Bývanie v Martine
Ahojte, ste tu niektoré z Martina?
Muž slúži v MT a čím ďalej sa pohrávam s myšlienkou sa tam presťahovať aby nemusel denne dochádzať. Ja pracujem z domu takze mi je jedno kde budeme bývať.
Vedeli by ste mi odporučiť na ktorú časť Martina sa zamerať? Škôlka, obchody nejaké tie ihriska.
Zatiaľ si robím len viac menej prieskum takze by má potešili vaše rady. 🙂
@evellm ladoven, sever, pripadne Košúty 1 alebo aj 2.... z tychto sidlisk je prijemna prechadzka do centra mesta (teda aspon mne sa paci😁). Pekne su aj Strane (ale tam su iba rodinne rodmceky co ja viem), pripadne pozri Novy Martin - su tam nove byty).
@evellm ahoj, ja som byvala od narodenia vo Vrutkach, co je pri Martine, uz od 2017 byvam v Martine cast Ľadoveň. Vo Vrutkach som so skolkou nemala problem, na Ladovni nam syna nezobrali a tak dochadzame do Priekopy, ale to je individualne. Obchody su blizko vsade.
Ked sme hladali byt, muz nechcel do Vrutok, Priekopy a Zaturcia a ja som nechcela Kosuty, Zaturcie a Ladoven. Nakoniec sme skoncili na Ladovni, kedze sa nam naskytla kupa bytu za rozumnu cenu. Kazda cast Martina ma svoje pre a proti.
Este je dolezite ci chcete rodinny dom alebo byt, ak rodinny dom, idealne dedinky blizko Martina.
Za mna Ladoven
@evellm Martin-Priekopa. Sú tam aj nové panelové domy, a ďalšia výstavba pokračuje. Príjemné tiché prostredie. Zeleň, ihriská, MŠ ZŠ Dolinského, Zdravotné stredisko. Veterina. Coop Jednota, Tesco a Lidl. Mestská doprava Martin prepojená s Vrútkami.
@limetkaxxx V Priekope som vyrástla, mala som rada ten odstup od "mesta" a blízkosť napr. Jedľovín,, bývam tu už na tretej adrese, momentálne ale vôbec neoceňujem stále pokračujúcu výstavbu... Odkedy sme sa na poslednú adresu pred 9timi rokmi presťahovali, z kľudného miesta s veľkorysou zeleňou sa stalo stavenisko, veľa stavebného hluku od skorého rána, zelene už len fakt minimum, nové parkovisko a cesta pod oknami. Okolo nás postavili v priebehu 9 rokov 6 panelákov. Bohužiaľ naša chyba, že sme si neprestudovali územný plán...
Ladoven, sever, jahodniky a kosuty su ale zaroven najdrahsie. V priekope tiez nie je zle, je ram tesco i lidl. Lidl postavili aj v zaturci, kam sa ale ludia az tak nehrnu byvat.
Ak robis z domu a uvazujete nad domom, z dedin sa vies za 10 min dostať autom. Smerom na teplice byvaju ale rano a od 14.h zapchy, hybe sa to tam ale priebezne
Ja bývam v zaturci a doteraz netuším co ľuďom vadí na tomto sídlisku.... sever a centrum - sa mne ani muzovi nepaci, Košúty no umenie zaparkovať, priekopa už moc sa tam stavia, muzovi sa paci ladoven, mne zaturcie max vyhovuje všetko co potrebujem je tu naskok do prírody... v mt je všetko blízko, kolóny som v meste asi nezazila keď porovnám napr. so Žilinou kde to z jedného konca mesta na druhý môže trvať aj 2 h, v mt max 15 min.

@evellm blízko centra ľadoveň, sever