Prejsť z dojčenia na umelé mlieko?
Ahojte maminky. Začnem tým že mám 7 mesačne bábätko a v noci zle spi, zaspí okolo 19:00 a spi do 6-7 rana ako kedy. Medzi tým sa budi 4-5x a musím ho kojiť. Ja viem že mi tu napíšete že to nieje veľa a sú deti čo sa budia aj každú hodinu, ale to kojenie trvá poslednú dobu aj 20-30min a nechce sa pustiť. Predtým zaspal do 10min na prsníku. Teraz zaspí, preložím a niekedy sa esye zobudi v postieľke a heci. Ja som reálne strašne unavená, takéto noci ma veľmi vycerpavaju. Nikdy sa nedá utíšiť inak než na prsníku. Mali ste niekto podobne? Už zvažujem že aj prestanem dojčiť a prejdeme na umele mlieko, kdesi som čítala že to maminkám pomohlo, ale beriem na vedomie že nám pomôcť nemusí. Zároveň mi nechce ani prikrmy zeleninove. Ochutna pár lyžičiek a dosť. Vie že dostane mlieko. On je taký maly vyciciavac. Ovocné prikrmy spapa. Ešte dodám že prvý mesiac som v noci kojila 2x, a od 2 do 3 alebo 4 mesiaca sa mi budil na kojenie 1x výnimočne sa stalo 2x. Ja viem že mi tu napíšete že materské mlieko je najlepšie co mu môžem dať, že sú aj horšie spave deti ktoré sa budia oveľa viac než môj. Ja si s ním nemám niekedy ani kedy pospať cez deň. Som vyčerpaná riadne.
Môj spal so mnou, žiadne prekladanie a často som pri tom spala. Pre mňa to bolo jednoduchšie ako 2-4x v noci chystať UM.
@anonym_5ba3ca od narodenia sme sa nestotožnili s dojčením po leziacky. Doteraz nám to nejde a musím ho vziať na ruky a po sediacky dojčiť. Spat spolu nieje pre nás.
@anonym_autor keď si vyčerpaná a cítiš to tak, prejdi na umelé. Ja som kvôli zdravotným problémom kojila len mesiac a pol a dieťa je zdravé a spokojné a od 10 mesiacov spí väčšinou celu noc. K príkrmom, neuč ho zo začiatku na ovocie lebo ostatné bude odmietať. Keď dá z obeda len pár lyžičiek, je to v poriadku, doplníš mliekom
Začni dávať UM a večer nejaké kaše. A daj mu cumel. Zjavne ho cmulanie ukludnuje
ja by som este vydrzala ale ak to ma ist na ukor tvojho zdravia k comu unava bude viest tak radcej mu daj um, svet sa s toho nezblazni a cim spokojnejsia mamicka tym spokojnejsie babo. Skus na vecer kasu zasyti ho to na dlho
Budiť sa 4-5x v noci na "jedenie" v 7 mesiacoch je veľa. Ak Ti to vyhovuje, prejdi na UM. Nemá zmysel byť na smrť vyčerpaná kvôli dojčeniu.
Môj spal so mnou, žiadne prekladanie a často som pri tom spala. Pre mňa to bolo jednoduchšie ako 2-4x v noci chystať UM.
@anonym_5ba3ca 4x sa UM v noci urcite nedava. Je to sytejsie ako materske mlieko, takze ho deti potrebuju menej casto.
Nočné budenie tým vôbec nemusí prestať a skomplikujes si to tým, že budeš musieť robiť UM, to by som ja už nezaspala vôbec, keďže robiť UM ťa preberie úplne, kdežto to dojčenie vieš byť v polospánku. A je jasné, že tvoje dieťa nie je v noci hladné, chce len tvoju blízkosť a UM mu nedá blízkosť. Prečo dieťa nenecháš spať pri sebe? Tým by si vyriešila oveľa viac, ako UM. Dieťa sa budí v noci, lebo ťa necíti. Je to jeho základný inštinkt na prežitie, neoblbnes ho nejakým UM.
Nočné budenie tým vôbec nemusí prestať a skomplikujes si to tým, že budeš musieť robiť UM, to by som ja už nezaspala vôbec, keďže robiť UM ťa preberie úplne, kdežto to dojčenie vieš byť v polospánku. A je jasné, že tvoje dieťa nie je v noci hladné, chce len tvoju blízkosť a UM mu nedá blízkosť. Prečo dieťa nenecháš spať pri sebe? Tým by si vyriešila oveľa viac, ako UM. Dieťa sa budí v noci, lebo ťa necíti. Je to jeho základný inštinkt na prežitie, neoblbnes ho nejakým UM.
@anonym_e9b63d moje dieta spi pri mne a aj tak sa budi aj 12x za noc...citit ma musi lebo polovicku z noci spi na mne a nie vedla mna...takze tvoj koment ze spanim pri sebe vyriesi ovela viac nie je pravdivy...
@autorka poradit ti neviem, ja som prave ta ktora ti budenie 4-5x za noc zavidi...mna ked zobudi tolko krat tak uz oslavujem, mame 7,5m len moj tak spi od narodenia takze ja som si na ziaden luxus typu 1-2nocne budenie nemohla zvyknut. Tiez som rozmyslala prejst na UM ale stale som to stopla na tom, ze to budenie proste nie je z hladu zrejme...ale ak sa odhodlas daj vediet ci to pomohlo
@anonym_e9b63d moje dieta spi pri mne a aj tak sa budi aj 12x za noc...citit ma musi lebo polovicku z noci spi na mne a nie vedla mna...takze tvoj koment ze spanim pri sebe vyriesi ovela viac nie je pravdivy...
@autorka poradit ti neviem, ja som prave ta ktora ti budenie 4-5x za noc zavidi...mna ked zobudi tolko krat tak uz oslavujem, mame 7,5m len moj tak spi od narodenia takze ja som si na ziaden luxus typu 1-2nocne budenie nemohla zvyknut. Tiez som rozmyslala prejst na UM ale stale som to stopla na tom, ze to budenie proste nie je z hladu zrejme...ale ak sa odhodlas daj vediet ci to pomohlo
@anonym_57d6dd samozrejme, že to nemusí byť riešenie a dieťa sa bude budiť ďalej, ale to nebude ani UM. Pretože aj ty sama vidíš, že aj tvoje dieťa sa nebudi z hladu, ale z potreby blízkosti. Takže mne príde úplne scestné premýšľať o tom, že dať UM vyrieši potrebu blízkosti dieťaťa. Je logické najprv vyriešiť tú blízkosť a ak to nebude mať efekt, môže premýšľať, čo skúsiť ďalej. Nam napríklad pomohlo nechať dieťa pri mne. Prestalo sa budiť? No neprestalo, ale miesto 10x, sa budilo 4x a ja som nemusela vstávať, iba som si ho pritiahla bližšie a často zaspalo behom chvíľky.
No poviem ti moju skusenost. Od tretieho mediaca sa dcera v noci zacala budit kazdu jednu hodinu. Toto trvalo asi do roka. Myslela som, ze skoncim na psychiatrii. Ale kojit som neprestala, mala som totiz v okoli niekolko zien, ktore mali deti na UM a spali este horsie ako moja. Akurat ze ja som v noci aspon nemusela vstat z postele (tiez kojim po sediacky ale spi so mnou) a oni museli vstavat, robit mlieko, uspavat na rukach, fit loptach, v kociku….kebyze mam toto absolvovat tak sa zblaznim uz uplne. Takze kedze som sa tohto bala, pokracovala som s kojenim. Teraz ma dcera 2 roky, kojim stale, v noci sa budi 2-3x, co je pre mna luxus. Plus nas kojenie zachranilo velmi vela krat pri chorobach a celkovo mi to pripada jednoduchsie ako riesit umele mlieko.
@anonym_5ba3ca od narodenia sme sa nestotožnili s dojčením po leziacky. Doteraz nám to nejde a musím ho vziať na ruky a po sediacky dojčiť. Spat spolu nieje pre nás.
@anonym_autor Dost mozne,.ze nanho prisla sepracna uzkost... Ta byva okolo 8.mesiaca... mojnsa po 3.m.prestal.bydit, respl vynimocne a presne nejak v 8.mesiaci zrazu zacal. Sixe len raz v noci, ale zacal. U neho ale.dakedy stacilo ho len vziat do narucia a nestihla som ani prilozit.a spal.
Idealne by bilo nechat si ho v posteli, to som.robila s druhou, ked bola.prechladnuta, vtedy sa casto budila a jednoduchsie bolo jej v polospanku dat prso. Lepsie sme sa vyspali. Ale ty vravis, ze nejde to... UM ti moze, nemusi pomoct.. poznam.deti mojich znamych, co sa budili v noci do 4 rokoch na UM.. a to uz musis vstat a ist ho zarobit... Dcerina spoliziacka takto a obe deti mojje kamosky a co som aj tu citala...
Preco si nemozes pospat cez den?
@anonym_autor keď si vyčerpaná a cítiš to tak, prejdi na umelé. Ja som kvôli zdravotným problémom kojila len mesiac a pol a dieťa je zdravé a spokojné a od 10 mesiacov spí väčšinou celu noc. K príkrmom, neuč ho zo začiatku na ovocie lebo ostatné bude odmietať. Keď dá z obeda len pár lyžičiek, je to v poriadku, doplníš mliekom
@anonym_3e10ed ja nemám problém prejsť na umele, hlavne som chcela vedieť že či niekto nemá podobnú skúsenosť že v neskoršom veku prešli na um a dieťa spalo lepšie. Zeleninove prikrmy sme dávali mesiac a malo spapal vždy, začala som mu dávať ovocné výživy a vscsinou spapa pól pohára na desiatu ale dneska spapal len štvrť pohára.
Začni dávať UM a večer nejaké kaše. A daj mu cumel. Zjavne ho cmulanie ukludnuje
@anonym_90b7d1 on mi práveže nechce ani len kase. Len mlieko je hlavná zložka. Cumel zo začiatku nechcel. Iba občas. Potom smw mali obdobie že ho chcel ale teda vždy len na spánok, počas dna keď sa hra tak ho nema. Poslednú dobu v noci cumel nula bodov.
ja by som este vydrzala ale ak to ma ist na ukor tvojho zdravia k comu unava bude viest tak radcej mu daj um, svet sa s toho nezblazni a cim spokojnejsia mamicka tym spokojnejsie babo. Skus na vecer kasu zasyti ho to na dlho
@anonym_6f2bb6 z prkrmov mi ani kase nezaspapa 😏 ja som z toho zúfalá.
Budiť sa 4-5x v noci na "jedenie" v 7 mesiacoch je veľa. Ak Ti to vyhovuje, prejdi na UM. Nemá zmysel byť na smrť vyčerpaná kvôli dojčeniu.
@martinka13 áno ja viem že je to veľa. Lenže tam nieje iná cesta. On tak spustí rev že iné ako prso ho neukludni. Skúšala som kadejako ho ukľudniť. Nič nezaberie. Keď mu počas dna som pár krát dala um a bol teda určite hladný lebo necical 1,5-2h a dostal umele a sotva vypije 40-50ml z flasky a viac nechce. Len či teda aj keby dávame umele či nebude pýtať viac krát piť ak vypije menšie množstva.