Trisomy test alebo genetické sono v Martine
Ahojte. Zacinam 14tt a dnes som bola na prvom ultrazvuku. Podla sona dietatko je v poriadku. Kvoli mojmu veku (budem mat 37) som chcela podstupit dalsie vysetrenie kvoli pripadnym genetickym vadam. Amnio sa chcem vyhnut a vzhladom na vek sa obavam, ze ma tam budu posielat. Myslite si, ze v mojom pripade by boli vhodnejsie trisomy testy, alebo staci geneticky ultrazvuk Martine? Viete mi povedat, v ktorom tyzdni najskor sa da urobit? Vdaka
@denden77 som bola prekvapena, ked mi sestricka povedala, ze o tie trisomy velmi nie je zaujem, ze davno to niekomu nedavali, tak ma napadlo, ci to neprehanan🙃
@uradnikova ja som bola aj - aj. trisomy ti odhali pripadne geneticke vady (tie, ktore sa zistuju, resp ktore zaplatis - ja somsi dala zaklad - tie tri najcastejsie) a morfo sono (Grocgal) ti zasa vie pozriet, ci su vsetky vnutorne organy OK, cis a dietatko vyvija aj po tento stranke (to ti trisomy neodhali) - za mna teda oba. A boal som rada, lebo potom neskor mi v kombinovanom teste u gyndosa vyslo zvysene riziko downa. ale kedze som mala negativne trisomy a v poriadku sono, mohla som s cistou hlavou odmietnut amnio.
@uradnikova trisomy urcite nie,grochal je top treba ist k nemu ja mam 38a ziadne testy ani len nenapadli mojho lekara
@uradnikova neprehanas.. ja mam zlu skusenost z prveho tehotenstva, cize teraz som si ich dala pri druhom "preventivne".. za mna spokojnost.. nie je to lacne ale za pokoj v dusi mi to stalo 😊
@uradnikova trisomy testy ti povedia o genetických vedách a morfologické o vývojových .mne vyšli trisomy ale neodhalili vvch .ak by mal grochal plno je ešte doktor babjak v Žiline veľký odborník na prenatálnu diagnostiku
ja som si dala oboje aj trisomy test aj sono ,najlepšie máš oboje
prípadne fetalecho v košiciach robí také sono
Ja v 34 treti raz konecne uspesne tehu a nechala som robit nifty test ( je sirsi ako trisomy), Oscar kombinovany Test v 13tt a este morfo v 23tt. Vsetko vyslo dobre a maly sa mi v 35 narodil zdravy.
Ja som na konci 17tt, a chystám sa o tri týždne ku Grochalovi, a budúci týždeň do BB, kvôli pozitívnym Triple testom. Ja som ani len netušila, že niečo, ako trisomy existuje..🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@uradnikova ja som bola na trisomy a aj na utz, ale mala som problematicke teho, tak je to asi trochu ine. Ak ta to upokoji, urcite chod na trisomy. Ja odporucam.
A aky je rozdiel medzi sonom u Grochala a genetickym sonom v nemocnici? Lebo mi bolo povedane,ze Grochal neodhali to co geneticke sono ... sa mi to nezda...
Mne vyšlo vyššie riziko Downovho syndrómu, akurát sme v utorok boli u Grochalu a podľa jeho perami, to na Downa nevyzerá a všetko ostatné je v úplnom poriadku. On je akože fakt mega. Trisomy sme nechceli a amnio tiež nie. Sám Grochal mi povedal, že pri Tom výsledky mám skôr riziko potratu pri Amnio ako to, že budem mať dieťatko s DS 🤷♀️ No ak máš stresovať, ak to zmení tvoj názor a bábo by si si potom nechcela nechať, tak sú to len peniaze.
Trisomy aj morfo. Trisomy odhalia genetické vady, je to veľa peňazí ale mne to za to stalo.

Ultrazvuk v Martine u MUDr. Grochala