Zodpovednosť rodičov za škody detí v škôlke
Ahojte, riesime taku delikatnu zalezitost. V piatok sa mi maly 5,5 roka priznal, ze nieco urobil s hasicakom v skolke, rozplakal sa a nevedel to ani dopovedat, no kedze p. ucitelka nehovorila nic, isli sme domov. Ked som sa ho na to viackrat pytala cez vikend, bolo vidiet ze ho to mrzi, nechcel aby som to niekomu povedala (pritom ani neviem co konkretne). Dnes rano povedala ucitelka mojmu muzovi, ze v satni kde je aj hasicak, este s jednym chlapcom vytiahli poistku a tym padom ho musia dat znova skontrolovat a naplnit. Od nas bude pozadovat zaplatit naplnenie. Je tento postup spravny? O nas konkretne sa nejedna, mame poistku na toto, ale ci je ten postup spravny? Ze sme za to zodpovedni my? Samozrejme urcite ich niekedy na to upozornovali aby ten pristroj nechytali
@tundra No a tu to mas krasne napisane......21 deti na jednu ucitelku. Ved ta jedna chudera pri detoch ich stihne akurat tak ustrazit aby sa nepozabijali......nieto ich este nieco naucit. A k tomu je zodpovedna za deti. Takze sa to vsetko hodi na rodicov a na ich vychovu a tak pekne krasne dookola........rodic nemize za to co dieta vyvedie v skolke a skolstvo funguje ako velkovykrmna......co splna tabulky to prejde a co je trochu mimo tak sup sup niekam inam......chory cely system. Pracujem v zahranici,na kazdej druhej ulici su male materske skolky. Dve-tri ucitelky na 6 deti........a beru deticky od troch mesiacov,lebo matersku maju 3 mesiace......funguje to,maju normalny system a neriesia somariny.
@martin96321 normálny systém je zobrať 3 mesačné dieťa od matky?
@maranco Maju to tak nastavene. Matka nemusi ist do prace,ma moznost ostat doma......len vramim,ze matersku maju 3 mesiace,nie tri roky. A maju moznost dat dieta do jasli od troch mesiacov. A pisem,ze maju normalny system vzdelavania.....nie jedna ucitelka na 20 deti.......
@maranco ZOBRAŤ trojmesacne od matky........ide do jasli,nie do osvienčimu.......Ty davas alebo si davala kazde rano deti prec od seba,alebo si ich davala do skolky?????
@monulkaaaa ja si nemyslím, že je správne urážať mamu, ani trestať nejak viac dieťa, myslim, že sa na nich pani učiteľka vyburila dosť.. Ťažko pochybujem, ze niekto z personálu mal prehlad o tom, čo na poistke bola plomba a rovnako tak pochybujem, že keby sa niečo stalo, že jedna jediná by chytila do rúk ten hasiaci a išla niekoho alebo niečo zachrániť..význam hasiaceho prístroja v ženskom kolektíve je ako ako bazénové príslušenstvo na prazdnej púšti.. Osobne som videla chlapov, ktorí pri školení BOZP prístroj nevedeli ani zvesit 🤣😂 nie to ešte použiť.. Keby to urobil môj syn a hrozilo by mi plnenie naplneného prístroja, asi by som si chcela aspoň zastriekat..nech je co plniť a ma skúsenosť aj pani učiteľka, o čom hovorí..
Ja len doplnim, ako to teda dopadlo.. Zatial sme nic neplatili, dali to naplnit, tak cakame ci sa ozvu a aka bude cena, aby sme to zaplatili. Nakoniec z toho vyslo, ze syn asistoval druhemu chlapcovi, ktory ho vypustil, a ten chlapec sa potom aj priznal, takze z ferovosti sa s nim podelime o naklady 😄 ako pisala tu jedna pani, bolo to asi 100g prasku, tak nas to snad nezruinuje. Deti sa poucili, uz si z toho aj doma robime viac menej srandu, odvtedy sme to neriesili (kazdemu komu som to spomenila, sa zacal hrozne smiat 😄). Pani ucitelky podla mna v pohode vysvetlili situaciu ako sa to stalo (isla si do druhej miestnosti zobrat bundu ked isli von). Na moju otazku ohladom bezpecnosti, ci sa im nahodou nemoze nieco stat, ajked budu takto chvilku bez dozoru v blizkosti toho pristroja, tak ma ukludnili ze ajkeby to znovu niekto stlacil, ta koncovka z ktorej strieka ten prasok je automaticky nasmerovana dole, do zemi, takze nehrozi ze by im to strieklo napriklad do oci. Pani ucitelka povedala ze doma uz nemame nijak trestat, takze uz je to za nami. A uznali ze miesto na pristroj je nestastne, sami zriadovatela na to upozornovali, ale bohuzial je tolko obmedzeni a prikazani kde a v akych blizkostiach musia pristroje byt, ze nebolo kde inde ich dat, a na stenu zavesit ich nechceli z toho dovodu ze to bude v urovni hlavy 🤷 tak este rok musi v tej skolke vydrzat nez pojde do skoly, tak dufam si ho uz nebude vsimat.. Dakujem za vsetky vase reakcie, velmi mi pomohli utriedit si trochu myslienky a spravit si nazor. Dakujem 🙏

K môjmu prvemu prispevku:
@tundra No a tu to mas krasne napisane......21 deti na jednu ucitelku. Ved ta jedna chudera pri detoch ich stihne akurat tak ustrazit aby sa nepozabijali......nieto ich este nieco naucit. A k tomu je zodpovedna za deti. Takze sa to vsetko hodi na rodicov a na ich vychovu a tak pekne krasne dookola........rodic nemize za to co dieta vyvedie v skolke a skolstvo funguje ako velkovykrmna......co splna tabulky to prejde a co je trochu mimo tak sup sup niekam inam......chory cely system. Pracujem v zahranici,na kazdej druhej ulici su male materske skolky. Dve-tri ucitelky na 6 deti........a beru deticky od troch mesiacov,lebo matersku maju 3 mesiace......funguje to,maju normalny system a neriesia somariny.