icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

karinkaeich
16. nov 2012

hrozna noc za nami, este ze je piatok ☹ nas maly este nema vsetky zubky, tak sa trapime. prehladzoval sa, mrnkal a rozpraval zo sna. minuly tyzden vysiel prvy ocny, teraz idu dva, su uz tesne pred prerezanim ☹ ach jaj. do skolky isiel v pohode, i ked som ucitelku upozornila, ze co je vo veci. tak dufam, ze si domov este aj neprinesie nejaky soplik alebo co, kedze teraz je imunita asi nizsia. nasadili sme vitaminy, tak uvidime, drzte palce. a vsetkym chorym prajem skore uzdravenie, a nech nas vsetko zle obchadza.
inak preventivne sa dnes zastavim kupit tie kvapky vincentku, ked ste ich tak chvalili, nech mame radsej v zasobe doma

jaja26
16. nov 2012

ahojte,
uz som naozaj zufala ☹ , dnes sa mala zobudila so soplikom, v noci som pocula, ze sa jej uz horsie dycha mala plny nostek, ale dychala ustami, tak pocitam, ze zasa budeme 2 tyzdne doma :o( Povedzte mi preco je stale taka prechladnuta, ked imunitu ma zevraj OK, a ani alergia z krvi nevysla 😒?

nefertitka
16. nov 2012

@jaja26 odpoved je jednoducha, pretoze skolka je plna chorych deti:(

majusa4444
16. nov 2012

konecne tyzden v skolke a ziadna chorobka 🙂 aj ked sme cela rodina teplotovala a soplila on jediny nic 🙂 nasadila som mu preventan a BioGaiu a tusim sa mu imunita posilnila.. bere to uz mesiac.. tak som zvedava kolko sa mu podari chodit vkuse do skolky... najdlhsie to bolo zatial tri tyzdne..

nefertitka
16. nov 2012

@majusa4444 wow 😉 ze 3 tyzdne

majusa4444
16. nov 2012

@nefertitka sak to bolo najdlhsie za cele dva roky :DD a to uz ma pat rokov.. ale vraj imunita sa buduje do siestich rokov a potom nastane zlom a dieta uz nebyva chorlave..neviem co je na tom pravdy..uvidim o rok.. najhorsie je ze vzdy ked donesie sopel kasel mladsi si to zlizne v horsej a dlhsie trvajucej forme.. ale tak ratam s tym ze hadam ked s bracekom takto vzdy trpi o rok ked nastupi do skolky bude na tie bacile uz zvyknutejsi a nebude tak chory a ja budem pekne pracovat a nie sa stale z prace ulievat :DD nefertitka

nefertitka
16. nov 2012

@majusa4444 no moze byt, ze mensi uz bude odolnejsi...
inak tohto sa obavam, ked sa nam podari a budeme mat aj druhe, tak tie choroby dvojmo musia byt dobry zaberak teda...
Ja som si povodne aj myslela, ze to tak nejak bude, ze 3 tyzdne az mesiac v skolke a potom choroba, a nie ze 3 dni v skolke a choroba a tak dookola, ved to je hrozne...
ale snad ked zas nastupi, tak aj my sa raz dostaneme na tie 3 tyzdne 😀 ...to budem nornalne ze oslavovat;)

majusa4444
16. nov 2012

@nefertitka no preto som dala starsieho az ked mal styri do skolky a maly rok..keby siel ako trojrocny a nosi choroby dvojmesacnemu tak to by som neprezila... teraz oba konecne zdravy.. tak som zvedava ze co bude...

janulabj
16. nov 2012

čafte baby .
ja už som neštastna z maleho. od min. piatku sme doma, sople nasledne kašel, k lekarke som nešla, teplotu nemal ved to poznam zas to iste. a tak som si myslela že sa za tyžden da dokopy, ani nikam nechodime, davam mu všteko možne, a sople su po dni naspat.
ako ja neviem či prerušit školku či čo, ako nerada by som amlemu sa tam pači....len otazka stoji to zato?
neprespane noci, vrackanie hlienov , velmi zle sa mu dycha, už aj mandla narastla jak ma opakujuce infekty.
ako som neštastna fest, dlhšie ako tyžden nebol od sept. isto v školke. ☹

jaja26
16. nov 2012

@nefertitka
@majusa4444 mne mala vydrzala dva a pol tyzdna ked nastupila do skolky, potom maximalne 5dni. teraz aj s dneskom 4 dni... ja som tiez cakala, ze tak 3 tyzdne v skolke, potom tyzden - dva doma a potom zasa o mesiaci chora... ale toto som naozaj necakala :o((. My cakame druhe babatko zaciatkom aprila, tak sa modlim, aby mala vychytala tie bacile teraz a potom uz bola na tom lepsie... Bojim sa, ze by aj babatko bolo chore...Takze ta nefertitka uplne chapem, ze sa bojis... ja som teraz tiez skoro stale prechladnuta, ked je mala stale soplava... Ale nastastie to zvladam bez liekov, ja to mam asi aj spojene s alergiou ...

nefertitka
16. nov 2012

je to aj podla mna trosku privela, takto casto byt s chorobou doma...ved ako tie deti trpia, z niecoho sa vylizu a znova a znova a znova....nech si vravia druhi, ze to je normalne, ze tym dieta musi prejst, ja s tym nesuhlasim, toto je uz moc. Moj muz chce dat malu v decembri do skolky a ja uz sa zdraham ako vas tu citam, lebo viem, ze do max.5 dni nieco dovlece domov. A ja este nie som v robote, tak naco ju mam tomu zbytocne vystavovat?Najradsej by som ju tam dala na jar, ked uz nebude tolko infektov.
A stale a dokola budem nadavat na tych rodicov, "vdaka" ktorym my ostatne zodpovedne mame deti dookola chore

nefertitka
16. nov 2012

aj ked mi to nepomoze 😠 😠 😕

majusa4444
16. nov 2012

@nefertitka
@jaja26 inak minule co som nezazila..ked bolo obdobie crevnych viroz (neprajem nikomu aby to vase dieta donieslo ) tak ked bol maly este zdravy vediem ho do skolky a tam akurat na zachode vracalo dieta..a ucitelka ze co sa deje ci mu je zle a tak a neviemako uz sa k tomu dostala ale maly jej povedal ze este rano vracal nez siel do skolky !! a naco ho tam matka dala ???? tento rok ako nastupil od septembra do skolky tak som myslela ze uz bude ok ze to bude lepsie... ale nie.. mozno si niektore deti musia dva roky zvykat 🙂)uvidim ako to bude teraz pokracovat ked tam tyzden vydrzal 🙂)) chcela by som aby uz vydrzal do vianoc 🙂)))))))))

m.zuzanka
16. nov 2012

@nefertitka ja viem že ti to nepomôže ale sa ti aspoň uľaví. Taký rodičia tu boli, sú aj bohužiaľ budú, oni to berú tak keď je moje dieťa choré nech je aj tvoje 😠 , to sú detské choroby a deti si tým musia prejsť a tým je pre nich problém vyriešený 😒 Poznám rodičov ( písala som ti do IP) matka v MŠ sa neukáže ako je rok dlhý, dôvod citujem "keď by ma tam videla učiteľka s mojimi sopľavými deťmi tak ma hneď vo dverách otočí, že deti sú choré a v škôlke nemôžu zostať, preto s nimi chodí tatinko, učiteľky sa ho boja a nepovedia ani slovo." A rovno ťa môže od zlosti aj rozhodiť, nespočetne krát som sa s nimi pohádala a nepochopili že vlastne v prvom rade ide o zdravie ich detí. Takým rodičom to jednoducho nevysvetlíš 😠 Normálne som sa vytočila...... 😠 😠 😠

m.i.r.i
16. nov 2012

@janulabj
@majusa4444
@nefertitka je to hrozne ozaj..my to iste..od septembra sme dlhsie ako tyzden neboli..aj ked som sa tesila este v piatok, ze sme cely tyzden zvladli, tak v sobotu to prepuklo napriklad..a zas tyzden-dva doma..tiez mam z toho zmiesane pocity..lebo som cakala presne ako vy, ze choroby budu, ale ze aspon 3 tyzdne ci mesiac vydrzi, potom tyzden-dva pomaroduje a zas tam aspon mesiac bude..a nie ze nasa dochadzka ako som vyratala k dnesnemu dnu je 41%...z 10 tyzdnov vlastne dokopy bol v skolke 4...to ked zratam vsetky dni..a tiez ho nechcem odital vyberat..velmi je tam rad, vela pokrokov robi, ma tam program, doma nam skace uz po hlave..uz neviem sama ako ho zamestnat..ale zas, ked je tyzden v skolke a potom maroduje, tak doma uz duplom horsie, ked je nervoznejsi, mame zle noci tak sme nevyspati..nemozem ho vziat velmi k inym detom, na ihrisko ani nikam..ked este nechodil do skolky, tak sme chodili do centier sa hrat, na ihriska, aj do aquaparkov...a nikdy neochorel..v skolke des a hroza..☹

majusa4444
16. nov 2012

@m.i.r.i :/ trebaa vydrzat.. uz ako skolaci budu na tom lepsie 🙂

janulabj
16. nov 2012

@m.i.r.i presne to iste u nas, ako ka neviem ozaj čo robit, aj ked vravia že si tym musi preskakat, už si to nemyslim že je to Ok takto často byt chorlavy. budeme musiet asi na mandlu nosnu, nikdy nemal problem, ateraz ako mal opakujuce sa infekty narastla, maly chrape vracia, a mna asi porazi, tak som enchcela vyberat mandle.

nefertitka
16. nov 2012

@majusa4444 tak to je sila, vracajuce dieta si poslat do skolky! to co su za rodicia?!

@m.zuzanka
Alebo ze chodi tatinko....ucitelky sa ho boja, no sila...ja byt ucitelka, tak tatinko netatinko, dieta je chore, vezmete si ho pekne domov...
Tej crevnej chripky sa neskutocne bojim...a to je tak nakazlive, ze az...ved staci aby tak jedno dieta doslo do skolky a uz to ma min. 10 dalsich!
My sme sa o tomto s ucitelkou bavili a ona povedala, ze niektore matky si dieta rano nadopuju pekne paralenikom, ak ma horucku a dovlecu ho do skolky, cize niekedy az po 3 - 4 hodinach zistia, ze dietatu nieco je, no a tie 4 hodiny stacia na nakazu ostatnych...
Naozaj neviem, co mam robit, ale ja nechcem, aby mi dieta takto trpelo chorobami, tie virozy co mala v septembri, ok, to sa este dalo, posoplila, pokaslala, za tyzden bola fit, ale co ak mi dovlece nieco co uz nebude taka sranda?uz sme dve take zazili a bola som so silami a nervami nakonci. Raz aj hospitalizovani sme boli, to bolo hrozne.
Malo by sa v tych skolkach naozaj prisne toto vsetko brat, a nie takto na lahku vahu...mne je tiez luto, ze dieta si tam zacne zvykat trosku a ochorie a ide odznovu a stale dokola...potrebuje kolektiv, vela sa tam nauci, otuka, ale toto nie...budem jej davat asi rusku 😀 😝

nefertitka
16. nov 2012

@janulabj my sme vyberali teraz pred 2 tyzdnami...tiez jej narastla tymi chorobami

janulabj
16. nov 2012

@nefertitka ou ozaj? a ako? ja s avelmi bojim priebehu, teda skor pooperačneho stavu, ako to mala zvlada? boli to? dakujem za info.
a ešte otazka či to aj pomože v chorobnosti 😒

nefertitka
16. nov 2012

@janulabj co sa tyka chorobnosti este neviem, este ubehli len 2 tyzdne a este som ju do skolky nedala...
Super to zvladla, robili jej to v lokalke, za 5 min. bolo potom, ani nezaplakala,uz som ju tu chvalila, ze povedali, ze hadam prve dieta v historii co pritom neplakalo😉nic si ani nepamata, len "komarika" do stehna...tyzden musela mat kludovy rezim, jest kasovitu stravu, pekne to zvladla, prve 2 dni sme videli, ze ju to pobolieva, tak sme jej davali nurofen a na ten treti stvrty den ako keby ani na zakroku nebola 😉

nefertitka
16. nov 2012

@janulabj ona vravi, ze bola opita;) a ked som sa jej pytala, ci ju to boli, tak vzdy povedala, ze nie, ale ona je taka, aj ked ju nieco boli, nikdy nepovie, ale ja som to na nej videla...ale ked dostala nurofen, do pol hodiny uz bola vesela, ako to zacalo ucinkovat...prestala chrapat, pekne dycha...no a dufam, ze na chorobnost to tiez pomoze veru

janulabj
16. nov 2012

@nefertitka waw tak to maš užasne dieta, mojho by robili isto v narkoze, on tak zle znaša aj obyč prechladnutia, bojim sa velmi.ale ak dr povie že musime nič s aneda robit

majusa4444
16. nov 2012

@nefertitka minuly rok doniesol dvakrat crevnu virozu§§raz sme vracali a raz hnackovali..ako poviem ti katastrofa!!!!Mathias to zvladol v pohode..ten vzdy aj ked je chory sopel kasel ze ma furt ale ma to lahky priebeh.. avsak ja ked ma to chytilo v noci tak som nevedela co skor..maleho som kojila vtedy a ja co kadit vracat kojit??? a celu noc hore a na druhy den sa starat o dve deti!! neprajem nikomu.. a chvalabohu Edinko ten len raz mal crevnu virozu ale dopadlo to dobre... vecer vracal a na druhy den pohoda.. v zimnom obdobi su najviac.. netesim sa :/

nefertitka
16. nov 2012

@majusa4444 no to si neviem ani predstavit:( sma so sebou mam co robit, ked mam crevnu virozu, este akoze hnacky ok, ale ked je tam aj vracanie, fuj...nenavidim to...radsej by som sto krat rodila ako hento...hocico znesiem, len nie vracanie...ach. A ze staraj sa este aj o dve deti k tomu...

nefertitka
16. nov 2012

@janulabj no ja som sa to tiez snazila odkladat, tiez som sa toho bala, ale uz ked to muselo ist von, tak muselo a dufam, ze nam to uz nedorastie

mimkaa10
16. nov 2012

Ahojte maminy. Môj syn je tiež od septembra škôlkar. Chcela by som vás poprosiť o názor. Majú v triede jedného chlapca 4ročného, ktorý robí deťom zle.
Dnes po príchode domov som našla synovi na ruke kúsanec, otlačené "hodiny" má to dosť červené a nemizne to, neviem, či z toho nebude aj modrina 😒 Hovoril mi, že nechcel dať tomu chlapcovi hračku, tak ho pohrýzol ... učiteľka nič nespomínala.

Ako by ste to riešili ?

mima595
16. nov 2012

@mimkaa10 - ja by som to povedala v pondelok ucitelke...že si nasla kusanec na synovej rucke...nesla by som do nejakych extremov, ani extra konzultacii..to sa stáva, hlavne u takych malych deti, ktore nevedia zvladnut hnev a problemy riesia takto...
nech o om uctelka vie, a ak by sa to opakovalo, už aj ona by to riesila inak....

sara07
17. nov 2012

@mimkaa10 Matuš tiež doniesol hryzanec, prvý raz som to neriešila, a potom sa to už neopakovalo............viem že teda ani Matuš nie je svätý ............čo viem určite že sa v škôlke naučil hrýzť, šticovat a tahat za ucho,,,,,,,teda tiež musel niekoho na oplátku......doma to začal aplikovat takisto to sa mu okamžite zatrhlo, už to nerobí

majusa4444
17. nov 2012

@mimkaa10 viem ake to je neprijemne.. minuli rok moj syn rozdaval par kusancov :( nastastie sa to vyriesilo.. maminka toho chlapca mu musi stale rozpravat a dohovarat ... dokonca to urobil aj raz bracekovi a mal tyzden zubatu modrinu... zial tazsie znasal urcite obdobie v skolke a jedno dievca mu tam robilo toto iste a aj inym detom a on sa takto opicil :(ale uz je to za nami 🙂