JIS detská Martin
Môžem ostať pri dieťatku na stoličke celu noc či musím odísť na ubytovnu pre matky?
@prasiatko30 moje dieta sa vnoci budi s plačom po skúsenostiach v nemocniciach. Ma strach a stale ma hlada...neviem si predstaviť odist niekde inde. Preto sa pytam ci mozem ostat na Jiske na stolicke....na detskom som tak mohla ostat cele noci na stolicke
tam ti napisali ako to tam chodi - v podstate podla toho co tam pisali ta nechaju pokial sa da. myslim si ze to bude zalezat na dohode s personalom. ja om ti len dala link aby si videla, ze len pred nedavnom sa o tom ludia rozpravali a mozes kontaktovat priamo matky, ktore tam boli
@prasiatko30 ďakujem velmi pekne. Mam milion scenarov ako to bude
Môžeš byt pri dieťatku, kým zaspí. Ak by bola voľna izba pre matky o poschodie vyššie, tak by si išla tam a sestricky tizavolajú, keď sa zobudí a nebudú ho vedieť ukľudniť. Pripadne, sú vzadu izby pre matky s deťmi, ale skôr pre vážnejšie prípady.
Nie nemôžeš. Bola som tak min rok. O 20 som musela odísť a prísť ráno. Aj to mi toľko dovolili lebo som zdravotník. Inak o 18 musíš odist
@kniha24 o 18??a kto mi akoze uspi dieta? No to urcite.
detska jis pavilon 14 jedna miestnostˇ 5 posteli potom boli 3alebo 4 izby kde bolo len jeno dietatko take važne pripady super pristup sestier myslim že mali dost prace s pacientami ako maju riešit teba kedˇnebudeš chcieť odisť trocha im ver a ano tiež som mohla byť do 18stej ja viem že sa bojiš
No sestričky. Majú tam dosť skúseností. Tam sú deti v bezpečí. Sestričky sú tam úžasné ❤️
Mojho syna dali síce na Aro a predstav si, mal 4 mesiace a po operácií mi dovolili byť s ním 10 min a čau, chodte domov... Tam sa s Tebou nikto nebude baviť o tom, či je dieťa plačlivé alebo nie ... Môj syn bol riadny cecok a strašne na mňa naviazaný a bohužial, musela som odísť, nemohla som tam ani na stoličke ostať... Ale na druhý deň, mi jedna sestrička povedala, že stále si ho mojká a čičíka na rukách a je taký mojkací, čiže jasné mamu to nenahradí a je to obrovský stres, pre tak malé dieťa, pochopiť čo sa deje, alebo kde je mama, ale musís spolupracovať ... Ale napríklad čo som bola potom už na izbe s jednou mamičkou, tak jej dieťa išlo po operácií na Jisku a ona s ním bola na tej Jiske na izbe, ale iné prípady zase mama tam nemohla byť, takže naozaj závisí od stavu a treba sa pripraviť aj na možnosť, že tam s dieťaťom nebudeš môcť byť...
@nikoleta999 ahoj aj naša pôjde na aro ,caka nas tazka operacia...len ma zaujimala jiska,ak sa mi neujde izba s dcerkou. . (Predtym som na jiske bola na izbe snou) o are viem ze nebudem tam môcť byť,mala bude v umelom spanku takže nič s tym neurobim,hlavne nech nám pomôžu.
@nikoleta999 prosim vas akú operáciu ste podstupili?
No ja som pred operaciou nespala dlhe tyzdne, ten strach bol velky, hororove scenare v hlave ( synovi vysekavali kost na hlave, kedze mal stlaceny mozog, tak aby mal, kde rast, museli uvolnit priestor) a nevedela som si predstavit ako odidem bez neho… Ale nechcem vyzniet, ako krkavcia matka, ale mne naozaj po operacii, ze vsetko dopadlo dobre padol kamen zo srdca a naozaj ta jedna noc, sa ist domov vyspat pomohla, ma nakopla a musela som sa pozviechat a nacerpat sily, lebo to co nasledovalo po operacii uff, syn dostal traumu nakolko dost ho tam vytrapili nasledujuci den, musel dostat transfuziu krvi, ale nevedeli ho napichnut, pol hodinu mi do neho pichali vsade, kde sa dalo 😩A o separacnej uzkosti tu nebudem ani pisat, lebo nie raz som bola aj ja zrutena z toho a pytala sa, kedy to skonci ☹️Tazke obdobie, to bolo velmi a neprajem nikomu, ale syna konecne uzkost presla a to mal len teraz rok, ale co sa tyka dr. nic sa nezmenilo, ti su stale zli pre neho 😀Drzim palce, nech Vam vsetko dobre dopadne , deti su castokrat silnejsie a zvladaju operacie lepsie ako my dospeli 😇
@nikoleta999 oooch zlaticko tak to mal náročnú operáciu. Koľko trvala operacia? Naša ma 2 a pol roka a po 13 dnoch v nemocnici mala tiež náročné noci,bolo to psychického povodu, budila sa ze ide vracat kde je mama tato atd...prešlo to ale určite to znova príde,kedze tam budeme dlhšie. Ale hlavne nech zvladne operaciu a nech nám pomôžu.... veľa zdravíčka vam želám nech uz takéto ťažké dni neprídu.
To je strašné....v 21.storoci nedokáže nemocnica zabezpečiť základnú vec,aby dieťa bolo s matkou. Grciam
Operacia trvala 3 hodinky, nastastie tu bol doktor, ktory operoval uz menej invazivnym
sposobom, inac by operacia trvala 7 hodin, takze vdaka bohu, ze to vedel takto zoperovat. Tie stavy po operacii su hrozne, ja len ked na to spomeniem, mam slzy v ociach. Chudatko, ze takato malicka a uz dve operacie za sebou :( nech je cim skor zdrava 🙏Dakujem pekne, verim ze to bude ok 🙂
@nikoleta999 no aj nam povedali že bude trvat toľko mozno viac možno menej. Môžem sa opýtať kto operoval? My mame problém s pluckami ,crievkami,branicou ..
Ach, to je hrozne, ale verim, ze bude dobre 🙏Synceka operoval dr. Kolarovszki, fakt top doktor a hlavne aj pristup, ci pred operaciou, aj po operacii, ci ku nam, ako k rodicom, ci k synovi pocas kontrol. Tak som pocas operacie sa upokojovala tym, ze som ho zverila do dobrych ruk 🙏
Bola som tam z dcérkou... nemohla som byť len návštevy som mala
Je to už kus dávnejšie, ale cez noc tam nesmel byť nik. Izbu som mala o poschodie, či dve vyššie a keby bolo treba, zavolali ma. Našťastie, prvé noci prespala a zvyšok bola hore, ale uz bola kamoška so sestričkami. A ty budeš tiež rada, po celom dni, že sa natiahneš.
Mňa by od môjho malého dieťaťa nikto nedostal. Jedine, ak by ma dali vyviesť políciou. Treba si trvať na svojom a zrazu sa dá. Dieťa má právo na prítomnosť rodiča. Treba si pripraviť podklady, dôkazy, kde je to uvedené. Švagra tak chceli vypoklonkovať z nemocnice (nie MT), že nemajú miesto. Ukázal im dokumenty, povedal,že berie aj dieťa a ide do inej nemocnice, nech mu dajú písomne, že ho ako rodiča odmietajú nechať s dieťaťom. V tom momente sa všetko dalo a bolo voľné miesto.
@zuzanockamt nevies ci to plati aj pri väčších deťoch? My sme boli minulý rok a musela som tam nechať 9r dceru ktora nemocnice a lekarov zle znáša a v noci plakala a ja som musela byť doma
@barbora9312 no sprievod je len do 6 rokov. Takže 9 ročná už musí byť sama
@zuzanockamt áno ale na jiske byť nemozete
@barbora9312
@kniha24 Manžel bol jednu noc s 8-ročným synom. Bez problémov. Samého by sme ho nenechali.
@zuzanockamt ahoj, prosím Ta, nevieš, ktoré konkrétne podklady sú to? 🙏🙏
@mata391 Charta práv hospitalizovaných detí.

záleží od situácie... možno ťa dajú na jednu izbu s deckom a budeš mať rozkladaciu posteľ, možno ti povedia že pôjdeš na ubytovňu - nebudú mať pre teba miesto...