icon

19-mesačné dieťa odmieta všetky mlieka

sisa323
5. máj 2026

Dobrý deň, prosím Vás o radu žiaľ už nemám mlieko a nekojim, UM bábo odmieta pokusy boli (Kendamill), aj kravské som dávala, skúšala a skúšala aj nejaké triky vymenila fľašku, alebo z iného pohára a pod ale absolútne nechce nič, mleiko kravské absolútne. Papá krupicu kde to mlieko je a jogurty, moja otázka : je podľa vás toto postačujúce? Naša dr. nám povedala, že sa nemám vzdávať a mlieko dávať, že je stále malý a mleiko by nejaké mal mať. Som z toho zúfalá. Vďaka!

anonym_61dc56
5. máj 2026

@sisa323 a čo chcete robiť keď ho proste nechce ? Zas kravské mlieko z pohľadu živín nie je žiadna sláva a keďže papá to mlieko inde plus jogurt buďte v kľude, nechajme niekedy tie deti rešpektovať ich chute...aj ja s tým bojujem a tiež niekedy dávam nasilu ... Ale snažím sa

jaass
5. máj 2026

@sisa323 áno, môj synček takto od roka a pol nepil mlieko. Tak som mu robila kaše ráno a večer, tak mi to poradila naša gastro doktorka. Bolo to postačujúce 🙂

anonym_4cf42d
5. máj 2026

@sisa323 tu krupicnu kašu by som robila z UM, rovnako aj puding, ak ti ho teda zje. Zameraj sa na kvalitné mliečne výrobky. Biele jogurty, Cottage cheese, tvaroh, mozzarella, lučina, acidko.
Môj malý prestal piť mlieko zo dňa na deň a nemal ešte ani 1,5r. A celkovo mliečne výrobky mi nechce dodnes, má 8 rokov.

kacena4
5. máj 2026

ked nechce nemusi mlieko, nahrad inymi mliecnymi vyrobkami a ak ani tie nebude chciet neva, prezite. moje dieta je bez mliecnych vyrobkov od cca 6. mesiacov dnes ma 24 a nechyba mu to

katica06
5. máj 2026

Moja mala iba 9 mesiacov, keď začala odmietať mlieko. Pediater povedal že sa jej prechodne znusilo mlieko. Skúšala som aj ja...
Toto prechodné obdobie trvá už viac ako 18 rokov.
Zje všetky mliečne výrobky mlieko nie. Nič jej nechýba

anonym_abbcb0
5. máj 2026

Cca v takom veku prestala piť aj moja dcéra .S umelým sme skončili a kravské nechcela .Nejako to ani nevyžadovala a keďže spapala veľa mliečnych výrobkov nevidela som vtom problém

anonym_98da67
5. máj 2026

Moj syn odmietal UM hned ako som ho odstavila, akekolvek UM a to od 6mes (miesala som mu ho do kasiciek a prikrmov) aj hocjake mlieko ako starsi. (To uz som na to kaslala, jedol ine mliecne vyrobky). Ani mi nenapadlo to nejak inak zbytocne riesit. Bud v klude... 🙃

marianarem
5. máj 2026

@sisa323 Pit ciste mlieko urcite nie je ziadna nutnost. Ja som teda ako dieta bola velka jedacka, ale ciste mlieko veru nic moc, este lepsie ked bola na nom kozka 🤮 Doteraz sa mi velmi prieci napit sa cisteho mlieka, manzelovi este viac. Ale jogurty, syry, cottage, tvaroh, to ide u nas na kvanta.

anonym_6b23d9
5. máj 2026

@sisa323 môžeš zaradiť do jedla paprikáš s mliekom, mliečne polievky, jogurty, termix syr je toho dosť. Piť mlieko nemusí môžeš skúsiť aj kakao

sara07
6. máj 2026

už je dost velké , nemusi mlieko
najmladši mal ako tvoj , proste do ust mlieko nedal už, a ani ho nechce tvrdi že ho boli brucho ,naduva ho ked vypije - 9 r
ano a presne toto iste sme mali u mudr tlak musi mlieko , odkyvala som že pije jasné , všetko nech to ma odfajknute
zaradila som jogurt hollandia , domaci tvarohačik
KO v 9 rokoch ma ukažkové ,

sara07
6. máj 2026
@marianarem

@sisa323 Pit ciste mlieko urcite nie je ziadna nutnost. Ja som teda ako dieta bola velka jedacka, ale ciste mlieko veru nic moc, este lepsie ked bola na nom kozka 🤮 Doteraz sa mi velmi prieci napit sa cisteho mlieka, manzelovi este viac. Ale jogurty, syry, cottage, tvaroh, to ide u nas na kvanta.

@marianarem uplne podobne ...

lasona
6. máj 2026

Moje dieta prestalo piť mlieko velmi skoro. Skusala som rôzne, nechce absolutne ziadne. Uz neriešim. Nezje mi ani len mliečne produkty, žiadny tvaroh, jogurt, puding, kasu, ...moj zje iba suche veci. Výsledky ma v poriadku. Nezje ani ziadne polievky so smotanou , ci mliekom, dokonca mi Nezje ani mäso, syry....takze si stále na to dobre, aspoň v tej kasi ti to zje

sara07
6. máj 2026

vieš to máš tak dakedy nás doslova tyrali špenatom, vkuse sme ho všade mali a nakoniec sme ho vôbec tolko nemusli jest ..
podstatna je pestra strava aj ked je väčší ... zober si ty ako dospelá , kolko vypiješ mlieka ? tiež by si mala mysliet na 60 pre kosti,
ja osobne nezvladam mlieko, kyslomliečne jogurty zbožnujem ...

maryetta
6. máj 2026

Mam 4deti. 3popri a po odstaveni v pohode pili kravske mlieko. Granko.
Najmensia ako mala cca 1,5 roka ako som ju prestala dojčiť mlieko nechce. Ponukam. Už ma skoro 2,5 roka a stale nechce. Jogurt. Puding. Krupica. Syr. To spapa.

anonym_92408c
6. máj 2026

@sisa323 nemusi nutne pit mlieko! Ved nema 9 mesiacov, ale 19! Nasho som odstavila cca v 17 mesiacoch, lebo som bola tehotna a velmi ma to bolelo, plus, mlieko mi odislo postupne uplne, takze nebola ina moznost a lekarka mi vtedy povedala, ze mam skusit UM, ale ked dieta bolo dojcene, to umele isto nebude chciet a mam davat tie jogurty, mliecne kase, aj bude chciet, syry,...ze to uplne postacuje. A tak aj bolo, nechcel mi pit ani z flasky, ani z poharika, ani umele, ani kravske. Doteraz mlieko ma len tak, ze si robi kasu, obcas kakao, velmi zriedka, bude mat 13 rokov a je to zdravy chlapec. Neboj nic.

lucik194
6. máj 2026

vobec nie je dolezite aby pil mlieko, ale staci ked bude jest mliecne vyrobky, takze naucit na jogurty, tvaroh, syr tvrdy, maslo.....

mlieko nie je v tomto pripade vobec podstatne......

anonym_651421
6. máj 2026

Podla mna je to postacujuce ak ma vyvazenu, pestru stravu. Mlieko je potrebne len pokial je jedinym zdrojom vyzivy alebo v zaciatkoch v ochutnavacej faze, ked sa dieta rozje a v jedalnicku nic nechyba tak podla mna su to zbytocne vyhodene peniaze. Navyse nutricne najsilnejsie UM su vzdy jednotky, cim vyssie cislo tym viac to mlieko je len viac-menej ochutena voda 😂

michaela329
6. máj 2026

@sisa323 papá jogurty, kaše, tvaroh? Tak potom mlieko prijíma a v 19m už fakt UM nemusí 🙂 Moja Dr. počíta za mlieko ak mliečne výrobky.

anonym_737f0b
6. máj 2026

Dcéru som kojila presne rok. Jedného dňa sa odtlačila a bol koniec. Ale úplný. Žiadne mlieko, mliečne kaše, jogurty, syry, absolútne nič. Netlačila som na ňu. Onedlho maturuje, je zdravá, plná sily, športuje. Robí si mliečne koktejly, každý deň zje jogurt, tvaroh alebo cottage. Myslím, že tvoje dieťa zje dosť mliečnych výrobkov, mlieko ako také by som neriešila.

domiklik
6. máj 2026

@sisa323 nechápem to tlačenie pediatrom do um v prípade 1 a pol ročného dieťaťa. Moje deti v živote um nemali, do 1,5 roka boli kojene, potom prešli na bežnú stravu, jogurt, kaša, mlieko do hrnčeka, tvarohový koláč, prežili sme.

natalka13
6. máj 2026

Ako pisu kocky, ma jogurt, mozes mu davat kasu, kolac s kefirom, palacinky, polievky zelenina mlieko...

drianaa
6. máj 2026

Mne syn tiež od 20teho mesiaca prestal piť UM, aj to od roku pil už len večer pred spaním, 100-200 ml. Ale skoro každý deň zjedol jogurt, do toho občas syr, smotanová polievka, kaša, mliečny produkt v inej forme alebo som dávala iné zdroje vápnika. Mlieko začal piť až v škôlke o 2 roky neskôr, keď videl iné deti. Doteraz si pýta na raňajky na 99% prípadov jogurt

bolarazjedna
6. máj 2026

Ako som odstavila syna v 13mesiacoch, mlieko vôbec nechcel.
Prečo je to problem?
Však zdroj bielkovín ma v mäsa, v strukovinach, okrem toho každý deň papal mliečny produkt - tvaroh, puding, jogurt, ovsenu kašu zaliatu mliekom... . Píšeš, že krupicovu kašu papa aj tvoj, tak už vôbec nechápem kde je problém, to ze nevypije samotné mlieko, vôbec nevadí.