icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

zuzikmeduzik
17. dec 2012

ahojte maminky, máte tu niektorá dieťatko, ktoré je 3 dni v škôlke a potom 2 - 3 týždne choré doma? naša dochádzka od septembra je niečo cez 20 dní....očakávala som chorobnosť, ale nie až v takejto miere. ATB sme mali dvakrát a zajtra si ideme k dr. pravdepodobne po tretie...neviete, ako dlho toto obdobie "budovania imunity" môže trvať?

rainee
18. dec 2012

@zuzikmeduzik myslim ze sme tu viacere takto, my konkretne sme boli za november a december spolu 12 dni v skolke. a prave preto sme dostali teraz od lekarky prerusenie dochadzky na 2 mesiace, nema to takto vyznam ☹

rainee
18. dec 2012

@m.i.r.i zatial vzdy len sople a teplota bez atb, teraz zapal priedusiek s atb. ako som pisala vyssie za 2 mesiace sme boli 12 dni v skolke a lekarka mi povedala ze to nema vyznam takto a preto mi dala to prerusenie. mala sa musi uplne doliecit a keby sa vratila spät medzi tie bacile tak bude zase po par dnoch chora. je to skoda lebo do skolky sa moc tesi, ale verim ze na jar to uz bude ovela lepsie. akurat ze mi to teraz skomplikovalo aj nastup do prace kedze musim byt este s malou tak dlho doma 😒

m.i.r.i
18. dec 2012

@zuzikmeduzik je nas tu takto pozehnane...u nas dochadzka september 10 dni, oktober 8, november 9 a december zatial 3...takze u nas ak vsetko pojde dobre bude za 4 mesiace tak cca . 30 dni..ochorieme stale po 2-5 dnoch...2 dni skolka, 2 tyzdne doma, tyzden skolka, 2 tyzdne doma..viac ako tyzden sme este vkuse neboli..
Nas ma ale stale 'LEN ' sople..bez teplot, bez bakterii..vzdy virusove infekcie..u lekarky sme boli 2x, ked velmi kaslal a potom ked vracal..a to tiez mal len zo soplov..priedusky vzdy ok, hrdlo tiez, teploty ziadne..ale nos plny, hlieny stekaju..a tak sa tocime dokola..

@rainee aha tak zapal priedusiek..joooj ☹ nam zas doktorka hovorila, ze kym su to len sople, tak ziadne prerusovanie dochadzky nema vyznam...ze to sa proste casom zlepsi..ze ak by maval anginy a ine bakterialne infekcie casto a musel brat atb jedno za druhym tak ano, ale ked stale len soplikuje tak to nie je dovod na prerusenie dochadzky..ja ho davam po 2 tyzdnoch naozaj zdraveho do skolky, vacsinou uz tak 4 dni pred nastupom je uplne ok, len ho este necham doma, nech ma silu..a aj tak ma po 3 dnoch sople..proste hrozneeeee

m.i.r.i
18. dec 2012

moj spunt siel dnes do skolky, hadam to bude dobre, lebo bolo malo deti..to dievcatko co je stale chore sme dnes riesili s ucitelkou, dalo sa rano porozpravat, tak nam hovorila, ze vcera bola ta mala v skolke a kaslala zas neuveritelne a sople tak povedali rodicom nech ju nechaju aspon dnes doma..zajtra maju besiedku a mala tam vystupuje, tak nech sa da aspon trochu do poriadku..tak dnes v skolke nie je..a to sme vcera radsej nechali maleho doma a dobre sme spravili ako vidim, lebo vcera by ta mala tam na neho kaslala a soplila..tak dnes su tam len 5ti..ti by mali byt zdravi..no tak a teraz mm uz nechce ho dat zajtra do skolky, aj ked je ta besiedka..ja som sa tesila..lebo maju byt v bieluckom ako anjelici, mame doniest nejake domace kolaciky, tak symbolicky, lebo potom bude aj obcerstvenie,ja este ani tych rodicov nepoznam..no ale kedze ta mala co je furt chora dojde aj chora, lebo ma vystupovat, tak mm tam maleho uz nechce dat, lebo to bude jasne ako facka, ze cez sviatky budeme chori my..tak ze zajtra ho zas radsej nechame doma, co mi je kvoli tej besiedke luto..ale zas sama neviem co je lepsie..tak potom uvidime ako stvrtok a piatok..mm je rozhodnuty to riesit s ucitelkou tak, ze ak pride to dievcatko chore do skolky, tak my sa otocime a berieme maleho domov..je to hrozne ale..ucitelka nam sama hovorila, ze oni sa velmi snazia a rodicom hovoria a aj rodicom tohto konkretneho dievcatka, ze chore deti tam nezoberu..ale sama hovorila, ze je to velmi tazke..ze ona nemoze to dieta len tak otocit a rodicov za usi dotiahnut aby si ho vyzdvihli, ked im aj zavolaju aby si prisli pre dieta a oni pridu normalne o 17:00.. 😠 tak blbe je to, ze ja nedam svoje dieta do skolky preto, aby neochorelo od toho druheho, miesto toho aby to chore ostalo doma 😠
Nebudeme to takto moct robit navzdy, ale aspon si skusime sprijemnit sviatky, nech nebehame po pohotovosti

zuzikmeduzik
18. dec 2012

maminky, dakujem, ze ste sa niektore ozvali 🙂 nechcela som luskat 80 stran diskusie...dnes sme boli u dr., malému stúpla teplota na 40,5, takto to máme už 4 krát od septembra + 2 krát bol doma len so soplíkmi, neboli vysoké teploty...dr. sa vyjadrila, aby sme vydržali do marca a ak sa to ani potom nezlepší, že nás odošle na imunoalergológiu. Dovtedy ma ale asi vyhodia z práce ☹ pomáhajú aj babka a dedko, no pri vysokých teplotách chce dieťatko samozrejme maminku...tak nech už je jaaar

mima595
18. dec 2012

@m.i.r.i - no neviem, nasa dr. my bez problemov dala zdravotbu dovolenku na 1 mesiac..nas mal dochadzku ..nastupili sme 24.9...5 dni september, 7 dni okober a 2 dni november..v decembri som si už dalal dzrav. dovolenku..a dr. povedla, že bude len rada..
praveže ja som to u starsich stale tak robila, aby boli na besiedke, na programe..a vtedy su deti najviac chore..nam napr. aj minuly rok ucitelke po besiedke povedala..deti soplia, kaslu..zatial ich nechavali v skolke, kvoli nacviku a vystupeniu, ale nech si rodicia vstupia do svedomia...
preto som mladsieho nedala v decembri do skolky...aj tak je polovica decembra prazdniny, a aspon usetrim na skolnom...

a sopliky..aj u nas to boli len soplik a kasel..lenže potom sa nosna mandla tak namaha, že musi ist von...a ja sa chcem tomu vyhnut....

u nas ..u dvojiciek..až tento rok /4:/ je celkom v pohode...mali raz sople a raz vracaciu virozu...ani raz ten hnusny kasel a teploty...ale dovtedajsie 3 rok to bol stres a katastrofa

rainee
18. dec 2012

@m.i.r.i ucitelka to chore dieta vobec nemala rano prebrat, prave kvoli takym nezodpovednym rodicom mame my chore deti a jej tiez robia zle ked ju daju do skolky, sila.

ginger_fox
18. dec 2012

@rainee nechcem ti protirecit, ale urcite to tu uz niekto pisal, z dieta je infekcne este predtym ako sa choroba u neho prejavi. Tym samozrejme neobhajujem ako spravne, ze rodicia daju chore dieta do kolektivu, nakolkto tym znizuju komfortnost pobytu v skolke ako svojmu tak aj ostatnym detom.

@m.i.r.i to dievcatko rieste rovno s riaditelkou, ona by sa s rodicmi mala porozpravat. Pokial dobre citam, tak syn chodi do sukromnej skolky(syn chodil 2 roky do sukromneho detskeho centra, tak viem ako to tam chodilo). Ucitelky tam o takychto veciach nerozhoduju, teda su instruovane ako maju postupovat, prip. ako sa na rodicovskom rodicia dohodli na pravidlach, ale posledne slovo ma riaditelka skolky.

mima595
18. dec 2012

@ginger_fox - ano, je pravda, že dieta je infekcne este predtym, ako dieta ma " vonkajsie" znaky choroby..ale je fakt krajne nezodpovedne, že sa dieta dava do skolky chore....

ja by som to prirovnala ku kiahniam...nikto nebude utocit na matku, ktora da do skolky dieta a kiahne sa objavia pred obedom...to sa proste stalo a s tym nikto nic nespravi...aj ked nakazilo mozno pol skolky..ale je predsa nemyslitelne. aby na druhy den to dieta prislo do skolky..ved co, vcera nakazilo pol skolky, tak nech dnes nakazi druhu????

a o iste je napr. so zapalom ocnych spojiviek...ked tam dokazu ucitelky vratit dieta domov, preco to neurobia aj so " soplavym" dietatom

ale neber to ako utok voci tebe..to tak vseobecne je tema do diskusie...

ginger_fox
18. dec 2012

@mima595 jasne v poho 😉, mne konstruktivna debata nevadi

farmacka
19. dec 2012

celkom by stacilo nenosit do skolky zjavne nie celkom zdrave soplave a kaslave deti... tiez sme boli posledne dva mesiace malo v skolke a zvazujem, ze ho dam znova az na jar, ale neviem, ci je to dobre riesenie, zobrat ho na tri mesiace z kolektivu

klauduska
19. dec 2012

Ahojte.
@neferitka...dakujem,uz je lepsie,este trochu trapi upchaty nostek,teraz ma nejake vyrazky zasa okolo nosteka a pusinky... 😒

No my dochadzka od 3.9:
september - 10 dni
oktober - 22 dni
november - 10 dni
december - 10 dni.

Takze nie najhorsie....

palinkovamaminka
19. dec 2012

toto je nasa dochadzka:
sep - 13dni
okt - 21
nov - 14
december - 10

Momentalne doma so Soplom Obycajnym 😒

farmacka
19. dec 2012

kocky a keby ste mali tu moznost, nechali by ste pri takej slabej dochadzke dieta na tri mesiace - lez prejde zima doma alebo myslite, ze to nie je riesenie?? my sme prve dva mesiace este v pohode, ale november a december len po 3-4 dni, som z toho zufala..

m.i.r.i
19. dec 2012

@klauduska
@palinkovamaminka no vy to mate nahodou super..to by som veru brala keby mi maly tolko vydrzal☹
My
Sept 10 dni
Oct - 8 dni
Nov 9 dni
Dec 3 dni

@farmacka je to tazke rozhodovanie...my tiez mame tu moznost a zatial nenechavam doma, ale nevylucujem..do polky februara by sme ho mohli nechat, potom uz obaja pracujeme tak uz nie..ale tiez nie som presvedcena ci je to dobre riesenie..asi zavisi od dietatka a aj typu chorob, ktorymi sa pasuje..lebo niekedy prospeje nech si organizmus oddychne od tych vecnych virusov a da sa do poriadku..ved len obycajne ATB jedny ked sa vyberu robia v imunite sarapatu aj na pol roka..tak prospech to iste ma..na druhej strane ked budeme deti stale izolovat od tych virusov, tak skor ci neskor sa s nimi zas stretnu a budu chore aj tak..mozno uz vtedy, ked nebudeme mat moznost nechat si ich doma na preliecenie a bude to ovela tazsie..takze ja tiez neviem veru...

palinkovamaminka
19. dec 2012

@m.i.r.i no nie je to take zle, ale prve 2 mesiace chodil len doobeda, asi aj preto sa lepsie drzal. co bol predtym chory, tak ich bolo v skolke asi 5 z 30, tak asi celkom sa tomu vyhnut neda 😝 ale uz by to mohlo skoncit 😠 hlavne ja som bola zatial doma tak sa to dalo, od januara by som mala zacat pracovat, tak som zvedava dokedy si ma tam nechaju 😅

@farmacka tak ako @m.i.r.i hovori. zavisi aj ake ste mali choroby, ci bral viac krat ATB...

to aj my sme byvali ako deti tolko chori? sa mi nezda, musim sa popytat maminy.. 🙂

karinkaeich
19. dec 2012

Uz aj my doma, jasne, ze maly horsie dycha a sopli. Upozornila ma ucitelka, ze dost musel doobeda smrkat. Vcera este pohoda, aj noc, tak neviem. No hned nato povedal, ze aj Lukasko a Risko maju soplik. A co som si vsimla, tak jeden z nich uz fajn zeleny, a dlhsie. Takze si predlzime sviatky. Len dufam6 ze po 3 tyzdnoch prazdnin nebude opat poplach a plac, kedze nastupuju az 8.1. Medzitym este stihneme vyzdvihnut braceka v porodnici. No asi bude ozaj veselo u nas. A inak by ma celkom zaujimalo, ako to vlastne funguje, ci ucitelka iba oznami rodicovi, ze dieta je chore a je na rodicovi, co urobi. Lebo nasi mali besiedku pred tyzdnom a uz vtedy tam boli tie soplave deti a nevynechali ani den. Ach

farmacka
19. dec 2012

@palinkovamaminka my sme atb brat nemuseli, jedna viroza aj s teplotou, inak iba cire sople, ale nas maly kazdu nadchu velmi zle znasa a hlavne cele noci s budi a to sa s muzom ani jeden vobec nevyspime...takze mne sa ani sople nezdaju celkom banalne, je to horor, lez to prejde.. a je mi ho velmi luto, nemyslim si, ze po troch dnoch byt chory je normalne prisposobovanie sa kolektivnym bacilom, bud tie ucitelky velmi nedozru, ako su deti oblecene alebo tam ozaj chodia daki nosici bacilov, ci by sa mali liecit doma... tri zimne mesiace v pohode bez chorob doma by sa nam asi zisli, ak by sa to malo takto opakovat az do jari, neviem, ako by sme to vydrzali a mam strach, ci by neprisli neskor uz aj vaznejsie infekty, ked sa ten kolotoc chorob bude stale opakovat.. asi skocim za lekarkou a vypytam potvrdenie a prerusime skolku..

m.i.r.i
19. dec 2012

@farmacka u nas je to presne to iste.."iba" sople ale maly to tiez zle znasa..vzdy si musim preniest postel k nemu do izby, lebo behanie za nim kazdu pol hodinu je nemozne..2-3 noci stale spim pri nom minimalne a kazdu pol hodinu sa budi, place, chce fukat, nemoze dychat..tiez je to hrozneeeee...cez den sa da, to je zivy a len stale fukame ale noci su katastrofalne...a obedny spanok obdobne...to spi tak 30 minut a zobudi sa s revom..a tiez to tocime po 3 dnoch v skolke a sme zasa v tom...☹ tazkeeeee

farmacka
20. dec 2012

@m.i.r.i ved citam, ze sme tu teda viacere s podobnym osudom, ja som rozhodnuta na tri mesiace zobrat z kolektivu, ukludnime chorobnost a na jar bude aj maly rozumnejsi a samostatnejsi, tricko zapravene v nohaviciach nemal v skolke nikdy, musime ho to nacvicit, aby si sam vedel.. na jar bude aj menej chorob... nemyslim, ze o nieco prideme za tie tri mesiace, hoci tiez to nebude lahke..maly je velmi tvrdohlavy a presadzuje sa ako len sa da.. ale myslim si, ze ked zvolime spravny pristup ani doma nemusi byt celkom bez skolkarskej discipliny a moze byt vedeny k samostatnosti..plus budeme chodit vela von, aby sa mu ta imunita podporila.. odhladnuc od toho, ze doma si dieta mama ustrazi, ci je mu zima, ci je spotene.. asi by to bol daco ako ideal, dieta v skolke, ale v case maximalnych viroz na dovolenke doma..ci zle uvazujem? zasa to, ze bol tri dni z mesiaca v skolke nam velmi nepomohlo, to je ozaj malo..

nefertitka
20. dec 2012

@farmacka ahoj aj my sme kvoli tomu na 3 mesiace prerusili dochadzku, vlastne na viac ked ratam do toho aj to, co bola na mandli. Na jar sa naozaj lepsie zacina, nie su take strasne infekty ako teraz

rebecca2006
22. dec 2012

ahojte všetkým kreásne svaitaky a pF2013

nefertitka
23. dec 2012

@rebecca2006 dakujeme a aj ja vam vsetkym prajem krasne sviatky a bohateho jeziska;)

m.i.r.i
23. dec 2012

aj my prajeme krasne Vianoce a hlavne budte vsetci ZDRAVI! My sa drzime..maly bol nakoniec v skolke v utorok, stvrtok a piatok..v stredu ako mali tu besiedku sme ho nedali a dobre sme urobili, lebo ucitelky nam povedali, ze mali vela chorych deti ale potom prikazali rodicom nechat ich uz doma..tak vo stvrtok bolo v jeho tride 5 deti, uplne fantasticky, tak nam ucitelka povedlala, ze ho mame doniest aj v piatok ak chceme, ze iste bude malo deti a chore mali prikaz ostat doma..tak bol aj v piatok a parada..dufam, ze nezarieknem, ale zda sa, ze je vsetko ok..
tak este raz krasne sviatky a sup do skolky v januari🙂

rainee
24. dec 2012

@farmacka my sme tiez museli prerusit dochadzku na zimu, za 1,5mes. 3X chori aj s atb. ☹
Krasne sviatky vsetkym!

nefertitka
28. dec 2012

ahojte tak ako?Jezisko chodil? 😝

m.i.r.i
2. jan 2013

Ahojte..tak ako? Su deticky zdrave?Skolka zacina az v pondelok? My sme mali sviatky v pohode. sli sme k nasim..maly sa dotesil...na druhy sviatok sme mali ist k mojej babke a dedkovi, este tam sa stretavame rodina, ale maly zas ochorel..zacal kaslat, riadne hlienovito, tak som sla ja sama na 2 hodky a muz ostal s malym doma..no a po par dnoch kasla dosli spat aj sople, tak uplna parada..30teho ked uz to bolo trosku lepsie a uz aspon ako-tak spal, sme prisli na vidiek do nasho domku a teda sa tu zasa maly lieci...uz som ani nesla k lekarke, uz 2x sme boli a ze "nic len sople" , a teraz kasle od zaciatku mokro, vykasliava co mu steka, tak len fukame, cistime nos, striekame a vykasliavame..dala som mu Mucosolvan, predtym Trifed, nech mu to zriedi tie hlieniska..aj si myslim, ze kedze to ani nemal kde schytat a zacalo to kaslom, ze mu len stiekli tie hlieny co sa mu v nose drzali uz hadam aj mesiac..ak to nebude prechadzat, tak este skusim ORL niekedy v januari...aj ked ktovie..sestra bola tiez ked mala neter 2 mesiace vkuse sople a na ORL nic..tak ako nikdy nic ani tam nic..ze mandla v poriadku , len ma sople a hlieny, dali pamycon a bolo..a sopli dalej na etapky..proste skolka..ja som uz ale zufala..
tak rozmyslame, ci ho nechame cely januar doma..ja mam ist na sluzobku do Irska teraz v januari, este neviem presny datum, ale dat ho do skolky, tak to ja este len v lietadle budem a uz bude chory a muzik bude mat co robit tyzden s nim sam..tak asi ostaneme tu na dedine, mozno aj cely mesiac..a trosku ho tu preliecime..no uvidime....mm nastupuje do prace 18 februara..tak este mame trosku casu..

rebecca2006
2. jan 2013

ahojte, aspoŇ narýchlo- PF2013! a hlavne nech sú decká aj my zdravé 🙂

inffinity
7. jan 2013

ahojte moc vás pozdrvauju!!! Já jsem tu nebyla 100let :-/ juuj baby moje robota mi neumožnovala tolik vecí..no ale nechala jsem toho a jsem zpet 🙂 všechny vás vítám v novém roce 2013 a přeji všem aby byl úspěšnější a štastnější a hlavně zdravější než ten minulý!!! My jdeme do školky až v utery, v pondeli je u nas školka ještě zavrena a stejne jdeme na krev k alergologičke..vysledky by meli byt ok tak uvidime.. 😉
co mate nove jak jste svatkovali?
Naše zlatíčko se radovalo pod stromečkem, sice z mála ale i to stačilo..my dospeláci sme byli letos bez..já byla šikovná a rozbila sem auto takže my sme meli "darček" před domem a pod stromečkem aspon pyžamko 😀 hlavně jsem sme zdraví a všeci naživu 🙂
nejvetší radost měla Miška z DVD kouzelná Kamila, jej kdybyste ju videli jak vykřikla když to rozbalila..myslím že sme se od vanoc na jinou pohadku ještě nedivali 😀