Ako to je s dohodou o vykonaní práce popri materskej?

adks
2. máj 2014

Ahojte mamule,
potrebujem poradiť.Práve som nastúpila na materskú dovolenku a podarilo sa mi nájsť prácu z domu ako privyrobenie si popri nej. Mám pracovať na dohodu o vykonaní práce a potrebujem poradiť ako je to z odvodmi ,čo všetko má za mňa zamestnávateľ odvádzať a čo si budem musieť platiť sama a tiež ako to bude keď budem prechádzať na rodičovskú dovolenku.Samozrejme prácu som si našla u iného zamestnávateľa ako od ktorého si uplatňujem nárok na materské. Sú nejaké limity koľko môžem zarobiť a podobne ? Ďakujem krásne za každú informáciu ktorú mi k tejto téme môžte poskytnúť pretože na dohodu som ešte nepracovala .

liz_lemon
2. máj 2014

mozes pracovat bez obmedzenia, co sa tyka odvodov, tak vsetko urobi zamestnavatel, ty si nic neplatis

5leni12
3. máj 2014

Ja pracujem na dohodu popri materskej,teraz uz rodicovskom a neplatim si vobec nic. Je to jedno ci berues matersku alebo rodicovsky..

nika1020
4. máj 2014

Ahoj písala som príspevok ohľadom rodičovskeho a dohody o vykonaní práce.V časti poistenie - Rodičovský príspevok a dochodkové poistenie..." mrkni témy..
Ak si na rodičovskom príspevku, musíš sa prihlásiť na sociálnu poisťovňu na dôchodkové poistenie, aby za teba platil poistne štát.
Keď si nájdeš prácu na dohodu, je treba kontaktovať sociálnu poistovňu a odhlasiť sa.najmä ak budeš mať na dohode príjem, z ktorého by plynulo dochodkové poistenie podla zakona. každopadne ti odporučam obrátiť sa aj na Sociálnu poistovňu a uistiť sa aj o tejto formalite. Maju an to aj nejake info, ale ja som telefonovala a poradili mi takto.