Nedojčenie
Ahojte maminky, nájdu sa tu také, ktoré dobrovoľne nedojčili svoje detičky? A nie, nezaujíma ma, aké je MM nenahraditeľné a aké krkavčie matky sú tie, ktoré nedojčia, lebo to tak ani nie je. Proste sa chcem len spýtať, ako ste zvládli nátlak okolia na Vás, keď ste sa dobrovoľne rozhodli nedojčiť?
Ja som sa tak rozhodla, síce snaha bola 2 týždne ale potom som to nechala tak, spokojnejšia som bola, usmiata a v pohode. Veď takú mamu chce dieťa, nie? A okolie? Čo ja viem, aký nátlak preboha, od koho? Čo s tým majú druhí?
@ankare intolerancie mozu sposobovat (aj napriek hnackam) chudnutie aj priberanie, je to indi vindi.
Necitala som vsetko. Ale mas uz babatko? Skusila si to? Alebo je toto prve..
Mne to pride, ze este cakas a uz si sa rozhodla. Ked to tak chces nekoj. Povedz rodine, ze si skusala a neslo to. A dalej nech sa nepytaju je to citliva tema.
No co si pisala, ze po roku budes chciet odstavit a nepojde to. Ako vies? Vsetko je indivudualne. Niektore deti s tym maju problem a niektore sa odstavia hned a bez placu.
Vidis ja som kojila dlho a pocuvala som az do konca reci ci budem este kojit ked bude chodit do skoly ze pridem cez prestavku jej dat mlieko. Vzdy boli reci..
@elizabet173 urcite je to aj jeho pohodlnost, lebo rok a pol stare dieta, co normalne je vsetko, uz tu cicku realne nepotrebuje😅akurat on si nevie s nim dat rady. A na ryby teda s nimi ja urcite nepojdem, mna to absilutne nebavi. Ja lwn cakam, ked bude odstaveny a naozaj sa zbalia a pojdu na chlapsky vyjazd.
Co sa tyka kojenia, ja si fungovanie bez neho predstavit neviem. Ale urcite ma svoje vyhody aj nekojit
Ano v zahranici uplne bezne.svagrina v Nemecku hned vedela ze kojit nebude a nechce.po porode dostala dve tabletky na zastavenie laktacie a na prvu noc myslim aj bandaz cez prsia..nikto neriesil..
Ja som rodila pred mesiacom a kojiť som vydržala 2 týždne..a to som hovorila počas tehotenstva že asi by som chcela kojiť tak do roka..no ale realita bola úplne iná..každé kojenie bolo pre mňa utrpenie a revala som pri každom kojení a uplne som to neznášala + som sa cítila zle prečo prežívam také pocity keď kojenie má byť pre matku a dieťa taký veľký bonding o akom sa hovorí no jediné čo som ja počas kojenia cítila boli negatívne pocity proste som sa pri tom cítila zle ani neviem ako to vysvetliť..boli dni ked som ani nejedla/nepila lebo malá bola na mne doslova prisatá hodiny v kuse a ja som nič iné nerobila len som sedela v izbe s vytiahnutým prsiami von do toho som revala a citila som sa ako úplná troska😅tak som si povedala dosť toto takto byť nemôže lebo ešte týždeň a naozaj budem na tom psychicky veeeľmi zle..zmenili sme na UM a konečne sa cítim po mentálnej stranke dobre..mám energiu sa jej venovať..nie som nepríjemná na manžela..a malá je tak isto spokojná.A vôbec ma nezaujíma čo si o tom kto myslí..presne ako tu už bolo povedané “spokojná matka-spokojné dieťa”.Ja som bola na UM tiež, a keby mi o tom nepovedali tak o tom ani neviem.Áno kojenie je pre dieťa to najlepšie ale nie je to jediná voľba..a ak to má byť na úkor mentálneho alebo fyzického zdravia matky tak to vôbec nemá zmysel a nech si myslí a hovorí kto chce čo chce

Je to tvoje telo a tvoje rozhodnutie, ja by som to aspon skusila a ked to proste nepojde, tak dala umele mlieko 🤷🏼♀️ mne len z tvojho prispevku pripada, ze to dieta este nie je ani na svete a ty uz si sa rozhodla, ze dojcit nebudes a to je trosku skoda, lebo aj ked v dnesnej dobe su uz kvalitne umele mlieka, tak naozaj to materske je pre dieta top. Dojcenie nie je iba o nakrmeni dietata. Ja zeny za taketo rozhodnutie urcite neodsudzujem, len priznam sa, ze sa pozastavim nad nazorom, ze nekojim aby som si neznicila prsia, nekojim aby dieta na mne nezaspavalo 🙈 Pre mna bolo dojcenie super prakticke, jednak som po porode rychlejsie chudla (kedze tvorba mlieka je pre telo energeticky narocna), jednak som nemusela mat milion flasiek (sterlizovat, cistit atd), nemusela som v noci vstavat a riesit zarabanie mlieka a teda kedykolvek som mala jedlo pre dieta sosebou. Ta “statistika” kt spominas na par detoch z tvojej rodiny vobec nie je relevantna, kedze su normalne vyskumi kt sa tymto zaoberaju a benefity mm nad umelym su vedecky dokazane. V kazdom pripade, nech sa rozhodnes akokolvek, je super ze ta manzel podporuje a drzim palce s babom 🙂