom, a ešte ray na predoperačné, pokúsim sa dohodnúť to tak, aby tam nečakal s chorými deckami- ale neviem, či mi lekárka bude vedueť dať termín tak, abz sme došli sami a nikoho tam nestretli.... Preto ma tak hnevá to preloženie termínum lebo nám prepadlo predoperačné a musíme to riskovať odynova. Plus moji rodičia normálne chodia do práce, otec behá po lekároch... Takže sa podľa mňa nedá celkom vzhnúť riyiku, že schytáme...Tak držajte palce, pre istotu aj na nohách...

nefertitka
15. nov 2012

@rebecca2006 aj ja som bola z tohto nestastna, ked sme prisli na predoperacne v stredu vecer a v piatok mala ist uz na mandlu. Boli tam same chore deti, cakali sme sice vonku, ale ked sme sli dnu, predsa tam za cely den bolo nakaslane nakychane...ale nastastie nic nechytila, ale mohla a mohlo sa to ukazat az po vybrati mandle, tak isto som sa modlila, lebo rano pred operaciou jej merali teplotu a mala 37.2 a napriek tomu jej to spravili. Budem drzat palce aj na nohach;)

karinkaeich
15. nov 2012

@mima595 a este jedna vec (sice od skolkarskej temy), pozastavenie rodicaku na upsvar mam ist nahlasit az s rozhodnutim o materskej zo sp? obavam sa, ci mi vobec dovtedy pride, lebo na md nastupujem teraz 22-heho. cize novembrovy rp mi este vyplatia v decembri, potom su vsak sviatky a vsade volno. tak som zvedava, ako si idu dat nacas

karinkaeich
15. nov 2012

ahojte mamicky, nechcem nic zakriknut, no nas maly skolkar si uz asi zvykol. tento tyzden zatial bez placu, ucitelky ho vychvalili, ze ziadny problem. pekne papa, aj sa pyta. tak som strasne rada, ze si zvyka na ostatne deti a kolektiv. dufam, ze tak budeme aj pokracovat. len aby nas tie nestastne choroby obchadzali. pekny den vsetkym

jaja26
15. nov 2012

@m.i.r.i drzim palce, nech kasel prejde, ale nam kasel nikdy nepresil do dvoch dni, ale moze sa zmiernit...
@rebecca2006 drzim palce, nech maly neochorie a zakon schvalnosti funguje ☹ , ked akurat musi mat Mudr. dovolenku a nemozu ho operovat...
@nefertitka preco idete teraz na ockovanie prevenarom?

nefertitka
15. nov 2012

@jaja26 lebo moja mala je narodena v r.2008 a vtedy to este nebolo vraj povinne, tak som sa na to pytala lekarky, kukla do papierov a potvrdila, ze nebola na to ockovana, takze ju dame teraz. A pneumokokov su vraj plne skolky...tak radsej. Aj ked ja som moc neni zastanca ockovani, no ale budem dufat, ze to bude bez vedlajsich ucinkov

jankalac
15. nov 2012

ahojte, no nas skolkar po 3 dnoch v skolke sa dnes zobudil so soplom.... tak dnes a zajtra budeme doma, uvidime po vikende ako bude... v skolke sa mu paci, neplace, len strajkuje pri obede ze nevie papat sam, no pritom pekne uz aspon pol roka pekne lyzickou aj vidlickou papava...tak neviem ci nevidi ostatne deti, co nevedia same, a opakuje po nich... no nic... hadam sa to zlepsi....

mima595
15. nov 2012

@karinkaeich - toto neviem

gapa
15. nov 2012

@karinkaeich
súhlas s mima, podla terajšej legislatívy sa to dá pokial poberáš rodič.príspevok. Po ukončení jeho poberania je to už inak, kvôli zddr.poisteniu.