icon

Odmietanie umelého mliečka

bednarka24
27. mar 2025

Ahojte. Možno mi budete vedieť pomôcť a poradiť.
Môj 4 mesačný syn už pár týždňov doslova reve keď sa ide kŕmiť. Sme na UM, ma bebu sensitive. Nevie/nechce sa kľudne napapat, keď mu dám už len flasku do úst tak začne plakať, odťahovať sa, otáčať hlavou zo strany na stranu, alebo si potiahne pár glgov a vypluva. Napapa sa kľudne až keď je akoby v polospanku. Neviem čo robiť , sme z toho zúfalí, každé kŕmenie je boj. Skúšali sme mu dávať papať aj s väčšimi aj mensimi časovymi rozostupmi , no výsledok rovnaký. Dávali sme na flasku cumlík s väčším prietokom no nepomohlo, používame Philips Avent.
Máte niektorá s týmto skúsenosť ? Ďakujem za rady .

anketkarka
27. mar 2025

@bednarka24 a pediater má na to aký názor?

anajka266
27. mar 2025

Úplne bežné protesty v 3.-4.mes. Nenúť nasilu. Ono to prejde. Sleduješ váhu? Ak nejde dole,tak to zatiaľ nerieš. Je to len obdobie.

ivik4
27. mar 2025

Mam, v 3 mesiacoch a aj mi chudnut uz zacal. Skoncili sme v nemocnici kde mu nedali ani 1 posratu vyzivu a nakoniec som ja sama zistila ze on chce pit vyslovene studene ( nie ladove samozrejme) mlieko 💁‍♀️. Len tak zrazu
A bolo po probleme, sli sme domov. Dve mamicky tu pisali to iste , sa pamätam

bednarka24
autor
27. mar 2025

@anketkarka dnes som písala Dr, lebo nemala čas rozprávať po telefóne, tak som zvedavá , čo odpovie.

bednarka24
autor
27. mar 2025

@anajka266 váhou nám zatiaľ dole nejde. Ale vypije 90-120 ml mlieka. 14.3. mu bol potvrdený rotavirus zo stolice, našťastie ma ľahký priebeh, nehnačkuje, nezvracia, tak neviem či to môže byt spôsobené aj tym. Uvidím na vyjadrenie Dr.

bednarka24
autor
27. mar 2025

@ivik4 to ma mrzí že ste skončili takto :/ no som zvedavá či sa to u mas zmení alebo nie

bednarka24
autor
27. mar 2025

@anajka266 ak je to tým obdobím koľko to môže trvať ? Alebo mu prestalo chutiť mlieko ?

anajka266
28. mar 2025

@bednarka24 90-120ml je akurát..aj moja 4mes.tolko pije a na váhe priberá.. môže byť,že sa to takto stabilizuje a dlhsie bude takto piť.. ako dlho neviem, to je individualne.. len mu nenut mlieko lebo to bude este horsie.. kolko vypije, tolko vypije.. mozes skusit inu flasu, polohu, mlieko,…

bbalin
1. apr 2025

Poznám a súcitím s tebou, tiež sme mali teraz to obdobie... Nakoniec sme menili fľašu z aventky na mam z dm-ky a z tej zatiaľ pije pekne, neviem či to bolo zrazu len tou fľašou alebo hltala viac vzduchu, myslím, že máme aj skrytý reflux a možno to ju trápilo a preto mala taký odpor zrazu k jedeniu, ktovie... Každopádne držím palce a posielam veľa trpezlivosti, nech vám to rýchlo prejde 🍀🙏

bednarka24
autor
1. apr 2025

@anajka266 Dr nám povedala že môžme zmeniť mlieko, ale zatiaľ ešte chcem počkať či sa to nezlepší. Niekedy ma lepšie dni inokedy je to horšie,hlavne keď je unavený a hladný zároveň 🤦🏼‍♀️ len niekedy aj tých 129ml vypije na viackrát

bednarka24
autor
1. apr 2025

@bbalin ďakujem za povzbudivé slova 😊 , hneď mi je lepšie keď čítam, že nie som jediná, ktorá to ma takto.. už som si pripadala a myslela , že niečo robím zle , alebo že malý nechce odo mňa papať..ale ako vidím, nie som v tom sama , takže treba len vydržať a dúfať že to prejde 😊

bednarka24
autor
1. apr 2025

@anajka266 opravujem sa, malo tam byt 120 ml

bednarka24
autor
3. apr 2025

@bbalin ešte sa vás spýtam, ako dlho vám toto obdobie trvalo?

bbalin
3. apr 2025

@bednarka24 necelé dva týždne 🙈 potom som skúsila rovno kúpiť druhú fľašu, lebo som čítala na fb v skupinovke, že niektorým to pomohlo... tŕpla som pri každom kŕmení.. jedine keď bola v polospánku ako si aj ty písala, tak jedla pekne, tak keď bola nervná, normálne som ju pred kŕmením čičíkala na rukách akoby na uspávanie a potom dávala flašu... Ale ja som mala pocit akokeby vtedy ani nebola taká hladná, že si nepýtala aj keď menej zjedla, netuším čo to malo byť.... aj na prsníku sa ale jedovala, možno to bolo tým skrytým refluxom. Čítala som, ževraj ak má dieťa skrytý reflux, tak mu môže to mlieko vybiehať až do uší a to ho bolí, a naša zvykla semtam po kŕmení tak akoby chrápať jemne, akoby jej fakt mlieko vybiehalo nahor, hoci negrckala

bednarka24
autor
6. apr 2025

@bbalin presne akoby som videla seba tiež čičíkam na rukách akoby na spanie a dám fľašku 🤦🏼‍♀️😀 po novom skúšame kŕmiť po ležiačky a ukazujem mu hračky, niekedy je to lepšie a bez nervov , tak dúfam že už sa to bude uberať lepším smerom 🤷🏼‍♀️🙂 možno sa mu už nepáčila poloha 🤷🏼‍♀️😀 ďakujem za rady , a za vedomosť, že v tom nie som sama 😊🍀

netti87
6. apr 2025

@bednarka24 Mozno sa mu nepaci flaska s cumelom, naj je MAM

bednarka24
autor
6. apr 2025

@netti87 tu fľašku sme neskúšali, aký ma cumlík ? 🙂 ale možno jej dám šancu, veľa žien si chváli túto mam čo spomínate alebo avent

netti87
Autor odpoveď zmazal
netti87
6. apr 2025

@bednarka24 MAM flaska ma antikolicky ucinok, ked dietatko pije mliecko nevstrebava vzduch ,kedze vo vlaske je taky biely doplnok ,urcite nebude mat tazkosti s kolikou.
Cumel napodobnuje kojenie, dietatko urcite preto place, lebo cumel nepodobnuje kojenie

stanka562
6. máj 2025

@bednarka24 ahoj, síce je už odvtedy dlhšia doba no možno pomôžem, mne syn toto iste robil, pil len v polospanku, odmietal fľašku, plakal a mal chytene ušká, bolelo ho keď mal ťahať, dr. dala kvapky a do 2dni bolo po probléme ☺️

bbalin
6. máj 2025
@stanka562

@bednarka24 ahoj, síce je už odvtedy dlhšia doba no možno pomôžem, mne syn toto iste robil, pil len v polospanku, odmietal fľašku, plakal a mal chytene ušká, bolelo ho keď mal ťahať, dr. dala kvapky a do 2dni bolo po probléme ☺️

@stanka562 mal aj nejaké iné príznaky, či ako sa vedelo, že ide o ušká, prosím? 🙂

stanka562
6. máj 2025
@bbalin

@stanka562 mal aj nejaké iné príznaky, či ako sa vedelo, že ide o ušká, prosím? 🙂

@bbalin nie nemal, len cumlík ťahal strašne silno ale fľašku odmietal, svagrina mi poradila dať mu pozrieť ušká že jej takto isto syn robil a boli to uši, tak mu ich dr pozerala a mal ich začervenané, začínajúci zápal dala kvapky a ako zabrali tak nebol problém s pitím ☺️

bbalin
6. máj 2025
@stanka562

@bbalin nie nemal, len cumlík ťahal strašne silno ale fľašku odmietal, svagrina mi poradila dať mu pozrieť ušká že jej takto isto syn robil a boli to uši, tak mu ich dr pozerala a mal ich začervenané, začínajúci zápal dala kvapky a ako zabrali tak nebol problém s pitím ☺️

@stanka562 ďakujem ❤️ dobre vedieť, vzácna informácia... To mu pozeral pediater či ušný? Tak ktovie, či sme aj my niečím takým neprechádzali

stanka562
6. máj 2025
@bbalin

@stanka562 ďakujem ❤️ dobre vedieť, vzácna informácia... To mu pozeral pediater či ušný? Tak ktovie, či sme aj my niečím takým neprechádzali

@bbalin zamalicko, pediater, ma taký prístroj čo ním kukla do uška ☺️