Odmietanie mliečka

nina296
23. sep 2022

Maminy, som z toho smutna. Naša ma 11 mesiacov a ma dva spanky denne, vždy pred spankom sme si ľahli,vypila um a spinkala a tak aj pred nočným spankom. Už druhý den mi um odmieta pred spankom, place až ju jedine musim uspať v kočíku. Vecer to iste a v noci sa zobudí s placom. Druhý den jej vyšiel len 1 spanok, čo mozno to je tým alebo netusim. Neviete poradiť? Je to len nejaké obdobie?

patka06
23. sep 2022

Podľa mňa prirodzená zmena, nasýti sa z bežného jedla. 11 mesačná už nemusí nutne pred spánkom piť mlieko. Mňa pediatrička "sfúkla", že nemám dávať pred spaním, pretože zaťažuje žalúdok.
Naučí sa zaspávať iným spôsobom a mlieko môže mať počas dňa napr. k raňajkám.
Hlavne ju nenúť a nedávaj mlieko lebo musí.

ivangeline
23. sep 2022

Normalne. Zrus mlieko a skuste ine spankove asociacie. Urcite ponechat 2 spanky!

nina296
autor
23. sep 2022

@patka06 Ok Dakujem, len nechapem prečo tak moc place keď jej chcem dat mlieko a tým pádom už nechce ísť ani do postele, len ostava kocik. Dufam,že sa to zmeni

patka06
23. sep 2022

Plače lebo ti nevie povedať, že to mlieko proste nechce, že zmenila svoje chute, že nie je hladná ani smädná. Vôbec jej ho nedávaj /prípadne nahraď vodou alebo čajom/, proste ju ulož, rozprávaj rozprávku, spievaj hladkaj ....daj hračku, odíď z izby ... čokoľvek, len vynechaj mlieko.
Plačúce rozhnevané dieťa sa ťažko uspáva.

nina296
autor
23. sep 2022

@ivangeline dva sa snažím stále nechat, ale teraz ako v noci plakala,zaspala neskoro a teda dospala to rano a 2 jej nevyšli.

simona1306
23. sep 2022

mne moja mala uz v 7 mesiacoch zacala odmietat mlieko cez den a aj vecerne mlieko mi odmieta. Tak obedne mlieko som nahradila polievkou,stym problem nema, a do vecerneho mlieka pred spanim nasypem trocha krupice nech ma to hustejsie. Hold, ked nechce , tak nechce, naje sa z ineho.