icon

Aký je rozdiel medzi vodou Lucka a Drobček?

slniecko30
8. mar 2011

dobrý deň, zaujímalo by ma aký je rozdiel medzi vodou Luckou a Drobčekom, okrem ceny.

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk prečo s rozhorčením vracať vodu do obchodu? Stačí normálne povedať a vrátiť, nie? Načo také konflikty? Možno obchod za to ani nemohol.

babymarket_sk
8. mar 2011

@maznacik007
- aj ja som chvíľku bývala v SC, voda bola večne biela a aj na vôňu divná...
- vraj v BA, je celkom kvalitná, ale ak ju chce niekto používať aj pri malinkých deťoch je dobré urobiť ten rozbor....

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk v BA je kvalitná voda z vodární a rozbory robia pravidelne, to náhodou viem 😉

babymarket_sk
8. mar 2011

@maggie2
to bol vtip 😉 , jasné, že kľudne...

babymarket_sk
8. mar 2011

@maggie2
a aké sú hodnoty dusičnanov?

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk tých vtipov je tu viacero 😉

maggie2
8. mar 2011

😉 @babymarket_sk do 10 mg na liter, mojenko

babymarket_sk
8. mar 2011

@maggie2
Tak to je fajne, to celá BA má takúto vodičku?

babymarket_sk
8. mar 2011

...voda s obsahom dusičnanov nad 10 mg.l-1 by mohla spôsobovať už
spomenutú alimentárnu dojčenskú methemoglobinémiu...len aby sa nezabudlo 😉

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk a čo chceš počuť? 😀

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk bubububu strašne sme sa naľakali. Dávajte si len pozor, čo hraničí s nekalou reklamou, lebo strašiť ľudí v reklame nie je povolené 😀

sisa010180
8. mar 2011

@maggie@babymarket Regionálny úrad verejného zdravotníctva uvádza, že neodporúča dávať dojčatá vodu, ktorá má viac ako 10 mg/l. to je fakt.
Našťastie Bratislavská vodárenská spoločnosť na svojej stránke uvádza množstvo dusičnanov v každom meste a obci, http://www.bvsas.sk/sk/o-vode/kvalita-vody/kval...
tak nech si mamičky sami rozhodnú, či vodu z vodovodu budú dávať alebo nie.

babymarket_sk
8. mar 2011

@sisa010180
presne tak, každá sa môžeme slobodne rozhodnúť, čo dáme svojmu dieťaťu piť, či jesť, súhlasím s tebou....

babymarket_sk
8. mar 2011

@maggie2
tak s týmto s tebou súhlasím, je malá informovanosť o vedľajších účinkoch vakcín...ale teraz sa tu bavíme o vode....

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk veď áno, to len taká odbočka v úvahe. Jasné ale je, že pri výbere vody dojčenská vs. vodovodná je faktorom finančná stránka veci, a preto ak je vodovodná v poriadku, niet čo riešiť.

lucadra
8. mar 2011

@maznacik007 zaujímave o tej vode v senci, to som este nepocula, ale ja ju malej dávam už mesiac prevarenu a este som nič nespozorovala, ani ju brusko neboli a ani nic ine jej nie je. a ta artezska z bielu je vhodna? asi budem chodit na nu

sisa010180
8. mar 2011

@maggie2 ked RUVZ nie je pre teba dôveryhodná inštitucia, tak ako mozes tvrdit, ze voda z vodovodu je fajn, verejne vodovody kontroluje predsa UVZ, ci nie 🙂

babymarket_sk
8. mar 2011

@maggie2
...presne, ak je vodovodná v poriadku, len málokto ju dáva na rozbor...
...ale je zaujímavé, že okolie BA má také pekné hodnoty a práve SC a V. Biel je s dusičnanmi na tom tak biedne....

maggie2
8. mar 2011

@sisa010180 ja nehovorím že nie je dôveryhodná, len hovorím že RÚVZ, resp. ÚVZ ako celok má zvláštne kritériá - iné na zloženie vody ktorá ide deťom do žalúdka, a iné na chemické zloženie vakcín ktoré ide deťom do krvi 😠

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk iste záleží od lokality, tá je rôzna aj v "susedstve"

maznacik007
8. mar 2011

@lucadra ano ta v biely je ok ta artezska.. myslim.. kedysi bola taka aj v SC ale potom mesto predalo tie pozemky a uz to nefunguje... aj my na nu chodime...

ja som rodena sencanka.. a este si pametam / mama dve sestry mladsie odo mna o 10 a 13 rokov/ ako sme chodili po vodu s kocikom ale je mozne ze uz to prosto nie je tak rozsirene medzi ludmi predsa len je tu uz dost pristahovanych ... a tak..

babymarket_sk
8. mar 2011

@maggie2
- teraz bývame pri Pezinku a tam je voda aj chutná a aj spĺňa kritéria kvalitnej, ale v Senci sa bohužiaľ nedala piť a bez dojčenskej vody si to neviem pri deťoch ani predstaviť a hlavne pri synovi, ktorého som dojčila krátko, takže na prípravu umelého mliečka sme dojčenskú vodu nevyhnutne potrebovali...

maggie2
8. mar 2011

@babymarket_sk v takom prípade tomu verím

katka888
8. mar 2011

tak som kukala vychodoslovensku voarensku kosice... vsetko pod 10 , tusim šaca mala cca 11 ... tie dusicnany... pravdou je, ze ked clovek zisti take informacie, ako napr ja teraz o tych dusicnanoch, tak by si mla zistit informacie o realite a podla toho s arozhodnut. niekto bude kupovat dojcensku vodu, aj ked je jeho uplne v poriadku, niekto aj ked vie, ze je horsia, tak ho tieto informacie nepresvedcia a bude pit z vodovodu ... dakujme, ze sa vieme k informaciam dostat a tak sa lepsie rozhodnut 😉

10111973
8. mar 2011

moja malá má 18 mesiacov a dávam len Lucku predsa je to kontrolované.Ale čajíky jej robím z prevarenej obyčajnej vody z vodovodu a ak by niekedy vypila aj obyčajnú nerobím paniku postupne ju začnem zavádzať ale až po druhom roku.

lucula73
8. mar 2011

ahojte

mne to príde všetko ako reklamný ťah.............pokiaľ máte dobrú vodu z vodovodu,niet čo riešiť,robila som párkrát rozbor dojčenských vod a pitných pravidelne,a veru niekedy ,podotýkam nnie vždy,ale občas sa stane,že tie balené majú horšiu kvalitu ako vodovod 😠
Odvtedy ich zo zásady nekupujem.

katka888
8. mar 2011

@lucula73
predpokladam, ze to moze byt sposobene skladovanim v obchodoch... ved vyexpedovane mozu byt kvalitne vody, ale kym to pride ku zakaznikovi, kto vie kde tie plastove flase stoja a poniektore obchody , ked si vsimnete, maju plastove flase umiestnene tak, ze na nich svieti slnko / nemylsim hypermarkety a pod kde spojem slnko nepoznaju 😀 / .... a zase ... kohutikova voda moze byt tiez oki, ale niekedy ked ide z kohutika je v horsom stave kvoli rozvodom v bytovkach 😒 takze tak pol na pol

lucula73
8. mar 2011

@katka888 ano,ano,može to byť aj skladovaním,ťažko posúdiť,to už nie je moja úloha 🙂
No my máme u nás kvalitnú vodu ,takže aspoň niečo 😉