Čakám druhé bábätko a nebudem dojčiť
Ahojte, cakam druhe babatko a nejdem kojit. Ste tu take? Co po porode dostali na zastavenie laktacie a podobne?
Zvladali Vase deticky UM hned od zaciatku, bez toho, ze nikdy neskusilo MM?
@lneviemmeno jooj to len 1 mna tam obchytkavali vsetci od Dr. po sestry a ziadne zdovolenim dvihli tricko, stlacali a hotovo 🤷♀️🤦♀️
@taktotedanie dakujem ❤️
@banalu verim ja mam z toho traumu 😢
@guliver19 a posledná vec, potom sa už k tebe vyjadrovať nejdem, lebo je to úplne zbytočné, ľudia ako ty nepochopia lebo nechcú pochopiť.
Vôbec si autorke neporadil/a, neviem co si zač..
Navazas sa do mňa z nejakého dôvodu, ale ok, na internete sú všetci frajeri, hlavne pod prezývkou.
A za tretie, ja som kojit nechcela, som s tým úplne vyrovnaná, ale žena, čo kojiť chcela a nemohla, by si tvojim stupidnym komentárom mohla veľa veci vyčítať. Koľko ľudí hovorí, že deti na UM nemajú imunitu, že nebudu mat vzťah so svojou mamou, že budú mať cukrovku a ja neveim co aké blbosti este ľudia dokážu vypustiť z úst (možno ma ešte pocucis, keďže ty si podľa mňa jedna z nich) a ani nevieš, ako to tie matky potom zle znášajú, sú po pôrodné depresie, vyčítajú si to, trápia sa kvôli kojeniu. Áno, dojčenie je prospešné, to som nikde ani netvrdila ze nie je. Ale imunitu a vzťah ti dojčenie nevybuduje. Možno len tak závislosť, ako tu jedna pani písala, že syn v prvej triede mal amok ze nemá cecok. Čiže ty si dojci dieta pre mňa za mňa aj do prvej triedy strednej školy, rob si co chceš, ale nenavazaj sa do druhých co kojiť nechcú/nemôžu a nepíš blbosti. Viac ma neoznacuj, nezaujíma ma co z teba ešte vyjde. Ak vieš čo je rešpektovanie druhého, verím, že tak urobíš.
Ak nechceš kojiť hneď si pýtaj v pôrodnici lieky v dnešnej dobe normálna vec. Ak náhodou budú nepríjemný a budú ti robiť problémy tak ti lieky predpíše tvoj gynekológ a UM donesie manžel.
Ja síce kojím ale nevidím nič zlé na tom ak sa niekto rozhodne že kojiť nechce. Moja dcéra je kojená už 3 roky v kombinácii s UM a chorá je skoro stále, kamoška má dieťa iba na UM a choré býva omnoho menej. Takže toto tvrdenie o imunite je úplne mimo.
Sprav tak aby si bola spokojná, spokojná matka = spokojné dieťa. Kojenie je super vec ale ak vieš že ti to bolo nepríjemné, spôsobovalo ti to problémy tak je úplne normálne že kojiť nechceš.
@lneviemmeno môžem sa opýtať v ktorej nemocnici to bolo? Ja som takto necitlivú ba až kruto arogantnú zažila na Antolskej. Bola to zdravotná sestra na odd.šestonedelia. Ako sa ona kruto a necitlivo chytala mojich pŕš rečami napr. že však vás to nemôže bolieť tie prsia a bum stlačila mi bradavku dvoma prstami potiahla ju smerom k sebe a s takým škodoradostným spôsobom. Ja som mala zapálene prsníky, horúce, teplotu z toho, mám vtiahnuté bradavky, jednu mám po úraze, tak tam ani nie je. No jedná sprostá krava. Bola odomňa nižšia o hlavu som myslela, že jej dám hlavičku. A presne toto bol spúšťač poporôdnej depsresie u mňa. A to to bol moment od kedy sa mojich prsníkov môžem dotknúť len ja a môj doktor. Robí mi to problém aj pri chvíľach s mojim manželom. Nekojila som prvé a ani druhé. Pri prvom bol problém s nastavením mlieka. No pri druhom už pučená a nastavená vnútorne som to zvládla lepšie. Priamo som komunikovala čo sa mi stalo po prvom pôrode a že to skončilo silnou popordonou depresiou až takou že som odmietala vlastné dieťa. Tak ma do toho netlačili, ba naopak, prístup personálu bol super. To už bolo na Kramároch.
@dudos práve toto som zažila na Kramároch vo februári tohto roku. Ale iba jedna jediná bola takáto. Ona ma psychicky do toho hrozne tlačila. Potom keď prišla na službu iná laktačná poradkyňa tá bola úplne zlata, povedala, že to chápe, že si neželám dojčiť a teda keby potrebujem čokoľvek môžem ju kontaktovať. Tá predošlá mi dokonca prvý deň nechcela ani umelé mlieko dať, malý plakal a ona mi priniesla až keď už mal zachvaty plaču striekačku s mliekom. 🤦🏻♀️
@lucia13022023 jej vyjadrenie bolo ostre, ale skutocne napisala si nieco co nie je pravda. Materske mlieko je pre dieta velmi prospesne, a ak niekto dojcit nemoze alebo nechce, musi sa s tym proste vyrovnat a je to v poriadku. Ale nie tu tvrdit, ze materske mlieko imunitu nebuduje a podobne hluposti, lebo nie su pravdive.
ja som po pôrode 8 týždňov , síce som mala akútnu sekciu , ale v nemocnici som požiadala tabletku na zástavenie laktácie , tým pádom som nemala ani kvapku mlieka. Od narodenia mala pije nutrilon duobiotik a zatiaľ bez problemov , dokáže spat aj celú noc 🙂
@smejkuskaa krasne ❤️ dali ti ju fakt hned po sekcii?
Ak nechceš je to tvoja voľba a mali by to rešpektovať ako čítam ešte stále to nerešpektujú.Ale radšej by som si viazala prsia a menej tekutín ako tabletku je to hormonalna šupa.
@luccija ved to len ja nechcem ani aby sa to zacalo ani sa tym trapit, naposledy som dopadla velmi zle 😒
to žiaľ nedali , lebo mala som celkovú narkózu , reálne som fungovala až ráno ( pôrod bol 18;37) , viem že po pôrode mi ju doniesli len ukázať,ale ledva som oči otvorila vtedy . Ak chceš od začiatku dávať umelé, pýtaj sa v nemocnici presne ktoré mlieko majú oni a keď prídeš domov pokračuj v tom istom. Verím že mliečko sadne a bude všetko v poriadku.
čo sa týka celkovo dojčenia v nemocnici , všade je to iné , ja som rodila v KE , tam ani neboli nejaké laktačne ktoré by mi do toho kecali , prvý krát prišla za mnou sestrička a ona na mna môžem sa pozrieť ? ( myslela prsia a bradavky ) hovorím jej že ja nechcem kojiť , hneď na to že ok , donesiem vám fľašu .. čiže moja dcéra nebola ani raz na prsníku a je to krásne zdravé bábätko . Spokojná je ona aj ja 😊
@lucia13022023 nikde nie je napisane ze treba respektovat klamstva diskutujucich na fore. Napisala si klamstvo reagovala som. A troska sa ukludni moc tie svoje nepravdy neprezivaj, bude ti lepsie
@guliver19 ty si dobre mimo 🤣
podľa mna je to dosť individuálne , ale moja dcéra je číslo na UM od prvého dňa do teraz . Bude už mať dva mesiace a mlieko mame len jedno jedine. Presne to ktoré vtedy dávali v nemocnici a to Nutrilon Duobiotik. Nemá bolesti bruška , nemá koliky, prdi grga ako sa patrí , dokonca aj stolica je 1,2x do dňa a krásne priberá. Myslím že ona aj ja sme spokojné.
@smejkuskaa my sme mali z nemocnice sunar a nesedel mu a ked sme dali Nutrilon duobiotik super, premyslam aj malej dat 🙈
Mna ked prijimali tak sa ma pytali ze ci budem kojit a ja ze urcite nie a hned mi dali tbl na zastavenie laktacie
@natuliatko777 ano? ale az po porode, ze?
Hej tbl sa dava po porode ihned

@lucia13022023 a lieky si znasala dobre?