Zvážiť zmenu škôlky pre lepšie prostredie?
+ mile ucitelky
+dobre jedlo
+ individualny pristup - venuju sa im, syncek je v kreativnej stranke zmeneny, rad kresli, lepi,
+neplace rano
+tesi sa na kazdy den
+nebol este ani raz chory
- 3 deti (+ 1 chodi s mamou ma nejaku diagnozu)
- syn ma tam kamosa suseda, ktory je velmi zly - bije sa, krici, nedava pozor, a provokuju sa s mojim
- moj si osvojil komplet spravanie toho suseda kamosa v skolke
-robia zle
- vychovavatelka starsia, ktora uz je pri/po spanku s nimi nedava, ked idem pre svojho stale sa stazuje, ako zle sa spravali
-susedka biju za vsetko po zadku, takze odtial ma, ze bitka je ok, bije stale mojho, ten moj jeho a tu bitku si osvojil a stalo sa, ze buchol aj ine dieta. My ho doma nebijeme.
-mojmu vysvetlujem dookola, ale nic nic a nic, kazdy bozi den nanho pocuvam iba to zle
- zle mi to padne, lebo od narodenia sa mu naplno venujem, doma a vsade inde je jeden zlaty chlapcek aj bez mojej pritomnosti
- horsie sa sprava uz ked sme vonku s tym kamosom
Do skolky sme planovali ist bez akychkolvek kamosov, aby som ich oddelila, ale zrazu ho zapisali k mojmu, comu som sa ale netesila, ale verila, ze sa to napravi a ze sa ro moze napravit, kedze je medzi ucitelkami. Avsak ta mlada ucitelka, ktora je top vo svojom odbore je iba do 11;30 a potom prichadza starsia vychovavatelka, ktoru nepocuvaju.
Dookola meliem, vysvetlujem, aj kricim uz, ale zatial bez vysledkov.
A malo deti je preto, lebo je to sukromna a vela deti zobrali do statnej....
Na inu sukromnu skolku zial nemame stastie bohuzial, vsade je plnka. Prave tuto postihol nizky pocet deti.......
Dat este mesiac/dva sancu, ci to bude lepsie? Alebo rovno ho dat prec? Tym ze mi odideme, mozno aj skolku zatvoria, lebo prezivaju........
Ty si tu už písala. Veci sa zrejme nezmenili. Vyhovárať sa že tvoj syn je zlý kvôli kamošovi je somarina. Sú typy deti ktoré si vždy budú hľadať rovnaké typy. Kľudne ho prelož, podľa mňa im len odlahne. Ale očakávaj rovnaké problémy všade.
@simona20201309 tak somarina, ci nie je to somarina, nespraval sa takto. Sprava sa tak, odkedy su spolu. A to zatial len v skolke. V kutikoch, na ihrisku, s inymi detmi sa sprava uplne inak. Normalne sa hraju.
Ved ich nahlas na socialku, to tolerujes akoze? Ked biju dieta, tak nech su pod dohladom socialky anciasa.
Autorka presne toto co pises jak cez kopirak u nas. Do 3 rokov syn uplny anjelik, kazdy chvalil aky poslusny atd, na ihrisku bol on ten ktoremu hracky brali. Prisla skolka a zmena ako u vas. Najskor som tomu neverila ze aj on bije ine deti alebo robi im zle, neslo mi to k nemu, ale potom ked mi to uz asi 3 mamicka povedala, aj vsetky ucky, tak som uverila. Neviem co sa stalo, netusim. Narodila sa mu sestra vtedy tak aj tomu to pripisujem.
A ako sa to vyriesilo....v podstate nijak, pokracovalo to a postupne sa to ustalilo a zlepsovalo..
@joannita a aj si mu vysvetlovala kazdy den? Alebo kedy si zacala vidiet zmenu?
Napisem ti to takto rovny rovneho si hlada..keby nechcel nenapidobnoval by ho ani by sa nebil..v dalsej skolke si najde podobneho.
@slavomira236 su spolu od 6. Mesiacov, kedze skoro kazdy den sme boli spolu. Byvaju hned vedla nas v bytovke. Vyrastali spolu, ale ten chlapcek nebol stale taky... Nebili sa.
V každej škôlke sa nájdu rôzne deti a tvojho syna priťahuje takýto typ, to nezmenis zmenou škôlky. Koľko má tvoj syn rokov? Možno ešte nechápe, o rok bude lepšie chápať tvojmu vysvetľovaniu
Táto spojitosť" bije deti lebo suseda bije svojho syna doma " je trochu pritiahnuté za vlasy.
Aj my sme boli bití doma, bola taká doba a nikoho sme vonku neboli.
Zle si to vysvetľujes.
Tam je skôr problém vo výchove dieťaťa. Nesprávne k nemu pristupujú. Pravdepodobne nevysvetlila, nie sú dôslední, dieťa nemá stanovené pevne hranice a keď im už veľmi lezie na nervy, tak ho zbijú. Ale toto nie je výchova, to si už len susedia uvoľňujú nervy na dieťati. Chlapec je skôr nevychovany. Osobne nie som za bitie, ale keď ma niekto viac detí viem to pochopiť, že je to komplikované zvládať len dohovaranim.
Išla by som skôr na to tak, že by som ukazovala synovi ako sa správne správať a čo jeho kamoš robí zle. Prečo sa učiteľka hnevá?
Prečo sa hnevajú dievčatá?
Nás učili zrkadlenim...postáv sa do úlohy človeka ktorému si to spravil a porozmýšľaj či by si to spravil ešte raz.
Tvoj syn je ešte malý, možno sa mu páči tá aktivita, že sa pri ňom nenudí..
Tiež niekedy treba jedným uchom dnu a druhým von. Ja mám dcérku veľmi poslušnu, všetky učiteľky ju chvália...len jedna stará učiteľka v MS vkuse donasala sťažnosť, ale také blbosti, že som to neriešila...len zopár bolo oprávnených. Ona bola ako gestapacka, strašne vrieskala...raz vrieskala na deti...nevedela, že som ešte v prezliekarni...to bol horor, ľutovala som tie deti.
Treba si tiež uvedomiť, že chlapci sú živší a potrebujú aj povystrajat...staré učiteľky nemajú na nich nervy, najradšej by boli keby sedeli a usmievali sa celý čas....nereálne a nezdravé.
Keď chces, aby tvoj chlapec bol sebavedomý, aktívny muž nestrkaj ho do škatuľky pre neprimerane predstavy starej pani učiteľky.
@mantilka dakujem, vyskusam urcite. Tiez som toho nazoru, ze chlapci sa musia vysantit, ale toto je uz aj na mna vela... Nebola som zvyknuta na toto jeho spravanie. Napriklad doma aj ked nieco zle urobi, hned sa pride ospravedlnit, s hrackami, ktorymi sa nehra, vrati na svoje miesto a ide na dalsiu. V skolke z toho NIC. A stojim tam obarena a kukam, ako pavuk v sene. Ked sa spytam synceka aj na tieto veci, tak povie, ze on nevie, preco to robi.... 😏
@mantilka a zabudla som, ma 3r.
Ešte je malý...to sa môže zlepšiť. A čo ho niečím motivovať, keď sa budeš správať pekne celý týždeň pôjdeme niekde ...lebo tam len poslušne deti môžu?
@mantilka dobry napad, skusim urcite 🥰🙏🏻

@nikaeli to bude zaujimave, ale zatial ziadne nebolo chore, chodia kazdy den. Toto je napriklad na tom malom pocte fajn. Keby sa nebili tak poviem, ze je to skoro dokonale... Samozrejme mali byt 12ti, ale ze poberali teraz do statnej vela deti, co sa este nestalo, ze tak vela naraz... Minuly rok boli 22 v tejto skolke.