icon

ORL Martin - skúsenosti

janulka2805
15. jún 2023

Prosím vás, máte niekto skúsenosti s ORL v nemocnici v Martine ??? Mám tam ísť s 2 ročnou dcérkou vyberať mandle nosné a potrebovala by som sa niečo opýtať. 😊

Strana
z2
janulka2805
autor
Autor odpoveď zmazal
janulka2805
autor
Autor odpoveď zmazal
janulka2805
autor
14. mar 2024

@timiccka Dobrý deň. 🙂 Bohužiaľ moc vám nepomôžem, nakoľko ešte skúsenosť nemáme ... mali sme mať operáciu v novembri,ale kvôli chorobe nám to presunuli na 14.maja...to budeme mat čerstvo 3 rôčky....ale určite chcem ísť s ňou,nakoľko sa jej naozaj hrozne dycha 🥺

kniha24
15. mar 2024

@janulka2805 my sme boli v decembri pýtajte sa

thaniam
16. mar 2024

@kniha24 dobrý deň, nás bude mat 9 rokov a tiež mame v pláne vybratie nosnej mandle.

kniha24
17. mar 2024

@thaniam a čo vás zaujíma,ja osobne by som do tejto unm už nikdy v živote nesla. Určite doporučujem BB. Aj dcéra mala komplikácie. Doktor žiaden sa tam nepríde ani ukázať.... Ak niečo napíšte mi ss

niska7
25. mar 2024

@caramellka Prosim pekne, poslete mi cislo na ambulanciu? Dakujem Vam 🙏

caramellka
26. mar 2024

@niska7 Toto majú na stránke, skúste:
Príjmová a konziliárna ambulancia pre deti a dorast - kontakt
Telefón:
043/4203 634
043/4203 757
https://www.unm.sk/ambulancia/prijmova-a-konzil...

timiccka
26. mar 2024

@janulka2805 dobrý deň mame to týždeň za sebou dcerka nemá ani 2 roky , kludne sa pýtajte všetko vám poviem , čo vám môžem povedať je to ze vás môžem len upokojiť moj strach bol prehnaný a to jej robili aj nosné aj krčné , ORL Martin môžem len odporúčať za všetko som im veľmi vďačná

niska7
26. mar 2024

@caramellka Dakujem Vam srdecne 💞

janulka2805
autor
26. mar 2024

@timiccka Dobrý deň.Ano ??? Maličká to zvládla dobre ??? 🙏🙏🙏☺️ A v ten deň ako jej to robili vás hneď aj pustili prosím???? Veru mam poriadny stres z tej narkozy....Dcérka má akurát dnes 3 rôčky tak snáď bude dobre 🙏

bobbena
1. apr 2024

@timiccka prosím, môžem tiež info? Koľko ste ležali, keď robili aj nosné aj krčné? Ako to dieťatko zvládlo čo sa bolestí týka?

timiccka
1. apr 2024

Dobrý vecer , mala som obrovský strach ako aj vy , hlavne z narkózy a bolesti. Deň pred zákrokom sme absolvovali predanesteziogicke vyšetrenie , nečakali sme dlho , vyplnili sme papiere , odpovedali na pár otázok a išli sme sa ubytovať do hotela vedľa nemocnice nakoľko pochadzame z úplne iného kraja. Dcerka ešte neprespí celu noc zvykne si vypýtať mlieko čo sa aj stalo o 1 ráno dala som jej len 50ml aby bola do rana nalačno. Povedali nám , ze do 6 rana môžu vypit 50 ml vody .Prišli sme do ambulancie, kde nás s papiermi poslali do lôžkovej časti na izbu, kde boli ďalšie dve detičky s mamičkami. Naša išla prvá nakoľko bola najmladšia. Pred tým jej veľmi milé sestričky zmerali tep, prelepili náušnice, a horkotazko podali sirup. Toto zvládali dcerka oveľa horšie ako ostatne. Čakali sme kým zaúčinkuje sirup trvalo to asi 5 min-keď už bola otapena, malatna, vzali ju sestričky v postieľke na operačnú salu o 8:00. Ja som čakala na chodbe asi hodinu. Dcerka sa vrátila spinkajúc a plačúc na striedačku. Pozerala videjka na tablete a cely ten stav prebiehal ako pri horúčke. Po dvoch hodinách to bola zasa ona, iba bez nálady. Dostala cajik, a jedlo , ktoré sme si priniesli. Nekrvacala, nevracala ,tak nás o 13:30 pustili domov. Chlapčekovi vedľa trosku tiekla krv z nosa,tak dostal kvapky. Každého v ten deň pustili domov. Každe dietatko to znášalo dobre. Treba vydržať len tie dve hodinky po narkoze, keď sú nesvoji. Vecer bol taký ako keby jej žiadnu operáciu nerobili.Na druhý deň kontrola. Asi tri dni mala zvýšené teploty, nechutenstvo, náladovosť. Viem si predstavit vás strach ,ja som tam kolabovala ale verte mi nie je to hrozné. Na izbe majú televízor ,kde im sestričky púšťali labkovu patrolu a boli tam cely čas s nami. Teraz dycha nosom, oveľa viac jej chuti jesť a spi lepšie i keď niekoľko noci po operácii mávala plačlivé výkriky ako keby zle sny. Inak všetko v poriadku.

bobbena
2. apr 2024

@timiccka a to ste boli teda aj na krčných? Keď vás v ten deň ešte pustili?

bobbena
2. apr 2024

@timiccka lebo čo sme mali my ísť do inej nemocnice aj na krčné aj nosné, tak sme mali byť v nemocnici 2 noci, tak teraz som zmätená 🤔 bolo by super keby nás hneď prepustia..

caramellka
2. apr 2024

@bobbena Neviem, či to nejako pomôže, s nami na izbe bol chlapček, ktorému vyberali nosnú mandlu a krčné len zmenšovali a pustili ho domov ešte asi o 2hod. skôr ako nás (v deň zákroku), ale teda bolo to už dávnejšie.

bobbena
2. apr 2024

@caramellka ďakujem, samozrejme že pomôže, nám majú tiež zmenšovať tak možno fakt pôjdeme domov hneď 🙏 určite sa budem pýtať na predoperačných ale aspoň pekná predstava 🙂

timiccka
13. apr 2024

@bobbena dobrý vecer , áno nosnú vybrali , krčné zmenšili a mohli sme ísť domov v ten den s tým , že ak by sa nám niečo nezdalo mame sa vrátiť , tiež sme mali nemocnicu ,kde sme mali byt 3 noci a preto sme sa rozhodli pre Martin

mirkak66
13. máj 2024

@kniha24 môžem sa opýtať kde konkrétne v BB odporúčate? Počula som o novamede prípadne ina súkromná ORL?

bobbena
18. máj 2024

@janulka2805
Dobrý deň. Prosím, boli ste na tých mandliach v MT? Ak áno, mohla by som info do správy?
Ďakujem.

kniha24
19. máj 2024

@mirkak66 neviem kde viem len že známa tam bola a že veľmi BB doporučuje. Mt ide dole vodou a nikdy by som tam už nešla ani so sebou a nie to s dietatom

janulka2805
autor
19. máj 2024

@bobbena Dobrý večer. Nakoniec sme ešte neboli, už 2 krát odložené pre chorobu 🥺

bobbena
19. máj 2024

@janulka2805 och, to ma mrzí 😔 Tak držím palce aby to do tretice vyšlo 🤞

janulka2805
autor
20. máj 2024

@bobbena Ďakujeme pekne 🥰 Ale nakoniec nejdeme už do MT, pôjdeme do súkromnej kliniky Pinium v LM 🙂

Strana
z2