icon

Zle vychádzajúce roky a zápis do školy

9555058645
26. jún 2020

Ahojte zienky moj syn bude od septembra predškolák a vsetci mi tvrdia ze na rok musi ist na zapis do školy ... ako to je ked dovrsi 6 rokov az koncom novembra ??? Niekde som citala ze taketo deticky maju odklad kvoli zle vychádzajúcim rokom ..Ďakujem za všetky vase odpovede , pekný deň

Strana
z2
veroniq85
26. jún 2020

autorkin syn nebude tento rok oficialne predskolak. Predskolak bude az buduci rok a zapis tiez absolvuje az v ten rok. Mozno ho uz daju do predskolkej triedy ale nebude oficialny predskolak. Na zapis podla zakona idu deti ktore v dany skolky rok dovrsia 6 rokov do konca augusta. Samozrejme aj mladsie mozu ist na vynimku ale to sa riesi cez povinny test skolskej zrelosti a na zaklade posudku dostane vynimku.

evik159
26. jún 2020

@loginexistuje aha, to by mi nenapadlo, checkovat profil - predpokladala by som, ze otazka obsahuje vsetky info 🙂

lusyyy36
26. jún 2020

Takze ak bude mat maly este len 5 rokov tento rok,tak predskolak nebude,predskolaci su ti,co su posledny rok v skolke. Napr.moja mala bude mat v novembri 6,cize ona uz bude od septembra predskolacka a budúci rok ide do skoly

lubik87
29. jún 2020

@9555058645 do školy môže nastúpiť dieťa ktoré dovŕši 6 rok najneskôr k 31.8 ..ešte prvych pár dní v septembri ak je dieťa šikovné pretlačila do školy ale november určite nie

lilke
29. jún 2020

@lenka2710 zle si si to vypočítala. Na zápis idú deti, ktoré ku 31.8. daného šk.r./ukončenej predškolskej dosiahnu vek 6 rokov.
Tvoja malá bude mať už 6 a ¾ roka 31.8., no zakladateľkin syn iba 5 a ¾.

lenka2710
29. jún 2020

@lilke no vychádzala som z toho, že bude mať teraz v novembri 6 rokov, v tom prípade by bol tak starý ako moja dcérka, ale čítam, že bude mať len 5, takže potom nie, nebude predškolak a nepôjde ani na jar na zápis

9555058645
autor
29. jún 2020

Ďakujem vam velmi pekne vsetkym za odpoveď a chcem sa opýtať v skolke automaticky predlzuju pobyt alebo treba aj nejake papiere v tomto prípade ďakujem

shaola
1. júl 2020

@9555058645 no, nechcete sa opýtať radšej v danej škôlke, ako tu na MK? ale vo všeobecnosti - raz ho máte prijatého, tak je prijatý.. jedine, že by ste chceli meniť pobyt v škôlke, napr. z poldenného na celodenný, tam treba žiadosť..

Strana
z2