Zlá skúsenosť s učiteľkou v škôlke či jasliach?
baby, prave sa mi stal zly zazitok, okolo nasho domu isla skolka, asi taka sukromna, lebo 2 deti boli v kocikoch a asi 7 chodiacich a jedno chodiace velmi plakalo, tak som pozerala z okna a ta ucitelka donho sotila., za ten plac! tak som na nu zakricala ze co robi! no ale urcite to robia aj ked ich nikto nevidi. dobre ze moje je uz so skoly prec. ale chodili sme do skolky od 2 rokov. takze tiez mame za sebou taketo ucitelky, mozno.
@denkatn no napríklad u nás práve na môjho syna na obede učiteľka nie že nakrúcala, ale hlasnejšie upozornila. Nech dopije ten blbý čaj lebo len na neho čakajú. A keď som otvorila dvere, učiteľka hneď milo na neho, už si neprosíš, poď poutieram ťa.
@vyrovnanaosoba aj ja som na chodbach skolky pocula vselico, rajdsej uz som to zabudla. potom som si hovorila, ze NIKTO sa k mojmu dietatu nebude spravat s laskou, pretoze okrem mna ho nikto tak nemiluje. ale s uctou by to mohlo ist k tym detom. no ale pravda je ze aj matkam zlyhaju nervy, teda aj mne niekedy zlyhali. ucitelky vsak beru peniaze za vykonanu pracu, preto by sme mali ich trochu strazit, lebo ked povolime, tak hranice nebudu ziadne.
U nas sa stal incident, ked dieta ostalo same na dvore, plakalo a ucitelky sa spoza okna prizerali. Okolo iduca osoba to riesila priamo zo starostom. To je jeden z mala, ktory sa pretriasal na verejnosti.
@nedielka len tolko ano sme na prechadzke odchadzali sme z domu bolo -10 teraz prichod -4. A ver tomu ze ucitelky aj tapnu na rit, aj vrieskaju- nie su take usmiate cely den ako ked si prides alebo dovedies dieta. Zastupovala som uoratovacku ked som bola na RD - a som rozhidnuta svoje najmladsie dieta nedat do skolky.
@nedielka na pobyt vonku sa môže chodiť do -14 st
A potom sa všetci čudujú, keď sa niečo stane. Lebo každý len bagatelizuje, nevšíma si. Autorka si všíma a zle je. Ženské hanbite sa. A ešte tu útočíte na autorku a vyhadzujete jej nejaké staré témy, presne kvôli tomuto sú takmer všetky diskusie anonymné.
@zuzinka888 to zas neverím že tapnu na rit, možno v jasliach ale v škôlke kde deti vedia rozprávať. Pochybujem, že im to stojí za tie problémy
@klip0 vzdy to skonci vyhovorkou kde ucitelka sa obhaji ze dietatko malo nieco na nohaviciach a chcela jej do takto ocistit- oprasit a dietatko si to zle vysvetlilo. Pamatam nie tak davno sa riesili aj v mediach ako ucitelky zatvarali deti do tmavych skladov- vysvetlenie - dieta si vymysla no ked sa to potom riesio ozvalo sa vela mamiciek ktore tvrdia ze aj ich deti maju podobny zazitok. A pikoska - jedna ucitelka zaviazala dieta lepiacou paskou- bolo neposedne a protivilo ked to prasklo v mediach sa obhajovali je len nazorne ukazovala detom, ze ich moze niekto uniest a zviazat. Chcem verit tomu, ze to takto mohlo byt( no po brigade uz neverim)- ale to by muselo byt riadne odkomunikovane s dietatom aby pochopilo ze je to iba hra,( ak sa toto pochopit da), dieta by muselo suhlasit hrat taku hru a nemat z toho nocne mory- vyslo to najavo ked ridixia zacali riesit zmenu spravania. Ja chapem ze starat sa o deti je velmi narocne fyz. Aj psych. A verim, ze keby mali ucitelky robit pocas roka psychotesty skolsky system by sa zrutil.
@valeria_h suhlasim, mas pravdu. Vzdy po nejakej tragedii vynoria komenty ako to ze to nikto nevidel?!, No neverim ze si to nik nevsimol!.... no videl aj vsimol- no bol za debilka ktory sa stara tam kde nema. Ja by som autorku chcela pochvalit, ze zareagovala👏👏. Ked uz nic, ucitelke aspon stislo ritou a podla mna premysla, ci nahodou nepoznas to dieta....a ci sa to nedozvedia rodicia.....
@zuzinka888 Akože fakt otrasné. Špekulujú tu čo sa stalo a ako sa stalo a ako to určite nebolo alebo bolo myslené...no koniec toto. Videla to autorka, tak asi to nebolo len postrčenie, keď ju to vytočilo natoľko, že diskusiu založila.
@denkatn ako si si to pekne zdôvodnila 🙂 že tebe tiež niekedy zlyhajú pri dieťati nervy, to je v pohodičke, ale keď učiteľke zlyhajú nervy pri 20-tich deťoch, tak to už je neprípustné 😅
Opisujete tu jasle a škôlky ako hororové inštitúcie. To je ale divné že veľa detí tam rado chodí .
@belllinka Treba byt schopny oddelit privatny a profesionalny zivot.
Ucitelka nie je platena za to aby stracala nervy a odniesli si to cudzie deti. Ma sa byt schopna ovladat, vedela do coho ide ak sa rozhodla pracovat s detmi.
Ucitelka moze tak akurat stratit nervy pri jej vlastnych detoch...nie cudzich, za ktorych starostlivost je platena...
@bellinka nie nie je nam jedno, je nam luto aj deti ktore dostavaju doma. to nikto tu netvrdil, ze v pohode. ja som si kedysi myslela, ze ked som ja doma dostavala varechou a klacala v kute, ze som si to zasluzila. koli mojej dcere som zacala citat knihy ako od Gabor Mathe a zistovat co je to vztahova vazba a viem ze vztah sa da vybudovat, len ak druhemu uznavas pocity, inac je to skor vycvikovy tabor a nie laska k dietatu. je to dlha tema. pripajam sa aj do inych diskusii niekedy a zastavam sa vacsinou deti, ked sa na ne nebere ohlad. nehovorim, ze vzdy vyhoviet, hovorim, ze vypocut a vziat do uvahy. si spokojna?
@number19
@denkatn chápem :( , chápem aj Vás, mrzí vás to za to bezradne dieťatko, chápem aj pani učiteľky v dnesnej dobe, za pár rokov budú musieť mat všetky učiteľky v škôlke vysokú pedagogicku školu, neviem kto bude učiť potom. Tiež som citlivá keď ide o deti aj cudzie, minule som videla v obchode ako maly chlapček sa rozbehol k regalu a mama začala naňho kričať a dostal ani nie po zadku alebo po krížoch a veľmi plakal a dlho som sa nevedela z toho spamätať.
Kludne si napíšte svoj názor, jednoducho to čo ste videli vás trápilo.
@henikap123 no mozno ja chcem nieco viac ako to ze mi to je luto, ale na riesenie pridem v diskusii, lebo ako spolocnost zalezi na nas ako postupujeme. predstav si, ze z toho dietata co dostava v skolke strkance vyrastie sanitar, ked bude dospely a ty uz budes v domove a ked jemu budes liezt na nervy ze si senilna a vzdychas, tak ta bude strkat, lebo strati nervy? lebo tak vychovavame. prave si piseme, ze ved je to normalne stratit nervy. chceme aby to bolo normalne? (inac ciastocne sa to uz aj deje vo vztahu k starsim, moju mamu u doktorky zdrbe sestricka, ze nevyskoci rychlo na vahu a rychlo si neobuje topanky, mama ma 71, tak to je asi ta vychova generacie bez pochopenia k druhym.)
@denkatn ak to chces riešiť tak si nájdi tu skolku na internete a napis riaditeľke email, že si to videla, podpísať sa nemusíš, meno učiteľky nevieš, takze len anonymne že si to videla že sa ti to nepáči atd… aspoň takto pomozes a budeš mat lepší pocit. No ja viem moja babka bola v domove dôchodcov, mesiac stal 1 tis eur a tam ako sa chovali k ním.
Viem že chces zmeniť niečo (ľudí, svet). Ja som napríklad veľmi citlivá osoba, nemôžem už poriadne otvoriť Facebook, noviny lebo všade sa píše o tom co sa deje, aj si poplacem a snažím sa na to nemyslieť. Sama to nezmením.
Rodinna prislusnicka je ucka na zakladke.
Raz mi povedala historku o tom, ako vytiahla ziaka z lavice za ucho, a ako sa to eskalovalo aj s rodicmi a riaditelkou a musela sa ospravedlnit tomu dietatu (co povedala, ze bolo "ponizujuce", ospravedlnila sa - inac by ju vyhodili).
Som sa jej spytala ci aj vlastnych synov taha za usi, a na to mi otvorene povedala, ze nie, ze s vlastnymi synmi ma iny vztah, tam to nie je potrebne. (Vidim do rodiny, takze viem ze je super matka.) Deti v skole su ale len praca bez vztahovych vazieb, takze pouziva ine vychovne praktiky...
Aspon bola uprimna.

@denkatn Nechapem, preco tuto diskusiu tolko zien obratilo proti tebe, podla mna je dobre ze si ju zalozila. Jedine skoda, ze nevies, ktora skolka to bola. Za mna - ak ich nahodou este niekedy uvidis, ked aj ty budes vonku, tak sa ich normalne spytaj, odkial su, a posli podnet riaditelke…
@nedielka Tato diskusia je uplne v poriadku. Su tu aj ovela nezmyselnejsie diskusie…🤷♀️