icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

rebecca2006
28. apr 2013

@sharmana a kde si dávala do jaslčiek? A ako to celé zvládla malá aj vy? Ja viem, pýtam sa mimo témy, ale v podstate riešim teraz aj to kedy naspäť do práce...Zdá sa mi že od malej 2R by to malo byť v pohode... ja som síce doma 4 roky, ale tiež mi nebudú držať v práci miesto večne....

sharmana
28. apr 2013

@rebecca2006 v BA, v Ružinove, jedny boli na bajzovej, dalšie v prievoze a teraz chodí do štátnych na palkovičovu a už je prijatá od septembra do štátnej škôlky.. a ty si priamo zo senca? alebo z okolia?

rebecca2006
28. apr 2013

@sharmana priamo zo SC. ale keď nastúpim do práce, asi sa budeme sťahovať do BA, lebo dochádzanie je o hubu. Tak asi bude jasle řieišť už v BA....

rebecca2006
28. apr 2013

@sharmana a tda tie súkromné jasle zlé?

karinkaeich
29. apr 2013

ahojte kocky, prosim vas, viete mi vysvetlit, ake priznaky ma moraxella? v detskych chorobach sa moc nevyznam, docitala som sa iba, ze je to tzv. skolkarsky bacil sposobujuci opakujuce sa sopliky. viete mi podat blizsie info? ako zistim, ci to ma aj moj syncek v sebe? poslednu dobu sme ako na hojdacke, sice nic vazne (klop klop), ale soplik sa vyskytne, prestane, vrati sa atd. stale dookola. za tyzden ideme na kontrolu na orl ohladne tej zvacsenej nosnej mandle, budu robit aj vyter. no som teda zvedava. dufam, ze deticky sa vam drzia a su v skolke spokojne. hlavne zdravicko 🙂

zvonkohra
29. apr 2013

@karinkaeich tusim len sople ale vacsinou sa to dozvies z vyterov

veve39
29. apr 2013

dievcata prosim viete mi poradit ako sa postupuje v pripade ako je nas...dcerka by mala nastupit do prvykrat skolky v septembri, nastali vsak nove skutocnosti, bude musiet podstupit operaciu (termin este nie je znamy) s dlhsou rekonvalescenciou , nastup v septembri preto urcite nie je realny, mozno tak januar 2014...ked je dieta prijate, budu mi pre nu napriek tejto novej situacii drzat do januara miesto ?

karinkaeich
29. apr 2013

@zvonkohra dakujem ti, tak uvidim, co povedia na orl podla vyteru. zatial sme mali "len" stafylokoka, ale toho dr.preliecila. dufam, ze sa nevratil :-/

syla
29. apr 2013

@karinkaeich u nás priebeh asi taký, že biele husté soplíky, vraj by mali byť zelené, dôležité je urobiť výter a z neho určiť, čo za bacila sa tam skrýva, po liečbe urobiť znovu výter a hlavne by sa mali urobiť výtery aj ostatným detičkám v škôlke, ale to sa nerobí... Zistili by nosiča moraxelli...

karinkaeich
2. máj 2013

zajtra opat ORL, dufam, ze vyter nepotvrdi ziadneho bacila. + konzultacia ohladom tej zvasenej mandle, ach. drzte palceky a myslite na nas 🙂

karinkaeich
9. máj 2013

mamicky, tak veru mame tu moraxellu ☹ ale bez liecby, bez atb, nastastie. aj do kolektivu chodit moze. podla dr. na orl je to pri skolkaroch uplne bezne. ja len pevne dufam, ze tento rok uz dobojujeme bez vaznejsich chorob a pekne dochodime. lebo ten nas si to tam tak oblubil, ze aj cez vikendy sa pyta. drzkajte sa vsetci s detickami 🙂

a este ma napadlo, ako je to vo vasich skolkach s ucitelkami? budu sa im dalsi rok menit? mne len povedali, ze takto dopredu to este nevedia. len nas bude opat v najmensej triede, cerstvo ako 3-rocny, tak hadam mu ostane aspon par kamaratov rovnakych. a ucitelky ma teraz naozaj skvele. no uvidime 🙂

zvonkohra
10. máj 2013

@karinkaeich aj nam povedal na orl ze je to v norme ta moraxella ze uu maju skoro vsetky deti a u nas sa ucitelky nemenia ostavaju aj v tej istej triede az do 6 r
@veve39 mali by len im to oznam

m.i.r.i
11. máj 2013

@karinkaeich ono aj zlaty stafylokok aj moraxella su v skolkach bezne..tak vacsinou ORL to ani neriesia ak dieta nie je vyrazne chore..ak je klinicky v poriadku a len obcas ma sople, tak to nechaju tak, nech sa organizmus vysporiada..a ono je to tak asi aj dobre...nedopovat ich liekmi stale a vytermi stresovat..tomu asi proste musime celit

U nas by sa ucitelky menit nemali...nas chodi do zmiesanej triedy a najstarsich par odide, pridu mladsi..ale ucitelky ostavaju..iba v pripade, ze nejaka ide na matersku, tak sa niekedy nieco vymeni...ale v jeho triede sa menila prave jedna z tych dvoch tohto roku, ta co bola odisla..a tak neocakavam, ze budu mat opat zmenu...

karinkaeich
28. máj 2013

kocky tak ako sa drzia vasi skolkari? tento rok uz pomaly aj konci, hadam to najhorsie maju uz za sebou 😉

m.i.r.i
28. máj 2013

@karinkaeich presne som na to myslela, ze uz pomaly prvy rok za nami a to sme len nedavno nastupovali..a tiez pevne verim, ze dalsi uz bude lepsie...pfuj pfuj.
Nas bol teraz v skolke 2 tyzdne a uz marodujeme...sople, bolave usi, hnis v ockach, kasel v noci..nemame horucky, ale tak tieto veci stacia..tak sme doma.okrem toho nieco chytilo aj mna a mne stoja rohy, lebo m boli cely clovek, nemozem prehltat, duni mi v hlave a moj 'marod" je samozrejme ako na baterky a z nudy uz nevie co so sebou...

zvonkohra
29. máj 2013

@m.i.r.i na bolave hrdlo mne najviaz zabera biseptol,alebo kuraci vyvar a za horuca vypit..ale uz odbocujem od temy

@karinkaeich tak nasa po tyzdnoch doma sla do skolky mali sme to iste miri ale mi sme sa nezaobisli bez atb.. 😒 a snad do konca roka uz vydrzime v skolke

karinkaeich
12. jún 2013

Kocky idete pani ucitelkam dávať nejake všimne na konci sk.roka? Ja rozmýšľam o kvietky. No radsej sa pýtam nech nie som za trapnu. Dakujem

zvonkohra
14. jún 2013

@karinkaeich ja tiez kvety asi po ruzi im dam...jedna odchadza z nasej triedy a tie dve ostavaju ale dam im urcite kvety

rainee
21. jún 2013

@karinkaeich ja mam v plane dat kazdej kavu+cokoladu.

rainee
21. jún 2013

my sme nastupili po preruseni od aprila spät do skolky. chorobnost je o dost lepsia (neviem ci je to tym ze je teplo, alebo tym ze chodi uz len na pol dna cize sa menej infikuje) - je tak cca 1x za mesiac tyzden doma so soplom, kaslom, bolavym hrdlom a zvysenou teplotou. tych soplov sa nevieme zbavit, stale huste zelene na tony, potom tyzden dobre a zas sopliska, vytery su ok 😒 berieme aj kuru isoprinosinu od alergologicky, tak uvidime ci to na zimu zaberie.

klauduska
3. júl 2013

Ahojte!

Tak aj ja som sem nakukla po dlhej dobe.......
Nam sa od marca darilo menej, vzdy raz do mesiaca sopel, z kasel a dostavali sme sa z toho 2 tzydne..... 😒 zacinalo to vzdy priesvitnymi, mal ich cely den, len rano,ked sa zobudil, zelene az po bradu ked prskol....pytala som sa aj alergologicky, vravela,ze to moze byt z tej alergie,ze sa mu to cez noc usadi a rnao to je takto......vyter nam robila detska, nasli moraxellu....teraz pojdeme na vytery zasa......akoze nic extra to zle nebolo,ale tak predsa.....

A este..asi od aprila som nasadila aloe vera gel na pitie....a....asi nam pomaha, vzdy ked mu zacali sopliky, nasadila som dvojnasobne mnozstvo (bezne ho pijeme kazdy den 10ml), ked sa objavili sopliky, davala som 2x10ml. a navyse som striekala taky sprej aloe vera do nosteka.....akoze nevravim,ze sople hned vymizli,ale podla mna zdaleka nemali taky priebeh ako by normalne mal.....aj normalne chodil do skolky s tym.... 😉

rainee
22. aug 2013

ahojte, tak my sme po letnej dovolenke pri mori aj v tatrach. som si fandila ze to dcere zdravotne pomoze, ale akohnahle sme sa vratii domov, ma zas sople teplotu atd. alergo,orl aj pediater mi ju najnovsie odporucaju uplne vybrat z kolektivu, tak teraz zvazujem co robit. myslela som ze bude chodit aspon na 4 hodiny lebo ona sa do skolky tesi a predsa len je dobre byt aj v detskom kolektive, ved uz teraz je vidno ze vyrasta hlavne medzi dospelymi. ale nema to asi fakt vyznam ju tam davat aby bola po tyzdni zas doma. a ak dam prerusenie dochadzky na rok,asi prideme o miesto v skolke ☹ neviem co robit....

rainee
22. aug 2013

@klauduska zeleno-zlte sople su infekcne, alergicke su priesvitne alebo biele. nas najnovsie aj alergologicka odpinkala ze je to mimo jej kompetenciu a na to ziadne lieky od nej nezaberu, ale ani ATB lebo su to virusove infekcie. a lieky na posilnenie imunity (isoprinosine, bronchovaxom) nam tiez nezabrali, takze rozmyslam ze kupim este malej imunoglukan alebo kolostrum, pocula som na to same chvaly....tak vela zdaru od septembra v skolke, nech ste co najmenej chori.

m.i.r.i
22. aug 2013

@rainee joj to mi je luto..tak asi by ste pri tom mori mali byvat 🙂 No to len na odlahcenie.
My berieme Imunoglukan, trosku sme brali aj kolostrum, ale teraz davam uz nejaky cas rakytnikovy olej...ale..ja ti neviem ci to pomaha ci nie..Imuloglukan sme zacali brat v novembri..vraj zacne zaberat tak po 3 mesiacoch..takze vo februari..vtedy presne sme dali syna po 7 tyzdnoch konecne do skolky a vydrzal tam 5 tyzdnov kuse, potom tyzden mal sople a potom chodil zas 4 tyzdne vkuse atd..to boli rekordy ake sme nemali dovtedy, kedze sa v skolke ohrial len 2-3 dni vacsinou...ale ci to bolo aj tym Imunoglukanom, alebo len tym, ze uz si tie najhorsie mesiace na zaciatku preskakal a bol uz trosku imunny, alebo proste isla jar...ale soplime stale rovnako..drzi sa teraz posledne tyzdne, lebo sme ho nechali doma...inak teda sa nam dochadzka v skolke od jari zlepsila, takze je chory tak v priemere 1 tyzden z mesiaca...ale stale rovnake sople, kaslal zas naposledy skoro mesiac, ale to chodil aj do skolky, lebo viacmenej pokaslieval...boli sme aj u doktorky ked kasel viac ako tyzden neprechadzal a ona ze nic tam nema, ze len vydrzat..ked kaslal mesiac, sla som zas a to uz bol zapal priedusiek a na druhy den ho zacalo boliet aj ucho a skoncili sme na atb so zapalom stredneho ucha, anginou a zapalom priedusiek...proste tie obycajne sople urobili casom aj tak svoju sarapatu, lebo to stekalo do hrdla, zacal kasel, zislo na priedusky a aj na usi..a k tomu asi pri oslabenej imunite z toho vsetkeho chytil aj anginu...to bolo zaciatkom jula, tak sme ho vybrali zo skolky a do 2 septembra tam ani nebude...a tak sme uz 6 tyzdnov v poriadku...ale zacne skolka a asi budem len dni ratat kolko tam vydrzi...optimisticky si nahovaram, ze hadam tento druhy rok bude lepsi...ale ide jesen, sychrave pocasie, prefukne ich vsade raz dva, kedze to este teplo ale uz chladny vietor, kadeco...nove deti v triede s novymi bacilmi...mozem mu davat co chcem, neviem ci ozaj tie doplnky na podporu imunity zaberaju ci nie...

rainee
22. aug 2013

@m.i.r.i presne ako pises, byvat pri mori a hned by bolo po probleme, len keby to bolo take lahke zrealizovat 😉
tie sople stale len smrkat a smrkat aby nestekali na priedusky a do uska. hlavny problem je ze do skolky chodia chore deticky a to je potom zacarovany kruh....
ja teraz rozmyslam ci mam malu vybrat na rok zo skolky alebo to este skusime aspon jar-jesen na tie 4 hodiny, cez zimu by mala mat isto vylucenie. a alergologicka nam navhla aj liecenie do tatier na mesiac, to by sme isli na jar, cize by aj tak dost chybala zo skolky. len nechceme prist o miesto. dalsia vec je ze do malej vzdy nachytam virusy aj ja, takze potom sme furt chore obidve 😒 berieme rozne vitaminy, lieky na podporu imunity ale moc to efekt nema....

nefertitka
22. aug 2013

@m.i.r.i aj my ideme zas od septembra a uz sa toho bojim ako cert kriza 😒

m.i.r.i
22. aug 2013

@rainee ak mas moznost nechavat si ju doma, tak by som to asi urobila tak ako ty...skus ju zas dat do skolky..ak to bude velmi zle, tak si ju zas doma trosku preliec..a v zime nechaj doma..nas bol vlani doma od Vianoc do zaciatku februara, bolo to kvoli pokaslievaniu ale mali sme aj tu moznost, kedze manzel bol vtedy doma..a som velmi rada, ze sme tak spravili..sice mu uz ten kolektiv chybal, tie dlhe zimne vecery boli o drzku, ale nam to prospelo a od februara a cely marec chodil vkuse do skolky...ono sa s tymi virusmi aj musi stretavat aby to imunitu vybudovalo, len zas ked je dieta chore stale, tak sa nema ten organizmus ani cas spamatat a posilnit..tak skus ju normalne dat, uvidis co a ako..ako dlho vydrzi, co ju chyti..ak len sopliky, tak preliecite, skusis zas..v zime daj pauzu a skusis na jar ..a to liecenie ak mate moznost, tak chodte..ved to jej urcite moze pomoct byt mesiac na horskom vzduchu

rainee
22. aug 2013

@m.i.r.i mne akurat schvalili predlzenu rodicovsku na rok, cize ja by som si ju mohla nechat rok uplne doma, preto to zvazujem. tiez lekari mi to odporucaju a hlavne pediatricka na mna zazerala ze ked viem ze je casto chora naco ju tam davam, to som ale nemala este schvaleny rodicak....len sa bojim aby potom zas nemala problem sa zaclenit do kolektivu ze si odvykne od deti, lebo s deckami bude sem-tam na ihrisku a v okoli seberovne deti na stretavanie nemame.

m.i.r.i
15. apr 2014

ahojte baby..ako sa mate vy a vasi skolkari?