Máte skúsenosti s psychiatrickou klinikou v Martine?
Ahojte, chcel by som sa spýtať na Vaše skúsenosti so psychiatrickou klinikou v Martine. Dnes mi volal primár kliniky a navrhol mi hospitalizáciu, kvôli diagnostike jednej poruchy. Po negatívnych skúsenostiach s Univerzitnou nemocnicou v Bratislave a v Rimavskej Sobote, sa obávam hospitalizácie, kvôli pobytu mimo "bezpečného prostredia", nemožnosti kontaktu so zvieratami, minimálnej socializácie a hlavne mám obavy, že by som na izbe skončil so schizofrenikom (v RS som na režimovom oddelení bol na izbe so schizofrenikom v psychóze, ktorý chodil na elektrošoky). Počas danej hospitalizácie by som chcel riešiť aj samovražedné myšlienky a sebapoškodzovanie.
Ďakujem za odpovede a Vaše skúsenosti.
@anonym_autor a akú máš obavu z toho schizofrenika?
@ivicatolic Počas pobytu v nemocnici sa smial môjmu vzhľadu a mojej neverbálnej komunikácii. Navyše, jeden rodinný príslušník je schizofrenik a viem, čo dokáže povedať, alebo spraviť (bojím sa prípadnej agresivity a napadnutia, keďže dotyčný rodinný príslušník, keď bol v psychóze, zaútočil na človeka).
@ivicatolic Počas pobytu v nemocnici sa smial môjmu vzhľadu a mojej neverbálnej komunikácii. Navyše, jeden rodinný príslušník je schizofrenik a viem, čo dokáže povedať, alebo spraviť (bojím sa prípadnej agresivity a napadnutia, keďže dotyčný rodinný príslušník, keď bol v psychóze, zaútočil na človeka).
@anonym_autor každý si to slovo spája väčšinou s útokom, agresivitou, ja poznám človeka s touto chorobou, ktorý sa bojí o svoj život, že mu niekto ublíži, vyhýba sa ľuďom.... presný opak
@anonym_autor každý si to slovo spája väčšinou s útokom, agresivitou, ja poznám človeka s touto chorobou, ktorý sa bojí o svoj život, že mu niekto ublíži, vyhýba sa ľuďom.... presný opak
@ivicatolic Ja, žiaľ, mám skúsenosti s presným opakom, ako vy píšete. Snáď postačí uviesť, že rodinný príslušník zaútočil nožom na môjho blízkeho a bol trestne stíhaný za pokus o vraždu jednej susedy a stíhanie bolo zastavené kvôli tomu, že v čase spáchania činu bol v psychóze...
Viem, že aj človek v depresii, ak sa nelieči, môže byť veľmi nepríjemný pre svoje okolie, a že prejavy schizofrénie nie sú u všetkých rovnaké, ale ide o to, že, po mojich životných skúsenostiach mám strach z takmer všetkých ľudí.
Tie obavy su sucast tvojej choroby, kde inde ako na psychiatrii ti maju pomoct ? Liecba doma zjavne nepomaha.
moja sesternica dlhe roky trpela OCD, bola hospitalizovana kade tade, nakoniec jej pomohli az v kosiciach. odvtedy je jej zivot sto krat kvalitnejsi, dokonca sa jej uz aj narodila dcerka, takze aj tehotenstvo zvladla.
moja sesternica dlhe roky trpela OCD, bola hospitalizovana kade tade, nakoniec jej pomohli az v kosiciach. odvtedy je jej zivot sto krat kvalitnejsi, dokonca sa jej uz aj narodila dcerka, takze aj tehotenstvo zvladla.
@anonym_247cc3 Ďakujem veľmi pekne za tip, zvážim to. Som rád, že to Vašej sesternici pomohlo. Som na tom podobne, ako bol Váš rodinný príslušník, po hospitalizáciách som sa cítil približne mesiac lepšie a potom som upadol do stavov ešte horších, ako pred hospitalizáciami.
@anonym_247cc3 Ďakujem veľmi pekne za tip, zvážim to. Som rád, že to Vašej sesternici pomohlo. Som na tom podobne, ako bol Váš rodinný príslušník, po hospitalizáciách som sa cítil približne mesiac lepšie a potom som upadol do stavov ešte horších, ako pred hospitalizáciami.
@anonym_autor Predpisane lieky si bral ?
@anonym_autor Predpisane lieky si bral ?
@patrike Predpísane lieky som bral a aj teraz ich beriem. Len kvôli zhoršeniu stavu mi psychiatrička predpísala vyššiu dávku, resp. mi pridala ďalšie lieky. Momentálne beriem sedem liekov denne, štyrikrát do dňa. Aj kvôli tomuto množstvu liekov uvažujem nad pobytom v nemocnici, lebo ide o silné lieky, majúce veľa nežiadúcich účinkov, a mám nádej, že v nemocnici by ma nastavili na iné lieky. Zároveň si hľadám novú psychiatričku, ktorá by mi reálne pomohla a nedopovala by ma liekmi. Momentálne mi ako-tak pomáha psychologička, ku ktorej chodím na sedenia.

@anonym_autor prepáč mi, neviem ti poradiť. Ale obíjmam ťa veľmi 🫂 držím ti palce, nech sa to všetko čo prežívaš dá do poriadku ❤️