icon

Kde zohnať náramky proti urieknutiu v Martine?

Dnes o 12:53

Kde by som v Martine zohnala naramky proti urieknutiu pre bábätko?

Strana
z2
anonym_d37bf6
Dnes o 12:56

Kedy chceš krstiť dieťatko?

sisska96
Dnes o 12:56

A vieš že jo to iba na jednu vec? Na 💩

anonym_8d672a
Dnes o 13:00

@anonym_autor za pár minút upletieš doma

biba_18
Dnes o 13:06

hej presne, ak silno potrebuješ mať na ruke, upleť doma…

maca1984
Dnes o 13:21

To sú tie červené šnúrky, že ?
Ak myslíš že ti zhluk červených šnúrok pomôže, nech sa páči, upleť si sama.

autor
Dnes o 13:28
@sisska96

@sisska96 hahah 🤣 akaa zlataa 🤣🤣

autor
Dnes o 13:29
@maca1984

To sú tie červené šnúrky, že ?
Ak myslíš že ti zhluk červených šnúrok pomôže, nech sa páči, upleť si sama.

@maca1984 človek sa niečo slušne spýta a takúto krásnu odpoveď dostane 🤣🤣 dúfam, že aj svoje deti takto krásne vychovávaš 🫶

patrike
Dnes o 13:32
@anonym_autor

@maca1984 človek sa niečo slušne spýta a takúto krásnu odpoveď dostane 🤣🤣 dúfam, že aj svoje deti takto krásne vychovávaš 🫶

@anonym_autor Ja ti dam len otazku : povazujes sa sa veriacu katolicku / evanjelicku alebo nieco podobne z hlavnych krestanskych cirkvi u nas ? Das dieta pokrstit ?
Ak odpovies ano, tak v krestanstve niet miesta pre povercivost a pohanske ritualy a talizmany - to ti vravim ako zaryty ateista.

patrike
Dnes o 13:33
@anonym_autor

@anonym_autor Este mam druhu otazku : ako podla ta ochrana funguje, kto a ako musi ten naramok vyrobit, aby plnil svoju ulohu ?

maca1984
Dnes o 13:33
@anonym_autor

@anonym_autor ja sa ťa normálne slušne pýtam, či myslíš, že zhluk červených šnúrok na niečo pomôže.
Ak áno, tak potom nemusíš nikomu platiť, upleť si to doma a je.
Či myslíš že tie čo to predávajú to dávajú svätiť kňazovi , alebo ?
Úplne slušne sa ťa pýtam, ako to myslíš, a čo od toho očakávaš?

anonym_1bdf8f
Dnes o 13:34
@anonym_d37bf6

Kedy chceš krstiť dieťatko?

@anonym_d37bf6 asi nikdy, kedze tieto dve povery nie su kompatibilne...

anonym_d37bf6
Dnes o 13:35
@patrike

@anonym_autor Ja ti dam len otazku : povazujes sa sa veriacu katolicku / evanjelicku alebo nieco podobne z hlavnych krestanskych cirkvi u nas ? Das dieta pokrstit ?
Ak odpovies ano, tak v krestanstve niet miesta pre povercivost a pohanske ritualy a talizmany - to ti vravim ako zaryty ateista.

@patrike presne na to som narážala

patrike
Dnes o 13:39
@anonym_d37bf6

@patrike presne na to som narážala

@anonym_d37bf6 To som hned pochopil. Je zabavne, ked sledujes ten dedinsky folklor zvany "viera v boha", to je krasny synkretizmus pohanstva, povier a pokriveneho katolicizmu. Farari voci tomu radikalne nevystupuju, aby neprisli o prijem.

anonym_d37bf6
Dnes o 13:45
@patrike

@anonym_d37bf6 To som hned pochopil. Je zabavne, ked sledujes ten dedinsky folklor zvany "viera v boha", to je krasny synkretizmus pohanstva, povier a pokriveneho katolicizmu. Farari voci tomu radikalne nevystupuju, aby neprisli o prijem.

@patrike ale možno niesu kresťania🤷,ale to je malá pravdepodobnosť

autor
Dnes o 13:45
@patrike

@patrike ďakujem za odpovede 🫶 aspoň sa človek pobavil 🤣

anonym_d37bf6
Dnes o 13:46
@anonym_1bdf8f

@anonym_d37bf6 asi nikdy, kedze tieto dve povery nie su kompatibilne...

@anonym_1bdf8f veď toto

anonym_d37bf6
Dnes o 13:47
@anonym_autor

@anonym_autor no tak odpovedz aj ty .ale teraz už aj keby ste plánovali krstiť,tak sa nepriznáš

patrike
Dnes o 13:50
@anonym_autor

@anonym_autor A tvoja odpoved ? Das dieta krstit ? Pojde na krst s naramkom ?

anonym_effd34
Dnes o 14:15
@anonym_autor

@anonym_autor no dufam, ze @maca1984 vychovava deti tak aby neverili bludom a poveram. Zijeme v 21. storoci, nie v stredoveku za cias ked sa upalovali carodejnice

anonym_5c06bf
Dnes o 14:20

nic take ako urieknutie neexistsuje a ziadne cervene snurky nicomu nepomahaju.... uz sa zobute niektore

maca1984
Dnes o 14:21
@anonym_effd34

@anonym_autor no dufam, ze @maca1984 vychovava deti tak aby neverili bludom a poveram. Zijeme v 21. storoci, nie v stredoveku za cias ked sa upalovali carodejnice

@anonym_effd34 ani ja sama neverím takýmto bludom o červených šnúrkach.

anonym_effd34
Dnes o 14:28
@maca1984

@anonym_effd34 ani ja sama neverím takýmto bludom o červených šnúrkach.

@maca1984 mne je to jasne. Len pani sa obuvala do vychovy tvojich deti, ako keby neverit v povery a bludy bola hned vychova drzeho spratka.

anonym_a2575e
Dnes o 14:31

@anonym_autor choré už toto 🤦

maca1984
Dnes o 14:39
@anonym_effd34

@maca1984 mne je to jasne. Len pani sa obuvala do vychovy tvojich deti, ako keby neverit v povery a bludy bola hned vychova drzeho spratka.

@anonym_effd34 ono to tak býva, že na otázky ktoré sa pýtam/e odpoveď nie je, ale útoky na deti, výchovu prídu automaticky.
Lebo asi výchova znamená, že nemá červenú šnúrku, bude to nevychovaný, urieknutý spratek.

anonym_effd34
Dnes o 14:40
@maca1984

@anonym_effd34 ono to tak býva, že na otázky ktoré sa pýtam/e odpoveď nie je, ale útoky na deti, výchovu prídu automaticky.
Lebo asi výchova znamená, že nemá červenú šnúrku, bude to nevychovaný, urieknutý spratek.

@maca1984 asi tak.

bielasovicka
Dnes o 14:43

Najlepšie keď to vidím na starých ľuďoch. Taky Mišo Hudak s červenou šnúrkou na ruke 🙈

anonym_2cb2b6
Dnes o 15:15
@bielasovicka

Najlepšie keď to vidím na starých ľuďoch. Taky Mišo Hudak s červenou šnúrkou na ruke 🙈

@bielasovicka a čo červená šnúrka je určená len pre novorodencov?

bielasovicka
Dnes o 15:32
@anonym_2cb2b6

@bielasovicka a čo červená šnúrka je určená len pre novorodencov?

@anonym_2cb2b6 co ja viem? 😁Ved to dávajú novorodencom proti urieknutiu. Aspoň tak som počula.

danica2711
Dnes o 15:47
@sisska96

@sisska96 nie, na dve. Na nič a na tamto hnedé

anonym_2cb2b6
Dnes o 16:21
@bielasovicka

@bielasovicka
Červená šnúrka viazaná na zápästí funguje v mnohých kultúrach ako tradičný ochranný talizman proti urieknutiu, závisti a negatívnej energii. Podľa tradície sa nosí na ľavej ruke, pretože ľavá strana tela sa považuje za stranu, ktorou človek prijíma energiu z okolitého sveta.
Pôvod a význam v tradíciách
Kabala: V židovskej mystike sa spája s Ráchel, matkou Jozefa. Červená niť omotaná okolo jej hrobky sa strihá a nosí ako ochranný štít. V ezoterike má táto tradícia hlboké historické korene.
Slovanský folklór: Naši predkovia verili, že červená farba (farba ohňa a krvi) odpudzuje zlých duchov, choroby a „zlé oči“. Zvykla sa viazať na ruky bábätiek alebo na detské kočíky.
Buddhizmus a hinduizmus: Červená šnúrka (v hinduizme nazývaná Kalava) sa viaže počas rituálov ako symbol požehnania, šťastia a duchovného záväzku.
Pravidlá nosenia
Ľavá ruka: Náramok si dajte na ľavé zápästie, aby blokoval prichádzajúcu negativitu.
Darovanie s láskou: Ideálne je, ak vám šnúrku zaviaže blízky človek, ktorý vám praje iba dobro.
Roztrhnutie: Ak sa šnúrka sama pretrhne alebo stratí, netreba panikáriť. Podľa tradícií to znamená, že absorbovala maximum negatívnej energie, splnila svoj účel a ochránila vás.

Pohľad kresťanstva
Katolícka cirkev nosenie červenej šnúrky ako magického predmetu odmieta. Podľa vyjadrení exorcistov ide o prejav povery alebo okultizmu, ktorý odporuje kresťanskej viere v Božiu ochranu.

Dnes je červená šnúrka okrem symbolu ochrany aj populárnym minimalistickým doplnkom, často doplneným o strieborné detaily či minerály.

Strana
z2