icon

Nedojčenie = zlá mama

22. apr 2022

Mam vylev.... Mam doma bábätko a staršie dieťa a veru nezvladala som to stále mat malé na prsníku staršie dieťa som nevidela poldna lebo vkuse okolo malého behať a vždy tasit prsník tak som sa rozhodla odsavat a kŕmiť tak ale už je stále menej a menej mlieka prsníky mam naliate a bola som pýtať aby mi zastavili lakataciu ani jeden lekár nezastaví zevraj som zlá matka úplne ma odbili ze nue som schopná dojčiť...... Svoje deti milujem najviac na svete ale jednoducho to nezvládam robiť všetko dookola keďže som na to sama a nikto to nechápe hneď to robí zo mňa zlu matku?
Moje prvé bolo kojene 3 mesiace a našťastie je zdravý ako repa....
A ani mi nič nedali ako to mam zastaviť nič proste ma odbili

Strana
z2
gertys
Autor odpoveď zmazal
gertys
22. apr 2022

@misinka0611 osobne si myslim ze ta chudera diamod je troll. A vyvolat vasne v diskusii bol zamer. Lebo take fake profily sa potom na tom bavia. A kedze je tka odvazna ze nema ani meno ani foto ani nic tak je to urcite troll

misinka0611
22. apr 2022

@gertys Je tu od 1/2022.. zrejme ju už raz zmazali.. a presne tieto ženy namiesto podpory deptaju. Ona je toho živým príkladom, toto čo písala môže dobre ublížiť. K tej vete o zdraví staršieho dieťaťa sa ani vyjadriť neviem. Len aby sa to proti nej neotočilo, neprajem jej to ale zrejme si neuvedomuje ako veľmi dokáže raniť ženy.

gertys
22. apr 2022

@misinka0611 myslim si skor ze je to taka co nema deti mozno ani nemoze mat a takto si ,,honi” ego na inych a vyziva sa v tom. Ked je ona smutna nech su vsetci. Taku treba polutovat a nahlasit jednoznacne

zuzkapap
22. apr 2022

Ja odsavam už 5mesiacov... Dojcit sa mi nepodarilo, lebo to nešlo (prisatie, bolesti) ale mlieka bolo, tak to riešim takto... Ale mam len jedno dieťa a už to je zaberak, pri dvoch bez šance... Nedivím sa ti
, ze chceš prestať... Odsaj stále menej, trochu obmedz tekutiny a ono to odíde samo 🙂

deti95060810
22. apr 2022

1. nie moc vhodný nadpis
2. v lekárni kúpiš homeopatikum na ukončenie laktácie...
3. tiež som riešila tento problém - ale z iného dôvodu ako ty, tiež som nič nevybavila...

autor
22. apr 2022

@zuzkapap dakujem krásne, ja som pri jednom tiež odsavala do 3 mesiaca ale tu to proste nedávam

1mata
22. apr 2022

Vobec nie si ZLÁ matka. Si dobra matka, lebo myslis aj na svoje prve dieta, ktore ta tiez potrebuje a vacaina casu sa tocis okolo mimina, co je pochopitelne. Ale rob tak, ako to citis ty. Nikoho tvoje rozhodnutie nema co pohorsovat.

sticker
andreakotesova
22. apr 2022

Za mňa bolo dojčenie PARÁDA (a to som nikdy nebola a nie som eko bio matka)! Neviem si predstaviť zohrievanie flasiek s mliekom. Na to som bola príliš lenivá 😅 Na požiadanie som do roka dojcila. Niekedy častejšie, niekedy nie. Bezne som ale nevytasila prsnik na verejnosti, to naozaj nie. Stihala som vsetko. Aj staršiu dcéru(rozdiel 2 roky medzi deťmi), aj upratať, aj navariť, aj si vyložiť nohy a pozrieť TV 🙂 Manzel chodil pravidelne domov až večer. Preto sa čudujem ženám, ze keď majú svoje mlieko, tak nechcú dojčiť... ale ich vec. Toto je môj skromný názor.

adriannasvk
22. apr 2022

Nie si zla mama....ja som pri prvom mala malo mlieka,prisat sa nechcel, rychlo najest a spat...spotene vsetky sestricky v nemocnici,cele noci hore,neprisal sa....mlieko som odsavala pomaly som mala menej a menej,do 3 mes.po mlieku. Pri druhom som mala mlieka tolko,ze maly nestihal pit. 6 den v porodnici sa mi zacali robit cervene flaky,bolesti, prsia tvrde a naliate,same hrce,zapal ako vysity,horucky...prosila som dr,ze nech mi da nieco na zastavenie laktacie,prsia ma tak boleli,ze ked sa ma dr chytil,skoro dostal pastou medzi oci a este mi lamentoval,ze to ma nemoze tak boliet (lebo on to zazil,ze?) Mudrovanie ake je dojcenie dolezite atd....taky bordel som tam narobila,se ma bolo pocut hadam aj na druhom poschodi😂dostala som antb na zapal,s tym,ze mam kojit ked nebudem mat teplotu a zapal ustupi😂 jasne,dieta mi len tak skoci z flase na prsnik po tyzdni🙄🤦‍♀️ doma mi nasa pediatricka odporucila zviazat hrudnik plienkou,znizit trosku tekutiny lebo sa mi strasne nalievali prsia a nechcelo ist nic von,iba bolest😭...za tyzden som uz mlieko nemala...odsala som tak 20 ml....neviem ci to bolo "vdaka antb) alebo radou dr....ale som povedala,ze radsej porodim este 2 deti ako zazit este niekedy laktaciu....mohli by sa aj na hlavu postavit...ak si sa rozhodla nekojit,dr ma tvoje rozhodnutie respektovat a nemudrovat. Su aj nejake volnopredajne lieky,popytaj sa v lekarni.

simona92101
22. apr 2022

@andreakotesova pre teba mozno parada,pre niekoho velka bolest..kto nezazil vysoke teploty,zapaly,babatko ktore place od hladu lebo jednoducho nejde, tak to nepochopi.
Mam kamaratku,ktora ma 3 deti a vsetky 3 kojila veelmi dlho uplne bez problemov,mlieka mala na rozdavanie,nic ju nebolelo,dieta sa ihned prisalo,najedlo do syta,a spalo spokojne. Ja som jedna z tych "statnych",ktore sa trapili od prveho dna,z prs ledva kvapky,malá si glgla par x a potom plac,koliky,nepomohla laktacna nic.dieta nonstop na prsiach,muz na sluzobkach,doma bordel lebo bud bola mala s placom na prsniku (nosic odmietala)alebo som ja plakala od bolesti a zufalstva.po 3 mesiacoch trapenia sme kupili UM,a spokojne dieta a spokojna mama.skusili sme,nevyslo 🤷‍♀️ to ze tebe to islo bez problemov,neznamena ze to tak ma kazda.

skodulienka
22. apr 2022

Ešte odporúčam šalviovy čaj. Šalvia tiež znižuje tvorbu mlieka.

andreakotesova
22. apr 2022

@simona92101 zo začiatku som myslela, ze dcéru odhodim, také som mala dotrhane bradavky, pluzgiere. Po par týždňoch to prešlo. Ale necukla som, vydržala som to.

simona92101
22. apr 2022

@andreakotesova tym,ze mne namiesto mlieka isla len krv,a dieta hladne,nebolo na mieste hrat hrdinku ze "ved vydrzim".doktorka ma sfukla,ze nepribera,malá revala od hladu,ja teploty a zimnice..

andreakotesova
22. apr 2022

@simona92101 ale zadavatelka príspevku nechce dojčiť preto, lebo nič nestíha. Nepíše o tom, ako jej z prsníkov tečie krv napr.

heln
22. apr 2022

to je pako ten lekar co ti to povedal, zastavit laktaciu vies aj sama, nebudes ponukat prsnik, bude sa ti tvorit menej, odsajes len vtedy, ked uz budes citit ze ta mlieko tlaci, ja som si takto zastavila laktaciu behom niekolkych dni.
a nie, nie si zla matka, si najlepsia mama pre svoje deti. jednoducho ked to nejde, tak to nejde. teraz si precitlivena, o par mesiacov nad tym myknes plecom.

simona92101
22. apr 2022

@andreakotesova a to je zle ked nechce?ved to je kazdeho vec..nie je o nic horsia mama ako ta co koji..

lienka.7
22. apr 2022

Prestať kojiť, odsavat, previazat prsia a postupne ti ti odíde aj same...a NIE, NIE SI ZLA MATKA

tayla
22. apr 2022

@andreakotesova tak mne to trvá asi 30 sekúnd, horúca voda v termoske, studená v pohári, hodím mlieko, zamiešam. Malý vypije za chvíľu a sme spokojní obidvaja...

heln
22. apr 2022

@andreakotesova tak bud rada, ze si to tak mala.... ale nie kazda to ma tak.
ja som prvu dceru dojcila do 2,5 roka, druheho syna som myslela ze budem v pohode tiez a predstav si neslo to, chcela som potiahnut aspon do pol roka, ale vzdala som to v stvrtom mesiaci, mala som velke bradavky, nevedel sa prisat, ked sa nadojcil, tak sa pogrcal, potom stikutal, potom zase reval od hladu a cely den som riesila tento kolotoc a ked spal konecne aspon 15 minut, tak som sla dcere aspon rychlo uvarit spagety.
takze chapem autorku, ze to nezvlada.

ankare
22. apr 2022

Vzdávas to príliš rýchlo. laktacia sa časom upraví, ani bábo nebude tak často mliečko pýtať. Má ešte maličký žalúdok, ktorý sa rýchlo vyprazdni. A dojčenie nie je len o jedle.
Počas dojčenia sa hraj so starsim, rozprávaj, takému malému hluk veľmi nevadí. Alebo si bábo daj do satky a tak dojci.
Keď sa chce, tak sa dá. Nie len výhovorky hľadať. Preto tak málo žien dojčí, lebo to hneď na začiatku vzdajú, keď je to najnáročnejšie.
Držím palce!

martinka13
22. apr 2022

Spokojná mama=spokojné dieťa. Táto rovnica platí. Nie tá z názvu témy.
Zviazať prsia, prikladať ľadové obklady (mrazenú zeleninu). Dla možnosti neodsavat. Keď tak len nevyhnutné množstvo. Laktacia sa zastaví. Osobná skúsenosť.

vilma7
22. apr 2022

To odsávanie podľa mňa zaberie viac času ako podať prsník...ale k téme. Keď nebudeš dieťa prikladať, bude sa tvoriť stále menej a menej mlieka. Nepotrebuješ k tomu chémiu (lieky). Ak sa ti naplnia prsia a nebudeš ten tlak vedieť vydržať, trošku pri sprche vytlač (ak to bude nutné). Ináč hlavne pomasirovat počas sprchy a nechať tak. Ani viazať sa už neviaže. Zhruba sa dva týždne by sa mala tvorba zastaviť sama.

A ak by si žila vo Švajčiarsku, tak tu by si bola za supermatku... tu považujú za nenormálne tie, čo dojčia svoje deti. Tak mesiac, dva, potom naučiť na fľašku a pokoj svätý 🤪. Takže iný kraj, iný mrav. A teda zlá určite nie si.

mamutka
22. apr 2022

Takto, myslím ze darmo hľadať chybu v matke. Máš doma muža, tak neviem aký je problém s varením a pratanim. Ja som prišla z pôrodnice tak, že som ani odsat nedokázala, mlieka primálo, pokúšala som sa to rozbehnúť a popritom dokrnovat, keďže si dieťa hladné nenechám. V jednom kuse bol na mne a starší? No, žiarlil by, keby... Lenže môj muž sa toho totálne chopil, varil, spolu krajali zeleninu, robili také vývary, že by gazdine padali na rit 😁 pral, vysaval, chodil von s malým a ano, aj do prace. Proste sme na to dvaja. Bodka.
Ak to u vás tak nie je a starší je odstrceny a chceš to inak, nemáš čo komu vysvetlovat. Čítala som, že Salviovy čaj blokuje laktaciu.
Spokojna matka = spokojne dieťa, totálne sa odputaj od toho co si kto mysli. Ak sa niekto spýta ci kojis, zasmej sa a spýtaj sa "vieš čo ma napadlo, keď toto všade počujem? Budem sa ľudí pýtať, či sexuju, keď majú deti. Co myslíš, že hladuje mala?"
Alebo sa ľudí pýtaj "nemyslíš ze veľa ješ? Tiež pekne rasties."

ailiba
22. apr 2022

Nikto nie je na tvojom mieste, tak nechapem to odcudzovanie... Kasli na kojenie, vasa pohoda je to najdôležitejšia. Ked mas stres, kasli na to.
Ja mam 2 rocneho syna a o chvilku pribudne dalsi... A ked bude stres a problem s kojenim, tak sa na to pekne krasne vykaslem a Boh chran toho, kto co i len o tom hlesne.... Nepojdem na psychiatriu, len aby som uspokojila ego druhych ludi. Nech pekne krasne kazdy rozhoduje o svojich prsiach.
Drz sa👍

zorkahorka
22. apr 2022

Ake je babo stare? Prvy mesiac sa rozkojis a pojde to. tiez som sprvu kojila pol hodinu,potom som kojila uz kratsie a stihala som domacnost i druhe dieta. To sa da vydrzat. Ale ak ti to kojenie nejde, kasli na to. Male nebude o nic zdravsie ani chorlavejsie. Dolezite je, aby si bola v pohode

katarinamamina
23. apr 2022

Neboj sa nie si zlá matka. Ja mám 4 deti. Prvé tri plne kojené dlhé mesiace. Pri druhom dieťati (dcéra) sme mali problém s priberaním a doktorka mi kázala dať UM, vtedy som to brala ako zlyhanie a kojiť neprestala. Teraz mám ďalšiu babu, po prvom mesiaci tiež horšie priberanie a reflux. Jediné nad čím som premýšľala bola značka UM. Dávam 2 krát za deň, inak kojím ale už som mala občas chute s tým seknúť. Únava, neustály smäd atd.... Teraz nám to takto vyhovuje. Dôležité je aby bola spokojná tvoja rodina a bábo a nie cudzí chlapi - doktori. Skús menej piť vody, niektoré bylinky tiež zastavujú mlieko a odstriekať mlieko až keď sú prsia moc naliate ale len do uvoľnenia. Pozor na hrčky aby si nedostala zápal. Ono sa to potom pomaly zastaví.

Strana
z2