icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

arizona
21. nov 2012

choroba je to väčšinou stále rovnaká - moraxella, škôlkársky bacil. rovnako, ako sme ho mali my, majú ho aj dnešné deti.

jaja26
21. nov 2012

@nefertitka no to nie je normalne, aby vzdy vydrzala necely tyzden... uz naozaj neviem ako dalej... Inak nam vravela Mudr. ze si mame dat pauzu s Imunoglukanom - uzivali sme ho 3 mesiace, ale nepomahal nam tiez

jaja26
21. nov 2012

@arizona a ako sa da zistit ci ma mala moraxellu?

arizona
21. nov 2012

@jaja26 dr. by mala spraviť výtery. ale ak sa potvrdí, doma ju vyliečiš a za pár dní to má zase. je zbytočné brať na to atb. - niektoré dr. ich na to predpisujú, ale je to zbytočná záťaž, pokiaľ deti soplia a možno trošku pokašliavajú... atb by sa mali nasadzovať na moraxellu, až keď je to nevyhnutné (horúčky, dlhotrvajúci neustupujúci stav,...). nám to dr. tak hovorila. ale zatiaľ som to v praxi neriešila 😉 nebolo treba, aj keď sme už 2 týždne vynechali... u nás sa soplí skoro stále občas zakašle, možno vyzerám ako nezodpovedná mater, ale čo mám robiť... všetky testy zatiaľ negatívne, možno alergia - ale zatiaľ aj tú máme negatívnu. posledné výtery máme spred 2 týždňov 😒
skús sa pohrabať na googli, je to neustály kolotoč... niektorí to majú v kuse, niekto ani raz...

nefertitka
21. nov 2012

nemyslim, ze je to cele len o moraxelle...ale je to casty skolkarsky virus

nefertitka
21. nov 2012

@jaja26 tiez neviem ako to riesit...
ja som sa vcera pytala v lekarni na Imunoglukan, ze ho berie uz 4 mesiace a povedali mi, ze on zacne ucinkovat po 3 mesiacoch a viac...ze to kludne moze brat dalej, ale neviem, ci to bude mat nejaky ucinok

m.i.r.i
21. nov 2012

@nefertitka moj muz odmietal akekolkvek pripravky malemu davat, ale ukecala som ho nakoniec na ten imunoglukan ked vidi, ze maly je stale chory..tak sme zacali koncom oktobra, asi pred 3 tyzdnami..tak mozno vo februari by sme mohli vidiet ci to nieco robi..ale zas hovorim muzovi, ze prave potom na jar uz hadam by aj tak bol menej chory, to sa chorobnost uz znizuje, plus uz bude mat hadam posilnenu imunitu aj prekonanim tych chorob teraz, tak ktovie ci nam bude jasne, ci to bolo tym imunoglukanom co mu pomoze alebo by to slo aj bez neho..ale akokolvek, ak to bude na jar lepsie, je mi jedno cim to bude, len nech je zdravy🙂

nefertitka
21. nov 2012

@m.i.r.i no ved, ked clovek nieco dietatu dava, aspon ma lepsi pocit, ze preto nieco robi;) a ten imunoglukan je vraj neskodny. Ked ti maly ochorie, tak prve tri dni mu daj zdvojenu davku, neviem, ci to bolo imunoglukanom, alebo cim, ale posledne tri choroby mali vcelku lahky priebeh u malej

karinkaeich
21. nov 2012

@jaja26 aj my sme doma. nastastie dr. nic vazne nepotvrdila, viac-menej je to len nadcha a trosku zastrete dychanie. mame poctivo smrkat a davat kvapky, napisala kalciovy sirup a nejaky extrakt na prirodnej baze na nadchu, kasel a zapal dychacich ciest. hrdlo v poriadku a bez teplot. tak dufam, ze to nebude mat nejaky hrozny priebeh. lebo uz dnes smutil za pani ucitelkou a kamaratmi ☹ kupili sme aj nieco na imunitu, este aj tie hnusne zubky nas trapia, tak sa na nas asi nalepi vsetko, co prejde okolo ☹ ach

m.i.r.i
21. nov 2012

@karinkaeich no ved to je to, ze casto je to "nic vazne, len sople a nadcha" ..nas len to zatial dostava..3 mesiace pomaly len dokola sople ho chytia..tiez nastastie nic horsie zatial..tak si vravim, bodaj by nic horsie, ale na druhej strane, tie sopliska vedia byt otraaas..ved to nespi poriadne, do hrdla to stecie, potom kasle, dusi sa..ani chory ani zdravy..my tiez ziadne teploty, tiez dr nic nenasla, dychanie ciste, uzliny a hrdlo tiez..a to sa dusil skoro ako tuberak..ale co na tie vecne sa opakujuce sopliskaaaaaa??☹

karinkaeich
21. nov 2012

@m.i.r.i ☹ moj muz tiez len kruti hlavou, preco pre deti nevymysleli nieco, cim by sa tie sopliky zastavili v priebehu 1-2 dni. to by bolo fajn a moc by nam to pomohlo. ale takto ☹ deti sa trapia, my s nimi, snazime sa a vysledok je zniceny po tyzdni v kolektive ☹ dufam, ze to bude lepsie a choroby menej caste

jaja26
21. nov 2012

@karinkaeich aj na nas sa nalepi vsetko, kazdy bacil asi co je v skolke :o( Aj mala sa pyta do skolky, dnes rano, ze maminka zaved ma do skolky, aha ved ja uz nemam sopliky a fukla do vreckovky, ze nic nejde... Lepsie im je medzi detmi...
@m.i.r.i presne, skoda, ze tie sople a nadcha trvaju dva tyzdne :o(. Mozno sa niekedy z teploty dostanu deticky skor ako z tych nekonecnych soplov. Necitala si o koloidnom striebre do nosteka? ja nad tym tuho uvazujem, ci by nam to nepomohlo...
@arizona aj my mame vsetky testy negativne, krvny obraz dobry, imunita OK, alergia z krvi sa nepotvrdila.. Tak preco sme stale chori? A vyter z nosteka je negativny...Obavam sa tej zvacsenej nosnej mandle, ci sa z piateho prechladnutia v priebehu troch mesiacoh nezvacsi :o((((

m.zuzanka
21. nov 2012

@karinkaeich ja si myslím že by aj taký liek vymysleli , veď sa píše 21 storočie, ale potom by toľko nezarobili 😝 Môj malý už asi šiesty týždeň kašle, všetky testy negatívne a včera sa mu spustili zelené soplíky ☹ Dnes som bola zase s ním u dr. dala mu už v poradí piaty sirup a tretie kvapky do nosa ☹ No, a k tomu pridala potvrdenie : Dieťa vylúčené z detského kolektívu zo zdravotných dôvodov do 31.12. 😕

m.i.r.i
21. nov 2012

@jaja26 no ved to..nas byval do 2.5 roka kym zacala skolka uplne zdravy...raz mal soplik a teraz v lete chytil od netere hnisavu anginu co doniesla z jasli..no a to mal prvy krat vobec horucku, ja ani teplomer neviem poriadne pouzivat, lebo nebolo zatial moc treba..ale ta angina bola o tom, ze nemohol prehltat, uplne horel, takze K.O, chodil ako mrtvola a lahal kade tade..doktorka mu dala zinnat atb, ze ma cele hrdlo hnisave, ten zabral hned prvy den, horucku sme zrazili paralenom a dieta po 1 dni uz ani hrdlo nebolelo, normalne jedol, spal, akoby uz nic nebolo..jasne, ze sme boli doma a brali 7 dni atb..ale doma klidek, dobre sme spali, ziaden kasel, sople, nic...ale ked pridu sople, tak 3 dni nespime, budi sa kazdu pol hodinu a neskutocne place, nemoze dychat, potom sa dusi..a ja samozrejme pri nom 3 dni a des a hroza..denny spanok o tom istom..a potom sice je to uz lepsie, ale 2 tyzdne fukame, kasleme, striekame do nosa, jeme sirupy..a doma sialenstvo a dieta chce ist do skolky☹ uz teraz mi je zle, ked si predstavim, ze v pondelok pojde do skolky a najneskor v sobotu-nedelu ma zas cakaju 3 hrozne noci a zasoplene dieta☹

arizona
21. nov 2012

@jaja26 my mame aj orl vsetko ok, imunita ok... Strasne som sa mandli bala, pred rokom nam zacal kolotoc 4 angin, vzdy s odstupom 6 tyzdnov, jedna angina bola aj herpeticka s hnisavou dokopy... My s mm sme boli na testoch tiez. Je pravda, ze z nosa mu netecie doslovne, ale podla mna musime smrkat castejsie... Aj ho nos zvykne svrbiet, ale testy nic 😕 uvidime, ci to jar nejako nezhorsi.
Od jula sme tiez na imunoglukane, mozno zabera. Zacali sme ho brat 6 tyzdnov pred nastupom do skolky, mozno to malo vyznam 😅 inac sa celkom drzi (klop-klop 😵 )

rainee
21. nov 2012

no dievcata, my sme zacali pred 2 tyzdnami chodit do skolky a veru po tyzdni uz bola par dni doma so spolikmi ☹ velmi sa bojim aby nebola viac doma ako v skolke, ma znizenu imunitu a bohuzial nam to vyslo ze takto blbo zaciname so skolkou proti zime, takze je vacsia nachylnost na choroby. ak naozaj bude velmi casto chora, tak ju necham cez zimu asi doma lebo to by nemalo vyznam....
ale sa vobec nedivim ze tie decka su vkuse chore, dnes ako som tam dala malu som si uz v satni vsimla 2 deti ktore velmi kaslali, takze nechapem tie mamicky co daju chore deti do skolky aby potom nakazili tie zdrave a to je potom nekonecny kolotoc 😖 najhorsie je ze aj ucitelky tam tie chore decka nechaju, to mi pride velmi nezodpovedne, ja by som takto chore dieta na ich mieste do kolektivu ani neprijala.
dalsia vec je ze sa o malu dost bojim aby sa jej tam nieco nestalo. akurat mi dnes zerferovala ze ju tam nejake dievcatko zhodilo v kupelke,tak mi az zle doslo, by ma zaujimalo kde bola ucitelka....tiez si myslim ze by mali na deti viac dohliadat a usmernovat ich aby si nerobili zle. moja ma tu smolu ze je tam najmladsia, takze proti tym vacsim nema sancu ☹

nefertitka
22. nov 2012

@rainee tak presne tieto iste pocity zdielam aj ja, aj co sa tyka chorob aj toho sacania a tak, tiez som 2x videla, ako mi tam drgaju vacsie decka do malej a to len tak, ze ju chceli provokovat a ona je take tululum, vsetko si necha:(

klauduska
22. nov 2012

Baby,a viete,ze ja som este ani raz nenatrafila na na take deticky v satni?Ako tu pisete,tak skoro kazda,a ja som si az teraz uvedomila,ze ja take deticky vobec nevidim....mozno je to aj tym,ze ja ked pridem nieco pred 7,20,tak tam vela deticiek a rodiciev nie je,tak ani moc nemam sancu stretnut,ale ani v triede som to akosi nepostrehla,ked pre neho pridem..... 😕 😕 😕 Ale vlastne kiez by to tak bolo,aspon by to znamenalo,ze su vseci zdravucki... 😵

@rainee no u nas som sa nie raz zamyslala nad tym,ze ako to tie ucitelky robia....striedaju sa 2, jedna doobeda,druha poobede a niekedy cez obed sa im prelinaju nejake 2 hodky. Ale ked su same....a chce im nejake dietatko cikat....wc maju na chodbe...co spravi...necha 20 dalsich deticiek v triede a ide s jednym alebo dvoma cikat na wc?alebo opacne?Vacsinou to robia opacne,maly mi sam hovori,ze chodi sam cikat...a minule mi vravel prihodu ako boli na wc a nejaky chlapcek sotil druheho chlapceka a ten si buchol hlavicku do umyvadla.... 😒 Co uz narobime,deti su take a nemozeme byt pri nich 24 hodin denne.....kopu nehod sa moze stat aj nam a sme doma pri nich,stojime pri nich a aj tak sa stane...... 😒

nefertitka
22. nov 2012

@klauduska no podla mna to neni sranda, ked sa takto sacu, stavaju sa pritom vselijake urazy. Mne malu jedna tak sacala pri umyvadle, ze si skoro tresla hlavu o zrkadlo, to som uz dobehla, a ucitelky nic...sa bavili o vikende...a stali 2 kroky od nich, lenze to neboli ucitelky z jej triedy, Nikolka tamnemala co hladat vtedy, tak som sa neozvala ani.

rainee
22. nov 2012

@klauduska @nefertitka ved presne to sa stalo aj mojej malej 😠 je mi jasne ze decka za to nemozu ved si ani neuvedomuju mozne nasledky a bezne sa medzi sebou strkaju alebo biju. je to vyslovene chyba uciteliek ze nedohliadnu na deti. presne ako pisete, dve ucitelky na triedu su tam malokedy ak vobec. jedna je v triede s deckami (ani tie nema sancu ustriehnut) takze na wcko idu same. a ak by sa vybralo dokonca niekde dalej-von, pochybujem ze by si to hned vsimli. citala som uz aj take pripady ze dieta sa naslo mimo skolky, na to ani nechcem pomysliet. a k tym urazom - si zoberte ze po nejakom nestastnom pade mozu byt aj vnutorne zranenia a ucitelka o tom ani nemusi vediet ze dieta vobec padlo. tiez ma dost zarazilo ze tam decka pobehovali s ceruzkami a stetcami po triede, tiez si vieme domyslet dosledky. uprimne mam z toho riadne stresy a rozmyslam ci som ju tam este vobec mala davat ale keby nie teraz tak o rok ma caka to iste 😒 tiez som si vsimla ze decka po cikani ani nezapravia (hole krize v zime nie su bohiveco) a sopel nevyfukaju ako je den dlhy, na prechadzku von tiez idu kadejako doobliekane. a este idu strajkovat lebo su nespokojni 😕

klauduska
22. nov 2012

@nefertitka ja viem,ze to nie je sranda,ale keby sa mam takto nad tym zamyslat,moje dieta by som nikdy nikde nedala!!!Pretoze nastrahy su vsade.....

@rainee no presne aj u nas tott...kolkokrat pridem prenho a v triede je rozgajdany,nezapraveny,uz sa to stalo aj vonku,ze bol nezapraveny a extra teplo teda nebolo,soplik tiez az v pusinke skoro....no,zatial sa to stalo iba par krat a vzdy som sa maleho opytala tak nahlas,aby to aj ucitelky poculi......ze preco nie je zapraveny a ze co nepovie ked ma soplik a pod. 😒

iinuska
22. nov 2012

ahojte, tak nasa skolka sa pripojila k strajku. Bude zatvorena v pondelok a utorok. Konecne je Adamko uplne v pohode, neplace, zdravy, no a teraz bude 4 dni doma 😝

rainee
22. nov 2012

@klauduska to mas pravdu, ale akosi sa neviem od toho odosobnit. ja som totiz velmi zodpovedna a vsetko robim na 200% tak je to pre mna tazke toto vediet a vidiet. 😒 ved by mi to nedalo nechat decko behat polohole a usoplene, tiez zobrat chore dieta do triedy na cely den. chapem ze mamicky mozno nemozu zostat s kazdymi soplikmi doma,ale si neuvedomuju ze tym robia zle nielen svojmu ale aj inym detom ☹
a tiez ma zaraza ze si ucitelky neuvedomuju dosledky aj pre nich keby sa nieco stalo, ved su za tie deti zodpovedne.

rainee
22. nov 2012

@iinuska ja sa tiez tesim ze sa za tych par dni strajku mozno konecne zbavime soplikov, odkedy je v skolke tak s prestavkami vkuse sopli.

klauduska
22. nov 2012

@rainee to ja som taka ista,vzdy sa snazim vsetko robit na 120% a tiez by som nedokazala nechat pobehovat dieta nezapravene,usplikovane....ale tak to sme asi vacsina taka.....

klauduska
22. nov 2012

a v nasej (a teda aj vo ostatnych skolkach u nas a skolach) je strajk nahlasena az do stredy... 😒 esteze mame svokrusu na dochodku... 😝

m.i.r.i
22. nov 2012

my sme nastastie v sukromnej, tak nestrajkujeme..lebo konecne v pondelok by sme mali ist do skolky po 2 tyzdnoch..

nefertitka
22. nov 2012

@rainee n o ved presne to, moze to mat katastrofalne nasledky... a ta rozgajdanost, to aj mna trapi, aj sople aj vsetko:( aj to, ze moje dieta si nepyta pit a ani ju nenutia, napriek tomu, ze som to prizvukovala x-krat. Alebo cakam na sedacke pred jedalnou, nikto nevie, ze som tam a neviem ktora osoba v tej jedalni strasne vrieska po detoch, ze okamzite si sadni na tu prdel, lebo ta tam priklincujem a tak:(

nefertitka
22. nov 2012

alebo aj moje dieta mi povedalo, ze jej ucitelka vraj povedala v satni, nech si sadne a nech sa ani nepohne 😕 ...len neviem, pri akej prilezitosti...a vraj na nu kricala, alebo sa hraju s ucitelkou deti na ihrisku na zubara, pchaju si navzajom spinave ruky do ust a ona nic...ja neviem, niektori ludia su zastancovia spiny, cim viac, tym lepsia imunita, ale mne to vadi, neskutocne. Ja moju na to odmalicka upozornujem, ved moze nachytat barsco takymto sposobom. Tak naco ich posielaju pred jedlom si ruky umyt, ked vonku ich nechaju si sparat opieskovanymi a oblatenymi rukami co zbierali oriesky a sisky v ustach? 🙄

nefertitka
22. nov 2012

k tej hre na zubara, to nebolo, zeby to ucitelka nevidela alebo co, pretoze ona sa na toho zubara hrala s nimi