ZRPŠ v škôlke

14. mar 2022

Koľko zvyknete platiť ZRPŠ škôlke ročne ?

markaterka
14. mar 2022

Dedina 15€ ročne, mesačne ešte 10€

sussana29
14. mar 2022

40€ ročne

cernanovamichaela
14. mar 2022

U nás 45€ ročne + 12€ každý mesiac (dedina)

autor
14. mar 2022

A čo sa z tých peňazí hradí? My sme na začiatku dostali info, že to ide na výlety, a akcie ako sú Mikuláš a karneval. Platiť sme mali na 10e raz za tri mesiace s tým, že jednorazovo sme na začiatku zaplatili 50 e. Dnes čakal na nástenke oznam, že sa ide platiť tých 10 e za každý mesiac, lebo sú väčšie výdaje a ešte treba doplatiť aj tie zvyšné mesiace, ktoré sa nehradili. Mňa by ale zaujímalo kde sú tie väčšie výdaje lebo na výlete neboli a ani na žiaden nepôjdu. Na Mikuláša dostali horalku a banán k obedu ani Mikuláš nechodil, na karneval sme zabezpečili občerstvenie my rodičia (každý doniesol nejaký balený snack alebo džúsy).. Ja som bohove zvedavá kam ide tých 22 000 čo sa ročne vyzbiera na zrpš. Hygiena a podobné veci je donesená na začiatku roka rodičom.

kika831
14. mar 2022

80 €- BA

11mirka22
14. mar 2022

Neviem ci ti tu dievčatá píšu správne, či si podaktore nepletú poplatok za škôlku s príspevkom na zrpš. Zrpš je združenie rodičov, je to združenie vás všetkých, ktoré máte deti v danom zariadení... Všetci ste členmi, výšku príspevku odsuhlasujete každoročne na prvom rodičovskom združení, všetky zmeny súvisiace s výškou príspevku tiež. máte zvoleného predsedu spomedzi vás, pokladníka tiež a teda je namieste spýtať sa ich, na to, na čo sú peniaze použité. Ak nemáte tieto info, treba zvolať schôdzku rodičovského združenia a informovať sa...

11mirka22
14. mar 2022

A ešte teda dodám, my sme malá dedina, tento rok sme si odsúhlasili 20 eur na rok, ktoré sme vyberali do konca novembra . Zatiaľ sme z týchto peňazí kupovali deťom balíčky od Mikuláša, darčeky pod stromček {hračky s ktorými sa hrajú v škôlke}, občerstvenie na vianočný večierok, ktorý deti mali spolu s ucitelkami, ceny do tomboly na karneval (tiež v škôlke iba s ucitelkami mali). Budúci týždeň máme schôdzku, všetkých budeme o výdavkoch informovať, nakoľko kvôli pandemickym opatreniam sa skôr nedalo. Pred kovidom bývalo rodicko aj 5 krát do roka.

ukulela
14. mar 2022

Zrps prispevok musi byt schvaleny. Dokonca mam pocit, ze je dobrovolny. A aj mesacny poplatok za skolku. Urcite sa neschvaluje nic spatne. Zisti si, o aky poplatok sa jedna a na zaklade coho sa zvysil. Spatne by som platila velke gulove.

mirka17
14. mar 2022

ZRPŠ 130 € ročne, školné 30 € mesačne, strava 39 € mesačne. BA

barboratoth
15. mar 2022

ZRPS 50€ na rok, mesačná réžia 22€, strava 35€

evelyn226
15. mar 2022

U nás (dedina) sa platí rodičovský príspevok 52.50€ na pol roka (vraj je dobrovoľný ale tlačia nás, ktorí sme ešte nezaplatili, že ho treba čím skôr uhradiť) 🤷‍♀️ a školné okolo 28€ každý mesiac, neplatí to pre predškolákov. Na začiatku školského roka každý rodič donesie balík papiera na celý rok. Z rodičovského príspevku sa kupujú hygienické potreby, predpokladám že aj pracie prášky a aviváž na posteľnú bielizeň, keďže to majú vždy čisté (ak sa ale dieťa pociká, rodič berie posteľné prádlo domov oprať. Ďalej sa kupujú balíčky na Mikuláša, farbičky a kopec ďalších vecí. U nás je možnosť sa informovať kam išla aká suma za vec, čo kúpili. Pri vyššej sume sa informujú aj zastupujúci rodičia, aby vedeli kam daná suma ide. Napr. kúpili sa na dvor veľké kocky na hranie a stálo to vyše 500€. Rodičov informovali, poslali aj fotky ako sa deti tešili keď im to doniesli a hrali sa s tým. Na Mikuláša sme si zastupujúci rodičia písali mail skrz nákupu adventného kalendára. Jedna mamička dala návrh 3 a dverných kalendárov a k nim sumu a my sme sa dohodli, ktoré sa kúpia. U nás viem, že peniažky idu naozaj tam kam majú. Keď niekam idú máme aj na stránke škôlky fotky každej triedy, tuším minulý rok boli pred školkou aj mikulášske sane a deti povozili.

Ono je to o tom ako sa rodičia dohodnú, a kto sa ozve a dá navrh a podobne. Prejaví sa záujem, že chcú byť rodičia informovaní a podobne.

rora
15. mar 2022

40€ ročne (20€/polrok), 10€ mesacne skolné (okrem predskolakov), dedina

nelly360
22. sep 2022

35 strava +23 poplatok,zrps bolo 15e rocne ,teraz bude určite viac, ale že pôjdu poplatky hore bolo nám povedané na rodičovskom