icon

Používať Nutridrinky namiesto mlieka pre dieťa?

29. jún 2025

Ahojte môžem dávať toto namiesto mlieka? Keďže mlieko odmieta totálne?

autor
29. jún 2025
sisa_s
29. jún 2025

Kolko mesacnemu toto chces davat?

autor
29. jún 2025
@sisa_s

Kolko mesacnemu toto chces davat?

@sisa_s 15 , nech ma niečo mliečne, ja viem že už je veľký že mlieko už nemusí vôbec ale aspoň niečo, veľmi pomaly aj priberá

pribinak
29. jún 2025

Však mu daj jogurt syr smotanu cottage, toto je taka umelá potravina skôr pre neprospievajuce deti a vážne Chorých

Zdravé dieťa stačí ak zje jogurt, masko, syr smotanu tvaroch a je to plne postačujúce

terezka1947
29. jún 2025

Ani jogurty nezje?nič mliečne?či chces kvôli vápniku?
Ak kvôli vápniku,zarad niečo iné....napr.makove.
Nutridrinky sú vo všeobecnosti výborne ako doplnok výživy,keď je organizmus slabý,resp.riesi rekonvalescencii,atď.
Ublížiť mu neublíži....ale určite skús aj iné potraviny okrem mlieka.

autor
29. jún 2025
@pribinak

Však mu daj jogurt syr smotanu cottage, toto je taka umelá potravina skôr pre neprospievajuce deti a vážne Chorých

Zdravé dieťa stačí ak zje jogurt, masko, syr smotanu tvaroch a je to plne postačujúce

@pribinak veď práve že nechce nič z tohto,nechce mi vôbec mliečne veci

pribinak
29. jún 2025

Tak potom by som pátrala prečo nechce nič mliečne….intolerancia? Alergia?

autor
29. jún 2025
@pribinak

Tak potom by som pátrala prečo nechce nič mliečne….intolerancia? Alergia?

@pribinak na testoch sme boli , všetko ok , jogurt zje fakt máličko, okrem toho nič mliečne preto som chcela toto na doplnenie vapnika troška niečo mliečne, nevrvaim že každý deň ale občas.

pribinak
29. jún 2025

No však skús či mu bude chutiť

vakatko
Autor odpoveď zmazal
sara07
29. jún 2025

za mna asi tam bude nejaky dôvod,
ja mám testy na mliečne v poriadku ale ked vypijem pohar mlieka tak rozhodne moje telo nereaguje ako by malo, krče také až ...
asi tak , rešpektovala by som a ako piše vaktko alebo skus jogur menej smotanovy , môže mu byt tažky mne ako dospelej su tažke banovecky alebo zvolensky, za to hollandia bez problémov

vakatko
29. jún 2025
@sara07

za mna asi tam bude nejaky dôvod,
ja mám testy na mliečne v poriadku ale ked vypijem pohar mlieka tak rozhodne moje telo nereaguje ako by malo, krče také až ...
asi tak , rešpektovala by som a ako piše vaktko alebo skus jogur menej smotanovy , môže mu byt tažky mne ako dospelej su tažke banovecky alebo zvolensky, za to hollandia bez problémov

@sara07 radila som mrazený jogurt, ale potom som si uvedomila, že dieťa má len 15 mesiacov. Miesto mrazeného ovocia môže mixovať čerstvé s bielym jogurtom.

drianaa
29. jún 2025

Ani syry? Tvaroh? Domáci pribináčik? Skôr by som sa poradila potom s lekárom o doplnení vápnika, dá sa aj tabletkovo pridávať calcii carbonas, ale o dávke by ti mal rozhodnúť lekár

lenkakravcova
29. jún 2025

Nechce biely jogurt alebo nechce ani pribinacika?

banalu
29. jún 2025

Moja tak odmieta vajcia, nema na ne ani alergiu, ani intoleranciu. Prikrm s vajcom vyplula a doteraz sa na prazenicu ani nepozrie. Zje iba ak je to sucastou jedla ako cestoviny, buchty a pod.
Dlho odmietala aj obycajne mlieko, zmenilo sa to asi pred pol rokom, UM pila a pije, a ma rada aj alternativne, hlavne ovsene.
To, ze pomaly pribera nie je problem, pokial rastie. Moja si 3/4 roka drzala 10 kg, ale kazdy mesiac podskocila v cm.

majamat
29. jún 2025

co vsetko bolo vysetrene? su 3 dg neznasanlivosti nejakej zlozky mieka.
bolo to vysetrene vsetko? ide o to, ze deto casto odmietaju take jedlo, ktore im fakt vadi.

ak ti nechce mlieko,a ni ochuteny jogurt, kludne je mozne, ze ani toto ti nebude. je to tiez take mleicne a este aj umele.
ak am problem s nejakou zlozkou, hlavne napr s bielkovinami, tak potom v tom je tiez bielkovina kasein. cize aj toto bude vadit.

a teda neviem ako toto detske, ale tie dospelacke su hrozne umele a ja osobne mavam z toho krce v zaludku. nevadi mi jedine fresubin crem/ puding.

autor
29. jún 2025

Ochutený jogurt som ešte neskusila len biely, ďakujem vám 🙂 aké ochutene jogurty davate ? 🙂

majamat
29. jún 2025

ja nedavam, moja dcera ma 14r. no fakt je, ze ked mi prestala pit mlieko a casom aj dost obmedzila jedenie vseobecne, tak som ejjdavala klasika ovocne, a tiez jej zachutili krabickove ochotene mlieka asi po 1/2roku bez mlieka. potom som presla na domace granko a neskor aj klasicke mlieko. tak nejak sme sa k tou dopracovali, skusali sme aj bezlaktozove.

no ak chces vybrat co najlepsie taka si treba odsledovat, aby neobsahovali moc pridavnych latok, aby boli jednoducheho zlozenia. pripadne mozes skusit sama biely jogurt a pridat ovocie. vacsina ovocia v kyslom jogurte nemusi chutit az tak dobre, lebo to bude cele kysle. treba poskusat. no napr dobry je rozmackany banan s jogurtom. ten je pomerne sladky.

kacena4
29. jún 2025

necitala som prispevky, ale z vlastnej skusenosti, ak nechce mlieko nebude ti pit ani toto, je to tazke na žalúdok, syte. moj bol od 7m bez mlieka a mliecneho proste nic. doplnaj ich inymi jedlami kde das mlieko, polievky, kolace, zavyn tvarohovy... drzim palceky