Zápis do materskej škôlky

katkamatka7
23. feb 2022

Ahojte, mám na vás otázku so zápisom do materskej škôlky. Dieťa, syn, bude mať tento rok v máji dva roky a rada by som ho zapísala do mš. Ako ho môžem čo najlepšie pripraviť, ako ho môžem viesť, čo mi odporúčate, aby nástup v septembri zvládol?

Viem, že ho nemusia vziať, keďže najprv berú deti predškolského veku. Budúci rok v máji bude mať tri roky a ak ho nevezmú teraz, budem skúšať o rok. Môžem si podať prihlášky do viacerých mš?
Ďakujem za názory a odporúčania.

katulka1992
23. feb 2022

v prvom rade si podajte prihlášku do Vašej spádovej materskej školy tzn. to je tá, pod ktorú patríte s adresou trvalého bydliska...čo sa týka prípravy synčeka musí byť odplienkovaný počas dňa...na spanie sa ešte plienka toleruje, nesmie používať cumlík, musí sa vedieť aspoň čiastočne sám obliecť, vedieť sa vypýtať na záchod, vedieť sa sám najesť...ostatné veci sa naučí v škôlke...

liliana212
23. feb 2022

@katkamatka7 u nás sme mohli pripravovať ako sme chceli, keďže som mamin tulkac, ten nastup v 2,5 roku nedopadol dobre a prestal chodiť. Po roku znovu nastúpil a o 100 percent obrat a užíva si to. Každé dieťa je iné, niektoré si zvykne rýchlo niektoré nie, najlepšie ho vy poznáte, každopádne môžu v tomto pomôcť knižky o škôlke, napr. Terka, a rôzne iné, využiť teraz čas a chodievať okolo danej škôlky pozerať na detí, privykať ho na kolektív deti ak nemá v okolí nejaké, privykat ho na čas mimo rodičov po chvíľach a postupne predlžovať z hodinu na dve a podobne.

mogaa
23. feb 2022

čo sa týka tej plienky na spanie - niekde v škôlke plienku tolerujú, niekde nie...dokonca u nás netolerovali ani tie podložky do postele ak by sa stala nehoda...takže deti potom vyraďovali ak sa pár krát počas spánku pocikali....naozaj je to individuálne a záleží od konkrétnych učiteliek...ale dieťa by malo byť na škôlku pripravené - teda vedieť sa aspom čiastočne obliecť, obuť, najesť, vypýtať cikať....