Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@karinkaeich ja davam denne Vincentku a tiez morsku sol..ja kupujem v DMku..maju taky super vstrek, co malemu nevadi..maju aj obycajnu sol a aj taku co je na odpchanie nosa...su super obe..sterimar a physiomer mi moj maly nechcel..desila ho ta velka flasa a aj silny strek..tie male si necha v pohode streknut..My tiez teda striekame denne..ci je chory ci je zdravy...ked je chory tak castejsie ale to musim niekedy aj Olynth napriklad na noc, lebo ten mu odpcha ten nos..co sice nemam rada, ale len sol tomu nepomoze..ale na tu klasicku hygienu nosa sol staci..teraz sa snazim stale ked prideme z vonku, tak ako umyt ruky, tak aj streknut do nosa...
@karinkaeich ja tiez davam vincentku a potom kupujem morsku vodu v DMke (ta je aj dost lacna oproti lekarni), aj sterimar je ok. physiomer tiez nie, strasne silno to strieka podla mna.
Ahojte!
Tak ako po vikende?Deticky zdrave?
@m.i.r.i ako Vam je,polepsilo sa?
Nas siel do skolky,ale bude asi velmi malo deticiek,kedze skola ma prazdniny,skolka sice funguje,ale ucast bude asi slabsia...ale nevadi,mozno mu to prospeje,ucitelky sa mu mozu viacej venovat a este lepsie ho spoznat..... 🙂 snad nebude ani tolko chorob,ked ich bude menej...... 🙂
Moja dcerka sla do skolky cca po mesiaci s placom.. no uvidime 😅
draha moja, hadam sa tam ma dobre
@klauduska ahoj..no nas isiel dnes tiez do skolky...tyzden sme boli doma..nechcem to zakriknut, ale zda sa mi, ze sme to tentokrat rychjejsie zvladli a aj ovela lahsie..v nedelu zacal soplit..v pondelok mal 38.5 teplotu a plny nos..v utorok 37.5..v stredu uz teplota nebola ale nos sa zhorsil..nemohol vobec spat, upchate obe dierky.ale inak tych soplov nebolo vela, som sa hnevala, ze nefuka vela, ze sa to tam vsetko drzi, tie hlieny..tak do piatku len tie sople ale strasne zle dychal..v sobotu uz odrazu ovela lepsie..uvolnil sa nos..a dnes isiel do skolky..a ani kasel doteraz neprisiel..par krat zakaslal vecer...ale uz som cakala ako mu to zas vsetko stecie..a prezili sme to s Olynthom do nosa a Sinupretom..co nam teda Sinupret nikdy nepomohol predtym, uz som kupila a zarobila aj Solmucol a prichystane vsetky ostatne potencionalne sirupy na kasel a hlieny..ale uz nie je treba..maly sice nie je ze uplne 100% uz bez nicoho.. v nosteku mu este pochrapcieva trosku a mozno po spanku este vyfuka jemne nos..ale inak nic..takto dobre nam to este nidky nepreslo..tak klop klop klop...uvidime, kolko zas vydrzime v skolke..
Inak davame uz 4 mesiace Imunoglukan a zacala som pred 2 tyzdnami aj rakytnikovy olej..a davame aj rybi olej...take tie posilnovace imunity..nemam pocit, ze by sme boli mnej chori zatial..stale je ta frekvencia rovnaka, ale tato choroba mala zatial najlepsie priebeh..
Drzim palce, aby ste to zvladli cim dlhsie..nas bol tiez v skolke ked boli prazdniny a bolo ich malo ..ja mam tie prazdninove tyzdne rada, vzdy je menej deti a vacsinou tam chore nechodia..vtedy nam maly vzdy viac vydrzal...ale aj tak sme sa nevyhli chorobe ...
ahojte, my 3-ti tyzden doma ☹ zacalo to 2-dnovou teplotou, pridal sa kasel a nekonecne sople ako vodopady. kasel vdaka sirupu ustal, no sopel pamycon ani za tyzden nepreliecil. tak zobrala dr. vyter, kde zistili bacila (streptokok alebo stafilokok, som si nezapamatala). dala nejake atb, zajtra ideme na kontrolny vyter, tak som zvedava ☹
@karinkaeich aky sirup si kupila?
@zvonkohra ma pohotovosti mu dali ambrosan na vykasliavanie, to mu pekne povolilo. a potom sme sa doliecovali na radu dr. mucosolvanom
prosim vas, robila dr vasmu dietatu vyter (najlepsie z nosteka). zaujimal by ma cas, kym boli vysledky. dakujem
@karinkaeich nam robili vyter z nosa aj hrdla na ORL..vysledky boli o tyzden..
@m.i.r.i nechapem, co sa tak dlho caka. maly je uz ok, no vo vytere nasli nejakeho bacila. dobre, to beriem, ze do skolky ho dr nepustila. ale nedala ani ziadne lieky, predtym mal atb klacid na doliecenie. dnes sme boli na kontrolnom, vysledok za cca tyzden. a az potom vraj uvidime. no des toto fungovanie ☹
@karinkaeich no ved to..my sme mali nasho doma 6 tyzdnov ked mu spravili nakoniec vyter..maly v pohode, uz nekaslal,nebolo mu uz nic, ale museli sme cakat na vysledok vyteru, inak do skolky tiez nemohol...takze posledny 7my tyzden bol doma uz uplne zdravy a ja som riesila opatrovanie..ked dosiel vyter, tak tam mal stafylokoka, ale aj tak doktor povedal, ze ked je teraz zdravy, nic ine nama, nekasle, nesopli, nema hlieny, nic, tak ani stafylokoka netreba riesit a ide do skolky..akoze neviem co cakali od vyteru potom, ked aj v pripade nalezu sa aj tak nelieci...no comment....☹
@m.i.r.i to vazne? ach, my cakame do cca utorka a uvidi sa. sestricka iba povedala, ze ak by bol opat pozitivny, tak sa nasadia nejake kvapky alebo opat atb. tak maly nemal 2,5 roka ziadne lieky okrem nurofenu sirupu a teraz toto. ide ma porazit. hlavne ked je doma takto uplne zbytocne
@karinkaeich a pozitivny bol ten vyter na co?
Lebo napriklad my sme teda mali toho stafylokoka a ORL doktor nam rovno povedal, ze ak by nam spravila vyter pediatricka, tak s velkou pravdepodobnostou by nam nasadila ATB..ale ze to je v pripade klinicky zdraveho dietata uplne zbytocne, lebo len zatazime jeho organizmus antibiotikami a aj ked na to zaberu ( co tiez nie je v pripade stafylokoka iste) tak ked ho dostane zas, tak uz nezaberu..takze ked bude naozaj vaznejsie chory, nezaberu mu atb..ze nema zmysel liecit zdrave dieta..a stafylokoka mame v nose skoro vsetci...sme bezni nosici..len je v kludovom rezime a aktivuje sa choroba len v stretnuti s niektorymi virusmi ci bakteriami...tak ja som bola len rada, ze nemusim do maleho pchat atb a tak mu vlastne este viac oslabovat imunitu
@m.i.r.i myslim, ze tiez vyskocil stafylokok z nosa (alebo streptokok? sa mi to myli a nezapamatala som si). to bolo tak, ze mal dost silne sople, take vodove, dali mu pamycon a po tyzdni sme ho isli dat pozriet, lebo este uplne neprestali. tak urobila pediatricka vyter. som zvedava na jej dalsi postup, ona je praveze taka, ze nedava hned atb, tak uvidime. len dufam, ze ho potom uz pusti do skolky, lebo maly mi kvoli tomu vyplakava. a je jasne, ze asi aj oslabena imunita zohrala svoje, tlacia sa nam posledne 2 zadne stolicky
tak to mame potvrdene ☹ zlaty stafylokok v nosteku, ach ☹ dufam, ze liecba bude rychlo ucinna, nech mozme ist do skolky
@karinkaeich tak vam na to dali ATB? My neberieme nic..maly chodi normalne do skolky...a som tomu rada, ze je to tak..asi nam daju len keby to bolo uz katastrofalne..teraz nie je nic..kludovy rezim ma stafylokok 🙂 tak len sa preliecte..a hlavne, nech to ma aj ucinok, lebo pri stafylokokovi to moze byt aj neucinne..☹
@m.i.r.i no ani mi nehovor, som precitala par veci na nete a je mi do placu z liecby, co niektori podstupili. pevne dufam, ze to nebude nas problem. este neviem, aky postoj zaujme dr., a co naordinuje. zajtra rano ide s nim muz. urcite ho ale bude liecit a nenecha len tak, lebo priznaky opat, soplik a ocko trosku zahnisane. navyse mame doma este aj malickeho, tak bude brat ohlad na neho, nech nechyti. naozaj sa idem modlit, aby to rychlo zabralo a uz sme boli fit. vy sa tiez drzte mimo choroby, nech stafylokok pekne oddychuje a neupriamuje na seba pozornost. deticky si zasluzia byt v skolke medzi svojimi, nie doma. sme sa s muzom akurat pozastavili nad tym, ze este ze som na md, lebo ako by sme toto zvladli v praci s nevyhadzovom, to fakt neviem. tahame uz 4-ty tyzden doma a este to na 1-2 vidim ☹
@karinkaeich ach jaj..tak drzim palce..podaj spravu🙂 a my sme marodovali tiez dec/januar 7 tyzdnov...a tiez sa to este ako tak dalo, lebo manzel koncil rodicovsku, maly nastupil do skolky tyzden pred manzelovym nastupom do prace...zatial celkom ok..ale ked pride taka dlha marodka zas, tak neviem veru ako to poriesime...mame dedka na dochodku, ale ten uz ma zatazko na tyzden k malemu prist..snazim sa to ja nejako vykryvat, kedze robim z domu, ze doobedie s malym potiahnem ked sa da, nech je dedko len poobede..ale tak 6-7 tyzdnov ma zabije ☹ no len nech sa deticky drzia a nech vam liecba zaberie a nevrati sa ten hnusny stafylokok!
@m.i.r.i atb dobrate, zajtra kontrolny vyter priamo na orl (moja iniciativa). tak hadam uz ta hnusoba isla prec a nastupime po sviatkoch do skolky. a rovno nam pozdu aj mandle + popytam sa na nejake ucinne tipy, nech nas choroby obchadzaju 🙂
@karinkaeich No tak drzim palce!
Ja sa to aj bojim napisat, ale my sme boli cely marec v skolke...zajtra sme si vzali s mm dovolenku a ideme na sviatky k starkemu az do utorka, tak maly uz nejde do skolky..ale vlastne ako sme ho po tych 7 tyzdnoch druhy februarovy tyzden do skolky, tak marodoval 1 tyzden..teda 1 tyzden zo 6...a teraz vlastne 4 tyzdne sme potiahli vkuse...a to odkedy nam zistili toho stafylokoka, tak je zdravy..pfuj, pfuj..az sa ozaj bojim...no hadam mame najhorsie mesiace a skolkarske zaciatky za sebou a ta imunita sa zlepsila a zvykol si na vacsinu skolkarskych virusov.....dufam.....neuveritelne mi to ulahcuje zivot ked chodi pekne do skolky, tiez vidime uzasne pokroky u neho...v socializacii s detmi, co vsetko sa uci...teraz ako tam tak vkuse chodi to je uzasne a on tam zboznuje chodit, rano vbehne do triedy medzi deti, je tam uz ako doma....tak uz len to takto tahat dalej.....drzim vam palce, nech sa to aj u vas zlepsi..a hlavne, nech uz pride JAR. ved toto co je za pocasie??
@karinkaeich Ahoj, necitala som celu diskusiu, ale aj moj maly ma v nose zlateho stafylokoka uz dost dlho. Nema nejake velke zdravotne problemy, trocha soplik, ale ten trva uz dlho cca mesiac. Nasa doktorka ( kamoske povedala jej Dr to iste)povedala, ze zlaty stafylokok sa nelieci. Vam ho preco liecili? Maly mal aj horucky? AKe atb mu davali?
@ajka30 no toto mame aj my..tiez som tu hore pisala..ze nam to iste doktor na ORL povedal...nasli malemu v nose stafylokoka, ale ze to ma 80% populacie v nose, len o tom nevieme..a ze zbytocne to je liecit ATB....len by sme malemu oslabili imunitu a tiez by si vytvaral odolnost na atb zbytocne, ktore by potom nezabrali ked by raz mali..a my tie zmame uz aspon mesiac taky akoby upchaty nostek..ale nevyfuka nic, netecie nic..spi bez problemov..len stale pohuhnieva...a kedze my sme dali vysetrit aj mandlu aj alergie a nema ziaden problem, tak to vobec neriesim..chodi do skolky a uz je viac ako mesiac v kolektive a zdravy..len pohuhnieva..takze my tiez nosime statocne v nose zlateho stafylokoka a neliecime atb..
@ajka30 ahoj, nasmu ho museli liecit, lebo sa mu vratili silne sopliky, kedy nepomohol ani pamycon. k tomu hrozny kasel a hrdlo ☹ navyse mame doma malickeho, ktory schytal kasel od neho (zapal priedusnice), tak sa musel tiez liecit. vraj ked ten stafylokok nerobi ziadnu sarapatu, ale si len pekne drieme v tele, tak sa nelieci. no my sme boli tyzden ok, potom opat nieco. teraz uz vyse mesiaca doma, bez skolky. a uvidime, co tieto vysledky. maly sa zda byt uz v pohode, ale cakame na vysledok vyteru, co ukaze. hadam uz bude fajn a nijaky zapal sa mu uz nevrati. a dala som si urobit aj ja, nosny aj krcny. dnes mu prisli aj na zvacsenu nosnu mandlu, ale to moze byt aj z tej dlhej liecby. no som zvedava, co bude
@m.i.r.i waaaaaaaaaw klop klop, konecne nastali u vas lepsie casy. viem ako ste sa s malym trapili. my teraz hadam uz konecne dobre preliecenie. dufam, ze vysledok bude uz ok. zistili aj vacsiu nosnu mandlu, ale zatial ziadne zavery, cas ukaze. len nech sme zdravi 🙂
@karinkaeich tak vam drzim palce, nech ste uz zdravucki. Moj maly ma toho stafylokoka uz dlshie, mal len taky soplik, ale doktroka to nelieci, tak neviem, ci je to dobre.....
@ajka30 ono soplik moze byt, to nevadi. len nas mal totalne infekcny, hnusny zeleny. a navyse dlho. ked skoncil, tak sa opat vratil. cize musela mu na to nieco dat. v kolektive mame zatial pauzu, malemu skolka a kamarati dost chybaju. no musi sa dat poriadne do poriadku a byt uplne fit. potom uz pojdeme. a dakujeme krasne 🙂
@karinkaeich syn nema ani zeleny soplik, ale uz trva dost dlho 😒 A tom kolektive viem tiez svoje ☹ maly je doma uz 3 mesiace a ak by som zratala kolko dni chodil do skolky od septembra.... tak to bolo dokopy cca 6 tyzdnov ☹ A to do 3 rokov nebolv podstate chory a prvykrat bral ATB v 3 rokoch.....

@karinkaeich nasej davam maar