icon

Zlá komunikácia 6 ročného syna

mima21
26. okt 2011

moj syncek ma 6 rokov a ma velmi zlu komunikaciu, je hanblivy a tvrdohlavy. Chodili sme k logopedicke, ale tam odmietal cvicit 😒 teraz sa snazim doma ho naucit nejake riekanky a aj mu to ide pekne po mne opakuje a nieco uz vie aj sam, ale pred cudzimi sa ani neozve. Planujeme ist aj k psychologicke, aby sa na neho pozrela ona, tak som zvedava. Ma niekto taky to problem, alebo skusenost?

Strana
z2
mima21
autor
26. okt 2011

@anjelicek26 @jaduska dakujem baby, fakt dufam ze ta psychologicka nas usmerni a pomoze.

@hajanka on mal od mala problem komunikovat, bolo to strasne uplakane dieta. do 3 rokoch vedel iba to zakladne mama, tati, baba, dedo atd. ak nieco chcel tak na to ukazal, uz vtedy som chcela za logopedom, ale kedze mi stale hovorili " mas cas, ved on sa rozkeca" a teraz mame problem jak s komunikaciou tak s vyslovnostou

jaduska
26. okt 2011

@mima21 držím palce.... 😉

mima21
autor
26. okt 2011

@jaduska dakujem 🙂

evabb35
26. okt 2011

@mima21 tak my máme tiež doma tvrdohlavé dieťa a pred cudzími nepovie ani slovo. Riekanky? Tak to som len stále omieľala dookola pomaličky /kvôli výslovnosti a dllllho tuším niekoľko týždňov som to vkuse omieľala/a potom, keď si dieťa myslelo, že ho nevidím a že som v bezpečnej vzdialenosti, vzalo si do ruky knihu s riekankami a od začiatku do konca knižky všetky riekanky povedalo pekne pomaličky - ale mne, niekomu z rodiny, či dokonca cudziemu nepovedalo žiadnu riekanku, takže som už zo zúfalstva chcela dieťa doma natočiť na video /potajme/ a to ukázať logopedičke...celkovo pre naše dieťa všetky tie riekanky a básničky pripadali stráášne nudné....keď mali v škôlke besiedku a recitovali, tak naše dieťa sa tam skoro unudilo k smrti....u logopedičky mi od nudy skoro zaspávalo...s pusinkou cvičiť, tak to bola tiež nuda....takže len sa nevzdávaj a vydrž

mima21
autor
26. okt 2011

@evabb35 dakujem, kolko ma tvoje dietatko? Ako to zvladas?

evabb35
26. okt 2011

@mima21 Nezvládam.
Začali sme chodiť do školy v 6 rokoch....nie je to med lízať, ale máme aspoň zlatú pani učiteľku a konečne sme preč z tej škôlky, kde sa tak stáášne nudilo...riskla som to, aj keď je hravé a ....ale v tej škôlke by mi už zahynulo od nudy a prestalo rozprávať asi úplne....lebo moje dieťa od nástupu do škôlky začalo rozprávať menej a menej a menej a menej a akoby už pomaly ani nepovedalo súvislú vetu...a vety čoraz viac nahrádzalo rôznymi škôlkárskymi citoslovciami...

My sme tiež začali chodiť k staršej logopedičke a u nej sa dieťa stráášne nudilo. Nebola zlá, bola skúsená, ale potom sme začali chodiť ku mladšej logopedičke, ktorá bola vynaliezavejšia a tá to s tým našim tvrdohlavcom vedela.
Podľa mojich skúseností nič nie je horšie ako znudený tvrdohlavec.

evabb35
26. okt 2011

@mima21 ono sa to postupne zlepší, len chce to more času, však u nás tá výslovnosť sa začala lepšiť asi po 6 mesiacoch a postupne do roku sa to dalo do poriadku. Je za tým veľa roboty. To len musíš vydržať a stále mu len rozprávaj a rozprávaj a rozprávaj a rozprávaj a predškolskú prípravu s ním rob .....a keď už si budeš zúfať a myslieť, že sa to nikdy nezlepší, tak vtedy nastane zlom a reč a koncentrácia pri predškolskej príprave sa mu zlepší. Ide to stráášne pomaly, ale treba len vydržať a po dlhom čase príde výsledok. Všetka Tvoja námaha nebude márna. Len to nevzdávaj.

hajanka
26. okt 2011

@mima21 Presne na to, co opisuje @evabb35 som narazala ked som sa pytala na predchadzajucej strane: "Aky sa javil pred rokom? Ked ste ho kvoli zle vychadzajucim rokom nechali v skolke?"
... prave na to, ze skolka ho uz pravdepodobne neposuvala dopredu a iba v nej stagnoval. Presne o tom som hovorila, dieta potrebuje neustale byt motivovane, inak zlajdavie nacisto vo vsetkom 😔 plus este ked sa k tomu prida to vydieranie a nutenie tak 🤐.................... prepac ze som taka priama, je to myslene v dobrom.
....a ty este rozmyslas o odklade? podla mna to by ho uz nacisto odpisalo 😨 ak sa zmeni vas pristup k nemu, spojite sa s dobrou psychologickou, tak je velka sanca ze sa to napravi.

chalva
19. jún 2012

Iste, že správna motovácia je dôležitá, ale za tú by sa dala skryť kdejaká chyba a človek sa začne sebaobviňovať (ešte lepšie iných) a to je začiatok konca.
Nikdy nevieš, kedy urobíš dobre. Ak ja ako rodič zisťujem, že niečo nie je v poriadku, tak vedz, že okolie to možno vie už dávno. V prípade mima 21 by som už dávno dala problém identifikovať ´detskej a najlepšie školskej psychologičke (určite nezostane iba pri nej). To nemá nič spoločné s logopedickým problémom, je to záležitosť psychiky. Problém už bolo treba riešiť a to smerom "zvnútra von".
Ak chceš , ozvi sa mi , možno ti budem vedieť osobne povedať viac.

titkovamiriam
19. jún 2012

@mima21 ahoj!môj syn mal tiež problem komunikovat s inými detmi,prejaviť sa na vystupení a podobne.rečové chyby sme zvladli s logopedičkou.mna prekvapuje že si to už so psychologockou neriesila davno.mne bola doporucena v skolke uz ked mal marek 4roky a som nesmierne rada ze som tak spravila,po rozhovore s nou a pracou so synom sa jeho spravanie uplne ,,ponormalnilo,, odporucila nam ho nechat v strednej triede o rok dlhsie a preto bude predskolak az teraz,hoci ked sme ziadali o odklad psychologicka zo skoly nam ho skoro nechcela dat.no ja som zasa nechcela ho dat bez predskolskej pripravy rovno do skoly.Tak ti radim zajdi za psychologickou urcite ti poradi ,vsetko jej povedz ako sa kedy maly chova a podobne a velmi ti drzim palce aby bol z neho na rok super prvačik! 😉

akika722
12. okt 2012

@mima21 ahoj,prosim ťa ku ktorej ste chodili? možem poprosiť do ip? vdaka-pomože 😵

Strana
z2